ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:82/169)

Kolorowe ciasto z masą truskawkową 398

pracy postanowiłam stworzyć bloga. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Kolorowe ciasto, pracochłonne, ale w efekcie bardzo pyszne połączenie truskawek z warstwą cappuccino Biszkopt : 5 jaj 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. maki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 2 łyżki wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia I  warstwa truskawkowa; 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe(...)dowolnym smaku III warstwa cappuccino ; 2 szkl. cappuccino 3 śnieżki ( jeśli chcemy więcej masy kawowej dodajemy więcej śnieżek) 1 łyżka żelatyny 2 szkl. mleka Biszkopt : Rozdzielamy jajka na żółtko i białko. Białka ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli by lepiej się ubiło, do sztywnej piany dodajemy po trochu cukru, cały czas miksując

Garnkowe fanaberie
Chlebek watykański - ciasto szczęścia 155

mleka - nie mieszać;Środa: dodać 250 g mąki - nie mieszać;Czwartek: mieszać ciasto rano, w południe i wieczorem;Piątek: dodać 250 g cukru - nie mieszać;Sobota: zamieszać ciasto, podzielić na 4 części (3 części należy rozdać znajomym w poniedziałek)Niedziela: do czwartej części ciasta dodać następujące składniki:250 ml oleju250 g mąki3 jajkapół opakowania proszku do pieczeniapół łyżeczki solicukier waniliowytroszkę

Kuchnia domowa Ani
GRILLOWANE NALEŚNIKI Z ANCHOIS, JAJKIEM I MOZZARELLĄ + RECENZJA 233

indukcyjna Ballarini MasterChef Series! ( A może i ja kiedyś zostanę Masterchefem? ;) ) SKŁADNIKI: ( 2 duże naleśniki ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 0,5 szkl * mleko – ok.1,5 szkl * olej – 3 łyżki * duże jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta FARSZ: * jajka ugotowane na twardo – 3 szt * cebula czerwona – 1 szt * cebula(...)biała – 1 szt * mozzarella ( kulka ) – 1 szt * anchois – ok. 50 g * natka pietruszki – 1 garstka * sól * pieprz DODATKOWO: * masło SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Składniki na ciasto dokładnie razem wymieszać, odstawić na ok. 10 minut. FARSZ: Czerwoną cebulę bardzo drobno posiekać. Białą cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie oliwy. Jajka pokroić w drobną kostkę. Fileciki anchois odsączyć

Ostra na Słodko
Sernik z polewą czekoladową 1657

waniliowego (lub aromat/ekstrakt waniliowy) Przygotowanie   Kakaowy spód sernika Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier puder. Wymieszać łyżką suche składniki. Zrobić zagłębienie i wbić jajko, wlać olej, mleko i miód. Wszystkie składniki dobrze rozetrzeć drewnianą łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC

coolinarnastrefa.blogspot.com
Murzynek 154

Składniki: 4 łyżki kakao, 1,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, 4 łyżki mleka, 4 jajka, 1 margaryna, 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia

Aga w kuchni
Muffinki z bananami 170

takie ciasta i ciasteczka chyba najlepiej mi podchodzą. Chociaż co ja mówię, ja uwielbiam wszystko co jest słodkie ! Przepis znalazłam u jednej z dziewczyn, a dokładnie  na blogu tastefully, od siebie dodałam dodatkowo czekoladę, także przepis jest delikatnie urozmaicony, aaa i wyszło mi 27 babeczek - było się czym rozkoszować !  ;) Składniki : 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy do tego 1 szklankę mleka, 1 szklankę cukru, cukier waniliowy i całe jajko. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Gdy wszystkie składniki będą już dokładnie ze sobą połączone, dodajemy olej i ponownie dokładnie miksujemy. Czekoladę i banany kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy, całość mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Gotowe ciasto nakładamy

charlotte gotuje
Korzenne ciasto z batatów z kremem bezowym 200

różanym . P ołączyć  suche składniki ciasta: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, goździki i sól. Olej kokosowy lekko podgrzać do roztopienia, zimny utrzeć z cukrem pudrem. Dodać stopniowo po jednym jaju, cały czas ucierając masę. Zmniejszyć obroty, stopniowo dodawać po łyżce suche składniki, na przemian z mlekiem kokosowym i puree z batatów. Masę(...)piekarnika z termo obiegiem nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut, piec do suchego patyczka, wystudzić.  Przy pomocy rękawa cukierniczego (końcówka gwiazdka) nałożyć krem na upieczone ciasto, wstawić do piekarnika pod nagrzany grill na kilka minut. Krem bezowy: Białka wymieszać z cukrem i wanilią w żaroodpornej misce. Miskę postawić na rondlu z gotującą się wodą (dno miski

