Brzoskwiniowa Nutka Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa. Tortownica 24 cm x 24 cm Składniki: · 2 żółte galaretki · 2 brzoskwiniowe galaretki · 3 śmietany(...)herbatników kakaowych · ½ kostki masła · 1 szklanka mleka · Puszka 822 g brzoskwiń · 1 mleczna czekolada Sposób przygotowania: 1. Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy. 2. Galaretki brzoskwiniowe
Kulinarna Chwilajuż zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów Wam wynagrodzą. Wykonałam go w średniej formie, bo zależało mi, aby był dość wysoki. Zresztą miałam do wykorzystania sporą ilość herbatników, to wolałam wszystko dać do sernika. :) Nie należy do kategorii
zdrowo i aktywniejuż zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów Wam wynagrodzą. Wykonałam go w średniej formie, bo zależało mi, aby był dość wysoki. Zresztą miałam do wykorzystania sporą ilość herbatników, to wolałam wszystko dać do sernika. :) Nie należy do kategorii
Zdrowie i pysznie na talerzustylu ptasiego mleczka, który błyskawicznie znika z talerza. Ciasto to powstało z potrzeby chwili i zostało już u nas na stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno mali, jak i duzi, a przepis poszedł w świat 😉 Idealny deser dla ochłody w ciepłe dni 🌞 Składniki: paczka herbatników 600 ml śmietany 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego
Kuchnia MagdaLenyPrzygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy nasze herbatniki korzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i dodajemy partiami nasze rozdrobnione ciasta, mieszając. Tak powstałą masę odstawiamy do przestudzenia. Następnie mieszamy
Słodkie okruszkiamerykański przysmak znany z kreskówek. Składa się z herbatników, czekolady i pianek. Całość podgrzewana jest nad ogniskiem, dzięki czemu wnętrze się rozpuszcza. Mimo, że za marshmallows nie przepadam to pomysł na brownie wyglądające jak s'more akurat mi się spodobał. Spód to chrupiące, lekko słone ciastka, wnętrze - baaardzo czekoladowe ciasto, przykryte piankową chmurką. Jedyne zastrzeżenie
Słodkie inspiracjeszybki w przygotowaniu, co jest najważniejsze w ciastach. Zróbcie, a nie pożałujecie. Placek o 2 masach BISZKOPT 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 750 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao DODATKOWO: kilka paczek herbatników szkolnych 2 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier
Gotuję Testujękawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego Małe opakowanie herbatników(do wyłożenia tortownicy) Sposób wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu
Smaki Nataliijeśli mamy ochotę na dużo słodyczy i ciężkie ciasto. Każda warstwa wspaniale uzupełnia pozostałe, każdy smak idealnie współgra z innymi. Gratulacje Lisko!! Oryginał można zobaczyć tu . Polecam wielbicielom serników i tym, którzy do serników się dopiero przekonują. Sernik kajmakowy: Spód: 50 g orzeszków solonych 80 g ciastek kruchych np. herbatników 30 g masła 1 łyżka cukru Tortownicę
Z butelką mleczka w tleciasto z bananami bez pieczenia. Do ciasta można dodać dowolną ciemną czekoladę. Jak ktoś woli bardziej słodkie może dać mleczną natomiast gdy ktoś woli mniej słodkie może dać gorzką. Ciasto jest proste i przepyszne, po prostu rozpływa się w ustach. składniki: masa serowo-czekoladowa 750 g zmielonego sera 250 g serka mascarpone 100 g ciemnej czekolady, dałam gorzką 4 łyżki(...)się rozpuści. Następnie dodać rozpuszczoną zimną czekoladę. Ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Potem dodać zimna płynną żelatynę i ponownie dokładnie zmiksować. Z lodówki wystawić foremkę. Na spód z herbatników wyłożyć ok 1/3 masy i ładnie rozsmarować. Banany obrać ze skórki i ułożyć na masie lekko dociskając. Ja miałam nieduże banany i nie były zbyt grube więc dałam całe
Monia miesza i gotujePiątek, więc jest i propozycja ciasta na weekend :-) Tym razem pyszne ciasto Banoffe na biszkopcie. Jest rewelacyjne, łatwe w przygotowaniu, na pewno posmakuje wszystkim. Gwarantuję to :-) Przepis znalazłam na blogu gotuję bo lubię . Zmodyfikowałam tylko ilość kajmaku, nie dałam całego opakowania, bo dla mnie byłoby za słodko, a i tak było :-) Życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka 24x34 cm Składniki biszkopt(...)kremówki 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Poncz: 120 ml ciepłej wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 3-4 banany kilkanaście herbatników u mnie petitki (ilość zależy od wielkości ) kajmak pozostały po odebraniu 3 łyżek z puszki kakao do posypania sok z cytryny Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy
kruche babeczkiskładniki: 90 g cukru pudru 125 g masła 100 g mleka w proszku (nie granulowanego) 50 g herbatników ok. 33 szt. migdałów ok. 25 g
Domowy Smak Jedzeniawarto! Spód: 300g maślanych herbatników 150 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka w proszku 4 jajka 1 szklanka śmietany 30% Dodatkowo: 2 łyżki czarnego kakao 150 g mlecznej czekolady Polewa: 100 g mlecznej czekolady ¼ szklanki śmietany 30% 1/3 szklanki płatków migdałowych Spód: Herbatniki mielimy na drobny(...)oraz 4 łyżki masy jasnej. Masę rozlewamy aż do całkowitego jej wykorzystania. Na dno piekarnika wstawiamy foremkę z wrzątkiem (około 2-3 szklanek). Zmniejszamy temperaturę do 120*C. Ciasto pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie wyjmujemy foremkę z wodą oraz przełączamy na funkcję termoobiegu. Pieczemy jeszcze przez 30-40 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy
VioletoweKucharzeniełyżek śmietanki lub serka mascarpone.Wszystko zależy od twarogu. Na sporym kawałku folii aluminiowej ułożyć warstwę herbatników 6 na 3 i posmarować większą połową masy kakaowej .Ułożyć drugą warstwę herbatników i posmarować ją jasną masą serową,na środku wycisnąć pasek masy kakaowej.Pomagając sobie folią złożyć boki formując dach domku i lekko docisnąć.Owinąć folią spożywczą i schłodzić(...)mlecznej czekolady 60 ml śmietanki 30% W małym garnuszku śmietankę doprowadzić prawie do wrzenia,odstawić z ognia i wrzucić połamaną czekoladę-odstawić na 5 minut.Wymieszać i polać ciasto kiedy polewa zacznie gęstnieć.Posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić
Anielskie wypiekijogurtu greckiego powiem tylko tyle, iż jego konstystencja zdecydowanie różni się od konsystencji jogurtu naturalnego. Jogurt grecki jest dużo gęstszy i ma nieco inny smak. Początkowo obawiałam się, iż ciasto na jogurcie może wyjść mi dość rzadkie, jednak tak się nie stało. Do jogurtu dodałam dodatkowo serek mascarpone i oczywiście po wierzchu zrobiłam polewę z jagód. Jagody połączyły się świetnie(...)śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sernika jogurtowego. Spód: 8,5 dkg masła bez soli 1 łyżka brązowego cukru 15 dkg herbatników Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 50 dkg jogurtu greckiego 2 jajka 30 dkg cukru pudru sok z 1 pomarańczy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego Polewa jagodowa
mecooks