ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:91/169)

Ciasto Bounty- smak raju 421

święta powstało wiele ciast, każde doskonałe  w swoim rodzaju. Jedno z nich to Bounty. PolecamSKŁADNIKINa biszkopt:7 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej  4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:3 szklanki mleka  ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 35 dag wiórków kokosowych budyń śmietankowy 250 g masłaWYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Pierniczki błyskawiczne - na ostatnią chwilę 215

Zrobiliście już pierniczki na święta. Jeżeli tak to jestem ciekawa, czy zrobione wcześniej przetrwały do dzisiaj ? Czy trzeba sięgnąć po przepis i zrobić dodatkowe, jeszcze przed

Moje pyszne gotowanie
Kruche ciasteczka 172

Następnie dodajemy śmietanę, jajka i rozpuszczony w 1 łyżce przygotowanej wody proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto tak, aby powstała jednolita masa i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyciskamy ciastka przez maszynkę lub rozwałkowujemy ciasto i tak jak u mnie wycinamy foremką kształty. Ciastka posmarować mlekiem i obsypać cukrem. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec

charlotte gotuje
Rajskie muffiny z wiśniami 132

allegro.pl/listing/ user/listing.php?us_id= 24804096 Najpierw mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz kakao przesiewamy do dużej miski. Dodajemy posiekaną drobno czekoladę, cukier, szklankę mleka, jajko oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Gdy powstanie w miarę jednolita masa dodajemy owoce. Dajemy do foremek trochę ciasta na spód. Układamy 2 wiśnie, znów dajemy ciasto i znów wiśnie. Całość

Apetyczna babeczka
Babeczki według Nigelii 115

gram mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 gram miękkiego masła 125 gram cukru 2 jajka kilka łyżek mleka Przygotowanie ;      1.Nagrzać piekarnik do 200 stopni C      2.Wszystkie składniki prócz mleka zmiksować doskonale      3.Wlać mleko i nadal miksować do otrzymania gładkiego ciasta      4.Ciasto nałożyć do papierowych

Proste Potrawy
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 214

solą. Stopniowo dodajemy jajka, ciągle ucierając. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciągle ucierając wlewamy mleko kokosowe. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i pokrojone na grubsze kawałki batoniki Bounty. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości lub odrobinę wyżej. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut

Made By Mom And Son
Racuchy z jabłkami 293

Ilość porcji: 2-3 osoby Składniki: Szklanka mąki Szklanka mleka Łyżeczka proszku do pieczenia Łyżeczka cukru waniliowego 3-4 jabłka Olej do smażenia Cukier puder do posypania racuchów Suche składniki wraz z mlekiem mieszamy przy pomocy miksera. Powstaje nam masa, która konsystencją powinna być nieco gęstsza od ciasta naleśnikowego. Jeżeli tak nie jest to dolewamy mleka jeśli jest zbyt gęsta

Kolizje Smaków
Dietetyczne pączki II 175

łyżki soku z cytryny 2 łyżki słodziku 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku ½ łyżeczki aromatu cytrynowego Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na końcu delikatnie łączymy masę z białkami. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, którą wcześniej możemy wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładamy

Mania Gotowania
Chleb tostowy 183

letniej wody 7g suszonych drożdży czubata łyżka masła czubata łyżka mleka w proszku 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru olej do smarowania mąka do wysypania lód do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki (poza wodą) przełożyć do misy robota. Stopniowo dolewać letnią (koniecznie) wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Wyrobione uformować w kulę i przełożyć do miski

Sto kolorów kuchni
Muffinki bananowe z granolą 181

posypkę 40 g wiórków kokosowych + na posypkę Wykonanie: Mąkę, cukier, proszek, sól wymieszać w misce. W drugiej wymieszać mleko, jajka, wanilię i olej. Połączyć zawartość misek. Dodać rozgniecionego banana i wymieszać tylko do połączenia składników. Mogą zostać grudki. Dodać orzechy, granolę i wiórki. Wymieszać delikatnie. Przełożyć ciasto do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Na wierzchu posypać pozostałą granolą i wiórkami. Piec

Sto kolorów kuchni
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką 729

następnie dodawać po 1 żółtku. Dodać przesiane obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ocet. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm. Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st. Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty. Dodatkowo: 3/4 l mleka,  3 łyżki mąki pszennej,  3 łyżki mąki ziemniaczanej

Z miłości do słodkości
Babeczki kawowe z cynamonowym kremem 171

sporej misce mieszamy ze sobą suche składniki - przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. W drugim naczyniu łączymy natomiast jajko, mleko, olej i kawę, a następnie dodajemy do sypkiej mieszanki. Krótko miksujemy i przekładamy do papilotek, starając się nie przekraczać 2/3 ich wysokości - im więcej ciasta na tym etapie tym muffinki będą gorzej wyglądać po upieczeniu. Blaszkę wstawiamy

sama złodycz
Babka czekoladowa 165

pieczenia 1 łyżka kakao Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, pod koniec, nie przerywając ucierać dodać stopniowo po jednym całym jajku. Gdy składniki dobrze się połączą dodać wystudzoną czekoladę i wszystko jeszcze dobrze zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao a następnie połączyć z utartą(...)wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
z ostatniej chwili..Muffinki z borówkami amerykańskimi 182

proszku do pieczenia1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)1/2 szklanki cukru (ja dałam 3/4 szklanki i wyszły za słodkie, więc przepis zmieniam)1/3 szklanki oleju1 szklanka borówek albo jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta soliekstrakt waniliowy lub połowę opakowania cukru waniliowegoW jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W drugiej roztrzepać(...)jajko z kefirem, olejem i wanilią i aromatem. Zawartość obu misek połączyć, dodać borówki albo jagody i delikatnie wymieszać. Napełniać ciastem foremki do muffinek (u mnie silikonowe) do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190 - 200 stopni C - do momentu suchego patyczka. Jeść przestudzone :-)muffiny z borókamimuffinki z borówkami w foremkach silikonowych

