Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami
Mięsne paszteciki z kapustą i pieczarkami
Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych pasztecików z farszem kapuściano-pieczarkowym. Są dość duże, więc na mały głód w zupełności wystarczy jeden z kubkiem barszczyku czerwonego. Dwoma natomiast można się już solidnie najeść. Składniki na 8 pasztecików: • 200 g pieczarek • 2 plastry karkówki • 1/4 główki małej białej kapusty • 2 o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, francuskie, pieczarki, sosy, kapustą, ciasto francuskie, paszteciki, ciasto francuskie, mięso, karkówka, przekąska, przekąski, pieczarki w cieście, pieczarki w sosie, paszteciki z kapustą, sos pieczarkowy, czerwona kapusta, jajka z farszem, mięsa pieczone, sos mięsny, pieczarki przekąska, pieczona karkówka, karkówka pieczona
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz