nagrzanego do 200 st C piekarnika na 30 min. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozprowadź na nim sos pomidorowy i ułóż ulubione dodatki. Zwiększ temperaturę piekarnika do 220 st i włóż pizze na ok 10-12 minut. Po pieczeniu zostawić do ostygnięcia, najlepiej smakuje na zimno :) Smacznego
wegujemyspotkania. Pyszne na gorąco (można odpiec je w piekarniku), jak i na zimno. Idealne do zabrania do pracy czy na wycieczkę. Przepis dostałam od mojej szwagierki - pozdrawiam Aniu ;) Polecam wszystkim :) SKŁADNIKI: (n ie wiem ile dokładnie wyszło pierożków z tej porcji ale dość dużo) Ciasto : 1 i 1/4 szkl ciepłego mleka 25 g drożdży (świeżych) 1 mała
Kto ugości moich gości?osuszoną pokroić w plastry lekko ukośnie. Każdy z osobna plaster zamoczyć w cieście i wrzucić na rozgrzany głęboki olej. Smażyć z obydwu stron na złocisty kolor. Następnie przełożyć na papier kuchenny w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnymi i ulubionymi sosami na zimno, choć są tak smaczne, ze nie potrzebują nic więcej :) Smacznego
Wino Francja Kuchniaułożone ciasto wykładamy farsz szpinakowy i wyrównujemy. Na wierzchu układamy pozostałe płaty ciasta również smarując je rozpuszczonym masłem. Ostatnią warstwę lekko dociskamy. Przy pomocy ostrego noża dzielimy spanakopitę na 6 części. Pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 190 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno. Spanakopita SMACZNEGO
peggiwkuchninoża zeskrobujemy nasionka. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę. Blachę do ciast wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Pieczemy 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika naleśnik opadnie. Podajemy z dżemem owocowym na ciepło lub na zimno. Poniżej przepisy na błyskawiczne domowe dżemy, które będą smacznym dodatkiem do pieczonego naleśnika: Dżem
My Chcemy Jeśćbudyń i energicznie mieszać bez przerwy. Gorący ser wylać na spód z kruchego ciasta który znajduje się w tortownicy. Całość schłodzić do temperatury pokojowej. Czekoladę połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie miał temperaturę pokojową oraz czekolada będzie zimna ale nadal płynna wylać ją na ser tworząc polewę. Gdy czekolada będzie już chłodna
PychotkaaaNasiona możemy dodawać do sałatek, posypywać nimi kanapki, mogą być też dodawane do ciasta chlebowego lub używane do wypieków. [http://www.cosdlazdrowia.pl/witaminy-i-mineraly/szalwia-hiszpanska-1000g/produkt-154] Czym i dla kogo jest olej z czarnuszki??? OPIS Pozyskiwanie oleju następuje poprzez mielenie czarnych nasion, a następnie poddawanie ich delikatnemu wytłaczaniu na zimno. Sprawia ono, że olej odznacza się niezwykle wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych. Czarny
ClauditteMissCookingpostaci tradycyjnej, ale też jako roladki lub...jako makaron. Na ciepło i na zimno. Ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Ostatnio zachciało mi się naleśników ze szpinakiem i łososiem. Początkowo szpinak miał być nadzieniem do naleśnika, ale w trakcie gotowania zmienilam koncepcję i wrzuciłam go do naleśnikowego ciasta. To byl strzał w dziesiątkę. Dodatek przypraw i czosnku sprawił, że wyszły mi pyszne
Zawsze głodna!luźne ciasto (ew. dodac trochę wody, gdy jest zbyt gęste). Cienkim strumieniem wlewałam ciasto do gotującej się zupy, delikatnie rozprowadzając je w garnku tak, by powstały podłużne kluski. Doprowadziłam do wrzenia, chwilę gotowałam. Zdjęłam z ognia, doprawiłam cynamonem (ew. dosypać cukru). Podałam na ciepło i zimno, jak kto wolał. Smacznego
W kuchni Karmel-itkidodanie suszonego rozmarynu do ciasta – jest bardzo aromatyczny. Najbardziej lubimy go maczać w… nie zgadniecie… w smakowym oleju rzepakowym… Tak na marginesie – polubiliśmy olej rzepakowy jeszcze zanim przystąpiliśmy do akcji „oficjalnego” promowania, już kilka tygodni wcześniej kupiliśmy (w UK) kilka buteleczek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno o różnych smakach, między innymi chili, wędzonego(...)minut do wyrośnięcia. 2. Przesianą mąkę, zaczyn drożdżowy, sól, rozmaryn, 4 łyżki oleju rzepakowego, pieprz i około 250 ml letniej wody wyrobić ręcznie lub robotem około 10 minut aż ciasto będzie sprężyste. Przełożyć do miski wysmarowanej olejem i wysmarować delikatnie olejem całe ciasto. Miskę przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów na 1-2 godziny
UgotujmyTo.plłyżeczka soli Do podania: jogurt naturalny łosoś wędzony na zimno Kaszę gryczaną mielimy na mąkę. Możecie użyć do tego blendera wysokoobrotowego lub młynka do kawy. Mąkę gryczaną łączymy z pszenną oraz drożdżami. Dodajemy ciepłe mleko, cukier jajko, olej kokosowy i sól. Wszystko razem miksujemy mikserem do połączenia się składników. Ciasto odstawiamy na minimum 45 minut do wyrośnięcia. Rozgrzewamy mocno
MamaOskarkaktórej korzystam. Ciasto przepuszczamy przez maszynkę z założoną częścią do wałkowania, przestawiając regulację grubości. Wałkujemy na grubość, jaka nam odpowiada, następnie zmieniamy część wałkującą na tnącą. Wkładamy paski ciasta w maszynkę i tniemy. Jeżeli chcemy szersze paski – kroimy nożem (moja maszynka tnie zbyt cienko, więc pokroiłam nożem). Gotujemy w lekko posolonym wrzątku ok. 2 – 3 minut. Truskawki płuczemy i odsączamy(...)dwie części. Jedną miksujemy z cukrem pudrem, drugą kroimy na części. Śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru (lekko, a nie na sztywno). Makaron podajemy na ciepło lub na zimno, polany sosem truskawkowym, z dodatkiem ubitej śmietanki i truskawek. Domowy makaron z truskawkami to kolejne wspomnienie z dzieciństwa. Lekkie danie obiadowe na upały… i nie tylko. Lubią je i dzieci
mojewypiekiinietylkoZapiekane śliwki z orzechami pod niezwykle smaczną i chrupiącą kruszonką. Szybki i smaczny deser, który można podać na ciepło i na zimno. Chociaż, według mnie lepiej smakuje jeszcze ciepły. Śliwki zapiekłam w małych naczynkach, żeby każdy miał swoją porcję. 500 g śliwek węgierek 50 g orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego KRUSZONKA: 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki płatków orkiszowych(...)krótko w palcach. Na wierzch wyłożyć grubą warstwę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 30 min, do zrumienienia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Desery , Tarty i kruche ciasta , Zapiekanki Tagged: kruszonka , orzechy włoskie , płatki owsiane , śliwki
https:KKuchniaMniamprzez ostatnie dni pogoda nas nie rozpieszcza , do tych letnich temperatur wiele brakuje, a i promienie słońca trudno dostrzec za kłębiastych chmur. Dlatego też postanowiłam sernik na zimno zastąpić tym pieczonym wzbogacając go soczystymi kwaskowatymi wiśniami . Wyszło naprawdę smacznie. Składniki : Spód : 200 g ciastek ( herbatniki , biszkopty , maślane , kruche ) 100 g rozpuszczonego masła. Masa serowa : 1 kg sera na sernik(...)wypełnioną wodą. Wstawić sernik do piekarnika i piec ok 2 godzin w temp 160'C. W połowie pieczenia , delikatnie wysunąć foremkę i posypać sernik po wierzchu wiśniami.( wierzch ciasta jest już wówczas ścięty i owoce nie zapadną się. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik schłodzić kilka godzin w lodówce. Wiśnie na mus zblendować . Można dodatkowo przetrzeć przez sito jeśli chcemy
Malinowa KawiarenkaSzynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso
Cztery Fajery