Bon Appetit Małgorzaty
MUFFINKI Z MALINAMI 219

wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć do innego naczynia ok.2 łyżek tej mieszanki( przyda się do obtoczenia owoców). W trzeciej większej misce wymieszać ksylitol, jajka, olej, jogurt i mleko. Dodać suche składniki do mokrych i zamieszać, tylko do momentu połączenia się składników.  Wymieszać maliny w mieszance z mąki i dodać delikatnie do ciasta. Papilotki na muffinki

Smaczne Zdrowe
Muffiny czekoladowo-kokosowe 1130

Zwieńczają one również wierzch babeczek, ładnie kontrastując z czekoladowym kolorem ciasta. Jak każde muffiny, babeczki są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają użycia miksera. W zależności od tego, jakich papilotek użyjemy, z przepisu można wykonać 5-6 sztuk. Muffiny czekoladowe-kokosowe Składniki: 50g mąki pszennej 50g cukru 50ml mleka 50ml oleju 50g wiórków kokosowych 25g czekolady (ja użyłam mlecznej(...)wyjąć wcześniej z lodówki, żeby przyjęło temperaturę pokojową - do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać widelcem - do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, krótko wymieszać do uzyskania w miarę jednolitego ciasta - do ciasta wsypać wiórki kokosowe, ponownie krótko wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości - formę wstawić

Smakołyki Bereniki
Ciasto Maxi King 9577

Więc jak znalazłam przepis na ciasto o tej samej nazwie musiałam koniecznie go wypróbować. I zdecydowanie potwierdzam, że się opłacało :) Składniki na blachę 23 x 37 cm: ok. 400 g herbatników 1 puszka mleka skondenso- wanego słodzonego (gotowanego przez 3 godziny) lub gotowej masy krówkowej Masa mleczna: 1,5 kostki masła 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania cukru(...)waniliowego (po 16 g) 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego - nie w granulkach) Polewa: 2 czekolady mleczne 150 g orzeszków ziemnych lub laskowych 1/4 szklanki mleka Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1) . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2) . Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką

Świat Ciasta
Muffinki z kremem pomarańczowym i mandarynkami 152

Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dokładnie mieszamy. Z powstałej części odkładamy 1 czubatą łyżkę. Dodajemy do niej 1 łyżeczkę kakao, mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy jasne ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Do osobnej foremki wkładamy ciemne ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki(...)suchego patyczka” ). Chwilę studzimy. Z jasnych muffinek delikatnie ścinamy górę na prosto ( powinna nam wyjść kopułka po upieczeniu ). Ciemną muffinkę drobniutko siekamy. KREM: Gotujemy budyń na mleku , studzimy. Masło uciekamy z cukrem. Cały czas ucierając, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wlewamy likier i dokładnie mieszamy. Polewamy muffinki … posypujemy pokruszonym ciemnym ciastem i zdobimy cząstkami mandarynek

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane z amarantusem (bez glutenu, mleka i jajek) 171

ciasto jest jeszcze lżejsze i dodatkowo wzbogacone o wartościowe białko i składniki mineralne. Składniki: margaryna bezmleczna cukier puder mąka kukurydziana mąka ryżowa (lub z amarantusa) 100 g 1/2 szklanki 1/2 szklanki 1/2 szklanki skrobia kukurydziana (lub tapioka) 1/2 szklanki popping z amarantusa (ekspandowane nasiona) 1/2 szklanki siemię lniane mielone  pół łyżeczki proszek do pieczenia bezglutenowy 1 łyżeczka mleko (sojowe

głodny alergik
Piernik z orzechami 699

rodzynek, suszonych moreli, śliwek itp) Składniki na polewę: - 3 łyżki gorzkiego kakao - 3 łyżki masła - 3 łyżki mleka - 3 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Mikserem ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy miód. Cały czas miksując dodajemy: kakao, przyprawę do piernika, gałkę muszkatołową, sodę, proszek do pieczenia, pieprz. Następnie dodajemy roztopione masło. 2. Wciąż miksując dodajemy powoli - małymi porcjami - mąkę. 3. Dodajemy orzechy(...)ewentualnie rodzynki, suszone śliwki itp) i mieszamy łyżką. 4. Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pilnujemy żeby ciasto się nie przypiekło zbyt mocno. Ja po pół godziny pieczenia zmniejszyłam temperaturę do 160 stopni. Łącznie pieczemy ok. 45 - 50 minut. Przygotowanie polewy: 1. W garnuszku bardzo powoli podgrzewamy mleko z cukrem

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasto Orzechowo - Jabłkowe 157

proszku do pieczeniapół kostki margaryny100 ml mleka2 duże jajka5 małych jabłekszklanka wyłuskanych orzechów włoskichprzyprawa do deserów (cynamon, mięta, imbir)łyżka cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania:Do dużej miski wsypujemy wszystkie sypkie składniki. W drugiej przelewamy rozpuszczone i ostudzone masło i lekko podgrzane mleko ( obie czynności wykonałam za pomocą mikrofali ). Jajko roztrzepujemy i powolutku małym strumieniem dodajemy połączone masło z mlekiem(...)ciągle mieszając.  Gdy płynne składniki się połączą przelewamy je do mąki i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto wychodzi gęste. Przelewamy je do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Orzechy łuskamy i przekładamy do lnianej ściereczki, a następnie młoteczkiem zbijamy - tak aby powstały nam małe kawałki :) ( Nie mielimy, bo zależy

Słodkie Przyjemności