ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:328/443)

Tiramisu z bitą śmietaną 140

najlepiej spożyć w przeciągu 2-3 dni . Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane(...)ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki ala strogonow Placki z kaszy gryczanej Zobacz więcej wegetariańskich przepisów Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Pieczone placki z cukinii (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Flaki z koziej brody Quiche z kurkami i serem Fritatta ze szpinakiem (keto) Kalafior pieczony w panierce Kulebiak z kapustą i grzybami Jajeczne placki z cukinii (keto) Pierogi

WegePrzepis
Deser snickers – wersja fit 96

siekamy orzeszki ziemne i posypujemy nimi wierzch ciasta. W rondelku lub mikrofali rozpuszczamy czekoladę , później dodajemy do niej jogurt grecki lub skyr i kakao, po czym intensywnie mieszamy. Polewę czekoladową wylewamy na wierzch ciasta i odstawiamy do lodówki na conajmniej 30 minut . Przed podaniem wyjmujemy z lodówki na 15 minut aby ciasto się ogrzało. Wartości odżywcze w całości(...)greckiego. Z przepisu powstaje 500 ml deseru. Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane

WegePrzepis
Naleśniki z farszem z pierogów ruskich 59

ciasto na naleśniki. Smażymy je na oleju rzepakowym. Z tej ilości wyszło mi 8 naleśników, ale to wszystko zależy od ich grubości i średnicy patelni. Naleśniki faszerujemy serem z ziemniakami, formujemy z nich rulony lub trójkąty – jak lubicie. Przed podaniem można je podsmażyć z obu stron, do zrumienienia. Podajemy z jogurtem naturalnym. Artykuł Naleśniki z farszem z pierogów

Kardamonovy
Caharadżyn- osetyński placek z botwinką i serem 122

nadal się kleić dodać jeszcze 50g mąki), wymieszać i zagnieść ciasto. W trakcie zagniatania dodać olej i wyrabiać przez około 7-10 minut. Na początku ciasto będzie się kleiło do rąk, ale nie dodawajcie więcej mąki, z każdą minutą wyrabiania ciasto będzie coraz bardziej gładkie i elastyczne. Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce(...)drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i dokładnie wymieszać z posiekaną zieleniną. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i podzielić na trzy części. Blat podsypać mąką, kawałek ciasta rozciągnąć dłońmi formując okrągły placek. Na środek placka wyłożyć nadzienie. Brzegi ciasta podnieść, zebrać nad farszem i mocno zlepić. Następnie spłaszczyć, oprószyć mąką i delikatnie naciskając dłońmi uformować okrągły placek. Odwrócić

Smaki Armine
Jagodzianki 75

wyrośnięty rozczyn. Wszystko dokładnie wymieszać i zacząć wyrabiać ciasto aż do momentu, gdy będzie odchodziło od ręki (ok. 25 minut). Przykryć ściereczką i odstawić na ok. godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jagody przebrać, wymieszać z 3 łyżkami cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. Gdy ciasto będzie już wyrośnięte, wyłożyć je na podsypaną mąką stolnicę(...)sposób otrzymamy 16 równych kawałków. Każdy z nich kolejno porozciągać palcami do uzyskania mniej więcej wielkości dłoni. Na środek wyłożyć 1 łyżkę przygotowanych jagód, zlepić brzegi jak podczas robienia pierogów, zawinąć je pod spód. Tak przygotowane bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w kilkucentymetrowych odstępach. Do upieczenia całości będę potrzebne dwie blachy. Ponownie odstawić jagodzianki do wyrośnięcia

niecodziennikpary
Omlet z rydzami 99

Omlet z rydzami i posiekaną natką pietruszki to pomysł na pyszne i pożywne śniadanie. Uwielbiam rydze, niewątpliwie to jedne z moich ulubionych grzybów. To szlachetne i

Oryginalny smak
Rurki z kremem waniliowym 130

pierogów, a także uszek wspaniały czas aromatycznych słodkości. W moim rodzinnym domu co roku obowiązkowym punktem świątecznego menu były pierniczki oraz keks . Przeglądając ostatnio rożne przepisy natknęłam się na absolutnie niesamowity przepis na rurki z kremem waniliowym. Malutkie, kruche, słodkie rurki nadziane delikatnym waniliowym kremem to super propozycja zarówno na świąteczny jak i sylwestrowy stół! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego

Życie ze smakiem
Dyniowe naleśniki ze śmietaną z puree 142

Pyszne żółte naleśniki dyniowe z bita śmietaną też dyniową. Wykorzystałam dynię hokkaido która bardzo ładnie barwi. Najlepsza jest pieczona bo nie ma wtedy wody.  Szybkie

wesoła kuchnia
PIECZONE PĄCZKI 206

Ciasto przełożyć na stolnicę i rozciągnąć rękami na grubość około 1-1,5cm. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nałożyć 1/2 łyżeczki dżemu lub powideł. Ja użyłam powideł śliwkowych mojej mamy, która śliwki długo gotuje (dusi) nie dodając do nich ani grama cukru – kiedyś wyciągnę od niej ten przepis Składać krążki na pół i skleić podobnie jak pierogi

Dietolog
Serowe Knedle Z Truskawkami 147

pierogi z truskawkami ;) Składniki na 12-14 knedli: 250 gr twarogu półtłustego np. w kostce 1 i 1/4 szkl mąki pszennej 2 jajka 2 łyżeczki cukru ( w tym jedna waniliowego) śmietanka, jogurt lub kefir do polania truskawek około 10-14 truskawek 1. Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajka oraz dodajemy od razu 1 szklankę mąki i zaczynamy zagniatać ciasto. Ciasto

Gotowanie...to proste !
francuskie trójkąty z niespodzianką i sosem tzatziki 163

domu pierogi i zostanie mi nieco farszu, odkładam go do małego woreczka i wkładam do zamrażarki. To świetny sposób na domowy "półprodukt" - gotowy farsz można później wykorzystać w wielu różnych, "jedno-porcjowych", szybkich potrawach, gdy braknie nam czasu na przygotowanie pełnego obiadu. Takim farszem nadziewam np naleśniki, czy warzywa, dodaję go do makaronu bądź ryżu. Dziś kupiłam ciasto francuskie

6niebo
Pierożki na słodko z serem i żurawiną 132

500 g maki 350 ml wrzątku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli nadzienie: 300 g sera białego 1 jajko garść siekanej suszonej żurawiny cukier waniliowy 2

Gotowanie jest łatwe
Gnocchi z karmelizowanymi pieczarkami i feta 331

Gnocchi to danie włoskiej kuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od

codojedzenia
Gotujemy z Formułą, czyli fataa’ir (pieczone pierogi) 154

Fatayer (فطير‎ ), fataa’ir, fitiir – pod tą nazwą kryją się tradycyjne arabskie pierożki. Nadziewane szpinakiem, serem lub mięsem, otwarte lub zamknięte, ale zawsze pieczone i

Gotuj z Blue Raven
Ruskie pierogi z majerankiem 44

Ruskie pierogi z majerankiem. Kuchni kresowej mocno doprawione czosnkiem, aromatycznym majerankiem i odrobiną kminku. Pyszne i bardzo wyraziste w smaku sowicie doprawione solą i pieprzem

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowiec z kaszą manną – kuchnia podkarpacka 148

ciasto rozwałkowujemy, wycinamy radełkiem paski i na masie makowej układamy z nich kratkę. Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (dolna półka, grzałka góra-dół). Po wystudzeniu makowiec oprószamy cukrem pudrem. Makowiec z kaszą manną - kuchnia podkarpacka   Makowiec z kaszą manną - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA Znajdziecie tam między innymi przepis na pierogi

Trzeci talerz
Jak gotować makaron? 184

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kapustą i grzybami 187

pierogi z kapustką i grzybami. Nie byłabym sobą gdybym nie wspomniała, że uwielbiam święta i już nie mogę się ich doczekać :) Cała rodzina razem, zapach choinki, prezenty i przepyszne jedzenie! Po prostu idealnie :) Składniki: FARSZ kapusta kiszona 0,5 kg suszone grzyby duża garść cebula 4 szt. ziele angielskie 5 szt. liść laurowy 4 szt. sól i pieprz CIASTO

Kuchnia Viki
Calzone ze szparagami 130

ciasto. Dzielimy na 5 części. Każdą z nich cienko rozwałkowujemy. Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i wrzucamy do osolonej wody z dodatkiem cukru. Gotujemy około 5 minut. Po tym czasie szparagi wyławiamy i wrzucamy do zimnej wody. Na środek placka układamy po 3 szparagi, pokrojone na paseczki suszone pomidorki, kawałki świeżych pomidorów i kilka kawałków fety. Zalepiamy tworząc dużego pieroga

