ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:55/234)

Ciasto czekoladowo-kawowe. 173

cóż sporo czasu nie publikowałem nowych przepisów, ale wreszcie powracam z nowym pysznym przepisem na ciasto czekoladowo-kawowe! Ciasto jest pyszne! Uwierzcie mi, że takie połączenie kawy i czekolady jest po prostu idealne, a przygotowanie tego ciasta nie zajmie nawet 30 minut. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 200 g masła 0,5 szklanki mleka 3 łyżki(...)ubitych jaj, ciągle miksując, po trochę na raz dodajemy masę czekoladową. Po tym do otrzymanej masy dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, oraz aromat migdałowy. Ponownie miksujemy przez ok. 5 min.  Otrzymane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min.  Ja po upieczeniu dodatkowo

Kuchnia Łukasza
Orzechowo-amarantusowe ciasto rabarbarowe - bez glutenu:) 193

Genialna szarlotka z tego przepisu zamieniła się w genialne ciasto z rabarbarem:) Przepis lekko pozmieniałam, przede wszystkim użyłam mąki z amarantusa (którą dopiero co zakupiłam i

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowe ciasto owocowe 145

czekoladowo-migdałową skorupą kryje się coś szczególnego, co zadowoli zarówno miłośników sycącego brownie, jak i tych lżejszych, owocowych wypieków. Ja uwielbiam oba rodzaje, dlaczego więc ich nie połączyć? W rezultacie owoce nadały ciężkiej z z natury czekoladzie lekkiej i soczystej faktury. To jedno z tych ciast, którego kawałek można sobie przegryźć po śniadaniu, kawałek po obiedzie, bez wrażenia ciężkości, zarówno(...)ujęciu fizjologicznym, jak i psychicznym. Zdecydowanie jedno z najlepszych (i najprostszych) wegańskich ciast, które dotąd piekłam. Oto efekty.  Składniki: Ciasto (składniki na formę 23x23 cm): 3 szklanki sezonowych owoców (u mnie truskawki) 1 ¾ szklanki mleka sojowego 2 łyżki soku z cytryny ¾ szklanki drobnego trzcinowego cukru (lub zwykłego cukru zmielonego kilka sekund w malakserze) ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii

Roślinna - blog wegański
Ciasto czekoladowe z dynią mega pyszne! 230

love bake , zmieniłam je minimalnie czyli zamieniłam cukinię na dynię :) i usunęłam kawę której nie pijam, dodałam też esencję waniliową a usunęłam ekstrakt migdałowy. Nie dałam też polewy.  Jakie wyszło ciasto? -Przepyszne wilgotne no po prostu w ciągu chwili powstało coś znakomitego :)   Ciasto czekoladowe z dynią  1 1/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka sody

Kuchnia na wzgórzu
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej 289

karobu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki daktyli niesłodzonych 1/2 szklanki rodzynek 1 szklanka mleka (do zalania owoców) sojowego lub ryżowego lub migdałowego lub innego roślinnego (może być też zwykłe krowie) 450 ml mleka (do ciasta) 1/2 szklanki powideł śliwkowych najlepiej niesłodzonych Daktyle grubo posiekać, dodać rodzynki, zalać mlekiem, odstawić na 30 min. Kaszę przełożyć do misy malaksera, zmielić(...)karobu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki daktyli niesłodzonych 1/2 szklanki rodzynek 1 szklanka mleka (do zalania owoców) sojowego lub ryżowego lub migdałowego lub innego roślinnego (może być też zwykłe krowie) 450 ml mleka (do ciasta) 1/2 szklanki powideł śliwkowych najlepiej niesłodzonych'; document.write

moj przepis na
Rogale świętomarcińskie 364

się w wiele składników i sporą ilość czasu. Kupić jest łatwiej, natomiast musimy pamiętać, że cukiernicy aby zmniejszyć cenę i tak drogich rogali, zastąpili masło w cieście francuskim margaryną, a marcepan aromatem migdałowym. Zamiast orzechów włoskich do nadzienia daje się tańsze orzeszki ziemne. Mimo, że kupny rogal nadal smaczny i wyjątkowy, nie będzie tak dobry jak ten zrobiony własnoręcznie(...)makowej dodajemy cukier, marcepan, rozpuszczone masło oraz jajka. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy zmiksowane na pył herbatniki i biszkopty. Najlepiej chwilę wyrobić wszystko ręką. Gotową masę wstawiamy do lodówki.Ciasto francuskie: Z dwóch łyżek mąki, kilku łyżek ciepłego mleka i drożdży tworzymy rozczyn. Gdy podwoi swoją objętość wylewamy go na mąkę. Dodajemy pozostałe lekko ciepłe mleko, rozpuszczone masło, sól oraz

Poezja smaku
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 145

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 15 dag cukru 1 łyżeczka(...)pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników. 4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce, wierzch posyp przygotowaną kruszonką i płatkami migdałowymi. 5. Piekarnik rozgrzej do 180 C, czas pieczenia ok 60 minut.  Jeśli będziemy używać świeżych owoców czas pieczenia należy skrócić do 50 minut, przed wyjęciem ciasta

