ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:76/234)

Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 359

suchymi drożdżami, solą, ksylitolem i czarnuszką. Dodajemy wodę i oliwę z oliwek. Wyrabiamy elastyczne, łatwo odchodzące od dłoni ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Następnie rękami formujemy prostokątny placek. Ostrym końcem drewnianej łyżki nakłuwamy ciasto w kilkunastu miejscach. Na wierzchu układamy liście bazylii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)mozzarellą i pomidorkami - moje są ustawione tak, jak grają nasi piłkarze. Biało-czerwone przekąski podajemy jako przekąskę i zjadamy same lub z ulubionym pieczywem. Jaglaniec - ciasto z kaszy jaglanej z rodzynkami, żurawiną i płatkami migdałowymi 100 g kaszy jaglanej 2 szklanki wody 3 łyżki miodu garść rodzynek garść żurawiny garść płatków migdałowych Kaszę jaglaną gotujemy w dwóch szklankach wody. Ostawiamy

My Chcemy Jeść
Pierniki 192

SKŁADNIKI 60 dag mąki 20 dag miodu 1,5 kostki margaryny 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 łyżeczki przyprawy do piernika SPOSÓB PRZYGOTOWANIA     Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1 godz. Rozwałkować na grubość 3 - 4 mm. i wykrawać foremkami pierniki. Wykładać na blachę i piec

Przepisy Kulinarne
Mazurek z mlekiem w proszku 183

mazurek jest, jak dotąd, moim ulubionym. Kruchy, delikatny spód i pyszna mleczno-migdałowa masa to dla mnie połączenie idealne. Całość wieńczy dekoracja z bakalii. Mmmmm.... palce lizać :) Ciasto kruche: 2 szkl mąki krupczatki kostka zimnego masła 1/4 szkl cukru pudru 1 jajko 1 żółtko Masa z mleka w proszku: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 1 szkl mleka w proszku

Smakołyki Asi
Ciasteczka gryczane z masłem migdałowym, bakaliami i chia / FIT 174

łyżki siekanych migdałów 2 łyżki suszonej żurawiny 20 pistacji 6 kostek gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, otręby, masło migdałowe, banana, chia, ksylitol oraz mleko migdałowe umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki tj. słonecznik, migdały, żurawinę, pistacje oraz czekoladę (czekoladę i pistacje siekamy na mniejsze kawałki). Przy pomocy łyżki formujemy kule

DefinicjaSmaku
Dary lasu 90

pozostaje wariant alternatywny czyli mrożonki. Ostatnio chodziły mi po głowie owoce leśne i ciasto z pobliskiej cukierni, które jadłam kilkakrotnie - stąd dzisiejszy przepis na pyszne ciasto na kakaowym kruchym spodzie z lekkim jogurtowo-migdałowym kremem i owocami leśnymi. Inspiracja do przepisu pochodzi z bloga http://czerwieniblekit.blox.pl

Milion Smaków
Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua 204

pieczenia. -Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. -Wierzch wyrównać i nałożyć w kilku dowolnych miejscach krem. -Piec w piekarniku nagrzanym do temp.160-170 st.C ok.40-50 minut. Ciasto przestudzić i udekorować polewą czekoladową, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami piniowymi. /Ciasto kroić po  całkowitym przestudzeniu

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto migdalowo malinowe czyli Slodki Czwartek odc.45 167

Dziś znalazłam fotkę więc i pojawi się wpis. Przepis pochodzi z "Kuchni" Nigelli Lawson. Nie wymaga wiele zachodu choć nie jest też takim sobie zwykłym ciastem. Idealnie łączy maślany spód, owocowy wilgotny środek i migdałową masę jajeczną

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTECZKA MARCEPANOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 165

mąki orkiszowej Masło o temp. pokojowe utrzeć z ksylitolem i marcepanem na gładką masę. Dodawać porcjami zmieszane ze sobą żółtka, jajko i olejek migdałowy, a następnie przesianą mąkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.  Ciasto natychmiast po jego zrobieniu(dopóki jest jeszcze plastyczne) formować lub wycinać różne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z ciasteczkami pozostawić

