Kiełbasa w cieście z lubczykiem 200prostokąty o długości kiełbasy plus 1 cm. Kiełbaski (bez skórki) zawijamy w ciasto, końcówki łączymy. Kiełbasę w cieście pieczemy ok. 30 min w rozgrzanym piekarniku do 180°C. Kiełbasę można jeść na gorąco w całości lub pokrojoną w plasterki. Smakuje również na zimno. Smacznego
Moniki Smakołyki
Tarta z porem i kurczakiem. 194Formę wykładamy ciastem, na nim równomiernie rozkładamy farsz, z nadmiaru ciasta wycinamy kratkę i zdobimy nią wierzch ciasta, całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zarumieni. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Rozpustne gotowanie
Tarta z tuńczykiem. 229równomiernie rozkładamy farsz, wciskamy kawałki ryby, z nadmiaru ciasta wycinamy kratkę i zdobimy nią wierzch ciasta, całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zarumieni. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Rozpustne gotowanie
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 148wydaniu robi moja mama. W towarzystwie szpinaku, nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Na ciepło lub na zimno, pochłania się go z wielkim apetytem. A jak to u mamy, dostałam porządną torbę prowiantu, w tym jeszcze załapałam się na taki zestaw w cieście francuskim :) Składnikiciasto francuskie2 piersi z kurczaka6 plasterków
Pink Envelope
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 378wydaniu robi moja mama. W towarzystwie szpinaku, nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Na ciepło lub na zimno, pochłania się go z wielkim apetytem. A jak to u mamy, dostałam porządną torbę prowiantu, w tym jeszcze załapałam się na taki zestaw w cieście francuskim :) Składniki ciasto francuskie 2 piersi z kurczaka 6 plasterków sera żółtego pół opakowania szpinaku mrożonego
pink envelope
Sernik na zimno z orzechowo-czekoladowym spodem (sernik z piaskiem:-)) 338Przepis dostałam od mamy, spód tego ciasta jest po prostu rewelacyjny. Podany przepis jest na małą blaszkę ok. 25x25 lub tortownicę. Ciasto jest proste i szybkie
IMPRESJA SMAKU
Racuszki bananowe 199obawy – tak ma być) i sodę. Obrane banany kroimy w plasterki i łyżką, delikatnie, łączymy z ciastem. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano. Usmażone, oprószamy cukrem pudrem. Racuszki bananowe podajemy na gorąco. Delikatne, puszyste, o baaaaardzo bananowym smaku. Jakie są na zimno, nie wiem, bo… nigdy nie zostają. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Racuszki bananowe appeared first on Moje
mojewypiekiinietylko
Sernik na zimno z białą czekoladą i sosem truskawkowym 384Kremowy, zwarty, a równocześnie lekki i puszysty, nie za słodki, idealny… :) Jeżeli chcecie, to można zrobić ten sernik na spodzie biszkoptowym czy z ciastek, ja pominęłam
Kraina Miodem Płynąca
Tarta bananowo wiśniowa 219cieście banany. Wiśnie posypałem 3 łyżeczkami cukru trzcinowego, a kiedy puściły soki ułożyłem je równomiernie na powierzchni ciasta. Tak przygotowaną tartę ponownie umieściłem w piekarniku, którego temperaturę obniżyłem do 160 stopni i piekłem przez 30 minut. Podałem po wystudzeniu, najlepiej smakuje na zimno
Wyprawy kulinarne
sernikowiec na zimno... 220Składniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1
W Mojej Kuchni Lubię
Szybka Lasagne 423godzinę do piekarnika nagrzanego do 200°C. Po godzinie zdjąć folię i przebić nożem wszystkie warstwy ciasta aby sprawdzić czy jest ugotowane, jeśli nie, przykryć naczynie folią i wstawić na kolejne 10 min. Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego
Złote przepisy
Bułki drożdżowe faszerowane 296spotkanie ze znajomymi czy na piknik. Będą idealne do piwa. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Mimo, że zrobiłam ich całą blaszkę 16 sztuk, to nic nie zostało. Można je zrolować po obłożeniu farszem, ale ja tym razem zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam trochę pasty paprykowej, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, kawałki salami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetyczny sernik na zimno z truskawkami i jagodami! NAJLEPSZY NA LATO! 560Wiosna i początek lata, to czas który uwielbiam, obfituje on w świeże, sezonowe i przepyszne owoce i warzywa. Zaczyna się sezonem na truskawki, potem maliny, czereśnie
SMYKWKUCHNI
Quiche z kurkami 354letni obiad, ponieważ jest bardzo sycąca. Można jeść ją na ciepło, jak i na zimno, dlatego resztki dania z powodzeniem można zapakować sobie do pracy „na jutro”. Kurki to jedne z najsmaczniejszych grzybów, dlatego w połączeniu z maślanym kruchym ciastem nadają tarcie wyjątkowy smak. Farsz: ok. 500 g kurek 2 cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka masła
Poezja smaku
Czekolada jest dobra na wszystko 263bylo szarymi chmurami. Opatulona w gruby sweter zasiadlam na kanapie. Nie pomogla filizanka goraczej herbaty. Nadal bylo zimno i nieprzyjemnie. Na taki dzien jak ten najlepsza jest czekolada. Ona poprawia mi zdecydowanie nastroj. Wlasnie wypatrzylam na blogu Moje wypieki przepis na proste ciasto czekoladowe , ot takie brownies. Przyszykowalam foremke i zaczelam odmierzac skladniki. Starannie polaczylam je ze soba. W kuchni
Przysmaki Karolki