ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:149/509)

FRANCUSKIE MISECZKI SMAKU 96

Morliny. Składniki: 1 kg dyni hokaido 1/2 kg brukselki 2 sztuki buraka 2 kiełbaski Franki Morliny rukola sól pieprz oliwa z oliwek cytryna pesto z suszonych pomisorów 1 op. ciasta francuskiego czarnuszka jajko Formy na tartaletki smarować masłem od zewnętrznej strony. Każdą formę wyłożyć ciastem francuskim (z zewnątrz), posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec przez 15 minut w piekarniku

Kuchnia w oparach
Paszteciki z pieczarkami 90

SKLEP ! Składniki (16 sztuk): 450 g pieczarek 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka bułki tartej  1 jajko 275 g ciasta francuskiego kilkanaście listków szałwii (opcjonalnie) sól, pieprz Pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozpuść masło. Zeszklij na nim cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj starte pieczarki(...)przełóż zawartość patelni do miski i wystudź. Do farszu pieczarkowego dodaj pół rozkłóconego jajka i bułkę tartą. Wymieszaj i dopraw solą pieprzem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C. Płat ciasta francuskiego przetnij wzdłuż na pół. Jeden brzeg posmaruj zimną wodą, aby po zwinięciu ciasto się skleiło. Wzdłuż drugiego dłuższego brzegu ułóż wałeczek uformowany z połowy farszu. Załóż ciasto na farsz

Delicious Place
Rurki ze śmietaną 100

ciasto francuskie - 1 op cukier perlisty jajko-1 szt masło śmietana 30% - 200 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 op Ciasto francuskie pokroić na długie paski. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC. każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem , smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym

przepisy- Milki
Rurki ze śmietaną 135

ciasto francuskie - 1 op cukier perlisty jajko-1 szt masło śmietana 30% - 200 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 op Ciasto francuskie pokroić na długie paski. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC. każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem , smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym

Camilla w kuchni
Tarty z ricottą i szparagami 157

Wczoraj na obiad przygotowałam tarty. Ich spód stanowi ciasto francuskie, a wnętrze ricotta z dodatkiem musztardy oraz szparagi, pomidor i kukurydza. Z podanej porcji wyszła jedna tarta o średnicy 20 cm i trzy małe tartaletki. I w tej mini formie polecam Wam je przygotować. Jeśli nie macie małych foremek na tarty, danie można przygotować w dużej prostokątnej blasze, pamiętając(...)soli. Odcedzić, ostudzić i pokroić na preferowaną długość. Pomidora pokroić w kosteczkę, kukurydzę odcedzić. Ricottę wymieszać z jajkami, musztardą, śmietaną i przyprawami, doprawić solą i pieprzem. Masę wylać na ciasto francuskie, wyłożyć warzywa i piec w piekarniku nagrzanym do 200 o C do zrumienienia ciasta i ścięcia masy serowej. Podawać gorące

Czerwień i błękit
Mini tarty z ciasta francuskiego z cukinią 340

szybko chcemy przyrządzić proste mini tarty, ciasto francuskie jest do tego idealne. Pyszna, wegetariańska przekąska, którą można przygotować wcześniej, a podgrzać dopiero przed podaniem. Składniki: płat ciasta francuskiego 2 małe cukinie ser feta czerwone pesto świeży tymianek Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ciasto francuskie podzielić na 12 prostokątów, ułożyć je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.. W każdym

wyzwania kuchenne
Rogaliki z kabanosami i papryką – przekąska karnawałowa 127

kabanosów francuskich  Sokołów 25 g masła 1 czerwona cebula pół czerwonej papryki kilka gałązek natki pietruszki łyżka pokrojonych w paski suszonych pomidorów w zalewie (odsącz zalewę) 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajo ok. 50 g tartego żółtego sera sól i pieprz do smaku Kabanosy, cebulę i czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na patelni z odrobiną masła(...)przez kilka minut. Na koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, dokładnie wymieszać i ściągnąć z palnika. Ciasto francuskie rozłożyć ( opcjonalnie można je jeszcze delikatnie trochę rozwałkować, by było jeszcze cieńsze) i pokroić w trójkąty. Posmarować roztrzepanym jajem z odrobiną soli pieprzu. Na każdym trójkącie wyłożyć starty żółty ser oraz farsz. Ciasto zwinąć i uformować rogaliki. Na koniec posmarować

