ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:304/476)

PIEROŻKI Z ROSOŁEM GRZYBOWYM 119

mokre składniki, dodaj szczyptę soli wymieszaj wszystko i zagnieć gładkie ciasto następnie rozwałkuj cienko i wytnij prostokąty o dłuższym boku ok 2,5x dłuższym od boku pokrojonej galaretki, a krótszym 1,5x lep pierożki z galaretką dobrze dociskając brzegi, by podczas gotowania rosół z nich nie wypłynął gotuj pierogi w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od momentu

SandraFrej.com
Klasyczne placki z jabłkami 203

Klasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka 80

Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Pawłosiów, gmina Pawłosiów, powiat jarosławski Największą zaletą wszystkich ciastek krucho-drożdżowych jest ich doskonały smak. Pulchne, choć cienkie drożdżowe ciasto, z zewnątrz jest lekko chrupiące i słodkie. Doskonałym uzupełnieniem tego smaku jest marmolada, której zwykle używa się jako nadzienia do tego typu ciastek. Dużą zaletą jest również trwałość wypieków krucho-drożdżowych. Nie tracą(...)szklanka cukru Drożdże rozcieramy ze śmietaną. Dodajemy mąkę, margarynę i żółtka. Wszystkie składniki siekamy nożem, łączymy i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około 1/2 cm i szklanką wycinamy kółka. Na środek nakładamy łyżeczkę marmolady i składamy kółka na pół, jak pierogi. Brzegi mocno sklejamy i nacinamy nożem. Wierzch ciastek smarujemy roztrzepanym białkiem i zanurzamy w cukrze. Ciastka układamy

Trzeci talerz
Kukurydza gotowana w kolbach z masłem czosnkowym 103

spodobać: Spring rolls z krewetkami. Niesamowite sosy do maczania sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Paluchy serowe z ciasta francuskiego>>> Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake

Moja Książka Kucharska
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 95

przesiać do misy miksera, dodać rozczyn i resztę składników. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, jeżeli lekko klei się do rąk, nie należy się tym przejmować, ani podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia(...)papierem do pieczenia. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Z ciasta uformować długi wałek i podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę

moj przepis na
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 118

przesiać do misy miksera, dodać rozczyn i resztę składników. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, jeżeli lekko klei się do rąk, nie należy się tym przejmować, ani podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia(...)papierem do pieczenia. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Z ciasta uformować długi wałek i podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę

moj przepis na
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 200

przesiać do misy miksera, dodać rozczyn i resztę składników. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, jeżeli lekko klei się do rąk, nie należy się tym przejmować, ani podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia(...)papierem do pieczenia. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Z ciasta uformować długi wałek i podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę

moj przepis na
Pierogi z Kapustą słodką i kiszoną z dodatkiem Borowików Suszonych 128

Uwielbiam pierogi :P jak z kapusta to zawsze robię ze słodką, ale tym razem postanowiłam trochę pomieszać smaki. Naprawdę okazały się przepyszne SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 1 jajko szczypta soli 1/2 łyżeczki oleju SKŁADNIKI NA FARSZ: 1/2 główki kapusty 500g kapusty kiszonej 2 cebule 40g suszonych borowików szlachetnych Zaczarowany Ogród (znajdziecie

Dziś Ja gotuje
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami 154

Ciasto cienko rozwałkować. 7. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. 8. Gotowe pierożki układać luźno aby sie nie skleiły. 9. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. 10. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Uwaga! Pierogi

Atlas Smaków
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta 241

Ciasto cienko rozwałkować. 7. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. 8. Gotowe pierożki układać luźno aby sie nie skleiły. 9. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. 10. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Uwaga! Pierogi

Atlas Smaków
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 197

podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę lub tortownicę, zlepieniem do dołu. Każdą bułeczkę posmarować białkiem, posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia pod ściereczką

moj przepis na
Pyzy z mięsem 206

ziemniaczanej). Nabieramy w dłonie porcje ciasta ziemniaczanego, rozpłaszczamy je, na środek dajemy porcję mięsa i zalepiamy dokładnie ciastem - w ten sposób tworzymy ładne kulki. W dużym garnku gotujemy posoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy partiami pyzy (tak jak np. pierogi - nie może ich być zbyt dużo w garnku). Gotujemy ok. 7 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane

psgotujemy
Muffinki dyniowo-kakaowe 173

skorupką   Słoneczne smoothie dynia-jabłko-pigwa   Mięciutkie ciasteczka dyniowe z czekoladą   Ciasto na jesienną chandrę   Dyniowe tosty francuskie   Syrop dyniowy i Pumpkin Spice Coffee   Masło dyniowe   Prosta zupa dyniowa   Ciastka owsiane z masłem dyniowym Pierogi z dynią i orzechami Smoothie dyniowo-piernikowe   Rolada dyniowa    Pikantna zupa z dyni

My simple kitchen
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 857

Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie, wersja domowa 19. Roladki

Przepisy Aleksandry