ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:336/476)

Knedle z jabłkami w orzechowej panierce 302

włoskich 2 łyżki cukru brązowego Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem. Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać do nich pozostałe składniki ciasta na knedle i dokładnie połączyć. Wyłożyć na stolnicę i obficie oprószając mąką uformować wałek o średnicy ok 5cm. Kroić plastry, nakładać jabłka i zawijać formując kulki. Gotować w lekko osolonej(...)patelni z dodatkiem cukru. Knedle odsączać z wody i wrzucać na patelnię z orzechami. Obtaczać i podawać. Smacznego! Kategoria: A-Z SŁODKO , DLA DZIECI , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle Tagged: jabłka , orzechy włoskie , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
SMAŻONE PIEROGI - CZEBUREKI + FILMIK 63

Czebureki to duże smażone pierogi z mięsem . Danie jest popularne w niektórych krajach Azji jak Gruzji i uchodzi tam jako rodzime danie.         FARSZ :  500 g łopatki mielonej  1 płaska łyżeczka soli  1 płaska łyżeczka pieprzu  2 ząbki czosnku  1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki natki pietruszki(...)jajko         CIASTO :  3 szklanki mąki pszennej tortowej  ( szklanka ma pojemność 250 ml )  1/2 łyżeczka soli  1 jajko  8 łyżek oleju  1 łyżka octu  1/2 szklanka wody lub trochę więcej  olej do smażenia  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybowania kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety ruskie 139

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety ruskie Kotlety ruskie, to nic innego jak kotleciki składające się z ziemniaków, białego sera i cebulki. Z czym Wam się kojarzą takie

Przepiski.pl
Jeżynianki 130

sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić je na godzinę do wyrośnięcia, podwojenia objętości (u mnie ciasto rosło 1,5 godziny). Następnie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 15 części (ok. 60g każda). Uformować jak bułeczki, w kule, i znów pozostawić na 15 minut(...)napuszenia. Z każdej kuli zrobić placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie stołu i delikatnie lecz zdecydowanie rolować nadając im kształt owalnych bułeczek. Gotowe umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w dużych odstępach od siebie i pozostawić

moj przepis na
Jeżynianki 127

sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić je na godzinę do wyrośnięcia, podwojenia objętości (u mnie ciasto rosło 1,5 godziny). Następnie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 15 części (ok. 60g każda). Uformować jak bułeczki, w kule, i znów pozostawić na 15 minut(...)napuszenia. Z każdej kuli zrobić placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie stołu i delikatnie lecz zdecydowanie rolować nadając im kształt owalnych bułeczek. Gotowe umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w dużych odstępach od siebie i pozostawić

moj przepis na
Jeżynianki 148

sól (ze świeżych drożdży wcześniej zrobić rozczyn). Wlać mleko, wbić jajko, wymieszać dokładnie. Dodać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić je na godzinę do wyrośnięcia, podwojenia objętości (u mnie ciasto rosło 1,5 godziny). Następnie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 15 części (ok. 60g każda). Uformować jak bułeczki, w kule, i znów pozostawić na 15 minut(...)napuszenia. Z każdej kuli zrobić placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie stołu i delikatnie lecz zdecydowanie rolować nadając im kształt owalnych bułeczek. Gotowe umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w dużych odstępach od siebie i pozostawić

moj przepis na
Obiady w 15 minut. 60 przepisów na obiady w 15 minut 214

Makaron z serem na słodko Tradycyjne Pierogi leniwe. Kluski leniwe. kopytka . do podsmażonej cebulki z boczkiem Naleśniki bez jajek z twarogiem i wiśniami Naleśniki budyniowe bez jajek Kotlety rybne najlepsze Ryba smażona z patelni Jajka z kiełbasą i papryką. Szakszuka z kiełbasą i papryką Ryba smażona panierowana w mące Ryba w cieście naleśnikowym Ryba w cieście piwnym Chilli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi smażone 161

naszła nas ochota na takie pierogi , więc zrobiłam je dzisiaj.Polecam, dziś akurat u mnie nadzienie to grzyby z kapustą,ale mogą być też same grzyby. 3 szkl.mąki 1 szkl.gorącej wody 1 łyżeczka soli dowolne nadzienie [ grzyby lub kapusta z grzybami]   Mąkę przesiać, dodać sól,  wlać gorącą wodę zarabiając ciasto początkowo nożem, następnie wyrobić ręką. Zawinąć

Moje domowe kucharzenie
Pierogi z bundzem i czosnkiem niedźwiedzim 174

uczynię :) Składniki na ok. 30 pierogów: 250g mąki ½ szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju ½ łyżeczki soli Farsz: 350g bundzu 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego suszonego Sól, pieprz do smaku Do podania: Cebulka przyrumieniona na maśle, kwaśna śmietana Sposób przygotowania: Mąkę z solą zalewamy gorącą wodą, dodajemy olej. Siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Pozostawiamy na ok 30 minut pod przykryciem

Kuchnia w czekoladzie
CHACZAPURUI ZE SZPINAKIEM 218

kulek. Odkładamy na talerz. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypany mąką blat i formujemy gruby wałek. Ostrym nożem kroimy go na 6 części i z każdej formujemy kulę.  Każdą kulę rozpłaszczamy dłońmi na placek (można podsypać mąką), na którego środku kładziemy kulę z sera i szpinaku. Zlepiamy brzegi (jak przy lepieniu pierogów), lekko rozpłaszczamy dłonią i delikatnie wałkujemy

cool and minty
Łaciate pierogi 165

Jeśli jeszcze nie wiesz, czym jeszcze zaskoczyć swoich bliskich w te święta, polecam przepis na łaciate pierogi. Jest to bardzo ciekawa propozycja dla małych niejadków

PysiaGotuje.pl
CZEKOLADOWE RAVIOLI Z SOSEM KARMELOWYM 167

Zapraszam Was dziś na czekoladowe włoskie pierogi tzw ravioli 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanka wody 2 łyżki cukru 1 op. serka maskarpone śmietana kremówka odrobina soku z cytryny szczypta cynamonu 1 gruszka szczypta cukru pudru 1 tabliczka czekolady karmelowej białe 150 ml śmietany kremówki garść pałek migdałowych CIASTO: cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mąkę mieszamy

Kuchnia w oparach
Drożdżówki serowo - pomarańczowe 153

ciasto wyrośnie krótko je wyrobić. Z ciasta odrywać kawałki i formować z nich kulki o wadze około 60 g każda. Odkładać je na oprószoną mąką stolnicę na około 15 minut do napuszenia. Następnie każdą kulkę dość mocno spłaszczać formując placuszek, na środku kłaść po 1 łyżce serowego nadzienia i zlepiać jak pierogi, dobrze dociskając. Końcówki podwijać pod spód formując

Opowieści z piekarnika
Calzone 168

ciasto podwoi swoją objętość, dzielimy ciasto na 12 części.  Każdą wałkujemy i przy pomocy talerza deserowego wykrawamy okrąg. Składniki na farsz kroimy w mniejsze kawałki, plasterki wedle uznania. Wszystkie mieszamy ze sobą. Na połowę każdego koła nakładamy farsz zostawiając około 1 cm od brzegu, przykrywamy druga połową i zlepiamy brzegi. Pierogi drożdżowe układamy na blaszce na papierze

Życie zaczyna się w kuchni
Ravioli z kapustą i grzybami 210

Ravioli przygotowałam na wigilię do barszczu czerwonego, dzięki specjalnej formie bardzo szybko możne je przyrządzić. Można je podać odsmażane lub z barszczem zamiast uszek. Składniki: Ciasto

Bajeczna Kuchnia