Z Kuchni Do Kuchni
Sakiewki z oliwkami i serem pleśniowym 137

Ostatnio w lodówce znalazłam  ciasto francuskie. Najczęściej robię z niego rogaliki z dżemem, ale tym razem miałam ochotę na coś nie słodkiego. I tak też znalazłam ser pleśniowy, oliwki, czosnek. Dzięki tym paru składnikom powstała jak dla mnie bardzo smaczna przekąska. Składniki:     1 opakowanie ciasta francuskiego     około 100g sera pleśniowego (ja miałam(...)niebieską i zieloną pleśnią)     16 zielonych oliwek     1 jajko Składniki:    Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Ciasto francuskie podzielić na 8 równych części.  Na każdy kawałek położyć ser pleśniowy i 2 oliwki.  Końce ciasta francuskiego złączyć ze sobą i lekko skręcić u góry. Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec przez około 20min

Amatorka kuchenna
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami 369

które nie mają ręki lub cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam Wam bo takie kapuśniaczki są równie pyszne a do tego chrupiące i świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu. płat ciasta francuskiego (275g) Farsz: 50dag kapusty kiszonej cebula łyżka oleju garść grzybów suszonych sól pieprz liść laurowy 2 ziarenka ziela ang. łyżeczka przyprawy do dań z kapusty jajko do posmarowania kminek(...)oleju cebulkę oraz pokrojone grzybki. Całość wymieszać i dusić ok 30-40 minut, w razie konieczności odparować z nadmiaru wody. Usunąć liść laurowy i ziele ang. Farsz ostudzić. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i przeciąć wzdłuż na pół. Wzdłuż każdego płatu ułożyć farsz. Brzegi ciasta lekko zwilżyć wodą, skleić i zwinąć w rulon. Kroić na niewielkie romby. Paszteciki układać na blaszce

Smakołyki Asi
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania 206

dipie... Czy to nie brzmi jak idealna przekąska na imprezę? Ja myślę, że to must bake przy organizowaniu domówki dla miłośników sera. ;) Jeżeli polubiliście przepis na serowe paluchy z ciasta francuskiego , to ten zachwyci Was jeszcze bardziej. Ta przekąska z pewnością będzie hitem na każdej imprezie. A i w ogóle ten wieniec możecie upiec w trymiga, korzystając z gotowego ciasta(...)francuskiego. Też będzie pysznie, a znacznie szybciej. Wybór należy do Was. :) * SKŁADNIKI na wieniec z 16-20 serowymi paluchami Ciasto drożdżowe: 400 g mąki 75 g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki cukru 15 g świeżych drożdży 1 całe jajko ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki bazylii 1 łyżeczka soli Do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżeczka śmietany Nadzienie: 100 ml passaty

Food Square
Tarta z fasolką szparagową 110

Sezon na fasolkę szparagową powoli rozpoczyna się. Zawsze czekamy na te chwile, kiedy można ją w końcu przyrządzić. Dzisiaj proponujemy wytrawną tartę, na cieście francuskim, którą robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika ze stołu. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g fasolki szparagowej 100 g mrożonego groszku  2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 206

salsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym, powstanie apetyczny kontrast. Świetnie prezentują się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego(...)kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłożyć na blacie, rozsmarować na nim koncentrat, nałożyć kilka plastrów wędliny i tarty ser, posypać ziołami i pieprzem (ostra papryka na wierzch). Ciasto zwijać wzdłuż dłuższych stron ku sobie, do środka, równo, powstaną na końcu dwa rulony

Zasmakuj Kuchni
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 144

Ciasto francuskie – moja absolutna zmora, moja absolutna trudna miłość. Przyznam od razu szczerze i otwarcie, że robić go, no cóż, nie przepadam. Ale jak się zrobi je raz to… koniec. Człowiek przepada i żadne kupne mrożone ciasto nie jest w stanie go zadowolić. Wypróbowałam wiele przepisów na nie, ale najbardziej smakuje mi to z przepisu Julii Child z książki(...)nadzieją, że coś zostanie na następny dzień do kawy, ale… no cóż, nie udało się J Bon apetit! PS. Tak, można użyć kupnego ciasta   Artykuł Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami pochodzi z serwisu Kate's Kitchen - zdrowie, dieta, przepisy, restauracje, podróże, motywacja

Kate's Kitchen
Francuska zupa cebulowa 126

której można zapiekać. Na wierzchu ułożyć grubszy kawałek pszennej bułki lub bagietki z plastrem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 ℃ i zapiekać do zrumienienia sera. Rozwałkowane ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub stolnicy. Przyłożyć miseczkę na zupę i przy pomocy ostrego noża wyciąć kółko o średnicy większej o ok. 1 cm od średnicy miseczki. To miseczki wlać zupę(...)przykryć ją (jak pokrywką) kółkiem wyciętym z ciasta. Brzegi założyć na miseczkę. Ciasto nakłuć w kilku miejscach, aby para wodna z zupy miała ujście. Miseczkę z zupą przykrytą ciastem francuskim wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220℃ i zapiekać około 12-15 minut - aż do lekkiego zrumienienia ciasta

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania