ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:782/1520)

Ciasto"Delicja" 156

Ciasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka

Słodka Kraina Wypieków
Piernik (bez leżakowania) 113

Przepis na ten piernik dostałam kiedyś od koleżanki. Jest lekko wilgotny (dzięki dodatkowi dżemu w cieście), korzenny, wprost przepyszny! Gotowy do jedzenia tuż po przełożeniu i zastygnięciu polewy czekoladowej, więc idealny tuż przed Świętami :) Wiem, że przepis pochodzi z jakiegoś bloga, ale nie wiem teraz z jakiego, bo przepisałam go do zeszytu-przepisownika, a e-mail z linkiem do niego

Kolorowy Przepisownik
Babeczki fistaszkowe z czekoladą i karmelem 209

masła, zmiksować. Następnie cały czas mieszając dodać mąkę i mleko w dwóch porcjach. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić mniej więcej do połowy ciastem. Piec w 180°C przez 20-22 minuty. Odstawić do ostudzenia. Masa czekoladowa (Ganache) 150 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować, zalać czekoladę i wymieszać

Pełny talerz
Babka czekoladowa 194

Święta tuż, tuż więc najwyższy czas zacząć wybierać i testować przepisy na Wielkanocny stół :) Babka czekoladowa jest idealną propozycją dla wszystkich łasuchów, którzy cenią wilgotne, intensywne w smaku ciasta.  Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu laikowi w kuchni. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Babka o średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania

Kolizje Smaków
Piernik z konfiturą Roberta Sowy 180

ciasta. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy około 1 h w temperaturze 160 - 170 stopni c. Ostudzone ciasto przekrawamy wzdłuż na pół, i smarujemy konfiturą. Ponownie składamy i polewamy polewą czekoladową. piernik z konfiturą

Bon Appetit Małgorzaty
Torcik urodzinowy 166

minut.Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy.   W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem.Składniki kremu:-kostka masła lub margaryny-opakowanie 400 g kremu czekoladowego-odsączone z alkoholu przygotowane wcześniej suszone śliwki-5-10 dkg orzechów włoskichDo nasączania biszkoptu przygotowujemy szklankę mocnego naparu z herbaty, którywymieszamy z pozostałym po śliwkach alkoholem.   Orzechy

Maminek kulinarny
Cukrowe różyczki 218

Cukrowe różyczki to efektowna i nietrudna dekoracja, która świetnie pasować będzie nie tylko do walentynkowych wypieków-prezentów, ale także do tortów i ciast, które po prostu powinny wyglądać elegancko i klasycznie. Przepis na proste babeczki czekoladowe znajdziecie tu. Do wykonania różyczek nie potrzeba, żadnych specjalnych akcesoriów przyda się jednak czysta foliowa koszulka do segregatora i nożyczki.  Koszulkę rozcinamy

Ciastkozercy
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 156

cukru na pianę wsypać mąkę, wlać mleko, dodać wyjęty rdzeń ze środka wanilii i zmiksować wszystko razem. Białka ubić na sztywno połączyć z ciastem delikatnie wymieszać. Smażyć na małej ilości oleju pojedyncze placki . Gdy przestygną posmarować czekoladowym kremem, każdy zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić na kawałki tworząc ślimaczki. Na wierzchu ułożyć po plasterku banana mandarynki i jednym owocu

Malinowe Pocałunki
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 275

Czekoladowe babeczki z   cytrynowym kremem z serka mascarpone - pyszny i prosty deser SKŁADNIKI   Ciasto: 300g mąki 200g masła 100g cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki naturalnego kakao sól Krem: 250g serka mascarpone 150g śmietany kremówki 1/2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny Do przystrojenia - ulubione owoce   PRZYGOTOWANIE  Ciasto: Mąkę siekamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Wiśniowy "murzynek" w pajęczynie ... 224

wiśniowa do nasączenia ciasta. Ciasto przekroić na dwie części , nasączyć sokiem wiśniowym , bądź wiśniówką. Na spodnią część nałożyć wiśnie ,  przykryć drugą częścią ciasta , na nią wyłożyć ubitą śmietanę. Schłodzić w lodówce . Polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Dowolnie udekorować. ( ja zrobiłam okręgi z białej czekolady i za pomocą wykałaczki utworzyłam pajęczynę ) Smacz nego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 421

mąki pszennej 1 kopiasta łyżka kakao Masa biała: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru  Dodatkowo: truskawki (ok 400 g) 2 galaretki truskawkowe(...)stężała. Masa czekoladowa: Postępujemy dokładnie tak samo, jak w przypadku przygotowania masy białej. Gotową masę czekoladową wylewamy na stężałą masę białą i ponownie wkładamy do lodówki. Galaretki przyrządzamy w 700 ml wody. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Kroimy na połówki i układamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki na kilka godzin

