ciasto maślane - 3384 przepisów (strona:92/226)

Tort z kremem kawowym 334

Ten tort upiekłam Rodzicom na 30-tą rocznicę ślubu🙂 Składniki biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 225 dkg mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku

czarrna od kuchni
3 bit z kremem cappuccino 422

Znane wszystkim ciasto z nowym kremem capuccinno. Ciasto jest bardzo słodkie ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką słodycz. Foremka 20x32 cm 65 herbatników maślanych (zwykłych lub kakaowych) 510 g masy kajmakowej Krem budyniowy: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka esencji waniliowej 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej

VioletoweKucharzenie
Tebrikes -duńskie bułki maślane 177

Kolejna propozycja wspólnego wypiekania na śniadanie  to duńskie bułeczki maślane tebrikes..Pyszne bułeczki ..najsmaczniejsze w dniu pieczenia. Rozczyn:  20 g drożdży 400 g letniego mleka  300 g mąki pszennej ciasto:  200 g mąki pszennej 50 g miękkiego masła 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 100 g bardzo miękkiego masła do posmarowania starty

Moje domowe kucharzenie
Babka z jagodami wg Aleex 198

proszku do pieczenia • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 160 ml śmietany 12% Owoce: • 200g jagód, umytych i osączonych • 1 łyżka mąki do obtoczenia owoców Dodatkowo: • cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Formę z kominkiem wysmarować masłem i posypać mąką. 2. Masło ucierać z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez kilka minut. Następnie(...)ucierać przez około 30 sekund. Na tym etapie masa może się warzyć. 3. Do maślanej masy dodać połowę mąki, krótko wymieszać. Dodać ekstrakt z wanilii. 4. Dodać całą śmietanę, wymieszać i wsypać resztę mąki, krótko wymieszać. 5. Owoce obtoczyć w mące i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do formy z kominem o średnicy 22cm. Wyrównać

W mojej kuchni
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 223

mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Drewnianą deskę lub stolnicę podsypać mąką

Mała Cukierenka
CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI 144

minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Do ciasta dodać pozostałe składniki i wyrobić aby "odchodziło od ręki". Wyrobione ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na prostokąt mniej więcej o wymiarach 20 x 30 cm. Prostokąty wysmarować masą maślaną (zostawić łyżkę masła do wysmarowania wierzchu bułeczek), i każdy z nich zwinąć w roladę. Wierzch wysmarować pozostałym masłem. Rolady pokroić w trójkąty

Kuchnia w opałach
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 5485

mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Drewnianą deskę lub stolnicę podsypać mąką

Mała Cukierenka
Tarta na spodzie z ciastek z mascarpone, bananami i kiwi 177

ciastek z bananami, mascarpone i z kiwi   tylko takie zdjęcie udało mi się zrobić, gdyż ciasto poszło w jednym dniu całe   tak smakowało mojej rodzince   zrobiłam według tego przepisu tylko, że zamiast czekoladowych ciastek użyłam maślanych  http://motylkowakuchnia.blogspot.com/2014/07/tarta-na-ciastkach-czekoladowych-z.html  Tak ułożyłam w tortownicy: 1. Spód z ciastek 2. Banany  3. Mascarpone wymieszane

Motylkowa Kuchnia
MENU WIELKANOCNE 224

makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna babka piaskowa, na mące orkiszowej, bez cukru babka migdałowa na oleju i mące orkiszowej babka na oleju

Smaczne Zdrowe
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 5966

The post Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) 2784

The post Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Na psi rozum. I biscotti z psem niezwiązane 182

wymieszane z proszkiem, migdałami i skórką z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę. W dwóch partiach dodać do masy maślanej, wymieszać delikatnie, ale dokładnie.Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem.Piec w 160 st. C. przez 30 minut.Przestudzić.Ciasto wyjąć z formy, pokroić na plastry grubości 1,5-2 cm. Ułożyć na balsze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka Renifery 1100

prostych kruchych maślanych.Składniki na kruche ciasteczka+ cytryna, cukier puder, Lentilki lub M&Msy , czekolada do rozpuszczeniaZ opakowania wybieramy czerwone cukierki.Ciasto przygotowujemy według przepisu. Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło.Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny, jeśli

Ciastkozercy
BABKA MAŚLANA BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 263

Zastanawiając się które z ciast najlepiej przypadnie mojej rodzinie na świątecznym stole, wpadłam na pomysł przygotowania babki, którą tak bardzo uwielbiają, a tak rzadko ostatnio pojawia

Smaczne Zdrowe
Muffinki Tiramisu 195

miksujemy dalej. Jajka wbijamy jedno po drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę i ucieramy dalej. Do masy maślanej dodajemy suche składniki i likier i mieszamy mikserem na wolnych obrotach lub łyżką. Formę na muffinki wykładamy 12 papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy i pieczemy 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka

Blondynka Gotuje