Smaczne Zdrowe
Zbiór wielkanocnych przepisów 2056

nutką pomarańczy  Wielkanocny mazurek z masą krówkową  Mazurek fistaszkowy z czekoladą        Mazurek kokosowy na kruchym cieście Mazurek z białek    Mazurek orzechowy na andrucie   Mazurek migdałowo - czekoladowy      Sernik waniliowo - czekoladowy Sernik czekoladowy  Sernik cynamonowo - pomarańczowy  Jeżeli dodam jeszcze na bloga jakiś wielkanocny

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowe z gruszkami i whisky 169

ciasto było strzałem w dziesiątkę. Jeszcze wieczorem M zjadł duuuży kawałek nie mogąc się go nachwalić. A dzisiaj rano została już mniejsza połowa ciasta. Ja też nim nie pogardziłam. Ciasto wyszło puszyste, nieco wilgotne z soczystymi kawałkami owoców i mocną nutą alkoholu w tle. Tak, to zdecydowanie wypiek dla samolubnych dorosłych...:) Składniki na tortownicę 26 cm 200 g mąki(...)żółtka i wlać whisky. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Białka ubić na sztywno i nie używając już miksera wmieszać je w masę czekoladową. Ciasto przelać do formy. Na wierzch ułożyć gruszki i całość posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 45-50 minut (aż do suchego patyczka). Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Od wczoraj nie potrafię przestać

My simple kitchen
Mazurek migdałowy 200

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 400 g płatków migdałowych 2 łyżki miodu 100 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki wody Przygotowanie: Zaczynamy od kruchego ciasta. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, posiekanym masłem i szybko mieszamy, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Dodajemy(...)wsypujemy migdały, cukier, sól, dodajemy masło i miód - podgrzewamy chwilę na małym ogniu często mieszając. Studzimy. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na grubość ok 1 cm i wykładamy nim dno formy (ok. 20-35 cm) wyłożonej pergaminem. Na wierzch wykładamy równomiernie masę migdałową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut. Po wystudzeniu polewamy gdzieniegdzie lukrem

Kulinarne Inspiracje
Torcik czekoladowy wegański, bez glutenu, bez cukru 181

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto: 170g roztopionego oleju kokosowego 90g erytrolu 1/3 szklanki syropu z agawy (80ml) 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 12 łyżek wody 2-3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 3/4 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki kakao bez cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 250ml mleka migdałowego 2 kopiaste łyżki mleczka kokosowego(...)siemię lniane i wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Do masy kokosowej dodać połowę mąki wymieszanej z kakao, wlać połowę mleka migdałowego i wymieszać. Dodać pozostałą mąkę, mleko, ekstrakt z wanilii, mleczko kokosowe i dokładnie wymieszać mikserem. 5. Ciasto przełożyć do dwóch tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia o średnicy 20cm. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC

Mała Cukierenka
Mleko migdałowe błyskawiczne 200

Mleko migdałowe błyskawiczne przygotowane z płatków migdałowych. Idealny przepis, gdy nagle potrzebujemy szklanki mleka roślinnego, a nie mamy czasu na nocne namaczanie całych migdałów, które potem

Moja Delicja
Babka makowa, bardzo dobra i długo świeża 186

dodawać po trochu przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i mak. Roztopić masło, przestudzić i wlać do masy, wymieszać. Na koniec dodać olejek migdałowy i sparzone i posiekane bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć ciasto do długiej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszką manną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 55-60 minut. Zawsze sprawdzać po upieczeniu

Kuchnia Pokoleń
Mini babki z czekoladową krówką 193

szklanki oleju 1 jajko 4 czubate łyżeczki masy krówkowej o smaku czekoladowym Helio 1 opakowanie polewy i dekoracji mlecznej Helio płatki migdałowe Helio Przygotowanie: Przygotowujemy 4 małe foremki na babeczki (, jeśli takich nie posiadacie możecie przygotować ciasto w papilotkach na muffinki). Każdą formę wysmarowujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W jednej misce mieszamy łyżką cukier, mąkę pszenną z proszkiem(...)jednolitej kakaowej masy. Masę wykładamy do foremek. U mnie czubata łyżka ciasta, następnie czubata łyżeczka masy krówkowej o smaku czekoladowym i znów czubata łyżka ciasta (tak postępuję z każdą mini babką). Ciasta pieczemy na środkowym poziomi piekarnika nagrzanego do 180 stopni do tzw. suchego patyczka (wbitego w ciasto). Czas pieczenia będzie różny w zależności od wielkości foremek i piekarnika

Słodkie okruszki
Bananowy baton z płatkami owsianymi 143

Wskazówki Składniki: 3 banany 3 łyżki płatków migdałowych 150 ml jogurtu 2 szklanki płatków owsianych 4 łyżki karmelu Dwa banany zmiksować z jogurtem. W misce wymieszać zmiksowane uprzednio z jogurtem banany, płatki owsiane, 2 łyżki płatków migdałowych oraz 2 łyżki karmelu. Całość wyłożyć na średniej wielkości blaszkę do pieczenia. Na górę ciasta wyłożyć pokrojonego w krążki banana. Piec 30 minut

mecooks
Makowiec na cieście krucho - drożdżowym 166

cukru 1/2 szklanki miodu np. wielokwiatowego 2 jajka 60g masła 100g rodzynek 100g mieszanki keksowej skórka otarta z 1 pomarańczy 100g orzechów włoskich aromat migdałowy ziarenka z 1 laski wanilii ewentualnie 50ml spirytusu lub rumu Ciasto: 500g mąki 250g masła lub margaryny (ja użyłam Palmy z Bielmaru) 2 jajka 4 żółtka 4 łyżki kwaśnej śmietany 60g drożdży 4 łyżki cukru

Kuchnia w czekoladzie
Pyszne ciasto ucierane z jabłkami-najprostsze 117

koniec ciągle miksując, dodaj rozpuszczony tłuszcz. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Keksówkę, jak najdłuższą wyłóż papierem od pieczenia. Wlej do niej ciasto i wsyp jabłka, lekko je wmieszaj lub pozostaw i tak wpadną do środka.Posyp płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem. Piecz około 35-40 minut, to zależy od piekarnika. Wyjmij i wyłóż z formy, gdyż jak się ciasto spoci

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche ze śliwkami i z cynamonowo-orzechową bezą 205

Dziś zapraszam na ciasto ze śliwkami. Kruche, wykończone bezą z orzechami włoskimi. Moje ulubione. Kruche ciasto: 5 żółtek 2/3 szklanki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cukru migdałowego (można pominąć) 200 g zimnego masła ok. 2 szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru kryształu

Czerwień i błękit
1535. Sekrecik 181

później okazało się , że jest i necie np.tutaj...ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia..i jest smaczne...według mnie można dać więcej jabłek i np.pokrojonych w większą kostkę lub cieńsze plaserki. 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl.maku 1 margaryna Kasia 4 jajka 3 jabłka 2-3 łyżki płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław szczypta soli Margarynę

Moje domowe kucharzenie
Makowiec na kruchym spodzie 1356

jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki miodu 1,5 łyżki kakao 2 łyżeczki olejku rumowego 2 łyżeczki olejku migdałowego bakalie: siekane orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa itp. szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki kaszy manny 1 białko (pozostałe z przygotowania ciasta) 100 g cukru pudru Sok z plasterka cytryny Dzień przed pieczeniem ciasta mleko zagotować i zalać nim mak. Na drugi(...)razem z bokami, do 2/3 wysokości boków) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Przygotowanie masy makowej: Żółtka oddzielamy od białek i razem z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę, dodając pod koniec miksowania olejek migdałowy i rumowy. Dalej miksując dodajemy po łyżce zmielonego maku. Do masy dodajemy

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania