ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:91/169)

Piegusek 184

Piegusek Składniki: (na spora tortownicę) - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka maku - 1,25 szklanki cukru  - 4 jajka - kostka margaryny lub masła  - 1 szklanka

Gotuj Z Muzyką
780. Dyniowa muffina. 186

przesianej mąki 80 pure z dyni hokkaido jajko 30ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta cynamonu, soli coś do osłodzenia gorzka czekolada daktyle Suche składniki mieszamy ze sobą. W drugiej miseczce miksujemy mokre. Łączymy obie miseczki, dodajemy czekoladę i daktyle, przekładamy ciasto do foremki/papilotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min

More food, love and dreams
Muffiny kawowo-czekoladowe 219

szklanka maślanki) Przygotowanie: Łączymy ze sobą suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, kawę, cukier waniliowy, sól. Kruszymy czekoladę i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy. Roztapiamy masło, po przestudzeniu dodajemy do niego jajka, mleko i maślankę. Łączymy ze sobą suche składniki z mokrymi. Następnie napełniamy ciastem foremki i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30 minut, sprawdzając

Taste Of My Day
Pichcisz to z Nowymi przepisami 195

mieszamy trzepaczką. 2. W misce mieszamy mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym, proszek do pieczenia i mieszamy wszystko. 3. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C 4. Jak wystygnie masło dodajemy do miski, wymieszane razem z jajkiem i mlekiem. Wszystko dokładnie mieszamy aby nie było grudek, możemy mikserem :) 5. Nalewamy ciasto to foremek i dajemy na każdą foremkę jedną łyżkę naszej gryszczeniówki

pichciszto
Babeczki marmurkowe. 175

Składniki na 12 babeczek: 1,5 kubka mąki pszennej 125g masła 100g jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 kubka cukru 0.5 kubka mleka 1,5 łyżeczki proszku

Kuchnia Łukasza
Domowe " Ptysie" 183

jajku, ciągle mieszając tak, aby ciasto było jednolite.Na końcu dodać proszek do pieczenia. Kłaść na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) łyżką lub wyciskać szprycą niezbyt duże kule ciasta. Piec 25 - 30 minut w bardzo gorącym piekarniku, do zrumienienia. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika.  Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Praktyczna pl
Pieczone pancakes 169

Mieszamy ze sobą mąkę, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao i przyprawy. Dodajemy mleko i ponownie krótko mieszamy, tak tylko, aby wszystkie składniki się połączyły. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Mieszaninę odstawiamy na około 5 minut. Po tym czasie nabieramy 2 łyżki ciasta i wylewamy je na blachę natłuszczoną olejem lub pokrytą papierem bądź folią do pieczenia

Weganizm infantylny
Gofry z owocami 185

Moje Wypieki .  Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * 2 szklanki mleka * łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli * łyżka cukru * 1/3 szklanki oleju rzepakowego * 2 jajka * dodatkowo : bita śmietana i owoce  Przygotowanie : Ubić białka. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować, lekko wymieszać z pianą z białek. Rozgrzać gofrownicę. Wylewać porcje ciasta i piec na złoty kolor, przestudzić.  Dowolnie udekorować bitą śmietaną

Magiczne Życie Marty
1553. Bułki z serem ricotta i oregano 193

mąki pszennej, chlebowej  3 łyżki mleka w proszku  2 łyżeczki suszonego oregano  1 łyżeczka soli  2 łyżeczki cukru  25 g masła  1 łyżeczka suchych drożdży Wypiekacz do posmarowania: białko roztrzepane z łyżką wody świeżo zmielony pieprz  Wszystkie składniki dobrze wymieszać i zagnieść ciasto. Przełożyć do wysmarowanej olejem miski, przykryć i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Owsiane dietetyczne racuchy z jabłkiem! ŚNIADANIE FIT! 1176

szklanki płatków owsianych - 2 białka - 1 żółtko - 2 słodziki - 50 ml mleka - wrzątek do zalania płatków - łyżka mąki pełnoziarnistej - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Płatki owsiane zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie zmiksuj blenderem z pozostałymi składnikami. Jabłka kroimy na grube plastry. Maczamy w cieście i smażymy na patelni teflonowej najlepiej bez dodatku tłuszczu

