ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:209/444)

Ciasto Kinder Country 124

Szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batonik Kinder Country. Ciasto przygotowane jest na bazie ciasteczkowego spodu, z dwiema delikatnymi i mało słodkimi warstwami ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone. Środek wypełnia oczywiście spora ilość preparowanej pszenicy, jak w oryginalnym batoniku - a wierzch polany jest pyszną polewą czekoladową. Składniki na warstwę z ziarnami: 200 ml śmietanki kremówki(...)kubku niewielką ilością przegotowanej wody (może być zimna). Wstawić do gorącej wody i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyjąć z wody, dodać 1 łyżkę masy śmietanowej (żeby zahartować), wymieszać, a następnie dodać do pozostałej masy. Postarajcie się jak najszybciej wszystko razem połączyć (w zimnej masie żelatyna dosyć szybko tężeje). Ciasto wyjąć z zamrażalnika. Posmarować masą śmietanową i wyrównać

Świat Ciasta
Kluski z makiem i bakaliami 233

oprószonej mąką stolnicy rowałkować ciasto na placek o grubości 3 mm i pokroić w paski o szerokości około 1 cm i długości około 10 cm. Pozostawić na stolnicy do podsuszenia. Tak przygotowane kluski gotować we wrzącej (tj. bulgotającej), lekko osolonej wodzie. Ugotowane kluski wymieszać z masą makowo-bakaliową. Spożywać na ciepło lub na zimno (u mnie były na zimno). SMACZNEGO

Gospodyni Miejska
Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami 270

opamiętania. W sumie obok sernika to do dzisiaj jest moje ulubione ciacho na zimno i babcia zawsze przygotowuje je dla mnie na specjalne okazje. Jednak w trwającym boomie na nasiona chia, szczególnie te w formie puddingu, wpadłem na pomysł, żeby przygotować z nich coś na kształt ciasta, niż deseru. Kiedyś nawet, nie wierząc jeszcze, że chia potrafi tak fajnie zgęstnieć

Food Square
puszyste pączki na kwaśnym mleku 258

składniki: 250 g kwaśnego mleka 600 g mąki orkiszowej 50 g drożdży 25 g cukru 2 duże jajka 3 łyżki ciepłego mleka, słodkiego 10 g oleju słonecznikowego, tłoczonego na zimno 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, domowego 1 szczypta soli 10 g spirytusu dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia marmolada do nadziania cukier puder do oprószenia wykonanie: Do ciepłego słodkiego mleka dodajemy drożdże(...)mąki, mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy do wyrośnięcia. Do osobnej szklanej miski przesiewamy mąkę, dodajemy kwaśne mleko, jajka, sól, ekstrakt waniliowy, alkohol, olej oraz podrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto do momenty gdy przestanie się lepić do ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę rękami formujemy koło i wykrawamy szklanką krążki

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z bananami i czekoladą 139

już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można je zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jeżeli lubicie słodkie dania warto posypać je dodatkowo cukrem pudrem, dzięki czemu będą smakować jeszcze lepiej. Inspiracją do zrobienia naleśników był przepis: jak zrobić ciasto na naleśniki . Mój przepis jest nieco inny, jednak warto tam zajrzeć

Programista w kuchni
Naleśniki z bananami i czekoladą 203

już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można je zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jeżeli lubicie słodkie dania warto posypać je dodatkowo cukrem pudrem, dzięki czemu będą smakować jeszcze lepiej. Inspiracją do zrobienia naleśników był przepis: jak zrobić ciasto na naleśniki . Mój przepis jest nieco inny, jednak warto tam zajrzeć

