ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:148/509)

Francuskie paczuszki 193

Zawsze w lodówce mam  opakowanie ciasta francuskiego, bo przy pomocy wyobraźni i paru składników, można łatwo i szybko zamienić je w fajną  przekąskę. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 300 g pieczarek - 200 g szynki - 150 g sera żółtego - koncentrat pomidorowy - 3 listki bazylii - odrobina szczypiorku - masło - przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Ciasto kroimy w kwadraty

Zainspirowana w kuchni
Szybka tarta z serem i jabłkiem 198

Przepis na szybkie ciasto do kawy. Wystarczy mieć  w lodówce  gotowe ciasto francuskie, trochę twarogu i jabłka. Inne składniki też na pewno znajdą się w każdej kuchni.  Potrzebujemy:  ok 1/2 zmielonego twarogu ciasto francuskie jeden płat 2 łyżeczki cynamonu pół paczki budyniu śmietankowego dwa jajka dwa jabłka  ok pół szklanki cukru Wykonanie: Formę do tarty

W kuchennym oknie Ewy
Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkiem 574

Ekspresowy pomysł na szybki deser lub niezapowiedzianych gości :) Ciasteczka wychodzą pyszne... smakują tym dużym i małym łasuchom :) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Średniej wielkości jabłko Cukier płaska łyżka jajko cynamon Lukier: Cukier puder pół szklanki Woda gorąca łyżka Ciasto francuskie wyciągam z lodówki pól godziny przed przygotowywaniem ciasteczek. W tym czasie jabłko obieram ze skórki, wydrążam gniazda nasienne i kroję

Kulinarne przygody
Brokuły zapiekane w ciescie francuskim 136

Jeżeli jeszcze nie wiecie, co dziś ugotować, koniecznie spróbujcie zapiekanych brokułów w cieście francuskim :) Składniki: Brokuł Ciasto francuskie Sól Przygotowanie: Brokuł oczyścić, pokroić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, muszą być na tyle duże, żeby umieścić w nich brokuły i móc swobodnie je zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym

The Sweet Damsel
Szparagi w cieście francuskim z szynką parmeńską 332

jednocześnie prosta w wykonaniu i mało czasochłonna.  Oto jedna z propozycji na pyszną i wykwintną przystawkę. Składniki: - pęczek zielonych szparagów - szynka parmeńska (lub inna podobna- cienko krojona, dojrzewająca) - ciasto francuskie mrożone - żółty ser (tarty parmezan, lub inny, łatwy do samodzielnego utarcia) - sól, pieprz, oliwa z oliwek Wykonanie: 1. Ciasto francuskie rozmrażamy. Szparagi myjemy, odrywamy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki

Aromatyczne Podróże
Szybkie przekąski na grilla 176

podczas rozmów i oczekiwania na główne dania. Poniżej znajdziecie najciekawsze propozycje na szybkie przekąski na grilla, które są łatwe i szybkie w wykonaniu. PRZEKĄSKI NA GRILLA 1. Ślimaczki z ciasta francuskiego Przepis na: Przepiski 2. Roladki z ogórkiem Przepis na: Alle Dobre (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Kabanosy w cieście francuskim Przepis na: Kulineo 4. Roladki z szynki Przepis na: Prosta

BabskiePorady.pl - Przepisy
Niby pizza na cieście francuskim 125

Taką błyskawiczną pizzę można wykonać bez konieczności przygotowania ciasta drożdżowego, wystarczy tylko gotowe ciasto francuskie i dodatki. W natłoku obowiązków przedświątecznych jest to pomysł na bardzo szybką i smaczną kolację. Tak naprawdę to też pomysł na czyszczenie lodówki z zalegających resztek. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 2 łyżki keczupu • 1 kulka mozzarelli(...)plastry szynki konserwowej lub innej • 2-3 pieczarki • 3-4 pomidorki koktajlowe • zioła prowansalskie • 1 łyżka parmezanu Wykonanie: • Ciasto francuskie rozwinąć i położyć na papierze do pieczenia. • Rozsmarować keczup pozostawiająć na obwodzie ok. 2 cm wolnego ciasta i rozłożyć plastry mozzarelli. • Następnie ułożyć na wierzchu szynkę, pokrojone pieczarki i połówki pomidorów. • Posypać ziołami

To co kocham
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 170

szaszłyki Ananasa obierz i pokrój w dużą kostkę. Pozostałe składniki umyj, pokrój na kawałki. Z parówki usuń folię, również pokrój. Rozgrzej piekarnik do 200-210 stopni C. Rozwiń ciasto francuskie i potnij na wstążki wzdłuż najdłuższego brzegu. Zacznij od wstążki z ciasta, nabij na wykałaczkę i przeplataj kawałek po kawałku, raz warzywo,wstążka, parówka,wstążka,ananas,wstążka(...)skończenia wstążki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dosmacz solą, pieprzem i przyprawą bez chemii. Piecz w nagrzanym piekarniku jakieś 15 do 20 minut, zaglądaj. Ciasto francuskie ma spuchnąć i zezłocić się. Warzywa przyjemnie zmięknąć. Możesz podać na ciepło, możesz podać na zimno. To właściwie bez znaczenia, gdyż w obydwu przypadkach są przepyszne, chrupiące i nienudne! Można