SMYKWKUCHNI
Jabłecznik z budyniem i ajerkoniakiem 304

zupełnie inna wersję budyniu, do którego nie użyłam mleka tylko białe wino oraz sok jabłkowy dzięki czemu "budyń" bardziej przypomina "kisiel":) Całość pokryte jest warstwą śmietanki z dodatkiem ajerkoniaku. Ciasto:  300g mąki pszennej,  120g mąki ziemniaczanej,  2 jajka,  100g cukru pudru,  125 g margaryny,  łyżeczka proszku do pieczenia.  Mąki przesiać wraz z proszkiem

Z miłości do słodkości
Miodowo-kakaowe ciasto z kremem 341

pianę. Dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blachy o wymiarach 20 x 35 cm i piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 30 minut. Ostudzić. Krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła lub margaryny, miękkiej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciacho czekoladowe z gruszkami i orzechami 242

wyjdzie tak fajnie więc jest się czym pochwalić i jest czego spróbować :D Połączenie czekolady - orzechów i gruszki jest obłędne. Składniki: ciasto 3 jajka 250 g masła roztopionego 250 g cukru 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g płatków migdałów 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 50 g posiekanych orzechów 50 g orzechów nerkowca(...)posiekanych 50 g posiekanych migdałów 100 g gorzkiej czekolady 3 duże gruszki polewa: 90 g gorzkiej czekolady 90 g czekolady mlecznej 50 g masła 3 łyżki mleka Przygotowanie: Posiekać czekoladę, orzechy (odłożyć 2 łyżki do dekoracji) i połączyć z suchymi produktami dodać jajka  z masłem i dobrze wymieszać na końcu dodać posiekaną

Niezły Młynek
Sernik 367

Sernik : (klasyczny-prosty-delikatny) Produkty: Ciasto: -1,5 szklanki mąki krupczatki -0,5 szklanki cukru pudru  -80g margaryny  - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 jajko  Masa: -1kg twarogu (półtłusty) -1 szklanka cukru (w wersji słodszej- 1,5 szklanki)  - 3-4 łyżki śmietany  - 3 łyżki oliwy  - 5-6 żółtek(...)lodówki na 20-30 minut)  2.Masa:  Twaróg, cukier, śmietanę, oliwę, żółtka zmiksować. Natepnie dodać budyń i mleko , dalej miksując. Masa powinna być bardzo rzadka. 3. Dużą blachę obłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wylać na nie masę. Piec w 200C przez 40 minut.  4.Pianka:  Ubić białka ze szczypta

Gotuj Z Muzyką
Muffinki cytrynowo-makowe 221

ślicznie wygląda Lemon curd, czyli po prostu krem cytrynowy Do babeczek: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 150 g rozpuszczonego masła (ok. 2/3 szklanki) 2 jajka 2/3 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczkę sody oczyszczonej szczyptę soli 1 opakowanie cukru waniliowego 2/3 szklanki maku 3 łyżki soku z cytryny skórkę otartą z 2 cytryn(...)sporej misce łączymy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz mak i skórkę cytrynową. Jajka dokładnie roztrzepujemy i łączymy z mlekiem. Wlewamy do suchych składników. Dodajemy do nich również masło i sok z cytryny. Mieszamy tylko do połączenia składników, nie bardzo dokładnie. Tak przygotowane ciasto przekładamy do papilotek lub natłuszczonych foremek na babeczki (wyjątek

Ratunku obiad
Ciasto Maminkowe 238

spód: -1,5 szklanki mąki -1/2 szklanki cukru pudru -1/2 kostki margaryny -1 jajko -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -słoiczek dżemu śliwkowego lub agrestowego    Składniki masy wiórkowej: -20 dkg wiórków kokosowych -3/4 szklanki mleka -1/2 oraz 3/4 szklanki cukru -4 jajka -3 łyżki mąki    Składniki masy orzechowej: -30 dkg orzechów(...)prażonych ziaren zbóż ( crunchy ) -15 dkg suszonych śliwek, pokrojonych na małe kawałki    Na początek gotujemy mleko z 1/2 szklanki cukru, dosypujemy wiórki i mieszamy do wchłonięcia się mleka i studzimy.    Zagniatamy składniki kruchego ciasta. Jeśli klei się do rąk, dosypujemy odrobinę mąki.    Cienko rozwałkowujemy.    Dno blaszki o wymiarach

Maminek kulinarny
Ciasto budyniowe z truskawkami 349

przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek! Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką! Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje i każdy weźmie dokładkę! SKŁADNIKI: BISZKOPT: jajka – 4 szt cukier – 4 łyżki cukier wanilinowy – 1 op proszek do pieczenia – 2 łyżeczki(...)łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut / 180 C KREM: Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka. Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą. Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy do gotującej się masy. Dokładnie

Ostra na Słodko