Apetyczna babeczka
Bezglutenowe rogaliki nadziane jabłkami 178

SKŁADNIKI: CIASTO: 2,5 szklanki mąki owsianej 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 banany (ok 200g) 1/4 kostki drożdży 0,5 szklanki mleka migdałowego NADZIENIE: 400g obranych jabłek 2 łyżki cynamonu 2 łyżki miodu/ksylitolu/cukru  WYKONANIE: Banana blendujemy z drożdżami i odkładamy na ok 10 min pod przykryciem. Olej kokosowy chwilkę podgrzewamy, aby się rozpuścił. Mąkę przesiewamy, dodajemy do zblendowanych składników

healthy dreams
Walentynkowe babeczki migdałowe z truskawkami 134

miksera i zmiksować do spienienia. Nie ma być to sztywna piana. Wsypać cukier puder i mąkę. Wymieszać delikatnie łopatką. Wlać masło i ekstrakt. Wymieszać. Ciasto wylać do foremek. Na wierzch każdej ułożyć truskawkę, posypać płatkami migdałowymi.  Piec w 170 stopniach przez około 25 minut

Moja Galeria Smaku
Czekoladowo-orzechowe brownie z... kaszy jaglanej! 371

Znane na całym świecie amerykańskie brownie to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli czekolady... a przy tym istna bomba kaloryczna zawierająca sam cukier i tłuszcz. Jednak bez

peanutbuttermonster
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 141

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: - 30 dag mąki pszennej - 20 dag masła - 15 dag cukru(...)pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników. 4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce, wierzch posyp przygotowaną kruszonką i płatkami migdałowymi. 5. Piekarnik rozgrzej do 180 C, czas pieczenia ok 60 minut.  Jeśli będziemy używać świeżych owoców czas pieczenia należy skrócić do 50 minut, przed wyjęciem ciasta

Apetyczna babeczka
ROLADA CZEKOLADOWO - KAWOWA 118

Pyszna rolada czekoladowo - kawowa z kremem migdałowym. Idealna do niedzielnej kawki, na przyjęcia i dla czekoladorzerców. Polecam.                                                                  Składniki ciasta : 4 duże jajka 4 łyżki naparu z mocnej(...)Krem :  2 budynie waniliowe bez cukru 3 łyżki cukru 3 pełne szklanki mleka 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej 1 mały olejek migdałowy 2 łyżki cukru pudru do masy 200 g margaryny lub masła 100 g ciemnej czekolady  czekoladowe trufle do ozdoby

Kulinarne Fantazje Marioli
Klasyczna drożdżówka na Dzień Taty 143

oboje je uwielbiamy. Za mięciutkie ciasto i kwaśne łodygi, które idealnie się uzupełniają. U mnie jeszcze słodkie, intensywnie czerwone truskawki i cudownie chrupiące płatki migdałowe. Wyszło wybornie, ciężko oprzeć się kolejnemu kawałkowi, szczególnie, gdy jeszcze ciasto jest lekko ciepłe, mmm... Pycha! Przepis znalazłam w Kuchni Lidla Pawła Małeckiego, która niedawno do mnie przyjechała. To pierwsza wypróbowana receptura; efekty jak najbardziej(...)truskawek 50 g płatków migdałowych kruszonka: 50 g zimnego masła 50 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej Mąkę przesiać do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże. Wsypać 1 łyżeczkę cukru, zalać mlekiem. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie do zaczynu dodać resztę cukru, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto. Wlać rozpuszczone i przestudzone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosowe rogaliki 166

pieczenia ciasteczka mocno się  "rozjechały" co jednak nie ujmuje im nic z ich wspaniałego smaku. Są kruche, delikatne i rozpływają się w ustach:) Jeśli nie jesteście mistrzami formowania ciasta to polecam odrywać po kawałku, formować w dłoni kulkę wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć ją lekko w dłoni i ułożyć na blasze:) Wówczas zamiast rogalików otrzymacie placuszki:) Przepis znaleźliśmy na kartce(...)mąki + mąka do podsypywania 1 małe jajko 25 dag cukru pudru 12 dag masła szczypta proszku do pieczenia gorzka czekolada wiórki kokosowe i płatki migdałowe do dekoracji Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie się bardzo kleić wówczas podsypać je mąką. Z ciasta formować małe wałki, kroić je na kawałki i każdy kawałek zgiąć na kształt rogalika. Ciastka układać

My simple kitchen
Tarta frangipane ze śliwkami 191

Jesienna tarta z pysznym, migdałowym kremem frangipane to francuska klasyka w najlepszym wydaniu. Słodycz migdałów i kwaskowatość śliwek to połączenie idealne, a jeśli do tego dodamy jeszcze grecki jogurt lub kulkę lodów waniliowych to mamy istne... niebo. Na jesienne, ponure, deszczowe dni, polecam również z filiżanką kawy :-) Ciasto: 300 g mąki 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru(...)Włożyć do naczynia i zalać likierem Amaretto. Zostawić na 1h by przeszły aromatem likieru. Składniki masy migdałowej powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka a następnie mielone migdały i likier.  Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Śliwki osączyć. Na wystudzone ciasto nałożyć krem, powciskać owoce.  Piec około 50 min, aż wierzch ciasta ładnie się zarumieni. Wyjąć

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania