ciasto maślane - 3384 przepisów (strona:116/226)

Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 147

spodzie z galaretką i świeżymi owocami. Mniam <3 Zainspirował mnie przepis z magazynu "Moje Gotowanie. Lato" Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 100 g miękkiego masła 150 g maślanych herbatników Składniki na sernik: 50 g miękkiego masła 500 g chudego twarogu w temp. pokojowej 100 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 3 jajka w temp. pokojowej Składniki na galaretkę(...)CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka kruszymy na drobny proszek, a następnie rozcieramy w palcach z miękkim masłem do konsystencji mokrego piasku. Formę do ciasta o średnicy 19 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy ciasteczkową masę i dokładnie uklepujemy na spodzie formy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 2. W czasie, gdy nasz spód się chłodzi

My Culinary Art
Czekoladowe rurki z kremem maślanym 135

czekolady gorzkiej lub mlecznej Krem maślany: 200g masła (prawdziwego masła, minimum 82% tłuszczu) 150g cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej  Masło w temperaturze pokojowej tniemy na kawałki, dodajemy do miski razem z cukrem pudrem i esencją waniliową, ubijamy około 7 minut na gładki krem. Odstawiamy do lodówki. Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki

Gotowanie i blogowanie
Maślane ciasteczka 186

Masło ucieramy w misce mikserem. Dodajemy cukier, jajko, cukier waniliowy i nadal miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dosypujemy przesianą mąkę z solą oraz proszek do pieczenia

Kredowe Menu
Kokosowe ciasteczka z białą czekoladą i cynamonem 146

osobnej misce wymieszać mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia oraz sodę. Do masy maślanej wbić jajko i po zmiksowaniu dodać składniki suche.  Następnie wsypać wiórki, a na końcu wmieszać uprzednio posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę.  Całość połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć

Di gotuje
domowe, maślane, kruche ciasteczka 146

lodówce....ale tak szybciej. Po wyciągnięciu ciasta z zamrażalnika, podsypałam mąką matę i rozwałkowałam ciasto. Wykrawałam foremkami ciasteczka. Do piekarnika na 200 stopni na max 15 minut. Tu nie ma drożdży i proszku do pieczenia. Wspomnę, że warto dodać masło nie margarynę. Ciasteczka mają wtedy maślany posmak. Dodatkowy plus naszego wypieku. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Herbatniki maślane 142

radości i pobawią się stempelkami, te z ciastoliny też się sprawdzą.  To co, maślanych zapachów w kuchni Wam życzę!. Składniki na herbatniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru pudru - 3/4 kostki masła - 1 jajo - 3 łyżki miodu 1. Składniki połączyć i szybko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę lub dwie do lodówki

Apetyczna babeczka
Ciasteczka zwierzątka z lukrem i posypką 211

kształcie zwierzątek ((u mnie Wilton - Arka Noego ), o max. wielkości 3,8 cm. Ciasto na ciastka można przechowywać w lodówce przez całą noc, następnie je wyjąć i odstawić na około 5 minut przed rozpoczęciem wałkowania, aby nie było bardzo twarde. Ciasteczka są kruche i maślane, o delikatnym aromacie migdałowym. Ja użyłam ekstraktów Dr Oetker .  Polukrowane ciastka można przechowywać

Gospodyni Miejska
Sernik jogurtowy z morelami na zimno 90

cukier z prawdziwą wanilią lub ekstrakt z wanilii. Całe ciasto jest nieskomplikowane i szybkie do przygotowania. Przepis jak zwykle z mojej ulubionej strony Moje Wypieki . Polecam!     Sernik jogurtowy z morelami na zimno     Składniki na tortownicę 25cm:    Na spód: 140g herbatników maślanych 40 g stopionego masła   Na masę serową: 500g twarogu półtłustego

Smak mojej kuchni
Pierniczki z melasą - idealne do foremek z wzorkiem 185

Odstawiamy W misie miksera umieszczamy masło i cukier. Ucieramy do powstania jasnej i puszystej maślanej masy, trwa to ok. 5 minut. Następnie wbijamy jajko i ucieramy do całkowitego połączenia. Dodajemy melasę, miód i dalej ucieramy. Do mokrych dodajmy suche składniki i miksujemy do całkowitego połączenia. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez całą noc. Schłodzone ciasto

DefinicjaSmaku
Bananowiec bez pieczenia 465

Dziś kolejne ciasto bez pieczenia, które jest bardzo proste, pyszne a do tego bardzo efektownie się prezentuje. Polecam użyć kakaowych herbatników, ponieważ świetnie pasują do bananów ale jeżeli nie posiadacie takich to zwykłe maślane również świetnie się sprawdzą w tym deserze. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Cytrynowiec 170

orzeźwiające, cytrynowe, kremowe czego chcieć więcej? Już od dawna wiadomo, że lubię kremowe, wilgotne ciasta a nie przepadam za tzw “suchymi” ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może i jest trochę pracochłonne za sprawą kilku warstw ale smak wynagrodzi cały trud(...)śmietanki 30% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo herbatniki maślane 1 galaretka cytrynowa Biszkopt : białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania partiami dodać cukier. Ubijać do momentu, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodać kolejno żółtka i ubić tylko do połączenia się składników. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto biszkoptowe przelać do blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej

Pieguskowa Kuchnia
Na chrupko. Z czekoladą 159

ciasteczkami katować. Może znajdziecie tu takie, które skuszą wystarczająco, żeby je upiec? Tym razem sięgnęłam do Saved by cake Marian Keyes - zobaczyłam je, gdy szukałam przepisu na ciasto z buraczkami. W oryginale z pistacjami - u mnie bardziej klasycznie, z migdałami (mam resztkę pistacji, dla których już znalazłam odpowiedni wypiek; wkrótce przygotuję i podzielę się przepisem). Robi się(...)mokrego piasku. Jajko ubić w osobnej misce, dodać do masy maślanej razem z olejem. Połączyć. Czekoladę posiekać niezbyt drobno, dodać do masy razem z migdałami. Dokładnie połączyć.Z masy uformować wałeczek, następnie go spłaszczyć. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Schłodzone ciasto odwinąć z folii, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Makowy z Wiśniami i Likierem 415

cukru pudru 2 fixy do śmietany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3-5 łyżek konfitury wiśniowej 150ml likieru jajecznego advocaat Dodatkowo: mak do posypania czekoladowe gwiazdki Ciasto: 1. Do rondelka przesypać mak, zalać go wodą oraz mlekiem, postawić na ogniu i zagotować, od czasu do czasu, mieszając. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować mak przez(...)wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Do maślanej masy dodać mak, ekstrakt migdałowy i wymieszać mikserem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy makowej, dodać bakalie, wymieszać szpatułką. 5. Białka ubić na sztywno i w trzech partiach dodać do masy makowej, po każdym dodaniu wymieszać szpatułką ( patrz FILM ). Gotowe ciasto przełożyć do dwóch tortownic o średnicy 21cm

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania