ryżem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać solidne porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionym dodatkami lub w wersji solo. (Na zimno również świetnie smakują.) Użyłam ryżu jaśminowego Radix-Bis . U mnie placki zazwyczaj znikają bez dodatków
Di gotujeRanking wrześniowy przedstawiający TOP 10 najbardziej popularnych przepisów na mojej stronie. Z lekkim opóźnieniem, ale jest. Co miesięczny ranking najchętniej czytanych przepisów na mojej stronie we
Zdrowie i pysznie na talerzuSłodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne! Dodatkowo wykonane jest w wersji bez glutenu. Przygotowanie: 40 minut
Zdrowie i pysznie na talerzuśliwki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionym dodatkami lub w wersji solo. (Na zimno również świetnie smakują
Di gotujeczym dodać do pozostałych składników i dobrze wymieszać. Gofrownicę natłuścić delikatnie olejem, po czym nalewać ciasto. Piec około 4 minuty, aż gofry będą chrupiące. Gofry kłaść na kratce. Każdy gofr posmarować jogurtem i ułożyć na nim mieszankę owoców leśnych. Podawać na ciepło lub zimno (ja zdecydowanie wolę na ciepło). Uwagi: Czas pieczenia gofrów jest zależny od posiadanej przez Was gofrownicy
Passions hobbies lifekostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na delikatnie złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami lub w wersji solo. (Na zimno również świetnie smakują.) Kaszę manną orkiszową oraz mleczko kokosowe można nabyć w sklepie Radix
Di gotujewymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu w wersji solo lub z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Jeśli rodzynki są twarde to należy je zalać wrzątkiem i odstawić
Di gotujesojowymi. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.) Użyłam kaszy manny orkiszowej , która tak samo jak siemię lniane prażone
Di gotujesojowymi. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju/masła i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.) Użyłam kaszy manny orkiszowej , która tak samo jak siemię lniane prażone
Di gotujeChociaż nie ma jeszcze weekendu, to podzielę się z Wami przepysznym przepisem na pełnowartościowe ciacho, które dzisiaj wykonałam😍 Składniki identyczne, jakie ja sama jadam na co
Zdrowie i pysznie na talerzuoknem brzydko, deszczowo i zimno. Lato coś nam się schowało. Dlatego, aby nawet w niepogodę była pogoda polecam przygotować przepyszną, lekką, pełną czerwonych owoców kruchą tartę z delikatnym kremem. Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej, typ 500, np. TOTA 150 g masła schłodzonego 4 łyżki cukru miąższ z 1 laski wanilii 1 jajko Składniki na masę
TrufelkowoKwadraty smarujemy masełkiem i posypujemy mozzarellą. Keksówkę stawiamy pionowo i wkładamy po kolei kwadraty z ciasta, tak aby farsz był u góry. Tak przygotowany chlebek wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 do 30 minut. Smakuje na ciepło i na zimno :) Smacznego
ChilliJemylecie pokochałam serniki na zimno i choć robiłam już ich wiele to właśnie malinowo śmietankowy z wyczuwalną nutą kakao bardzo mi zasmakował. Delikatny rozpływający się w ustach, a na końcu lekka chrupkość ciasta kruchego...mogę zajadać. Zapraszam... Na ciasto: 140 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 żółtko
Kubki smakuupieczenie bułek i wykorzystanie ich do kanapek w dowolnej konfiguracji – na ciepło lub zimno. Takie kanapki możemy zjeść na śniadanie czy kolację, zabrać na piknik czy jako drugie śniadanie do pracy. Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego ciabatta ma taki charakterystyczny kształt, powykręcanego ciasta i jest obsypana dużą ilością mąki? To nie dlatego, aby uczynić ją bardziej rustykalną Ciasto na ciabatte
Mieszam w Garnkuupieczonego biszkoptu i na to wykładamy większą część przygotowanej masy. Na górę nakładamy drugą część ciasta i ponownie nakładamy pozostałą część masy. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa serowa już stężeje wyciągamy z lodówki. Na górę wylewamy galaretkę (galaretka powinna być zimna ale nie całkowicie „ścięta”). Następnie całość ponownie wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny
Ciastka i ciasta