ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:208/302)

Sernik rabarbarowy z nutą czarnej porzeczki 100

herbatników 70 g masła  mus rabarbarowy: 500 g rabarbaru 3 łyżki cukru masa serowa: 500 g twarogu sernikowego z mascarpone President 270 g musu rabarbarowego 400 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 1/3 szkl wody 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: 2 galaretki porzeczkowe 150 ml śmietany 30% do dekoracji czarna porzeczka do dekoracji Przygotowanie: spód: Ciasta kruszymy

Bon appetit mon amie
TARTA SNIKERS (bez pieczenia) 159

temu ciasto było lżejsze i mniej słodsze, ale równie pyszne. Jest to alternatywa dla osób dla których tradycyjny Snikers jest za słodki i zbyt kaloryczny. Oto mój Snikers w innej odsłonie... P.S. Przepis jak i zdjęcia są stare jak świat (widać też po ich jakości ) i pochodzą z mojego wcześniejszego bloga ALE Ciachoo! Składniki: 200 g herbatników

Kuchnia MagdaLeny
Herbatniki kakaowe, czyli o leku na jesienną melancholię 140

rzeczywistości... Herbatniki kakaowe Składniki: (na około 150 malutkich ciasteczek) 220 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) 100 g cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 100 g miękkiego masła 100 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę, kakao i cukier puder przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło i śmietanę, zmiksować tylko do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
herbatniczki petit 102

dało się :) Miśka od razu powyciągała swoje foremki i nie było szans, żeby zrobić inaczej, Tym bardziej, że jesteśmy na etapie wszystkiego robienia, najlepiej samemu. Tak więc herbatniki wykonane przez dwulatkę prezentują się całkiem nieźle. Muszę tylko znaleźć jakiś mniejszy wałek, ponieważ w tym dla dorosłych nie ma takiego dobrego nacisku :) Są przepyszne wręcz idealne.  Składniki(...)masła 250 g mąki  50 g cukru pudru szczypta soli  100 ml śmietanki kremówki  Przygotowanie: wszystkie składniki włożyć do miksera i wyrobić na gładkie ciasto (Thermomix 2-3 min/ obr. 4-5) ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na ok 60 min  po tym czasie ciasto rozwałkować cienko (podsypując delikatnie mąką) i wycinać ciasteczka - powinny

Gotowanie z pasją
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 537

Lekkie ciasto przygotowane na biszkoptach, z waflowymi rurkami, które ciekawie się prezentują w przekroju oraz z delikatną masą na bazie mascarpone. Może i trzeba troszkę czasu, by je zjeść, ale nie jest pracochłonne i samo przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża

Kuchnia w czekoladzie
Wielkanocny Blok czekoladowy 75

  Wielkanocny blok czekoladowy, to słodki strzał na Święta. Lubicie bloki czekoladowe? To zdecydowanie moje smaki z dzieciństwa 👌 Składniki 360g mleka słodzonego skondensowanego  150g masła

Niezły Młynek
Czekoladowy sernik na zimno 173

Czekoladowy sernik na zimno Dzisiaj polecam czekoladowy sernik na zimno z serkiem mascarpone. Jest delikatny, pyszny i…. Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy

Pomysłowa kuchnia
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 103

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni

Podróż w kulinaria
Blok Czekoladowy 225

Smak bloku czekoladowego, zna pewnie większość z Was :) Przepis prosto z PRL-u :) Polecam. Składniki: 500 g mleka w proszku 1/2 szklanki cukru 5 łyżek kakao

The Sweet Damsel
KULKI RAFFAELLO 412

Jak wiadomo Raffaello wyraża więcej niż tysiąc słów...A więc jest jeszcze czas by przygotować je ukochanej osobie własnoręcznie. Czy trudno? nic bardziej mylnego, zobaczcie sami

Z Majeczką w kuchni
Sernik z figami 149

składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 5 jajek 125 g margaryny lub masła 1 niepełna szklanka cukru 4 łyżki cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 8 fig