Z Kuchni Do Kuchni
Truskawkowiec na cieście francuskim 134

Coś u mnie ostatnio dużo ciast takich na zimno, ala serników czy pianek. Szukam po prostu idealnego przepisu. Dzisiaj będzie truskawkowiec na francuskim cieście. Pyszny, lekki i słodki. Czyli najlepszy! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 2 łyżki cukru trzcinowego  * 3 galaretki truskawkowe * 300g świeżych truskawek * 300g serka homogenizowanego  Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wystudzić i zmiksować

Magiczne Życie Marty
Zupa cebulowa pod pierzynką. 156

Składniki: 1 kg cebuli 2 łyżki masła klarowanego 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku 1 płat ciasta francuskiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Przyrumienić ją, ale nie przypalić. Dodać posiekany drobno czosnek. Posypać mąką i szybko wymieszać. Zalać gorącym bulionem, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową(...)Gotować chwilę i wlać gorącą zupę do małych naczyń do zapiekania. Nakryć ciastem francuskim przyklejając je lekko do naczynia. Zapiekać w 200 stopniach C do zarumienia się ciasta. Zupę można zapiec również z grzankami i żółtym serem

O kuchni z uczuciem
ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 135

Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego.Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza :). Można je jeść na ciepło i na zimno.  SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego keczup szynka lub kiełbasa żółty ser przyprawa do pizzy WYKONANIE Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy keczupem.Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry szynki lub pokrojoną w plastry kiełbaskę.Na wędlinę układamy plastry sera

Mała w garnku miesza
Różyczki z ciasta francuskiego 187

Szybko się je robi i bardzo ładnie prezentują się na stole,do tego są pyszne .idealna przekąska na imprezę-polecam Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 15 dag salami kilka plasterków sera żółtego ulubione zioła Przygotowanie:  Ciasto rozwijamy ,kroimy w poprzek na paski ok 4 cm szerokości, na połowie układamy półplasterki salami jeden nachodzący na drugi,na to kawałki sera żółtego(...)zaginamy ciasto francuskie od dołu na pół,przykrywając ser i do połowy salami-tak jak na zdjęciu poniżej  i zwijamy w ślimaczka,posypujemy ziołami , układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach ok 15 min -do zrumienienia Smacznego

Swojskie jedzonko
Wielkanocne menu – 10 najciekawszych przepisów 7396

zabraknąć jajek faszerowanych, białej kiełbasy, żurku i smażonego chrzanu. Ale co roku staram się znaleźć też coś nowego co urozmaici ten kanon. Oto moje tegoroczne inspiracje: Faszerowane marchewki z ciasta francuskiego – zrobię na pewno kilka sztuk dla Jasia. Faszerowane marchewki z ciasta francuskiego   Przeurocze muchomorki z jajek i pomidorków Muchomorki z jajek i pomidorków Jako że ze słodyczy

Mama z miasta
Idealne mini wrap'y na imprezę 970

Inne propozycje przekąsek: Naleśniki z parówkami i serem Dip serowy z ziemniaka Pischinger'y Przekąska a'la tacos Masło czosnkowe z ziołami Chipsy z jarmużu Banana Bites Parówki w cieście francuskim Hummus z pieczoną dynią Przekąska z białej rzodkwi Różyczki z ciasta francuskiego Frytki z batatów Żołnierzyki z owoców z dipem Placki cukiniowe Hummus buraczany Lekki krem orzechowy Pieczona cieciorka

Be Fit Be Strong
Tarta ze szparagami i serem brie 117

świetnie komponują się z serem, w tym wypadku z delikatnym, kremowym brie i słonym parmezanem. Ta chrupiąca tarta to obowiązkowa pozycja tej wiosny. Składniki (na 2-3 porcje): opakowanie ciasta francuskiego opakowanie sera brie pęczek szparagów 1 duży pomidor malinowy 1/3 szklanka tartego parmezanu sól i pieprz do smaku   Nastawiamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem(...)Płat ciasta francuskiego układamy na blaszce. Jeśli chcemy możemy zagiąć jego brzegi do środka, aby po upieczeniu wyższa krawędź okalała ciasto.   Na spód układamy równomiernie plasterki sera brie. Na ser rozkładamy plasterki pomidora. Szparagi myjemy, usuwamy zdrewniałe części – zgięte szparagi łamią się dokładnie w miejscu zdrewniałym. Szparagi przekrawamy wzdłuż na pół i układamy gęsto na tarcie. Całość doprawiamy

Smaczna Strona
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 273

Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko. składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry przyprawa do ryb  oliwa do skropienia 200 g świeżego szpinaku sól czosnkowa masło do smażenia 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g Filet łososia podzielić na dwa kawałki. Następnie kawałki oprószyć z obu stron przyprawą(...)minimum godzinkę, ale im dłużej tym lepiej. Szpinak posiekać i przesmażyć na maśle aby zmniejszył objętość, do smaku doprawić solą czosnkową. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwinąć ciasto francuskie, przekroić na dwa kawałki. Na każdym, przy jednym boku ułożyć kawałek łososia. Na rybie ułożyć przesmażony szpinak. Ciasto złożyć na pół i przykryć rybę tworząc paczuszkę. Boki skleić dociskając widelcem

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania