ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:199/302)

Mini serniczki bananowe na kakaowym spodzie 225

Pozostaję w klimacie serniczków - ostatnio były mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą , dziś bananowe na czekoladowym spodzie z wiórkami czekoladowymi i bitą śmietaną. Pycha! :) Składniki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
ROLADA WAFLOWA 5555

Wygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecam Składniki: 1 opakowanie wafli 1 galaretka-u mnie truskawkowa

Z Majeczką w kuchni
Chatka Puchatka - sernik na zimno 332

boczne rzędy herbatników z masą utworzyły trójkąt. Lekko dociskamy i równamy górny róg trójkąta. Wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem i kakao. Mieszamy do połączenia składników. Zestawiamy z ognia i cały czas mieszając dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Polewę lekko studzimy a następnie polewamy nią ciastoCiasto kroimy

Qchnia po prostu
Trufelki kawowo-migdałowe 222

Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 2. Płatki migdałowe siekam nożem. Przygotowanie ciasteczka obtaczam w płatach migdałowych. Ciastka układam na talerzu i wkładam na godzinę do lodówki. Do przygotowania trufelków wykorzystałam płatki migdałowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Płatki migdałowe MAKAR to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik Zebra 267

rozkruszonych herbatników. Gotową masę wykładamy na spodzie i bokach formy.  Ser miksujemy razem z żółtkami i cukrem. Wsypujemy budyń. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce do masy, mieszamy delikatnie. Gotową masę serową przelewamy równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy  do drugiej dodajmy aromat waniliowy.  Na przygotowany spód ciasta wlewamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto jak 3 BIT 299

widać ciasto prezentuje się całkiem ładnie, bałam się, że przy krojeniu będzie się "ciapać", a tu taka niespodzianka :) Przepis pochodzi z Moje Wypieki. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na blachę 20*30 cm: ok. 2 opakowania herbatników maślanych pełnoziarnistych 1 puszka

Blondynka Gotuje
Deser z galaretką i kremem czekoladowym 217

Bywają dni kiedy nie ma ochoty piec się ciasta lub nie ma lodówce potrzebnych składników wtedy na szybko robię taki oto deserek, który znika w mgnieniu oka i jest uwielbiany przez moje dzieci i nie tylko ;) Składniki:  galaretka o dowolnym smaku  250 ml śmietany kremówki 30%  pół  tabliczki czekolady mlecznej  1 łyżeczka kakao ciemnego(...)łyżeczki cukru pudru  około 100 g herbatników  1 zagęstnik do śmietany Przygotowanie:  Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości niż jest na opakowaniu- ja rozpuszczam w półtorej szklanki. Gdy galaretka zacznie ostygnie przelewamy ją do 4 kieliszków (używam kieliszków do szampana) i wstawiam do lodówki, ale nie na prosto tylko lekko przechylam aby galaretka stężała pod skosem

Amatorka kuchenna
Ciasto ambasador 195

Ciasto ambasador to typowy przekładaniec, czyli ciasto, które składa się z kilku warstw. Przyznaję, że nie chciało mi się go robić, bo pomimo, że jest proste to trochę trwa zanim całość będzie złożona. Skusiłam się jednak, bo zostało mi trochę brzoskwiń w puszcze. Jak się łatwo można domyśleć, decyzja była trafiona w dziesiątkę. Jednak te ciasta przekładane mają coś(...)należy je delikatnie odsączyć) herbatniki: około 12 sztuk jeżeli brzoskwinie mamy z puszki to w ich soku możemy zamoczyć herbatniki. Brzoskwinie kroimy w dość małe kawałki. Każdy herbatnik moczymy w soku z brzoskwiń (lub zamiennie w kawie, ewentualnie można namaczanie pominąć) i układamy jeden przy drugim na masie budyniowej. Na herbatniki wysypujemy pokrojone brzoskwinie i foremkę znów

Relaxtime
Blok czekoladowy 122

Deser z lat 80 – hit. Kiedy na półkach sklepowych nie było czekolad i dobrych słodyczy, mamy robiły właśnie taki blok. Obok wafli przekładanych niekwestionowany hit z

To co lubię - gotuję i polecam
Śnieżny puch 140

świecie będzie ciasto bez pieczenia. Po godzinie w lodówce można już delektować się puszystym, zimnym i wyjątkowo smacznym sernikiem. W wersji oryginalnej przygotowywany jest ze śnieżką, której ja osobiście wyjątkowo nie lubię, dlatego postanowiłam zamienić ją śmietanką. Zapraszam po przepis :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śnieżny puch Składniki Składniki na blaszkę o wymiarach 24×36 cm: 20 herbatników (petitki

To co lubię - gotuję i polecam
Kulki mocy a’la kasztanki 219

gorzka czekolada Herbatniki przełóż do misy malaksera. Zmiksuj je dość drobno. Jeśli nie masz malaksera możesz włożyć ciastka do woreczka foliowego i zmiażdżyć je za pomocą wałka. Masło zmiksuj z cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodawaj do niej kolejno kakao, miód oraz pokruszone ciastka. Miksuj aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Z ciasta formuj małe

365 dni dookoła kuchni
Waflowa rolada z bananem 189

Błyskawiczna czekoladowa rolada bez pieczenia. W smaku idealna. Robię ją dość często, aż zdziwiłam się kiedy okazało się, że nie zawitała jeszcze na moim blogu ;-) Składniki

Zielona Kuchnia
Sernik Snickers 530

Sernik Snickers Bardzo łatwa i szybka wersja sernika, i to jakiego...z dodatkiem kajmaku, solonych orzeszków i czekolady. I wszystko utopione w serze, ułożone na warstwie

na moim stole...
Orzechy nadziewane czekoladą ( ciastka ) 212

soli Składniki ciasta zagnieść. Schłodzić godzinę w lodówce. Odrywać małe kawałeczki. Układać w otworach rozgrzanej patelni, smażyć po 2 minuty z każdej strony. Masa czekoladowo-ciasteczkowa: - 200 gr masła roślinnego - 6-8 łyżek cukru - 4 łyżki kakao - 1/3 szklanki  mleka - szczypta soli - 1 i 3/4 szklanki mleka w proszku - szklanka okruchów z pieczenia ciasteczek / pokruszonych herbatników Masło, cukier

kawawszklance
Pieczony sernik owocowy 205

pracy. W cieście, poza malinami, wylądowały również morele - kupiłam niedawno koszyczek bardzo dorodnych i dojrzałych, i zastanawiałam się, do czego by je tutaj wykorzystać. A czas uciekał! Pomyślałam więc, że razem z wanilią i jogurtem skomponują się znakomicie. Na wierzch przygotowałam delikatny mus malinowy na kremówce - zawsze się sprawdza, z każdymi owocami. Na spód, zamiast zwykłych herbatników, dałam czarne

Pożeraczka, czyli raz adobrze