Monia miesza i gotuje
Sernik z mlekiem w proszku 140

ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przypomina, że sposobem uzyskania najlepszego wypieku jest użycie ingrediencji wysokiej jakości. – Najlepiej, aby twaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna(...)delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 319

ilościach. Celina Nierodkiewicz, członkini Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” przypomina, że sposobem uzyskania najlepszego wypieku jest użycie ingrediencji wysokiej jakości. – Najlepiej, aby twaróg, czyli podstawowy składnik ciasta, był tłusty. Tłuszcz jest nie tylko nośnikiem smaku, ale pozwoli także uzyskać „mokry” sernik, a takie są najlepsze – przyznaje Celina Nierodkiewicz”. Sernik z mlekiem w proszku, to jedna(...)delikatnie mieszamy łyżką. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubite przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem

mojewypiekiinietylko
Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami 208

Dziś zapraszam Was na kolejne letnie ciasto. Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami , to idealny pomysł na deser w upalne dni. Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt… no cóż moi goście byli zachwyceni. Dla przełamania słodyczy budyniu i ciekawego efektu wizualnego użyłam pyszną konfiturę z czarnego bzu Matecznik . Matecznik, to nie tylko konfitury(...)maliny do dekoracji + opcjonalnie listki świeżej mięty *ja tym razem użyłam większej ilości ciasteczek (tyle mi zostało ) – około 325 g i  przez to ciut więcej masła Przygotowanie: Herbatniki przekładamy do misy blendera z nożami i dokładnie rozdrabniamy. Przesypujemy do miski, dodajemy rozpuszczony tłuszcz i mieszamy szybko łyżką (powinien nam powstać mokry piasek, jeśli wyda się za suchy

Słodkie okruszki
Sernik straciatella na zimno 166

świetnie współgra z czekoladą. Sernik nie jest mocno słodki, idealny na upalne dni :) foremka 24x24 cm Spód:    250g herbatników kakaowych,  120g masła lub margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do zmielonych ciastek, dokładnie wymieszać. Masą wylepić dno formy o wym. 24x24cm. Schłodzić. Masa serowa:   750g białego półtłustego sera(...)Smacznego:))   Przepis dodaję do akcji Ciasto na weekend na FB Razem ze mną sernik upiekli

Z miłości do słodkości
Ciasto a la Kinder Country 100

słodkie ciasto na wzór słynnego batonika, z mocnym akcentem białej i mlecznej czekolady oraz chrupiącej preparowanej pszenicy z miodem. Idealne do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biała masa: 350ml śmietany 30% 250g sera mascarpone 1 śmietan fix 200g białej czekolady 200g preparowanej pszenicy z miodem Czekoladowa masa: 150ml śmietany 30% 200g mlecznej czekolady Dodatkowo: 36 sztuk herbatników

Szalona Kuchnia Eweliny
Czeko-śliwkowe cake pops 138

Przygotowanie: Herbatniki i biszkopty rozgnieść (ja zamykam je w strunowej torebce i traktuję tłuczkiem do mięsa). Nie wolno robić tego zbyt długo. Ważne, aby powstały mniejsze i większe kawałki (największe powinny mieć ok 1,5 cm). Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy powidła i dobrze mieszamy. Wrzucamy pokruszone ciastka i wyrabiamy masę. Powinna mieć konsystencję ciasta kruchego

Kulinarne Inspiracje
Deser kubusiowy 353

Deser kubusiowy to jednoporcjowa wersja ciasta Kubuś , ciekawa propozycja dla wielbicieli tego ciasta. Przysmak składa się z masy kubusiowej, przygotowanej na bazie soku oraz budyniu w proszku, warstwy serowej, do której przyrządzenia potrzebny jest serek homogenizowany oraz dwóch warstw pokruszonych herbatników. Podane niżej proporcje składników można wykorzystać do przygotowania dwóch porcji deseru. Deser kubusiowy Składniki: 300ml soku Kubuś

Smakołyki Bereniki