SzczyptaSmaQ
Babka migdałowo-czekoladowa 140

"Niedziela palmowa za nami, święta przed nami, a na dworze śnieg. Podobno święta również będą śnieżne, choć z dodatnią temperaturą. Cóż, może nie będzie świątecznego spaceru

Słodkie Przyjemności
IZAURA – SERNIK Z MURZYNKIEM 392

zarówno tego i tego wypieku z całą pewnością posmakuje. Mokre , zimne , delikatne ciasto czekoladowe przełożone kremowym , waniliowym białym serem tworzy rewelacyjną całość! Nie za słodkie … nie za ciężkie … nie za trudne – w sam raz na wypiek do popołudniowej kawy. Polecam! SKŁADNIKI : ( 24 x 28 ) * mleko – 250 ml * margaryna – 125 g * kakao – 2 łyżki * dżem(...)jajko – 2 szt * masło – 1 czubata łyżka * cukier – 3/4 szkl * budyń waniliowy- 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Margarynę , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy. Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie mieszamy , a następnie wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( ok. 1,4 zostawiamy ). Masło ucieramy

Ostra na Słodko
Ciasto łaciate 233

Jeśli ktoś jeszcze zastanawia się jakie ciasto na weekend upiec? polecam to. Ciasto jest mega słodkie i zamulające - taka inna wersja "krówki" :) Składniki biszkopt:5 jajek¾ szklanki cukru1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejSkładniki na krem:700 ml mleka2 budynie śmietankowe z cukrem20 dag masła2 puszki masy(...)Wykonujemy budyń na mleku wg instrukcji z opakowania budyniu. Budyń odstawiamy do wystygnięcia a później mieszamy go mikserem z 20 dag masła i 1 puszką masy krówkowej. Gotowy krem wysmarować spód biszkoptu a następnie przykryć go drugim płatem biszkoptu. Polewa: drugą puszkę masy krówkowej miksujemy z 2-3 łyżkami masła i taką masą smarujemy wierzch ciasta. Następnie roztapiamy białą czekoladę

Bon Appetit Małgorzaty
586. W drodze. 151

cisza, bolące plecy, ciasto drożdżowe na powitanie i ciągnące krówki na zakończenie, wszystko doprawione wiatrem i słońcem w południe, plecy trochę bolą, może trochę przemarzłam, ale w sumie było fajnie, w sumie jestem szczęśliwa, nie tylko teraz w ogóle ostatnio...  Składniki: 50g mąki + łyżeczka łyżeczka kakao  garść płatków owsianych jajko mały banan mleko do konsystencji* łyżka roztopionego(...)proszkiem do pieczenia i czymś do posłodzenia. Banana miksujemy i mieszamy z jajkiem,masłem i kapką mleka. Mokre składniki mieszamy z mąką i dzielimy na dwie. Do jednej dodajemy łyżeczkę mąki i płatki owsiane, do drugiej kakao i kawę. Na zmianę nakładamy do papilotki czy foremki, posypujemy płatkami owsianymi. Pieczemy ok.30min w 180stopniach/ *w razie czego dodajcie już do ciasta

More food, love and dreams
Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty 220

proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy cukier, kakao i łączymy składniki.  Jajka ubijamy na lekko puszystą konsystencję. Do miski z suchymi składnikami dodajemy jajka, maślankę oraz czekoladę z masłem. Miksujemy na wolnych obrotach aby składniki dokładnie się połączyły.   Wlewamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 80-90 minut. Ciasto dokładnie studzimy. Dzielimy ciasto(...)równe blaty.   Przekładamy kremem. Jeśli starczy ozdabiamy boki ciasta. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając do niej odrobinę mleka. Oblewamy polewą tort. Posypujemy wierzch wiórkami kokosowymi

Mania Gotowania
Tort makowy z kremem 375

ubijania dodajemy stopniowo cukier puder, a następnie żółtka. Przesiane mąki, mielone orzechy, mak i proszek mieszamy razem. Powoli, partiami sypiemy na masę jajeczną i delikatnie mieszamy,  na koniec dodajemy tłuszcz.   Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą, wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 30 minut. Lekko studzimy w formie, a następnie(...)zimnego mleka ·          100 g miekkiego masła/margaryny Kasia ·          2 łyżki zmiksowanego dżemu morelowego Przygotowujemy krem zgodnie z zaleceniami. Do zimnego mleka wsypujemy proszek i miksujemy mikserem ok 2 min. Do ubitego kremu partiami dodajemy wcześniej zmiksowane, miekkie masło. Całość miksujemy jeszcze chwilę.  Biszkopt

Mia Cucina Sofieta
Murzynek 370

dostalam od babci. To delikatne czekoladowe ciasto świetnie smakuje z wiśniami czy truskawkami ze słoika lub przełożone konfiturą owocową. Dla tych, którym dodatkowe kalorie nie straszne wierzch polewamy grubą warstwą rozpuszczonej czekolady. Składniki: 4 jajka 2,5 szklanka mąki 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku 2 łyżki kakao 1 kostka margaryny 5 łyżek mleka (może też być woda) + wiśnie(...)połową ilości cukru, mlekiem i kakao na małym ogniu. Całość nie może się zagotować. Po rozpuszczeniu odstawiamy do przestudzenia. Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z pozostałym cukrem i dodajemy do przestudzonej masy kakaowej ciągle mieszając. Nastawiamy piekarnik na temperaturę około 180 stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do masy kakaowej dodajemy proszek, mąkę i dokładnie mieszamy

Ciastkozercy
O gofrach, czyli najlepszy prezent świąteczny 176

cukru 50 ml wody dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem i cukrem waniliowym. Masło rozpuścić, przestudzić. Wlać mleko, wbić jajko, dokładnie połączyć. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać na gładką masę bez grudek. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zamieszać. Wlewać odpowiednie porcje do rozgrzanej gofrownicy, piec 2-3 minuty. Odkładać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pączusie bez drożdży 168

łyczki cukru waniliowegomąka około 300 g - lub więcejSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i mieszamy. Następnie dolewamy ekstrakt waniliowy, dodajemy cukier, sodę i proszek do pieczenia - łączymy. Ostatnim krokiem jest dodanie mąki - masa powinna być klejąca, powinno dać się uformować lejącą się kulkę - ciasto powinno przypominać konsystencją ciasto na lane kluski - nie powinno być zbyt ciężkie.Łyżkami nabieramy

Słodkie Przyjemności
Gofry 150

żółtka utrzeć z resztą cukru i cukrem wanilinowym do białości, następnie dodać wodę mineralną, mleko, olej i zmiksować, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, również zmiksować, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.Rozgrzać gofrownicę, przed pierwszym pieczeniem posmarować olejem, nałożyć porcję ciasta i piec (czas uzależniony indywidualnie od posiadanej gofrownicy) na złoty kolor.Podawać z dowolnymi

Mix smaku
Muffinki kawowe 160

Składniki:Suche:2 szklanki mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody1 cukier waniliowy 2/3 szklanki cukru2 łyżki kawy cappuccino (proszku)1 łyżka kawy rozpuszczalnej

Kuchnia domowa Ani
Pierniczki dla alergika (bez glutenu, mleka i jaj) 253

ucieranym na zimno z cukru pudru i wody, aby był jeszcze bielszy dodałyśmy mleka kokosowego.  Przygotowanie: Margarynę ogrzać aby lekko zmiękła. Migdały lub orzechy zmielić. Wymieszać mąki, siemię lniane, proszek do pieczenia, przyprawy i pozostałe suche składniki, połączyć z margaryną i miodem. Wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę i schłodzić w zamrażarce.  Ciasto rozwałkować na grubość około

głodny alergik
Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami 164

płatki migdałów + kokos * polewa z białej czekolady   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier , kokos i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu. Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych

Ostra na Słodko
babeczki z czekoladą pina colada i marmoladą... 124

cukier waniliowy, 1 sztuka czekolada "pina colada", 6 łyżek marmolady jabłkowo śliwkowej olej, jajka, mleko, cukier i cukier waniliowy dobrze mikserem ubić wsypać przesianą mąkę z proszkiem i nie za dokładnie mikserem wymieszać 12 foremek do babeczek silikonowych 4x7cm do 6 foremek nałożyć po łyżce ciasta - po łyżce marmolady - po niepełnej łyżce ciasta do 6 foremek nałożyć czubate łyżki ciasta

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik przekładany 216

szklanki mąki pszennej 22 dag margaryny 15 dag cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. podzielić na 3 części, upiec oddzielnie 3 cienkie placki ( blacha 25x34). Masa serowa: 90 dag zmielonego sera 3?4 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki cukru ok. 7 dag masła 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki

Praktyczna pl
Scones z żurawiną 144

garść suszonej żurawiny Mleko wymieszać z jajkiem, żurawinę posiekać. Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać masło i rozetrzeć. Dodać żurawinę.  Zostawić trochę mleka na talerzyku, aby posmarować nim wierzch bułeczek, a resztę dolać do mieszanki i szybko zagnieść gładkie ciasto. Piekarnik nastawić na 220 stopni C. Następnie rozwałkować ciasto, aby miało grubość około

wyzwania kuchenne