My simple kitchen
Ciasto Kukułeczka kuka 215

Ciasto Kukułeczka kuka Co powiecie na coś słodkiego do kawki? Masa z cukierkami i budyniem czekoladowym każdego skusi. 30 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki: ·        5szklanek mleka ·        200 g cukierków kukułek ·        2 budynie czekoladowe ·        4 łyżki(...)wody i odstawiamy do lekkiego stężenia 2.    2 szklanki mleka gotujemy razem z cukierkami, do chwili ich rozpuszczenia 3.    W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie czekoladowe z 4 łyżkami cukru i wlewamy do mleka z cukierkami, gotujemy mieszając aż budyń będzie gęsty 4.    Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń

Kulinarna Chwila
CIASTO BANANOWE ZWANE TEŻ CHLEBKIEM 162

gotowy, a po domu rozchodzi się wspaniały zapach. Moje dzieci zajadały jeszcze ciepłe i następnym razem kazały mi upiec dwa ciasta. A że są naprawdę surowymi krytykami uważam bananowe ciasto za naprawdę smaczne i udane :) Polecam nie tylko dla dzieci :) SKŁADNIKI: 7,5 dag stopionego masła lub margaryny  3 dojrzałe banany 0,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki(...)Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 12/21 cm. Pieczemy ok. 1 godziny do suchego patyczka. Możemy je polać czekoladową polewą lub po prostu posypać cukrem pudrem. Polecam i życzę smacznego :)   MAŁA RADA: do ciast można dodać orzechy, rodzynki oraz łyżeczkę kakao

Pani na deser
Tort "Agrest w kubku kawy" 105

nadziany. Pomimo niemałej zawartości czekolady, ciasto nie jest niepokojąco ciężkawe. Skąd pomysł na taką kompozycję? Dwa impulsy: agrest zerwany nieplanowo z działkowego krzaka, oraz planem wcześniejszym skonkretyzowany, zamiar pieczenia babki kawowej. Dwie pieczenie, jeden kompromisowy ogień. Tyle pokrętnych tłumaczeń. Dzielę się przepisem z pełnym przekonaniem, że również w Wasze gusta się wpisze. Składniki ciasta kawowego: 2 jajka rozmiar(...)Etap czwarty - składamy tort czyli wrzucamy agrest w kawę :) Z wystudzonego ciasta odkrajamy cieniutko, równiutko wierzch. Odkładamy do starcia na tarce. Ciasto wkładamy do formy, tortownicę zapinamy obręczą i smarujemy tężejącą masą agrestową - warstwa nie będzie gruba, ale i tak spełni swe zadanie. Z lodówki wyciągamy śmietanową masę czekoladową, ubijamy mikserem na gęsty krem. Dodałam śmietan - fix, ale nie jest

Kronika Piekarnika
Ciasto delicje 22

ciasto to domowa interpretacja kultowych ciasteczek Delicje – ale w lżejszym, bardziej fit wydaniu. Na delikatnym biszkopcie rozkłada się aksamitna masa budyniowa z dodatkiem skyruu, która smakuje jak połączenie kremu waniliowego z sernikiem na zimno. Do tego warstwa pomarańczowej galaretki, która dodaje świeżości, i czekoladowa polewa, która wszystko pięknie spina w całość. Print Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat Rating(...)Wyłóż ją na zastygniętą warstwę jabłek i równomiernie rozprowadź. 4.Na koniec przygotuj polewę czekoladową. W rondelku podgrzej mleko z masłem, a gdy się rozgrzeje, dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj całość, aż składniki się połączą i powstanie lśniąca, jednolita polewa. Lekko przestudź i rozprowadź ją na wierzchu ciasta. Całość ponownie wstaw do lodówki, by dobrze się schłodziło i ustabilizowało – najlepiej na kilka

zjem to blog kulinarny