ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:388/509)

Tosty francuskie z chałki 92

Dzisiaj zaserwowałam sobie obłędne śniadanie: tosty francuskie z chałki, posypane cukrem pudrem i świeżymi truskawkami. Wyglądają jeszcze lepiej niż smakują, jeśli nie jedliście to koniecznie spróbujcie

To co lubię - gotuję i polecam
Carpaccio buraczane z kozim serem 153

Składniki 2 buraki garść rukoli liście botwinki pestki słonecznika i dyni orzeszki pinii 100 g sera koziego sos 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku 1/4

KUCHNIA POLSKA
RISOTTO Z KURKAMI NA CYDRZE 209

    Ktoś mógłby mi zarzucić profanację francuskich klasyków. Cydr? Jak tak można?! W końcu jakość dodanego alkoholu odzwierciedla się w potrawie, a cydr nijak się

W kuchni Karmel-itki
Kurczak po marokańsku 313

Dzięki wpływom m.in. berberyjskim, arabskim i francuskim, powstała zachwycająca kuchnia marokańska. Potrawy tej kuchni są bardzo aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Jeżeli chcecie mieć odrobinę egzotyki na

Oryginalny smak
Śledzie w cieście piwnym 99

przepis nie został jeszcze oceniony) Śledzie w cieście piwnym są wyjątkową propozycją nietypowego, bardzo oryginalnego obiadu. Najlepiej je podawać z frytkami z piekarnika , frytkami z batatów czy ziemniakami-łódeczkami. Do odtworzenia tego przepisu zainspirowała mnie marka Kapitan Navi , której produktów użyłam. Do śledzi w cieście piwnym wykorzystałam Śledzie po kołobrzesku . Wraz z tym przepisem chciałabym Was zachęcić do eksperymentowania oraz(...)się rozpadać po włożeniu w ciasto. Zachęcam Was do kupowania ryb ze znakiem MSC, o którym już kiedyś Wam pisałam 🙂 Takie są też produkty Kapitan Navi , poławiane między innymi w morzu Północnym i Bałtyckim. Śledzie w cieście piwnym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 12 kawałków Śledzi po kołobrzesku Kapitan Navi CIASTO: 50 g mąki pszennej

Kuchnia Bazylii
Krokiety z Mięsem 78

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety z języka francuskiego croquette to pewny rodzaj pasztecika w postaci niewielkiej rolady. Krokiety to nic innego jak naleśnik z dodatkiem farszu podawany w formie na słono. Co do farszu, możemy postawić na różne kombinacje, od różnego rodzaju mięsa, po kapustę i grzyby. W naszym domu najczęściej goszczą krokiety z mięsem. Czas od czasu przygotowuję także krokiety(...)łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu PANIERKA 2 jajka 3 łyżki mąki 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać, najlepiej przy użyciu miksera. Na rozgrzaną patelnię, nasmarowaną oliwą rozprowadzić porcję ciasta. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Do garnka wrzucamy mięso, pokrojone na mniejsze kawałki. Dodatkowo

Przepiski.pl
Galette-saucisse na Potrójnej 95

już znowu spokój, praktycznie do końca :) Na prowiant wybrałem kuchnię francuską. Lekko zmodyfikowałem. Naleśniki powinny być gryczane, a u mnie są pszenne. Za to wzbogaciłem o typowe francuskie dodatki. Składniki: - mąka - jakieś parówki - cebula - musztarda - olej Wykonanie: Do mąki dodajemy trochę oleju i tyle wody, żeby powstało lejące się ciasto. Smażymy naleśniki. Parówkę smażymy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy

Kryzysowa Książka Kucharska
Ciasteczka wiatraczki z marmoladą 130

Pomysł na ciasteczka, które przygotujecie z zaledwie kilku składników: mąki, masła oraz twarogu. W smaku i strukturze przypominają francuskie słodkości, ponieważ są maślane, lekko chrupiące i mają warstwową strukturę. Poniższe ciasteczka są bardzo proste do przygotowania. U waga: do przygotowania ciasta na wiatraczki należy wykorzystać taką samą ilość mąki, masła oraz twarogu (np. po 250 g) . Przed podaniem, wiatraczki posypać

Ugotować
grochówka krem z kiszoną kapustą, kiełbaskami norymberskimi... 138

dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK    # aldipolska

W Mojej Kuchni Lubię
pizza smaczna, szybka, łatwa... 136

dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI W paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK    # aldipolska

W Mojej Kuchni Lubię
kiełbaski z ziemniakami na obiad... 146

dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK    # aldipolska

W Mojej Kuchni Lubię
najlepsze śniadanie lub kolacja... 91

dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK    # aldipolska

W Mojej Kuchni Lubię
pyszne śniadanie lub kolacja... 92

dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK    # aldipolska

W Mojej Kuchni Lubię
pizza z prawdziwkami czyli Testowanie Aldi... 154

dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI W paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK    # aldipolska

W Mojej Kuchni Lubię
Quiche z leśnymi grzybami i natką pietruszki 142

Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci aromatycznych leśnych grzybów. Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej 100g masła extra 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło do wysmarowania formy Grzybowy

Szalona Kuchnia Eweliny
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 167

stadia wyrastanie i wypiekanie chleba, można wybrać wagę wyrobu, kolor skórki, dostępna jest funkcja opóźnionego startu; - chleba francuskiego- bardzo lekkiego z chrupiącą skróką - chleba na mące pełnoziarnistej- ponieważ mąka ta jest cięższa, program w ciągu pół godziny przed wyrabianiem ciastem przeprowadza wstępne ogrzewanie składników i zostawia ciasto na dłuższy czas, aby "doszło". Bochenki są bardziej zwarte. Łączy dwa stadia; wyrastanie

SMYKWKUCHNI
Poolish 172

Polsce i wyemigrował przez Austrię do Francji. Poolish został wybrany przez francuskich piekarzy do wypiekania symbolu chleba francuskiego - bagietki. Poolish jest mieszaniną mniej więcej tej samej ilości mąki pszennej i odrobiny drożdży. Posiada konsystencję dość rzadką (podobną do gęstego ciasta naleśnikowego), która szczególnie nadaje się do rozwoju bakterii odpowiedzialnych za wytwarzanie kwasu mlekowego. Zaczyn jest gotowy do użycia, gdy powierzchnia

Grahamka, weka i kajzerka