ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:791/1509)

Twarogowe racuchy. 230

znów miksujemy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką. Na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię wykładamy łyżką ciasto. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z owocami, posypane cukrem pudrem, z dżemem lub kremem czekoladowym - to zależy od waszych preferencji. Samodzielnie też smakują wyśmienicie. Smacznego! Zapraszam na moją stronę na facebooku

Miksturownik
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 303

serową pianką jest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone) i polewa czekoladowa ze słodkim, prażonym kokosem to taka kropka nad I , która sprawia, że ciężko skończyć na jednym kawałku. Ciasto jest łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję , że zrobi furorę , a każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha

Ostra na Słodko
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 180

łyżki cukru 2 i 1/2 szkl mleka 80 gr masła polewa czekoladowa z żelatyną: 50 g masła 1/4 szkl cukru pudru 1 łyżka mleka 1 czubata łyżka kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 15 ml zimnej wody dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz(...)przygotowania polewy. Polewa czekoladowa 7. Żelatynę rozprowadzamy w zimnej wodzie. 8. Do garnuszka/rondelka wrzucamy masło, mleko, kakao i cukier puder i mieszamy do rozpuszczenia się i połączenia składników (nie gotujemy!) 9. Następnie wyłączamy grzanie i dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się jej w masie kakaowej. Polewę schładzamy do temp. pokojowej a następnie polewamy nią ciasto i obsypujemy ewentualnie kokosem

Gotowanie...to proste !
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1879

pyszny. Bogaty – na śmietanie i jajach (do masy serowej idzie ich 10, a do całego ciasta 12!). Moja rodzina oszalała na jego punkcie. Jako, że składniki podane są na dużą blachę, idealnie sprawdza się na święta, imieniny, rodzinne spotkania czy parapetówki. Polewa czekoladowa jest dopełnieniem jego smaku – a jeśli lubimy, możemy dodatkowo posypać ją rodzynkami. Kluczowa jest(...)szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Polewa czekoladowa: 75 g masła 4 łyżki gęstej śmietany (np.18%) 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru Spód sernika: Ze wszystkich składników na spód zagniatamy kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy). Ja po prostu wszystkie składniki wkładam do malaksera i pulsacyjnie łączę w okruchy

Poezja smaku
Kluski na parze w sosie czkoladowym 197

czym mowa?... O parowańacach: (in.buchty, pampuchy, kluski na parze, parzak i). U mnie w wersji na słodko z sosem czekoladowym, bo moja córka od tygodnia się upominała o właśnie taki obiad. Kluski są na drożdżach bez dodatku jajek więc ciasto będzie również miało swoich fanów wśród wegetarian, wystarczy tylko zamiast zwykłego mleka dodać roślinne lub kokosowe.  Ile razy robię(...)jeszcze chwilę na drugim). 3.Ciasto przekładamy do naoliwionej misy i pozostawiamy do wyrośnięcia (ma podwoić objętość) u mnie sprawdzony czas oczekiwania to 1,5 godziny. 4. Po tym czasie ciasto dzielimy na ok. 15 części i formujemy średniej wielkości bułeczki ) . 5. Składniki na sos umieszczamy w rondlu. Czekoladę siekamy by szybciej się rozpuściła. Sosu nie wolno doprowadzać do wrzenia ponieważ

vaniliowoczekoladowa
Ciasto - Jabłka w biszkopcie + film 164

Wyborne ciasto z jabłkami i marmoladą będzie doskonałą propozycją dla amatorów szarlotek i jabłeczników szczególnie na deser lub podwieczorek. Robi się je bardzo prosto i błyskawicznie znika z talerza. składniki na tortownicę 23cm 4 jajka niepełna szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru + 2 łyżki do posypania   sok z połowy cytryny 5 średnich jabłek 10 łyżeczek marmolady 1/2 opakowania(...)rozprowadzamy, na cieście układamy połówki jabłek a na nie nakładamy pozostałe ciasto biszkoptowe i rozprowadzamy je po wierzchu. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C  około 30- 40 minut. Po upieczeniu biszkopt posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu

Smakowite Dania
Malinowy sernik na zimno 147

Składniki: – ok. 230 g ciasteczek maślanych – 100 g roztopionego masła – 250 g serka mascarpone – 1 opakowanie galaretki malinowej – 500 g malin

I LOVE LIFE
Dania dla dzieci 59

Przepis tutaj (KLIK) Prosty przepis na puszyste, mięciutkie i rumiane racuszki z dodatkiem budyniu śmietankowego i jabłek. Palce lizać!   Waniliowe cake pops Przepis tutaj (KLIK) Bardzo ostatnio popularne czekoladowe ciasteczka na patyku. Są w miarę proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie i na pewno zrobią furorę na każdej imprezie, nie tylko wśród dzieci. Polecam!   Śniadaniowe placuszki bananowe Przepis(...)podania. Przepis nie jest zbyt skomplikowany, a smak naprawdę rewelacyjny. Polecam!   Cheescakesticks czyli serniczki na patyku Przepis tutaj (KLIK) Ciasto inne niż wszystkie, bo bardzo efektownie podane i mega pyszne. A tak naprawdę to upieczony sernik, oblany polewą czekoladową i ładnie przyozdobiony. Prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wszystkie dzieci będą się tymi deserkami zajadać!   Soczyste kotleciki serowo

Blog z Apetytem
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 106

taki sam jak przy wykonaniu placka, a nie trzeba nie męczyć z rozwałkowywaniem i przekładaniem. :) W tej wersji ciasta wykorzystałam truskawki, ale śmiało możecie dać inne miękkie owoce jak maliny czy wiśnie. Nawet budyń śmietankowy możecie zamienić na truskawkowy czy czekoladowy. W takich wypiekach możliwości jest naprawdę wiele i każdy może tworzyć coś nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza

zdrowo i aktywnie
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 150

taki sam jak przy wykonaniu placka, a nie trzeba nie męczyć z rozwałkowywaniem i przekładaniem. :) W tej wersji ciasta wykorzystałam truskawki, ale śmiało możecie dać inne miękkie owoce jak maliny czy wiśnie. Nawet budyń śmietankowy możecie zamienić na truskawkowy czy czekoladowy. W takich wypiekach możliwości jest naprawdę wiele i każdy może tworzyć coś nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza

Zdrowie i pysznie na talerzu
Blok czekoladowy z orzechami 67

Mój pierwszy blok czekoladowy jaki zrobiłam i jadłam Wyszedł naprawdę super Uwielbiam czekoladę z całymi orzechami, a więc nie mogła się oprzeć i musiałam dodać mnóstwo różnego rodzaju orzechów. Czas wykonania: 30 min (+ minimum 3 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 – 20 plasterków (forma 22 cm x 9 cm) Składniki: 250 g mleka w proszku (1 ½ szklanki) 125 g masła(...)było cały blok był zwarty. Górę ciasta wyrównać (np. drugą formą). Polecam użycie sylikonowej formy, jeśli nie macie takiej, zwykłą formę należy wyłożyć papierem do pieczenia co zapobiegnie przyklejeniu się ciasta do boków. Tak przygotowany blok ostawić do lodówki na minimum 3 h (najlepiej całą noc). Przed podaniem blok czekoladowy pokroić w plastry lub kostkę. Przechowywać w lodówce. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Domowe bajaderki 396

sobotę mięliśmy dzień z kulkami ;) Już tłumaczę o co chodzi. Na obiad knedle ze śliwkami a na deser czekoladowe kulki czyli bajaderki domowe.  W smaku nie odbiegają od tych z cukierni. Poza tym sama wiem co w nich jest, a było sie czym zachwycac :) uwierzcie mi i poczujcie ten smak. Mniam. Składniki ok. 20 sztuk 3 szkl. mąki pszennej(...)Mleko wymieszaj z marmoladą, kakao, rumem i dodaj kilka kropel zapachu migdałowego . Zalej kawałeczki ciasta. Dodaj rodzynki , orzechy i pokruszone herbatniki. Wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej równe kuleczki. Ułóż je na deseczce i odstaw na noc do lodówki. Nastepnego dnia kulki oblej polewa czekoladową (klik) i posyp wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO

Słodkości i nie tylko
Muffinki czekoladowe z wiśniami 142

się nie udać, więc dziś zapraszam na takie pyszne muffinki. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera, więc robi się je bardzo szybko. Ciasto wykonałam z mąki pełnoziarnistej, zamiast cukru użyłam ksylitolu. Muffinki wyszły mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe :)  Składniki (ok 12 sztuk): 400 g wiśni (świeżych lub mrożonych) 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady 150 ml mleka(...)miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, kakao i dokładnie wymieszać. Do sypkich składników dodać płynne i wymieszać (delikatnie łyżką, do połączenia się składników w jednolite ciasto). Dodać wiśnie i delikatnie wyłożyć. Nałożyć ciasto do papilotek (pozostawić 1/2 cm wolnego miejsca od góry) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 25 minut

Healthy food explorer
Rodzynkowiec 254

lekko wymieszać. Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i znowu delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 180 o C około 30 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Składniki na masę budyniową: 2 budynie czekoladowe; 2,5 szklanki mleka; 4 łyżki cukru kryształu; 200 g masła; Wykonanie: Budynie rozpuścić(...)Następnego dnia rodzynki odsączyć, rum zachować. Masło lekko roztopić i rozpuścić w nim czekolady. Następnie do masy czekoladowej dodać rodzynki i połowę rumu pozostawionego po odsączeniu rodzynek. Wszystko dokładnie wymieszać i przestudzić. Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki; Przełożenie ciasta: Jedną część biszkopta posmarować dżemem z czarnej porzeczki, na to wyłożyć połowę masy budyniowej i przykryć drugą częścią biszkoptu

In my kitchen
Churros 163

Kolejny pomysł na „Tłusty czwartek”. Tym razem są to churros, czyli pączki hiszpańskie, które przygotowuje się z ciasta parzonego i smaży na głębokim tłuszczu. Są dość tłuste, ale w taki dzień można przymknąć na to oko Chrupiące z zewnątrz, puszyste w środku i podane z roztopioną czekoladą… Pycha! Nie sposób się im oprzeć Jeśli jeszcze(...)wszystko dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z grubą tylką w kształcie gwiazdki i wyciskać kawałki ciasta na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Obcinać nożyczkami. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, następnie odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. Sos czekoladowy: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady

Oryginalny smak
Babka czekoladowa 127

dlatego na Święta pojawiła się mocno czekoladowa babka z równie mocno czekoladową polewą i czekoladową dekoracją (która niestety, dzięki buszującemu w kuchni synkowi, nie zdążyła pojawić się wraz z babką na stole; pochłonął wszystkie czekoladowe kulki i rozprawił się z polewą...cóż, rodzice nie dopilnowali ;) ... ale swoją drogą rekomendacja syna jest! Babka czekoladowa Składniki(...)wszystko mieszamy.  2. Jajka ubijamy z cukrem, szczyptą soli i ekstraktem z cytryny na puszystą masę. Następnie dodajemy czekoladową masę i mąkę i miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy suszone owoce miechunki i żurawiny. 3. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej kakao i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około

Na kulinarnym poligonie