Słodkie Przyjemności
Chinkali-gruzińskie pierożki z mieszanym mięsem 201

Na zrobienie domowego   chinkali zabierałam się od dawna, kiedyś jadłam w pewnej restauracji i posmakowały mi bardzo.  Przygotowanie ich wcale nie jest trudniejsze od

Wanilia i Kardamon
Paszteciki z farszem z pieczarek i sera 115

Dostałam pyszne piękne buraczki od mojej znajomej. Buraczki rosną na polu i nie ma w nich ani trochę chemii. Gotując barszcz postanowiłam zrobić paszteciki. Byliśmy zachwyceni

Kuchnia Pokoleń
Sakiewki w sosie pomidorowo serowym 1266

Chrupiące sakiewki z naleśników zatopione w pysznym pomidorowo serowym sosie. Można się zajadać bo są naprawdę dobre. Niby nic wielkiego a wyszło fajne połączenie. Proste, każdy

wesoła kuchnia
Chłodnik Rodziny Podlasków. 152

Chłodnik Rodziny Podlasków. Chłodnika robić nie zamierzałam. Botwinki nie mam, lato za zimne, poczekam na wyjazd do Polski i obiadki mojej Mamy. Już ona ma swoje

dolcevitainmykitchen
Placki z kalafiora 121

mąki, po płaskiej łyżeczce soli oraz pieprzu. Wszystko wymieszaj dokładnie, a jeśli konsystencja będzie trochę zbyt klejąca, dodaj jeszcze nieco mąki pszennej. Na patelni rozgrzej olej. Nabieraj łyżką porcję ciasta i kładź je na patelni, ugniatając z góry i formując paluszki. Placuszki smaż do czasu, aż się pięknie zrumienią z każdej strony, potrwa to kilka minut. Placuszki podawaj z kwaśną(...)gęstym jogurtem typu greckiego. Posyp je posiekaną dymką, idealnie pasuje do placuszków. I tyle, to bardzo proste i szybkie danie! I jeszcze zajrzyj do: –  kopytka ruskie –  pierogi ruskie – kotlety ruskie Artykuł Placki z kalafiora pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 104

Pierogi ugotowane, polane zeszkloną cebulką - pycha . U mnie tradycyjnie nadzienie to grzyby z kiszoną kapustą ale tu oczywiście można wszystko zrobić wg własnego uznania. 2 szkl.mąki około 1 szkl. ciepłej wody 1 łyżka  oleju lub rozpuszczonego masła szczypta  soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, wsypać sól  wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić(...)miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość, szklanką wycinać krążki. Na środek każdego ułożyć po sporej łyżeczce farszu i zalepić. Gotować w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Podawać polane zeszkloną cebulką

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki "ruskie" z dynią 289

Pierogi ruskie to jedno z ulubionych dań mojej rodziny. Każda ich ilość znika u nas w oka mgnieniu. W trakcie lepienia pierogów zawsze stwierdzam, że będziemy je jeść przez co najmniej  tydzień, po czym wieczorem okazuje się, że nie ma już ani jednego. Ich przygotowanie nie jest jakoś bardzo skomplikowane, ale jednak czasochłonne. Naleśniki wypełnione pierogowym farszem(...)mniej pracochłonna wariacja na temat popularnych "ruskich", a smakują zacnie. Farsz wzbogaciłam dynią, bo jesienią przemycam ją gdzie się da:) Do  naleśnikowego ciasta trafiła kurkuma, która zaliczana jest do najzdrowszych przypraw świata. Ten żółty proszek słynie między innymi z silnych właściwości przeciwzapalnych i przeciwwirusowych, warto więc wzbogacać nią posiłki, szczególnie w okresie jesiennych przeziębień. Składniki: Naleśniki: 300 ml mleka

Smakowity Blog Kulinarny
Jagodzianki orkiszowe pełnoziarniste 150

ciasto jeszcze raz zagniesc,tym razem recznie. Nie wymaga ono zadnego podsypywania maka.Ma idealna strukture,nie lepi sie i cudnie sie z nim pracuje. Zrobic dlugi walek,odciac 12 rownych kawalkow (waze, kazdy ma okolo 78 g).Z kazdego kawalka zrobic placuszek.Na srodek nalozyc kopiasta lyzke jagod i wsypac1 lyzeczke cukru trzcinowego.Zlozyc na pol i zlepic bardzo dokladnie jak pieroga

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!