Programista w kuchni
Mądrzyki, Małdrzyki – placuszki z sera białego 243

wiaderkowe się nie nadają. Ser najlepiej zmielić, w innym wypadku w cieście będą widoczne białe grudki. Mi to nie przeszkadza! Obojętnie z jakiego przepisu wykonacie placki, są one delikatne w smaku i mam wrażenie, że ciągle ich robię za mało Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na śniadanie, obiad, deser i kolację. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe(...)Owoce \r","D\u017cem\r"],"name":"M\u0105drzyki, Ma\u0142drzyki \u2013 placuszki z sera bia\u0142ego","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Z Podanych sk\u0142adnik\u00f3w zagniatamy ciasto.\r","Kroimy je w plastry, kt\u00f3re formujemy w placuszki.\r","Placuszki obtaczamy w m\u0105ce i sma\u017cymy na z\u0142oty kolor.\r","\r","Podajemy z ulubionymi dodatkami."]} Drukuj

Mieszam w Garnku
Jabłka w cieście naleśnikowym. Placki z jabłkami w plasterkach. 3515

Jabłka w cieście naleśnikowym , czyli placki z jabłkami pokrojonymi w grube plasterki – to pomysł zarówno na słodkie śniadanie, obiad, czy kolacje :) Oprószone cukrem pudrem smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc nadają się też jako przekąska do pudełeczka do pracy lub przekąska na imprezę dla dzieci :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jabłka w cieście naleśnikowym. Placki z jabłkami w plasterkach – Składniki: 1 szklanki mąki pszennej tortowej – ok. 150g 2/5 szklanki mleka – ok 100ml 1/5 szklanki wody – ok. 50ml 1 jajko

Kulinarne Przeboje
Budyń domowy 194

pysznie na gorąca, zarówno jak i na zimno. Budyń , to deser, którego w dzieciństwie bardzo nie lubiłem. Choć nadal jestem dzieckiem, ale teraz budyń uwielbiam! :D Chyba nie lubiłem go, ponieważ w dzieciństwie próbowałem budyń z saszetki, a wiadomo, że proszki nie dorównują w smaku domowym wyrobom. Przepisy na inne desery i ciasta TUTAJ . Najlepszy budyń domowy - przepis: Składniki(...)ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje i od momentu zgęstnienia gotujemy jeszcze ok. 1 min. Zdejmujemy z ognia i możemy podawać! Budyń domowy można podać na gorąca, także i na zimno. Jeżeli planujemy serwować budyń na zimno, to po ugotowaniu jeszcze gorący budyń przykrywamy folią spożywczą, aby nie powstał korzuszek na powierzchni kremu. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Quiche z szynką i pieczarkami 132

sprawności operowania nożem;) Ja zrobiłam na kolację dla 4 osób. Smakuje i na ciepło i na zimno. W zasadzie im dłużej stoi, tym jest smaczniej. Z czasem nabiera też lepszej, nieco bardziej zwartej konsystencji. Ja z pewnością będę powtarzać:) 1 op. świeżego ciasta drożdżowego, do pizzy (ja wykorzystałam to z Lidla) 200 g szynki wieprzowej (najlepiej już pokrojonej w cienkie

Smaki Na Talerzu
Sernik z orzeszkami 154

Sernik i orzechy to połączenie dwóch moich ulubionych elementów.  Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Ten sernik jest czymś niesamowitym! Nie sądziłam, że efekt końcowy przejdzie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto usta murzynka 137

Klasyczny murzynek w dodatkową niespodzianką w środku.  Przygotowanie: 40 minut  Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nietypowa nazwa ciasta pewnie powiedziecie, ale naprawdę nie wiedziałam

zdrowo i aktywnie
Odrywany chlebek z kurczakiem i serowym środkiem 200

Kolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody Farsz

VioletoweKucharzenie
Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z żółtym serem 145

doprawić do smaku.   Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo lub z ulubionymi dodatkami.   (Na zimno również świetnie smakują.) Płatki jaglane oraz sól ziołowa użyta w przepisie pochodzą ze sklepu Radix

Di gotuje
Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z miodem (tylko 4 składniki) 183

napęczniały. Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo lub z ulubionymi dodatkami.   (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje