ciastek z bananami, mascarpone i z kiwi tylko takie zdjęcie udało mi się zrobić, gdyż ciasto poszło w jednym dniu całe tak smakowało mojej rodzince zrobiłam według tego przepisu tylko, że zamiast czekoladowych ciastek użyłam maślanych http://motylkowakuchnia.blogspot.com/2014/07/tarta-na-ciastkach-czekoladowych-z.html Tak ułożyłam w tortownicy: 1. Spód z ciastek 2. Banany 3. Mascarpone wymieszane
Motylkowa Kuchniamakiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna babka piaskowa, na mące orkiszowej, bez cukru babka migdałowa na oleju i mące orkiszowej babka na oleju
Smaczne ZdroweThe post Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeThe post Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojewymieszane z proszkiem, migdałami i skórką z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę. W dwóch partiach dodać do masy maślanej, wymieszać delikatnie, ale dokładnie.Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem.Piec w 160 st. C. przez 30 minut.Przestudzić.Ciasto wyjąć z formy, pokroić na plastry grubości 1,5-2 cm. Ułożyć na balsze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprostych kruchych maślanych.Składniki na kruche ciasteczka+ cytryna, cukier puder, Lentilki lub M&Msy , czekolada do rozpuszczeniaZ opakowania wybieramy czerwone cukierki.Ciasto przygotowujemy według przepisu. Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło.Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny, jeśli
CiastkozercyZastanawiając się które z ciast najlepiej przypadnie mojej rodzinie na świątecznym stole, wpadłam na pomysł przygotowania babki, którą tak bardzo uwielbiają, a tak rzadko ostatnio pojawia
Smaczne Zdrowemiksujemy dalej. Jajka wbijamy jedno po drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę i ucieramy dalej. Do masy maślanej dodajemy suche składniki i likier i mieszamy mikserem na wolnych obrotach lub łyżką. Formę na muffinki wykładamy 12 papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy i pieczemy 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka
Blondynka Gotujelubimy chyba wszyscy ❤ Ja cenię je za szybkość wykonania, prostotę, i za przepyszny smak. Takie ciasto nigdy mi się nie nudzi, wystarczy, że zmienię tylko owoc i już jest coś nowego 😉 Czasem piekę je tylko z owocem, a czasami uświetniam odrobiną maślanej kruszonki ... każda wersja jest smaczna. Składniki: (blaszka(...)proszkiem do pieczenia, olej i aromat. Na koniec dodajemy jogurt i miksujemy wszystko krótko (tylko do połączenia się składników). Wylewamy na blaszkę, na wierzch układamy owoce. Ja dodatkowo posypałam ciasto niewielką ilością kruszonki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 40-45 minut (do suchego patyczka
Walijskie Pichceniemasą cukrową. Zakupiłam niezbędne składniki do ciasta między innymi: sylikonową matę, która okazała się bardzo przydatna podczas wałkowania. Trochę poczytałam w internecie i się dowiedziałam, że nie mogę nakładać masy cukrowej bezpośrednio na tort, ponieważ masa się rozpuści przy bezpośrednim kontakcie ze śmietaną. Trzeba przygotować tak zwany podkład z kremu maślanego. Wykonanie tortu jest dość pracochłonne. Jednak największą(...)Układamy warstwami: grubszy biszkopt, masa, biszkopt, masa, ciasteczka, biszkopt. Krem maślany. Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny i ekstrakt z wanilii. Dalej mieszamy. Powstałym kremem smarujemy cały tort. Wstawiamy do lodówki na około 5 min. Masę cukrową rozwałkowujemy i układamy na ciasto. Z biszkoptu II wycinamy kółka i obklejamy je masą cukrową
Pan i Pani Smith w kuchniDomowe bułki maślane, z prawdziwym masłem... -- Skład: mąka 1 kg, 50 g drożdży, 1 szklanka ciepłego mleka,4 żółtka, szklanka cukru, kostka masła, budyń waniliowy, mak do posypania, białko do smarowania bułek, cukier waniliowy, szczypta soli. Mąkę przesiewamy do miski, robimy w środku dołek-tam wkruszamy drożdże i łyżkę cukru, zalewamy mlekiem i przysypujemy po wymieszaniu mąką, zakrywamy(...)Wyrobione ciasto przykrywamy na minimum 30 do 60 minut, żeby sobie podrosło. Jak ciasto podrośnie, to lekko je zagniatamy i lepimy bułki, które wykładamy na blaszki. Przykrywamy i odstawiamy na 30 minut, niech bułki podrosną, w tym czasie gotujemy budyń. -- Bułki maślane zwykłe, smarujemy białkiem i posypujemy makiem. Pieczemy w temperaturze 200 st.C góra/dół ~20 min Bułki
chleba naszegoTak naprawdę zupełnie nie mam pojęcia czy ten chrust jest rzeczywiście niemiecką wersją czy to tyko jego nazwa. Przepis znalazłam w książce "Ciasta
Maślane ciasteczkoopakowanie ciasta francuskiego, 2 piersi kaczki, 6 fig, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 łyżka miodu, 2 łyżki orzechów włoskich w miodzie*, 2 naleśniki lub bułka maślana, brioszka,** 2 łyżki zimnego masła, sól, Pierś kaczki oczyścić, usunąć resztki piór, umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę, nie przecinając mięsa. Położyć piersi skórą do dołu na zimnej patelni i powoli smażyć(...)wino, dodać miód, zagotować. Włożyć plastry fig, zagotować, gotować 2 minuty. Figi wyjąć, osączyć. Sos, w którym się gotowały zagęścić przez gotowanie. Dodać masło, mieszając zagotować. Zdjąć z ognia. Ciasto francuskie podzielić na pół, lekko rozwałkować obie połówki (tak, aby można było dokładnie zawinąć pierś). Na lekko rozwałkowanym kawałku ciasta położyć kromki brioszki, na nich rozsmarować połowę orzechów, na orzechach
królestwo garówtakie ma być). Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut do lekkiego zbrązowienia ciasta (w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika). W ten sam sposób upiec drugą część ciasta. Wystudzić. Krem : zagotować 2 szklanki mleka (500 ml) z cukrem i wanilią. Pozostałą szklankę mleka (250 ml) zmiksować blenderem z jajkiem, żółtkami, skrobią ziemniaczaną i mąką pszenną, po czym wlać(...)pokojowej. W misie miksera umieścić masło oraz dodatkowy cukier. Utrzeć, do powstania białej, lekkiej, puszystej masy maślanej. Dodawać budyń, w kilku turach (np. po 3 pełne łyżki) miksując po każdym dodaniu do połączenia. Gotowy krem maślano - budyniowy wyłożyć na jeden upieczony wcześniej płat ciasta, przykryć drugim (najlepiej w blaszce, w której ciasto się piekło). Schłodzić w lodówce przez kilka godzin
Smaki Nataliisię spośród podkarpackich słodkości jednym wyjątkowym składnikiem – płatkami róży, które dodaje się do kremu, a które nadają ciastu wyjątkowy, oryginalny smak oraz słodki różany zapach. Placek różany składa się z 3 kruchych blatów upieczonych z dodatkiem amoniaku. Przełożony jest dwiema warstwami maślanego kremu z różą, a dla kontrastu jedną warstwę stanowią powidła śliwkowe. Doskonale równoważą one słodycz kremu różanego. Użyte(...)znaleźć w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”, wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Placek różany – kuchnia podkarpacka Składniki na foremkę 25x35 cm: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g margaryny 1 łyżeczka amoniaku 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżka gęstej śmietany Masa różana: 250 g masła 1 szklanka
Trzeci talerz