ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:777/1509)

Czekoladowe ciastka 105

Czas czytania: 2 min O jakie ciastka najczęściej proszą Was bliscy? Ja chyba najczęściej słyszę prośbę o upieczenie czekoladowych ciasteczek. Zatem zapraszam dziś na czekoladowe ciastka z dodatkiem płatków owsianych, orzechów laskowych oraz czekolady. Ciasteczka to efekt wspólnej pracy z moją średnią córką, która uwielbia słodkie eksperymenty, a czekolada to jej drugi imię 😉 Eksperyment wyszedł fantastyczne, ciastka bardzo wszystkim smakowały(...)pomocy robota kuchennego, który szybko i dokładnie miesza ciasto wyręczając mnie w tym 🙂 Porcjowanie ciasta również ułatwiam sobie i do tego celu używam łyżki do lodów, która odmierza takie same porcje, co ma znaczenie przy pieczeniu. Dzięki temu wszystkie ciasteczka upieką się w tym samym czasie. Zapraszamy i życzymy smacznego! Print Czekoladowe ciastka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Miodownik z orzechami 456

różnej ilości (od 2 do 8), krem grysikowy lub karpatkowy (przepis na ten drugi znajdziesz tutaj ) oraz polewa czekoladowa albo warstwa orzechowa. Mój miodownik ma 4 blaty przełożone masą z kaszy manny, a jego górę zwieńcza orzechowo-miodowa warstwa. Jest to ciasto, które lubi leżakować. Po upieczeniu blaty twardnieją, można je przetrzymać dobę w lodówce, choć zaczną mięknąć tak naprawdę

Smakołyki Bereniki
kukułka 167

masa będzie gęsta i puszysta dodać mieszankę z mąką i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem i piec około 40 minut w 180*C. Po wystudzeniu (najlepiej upiec dzień wcześniej) przekroić na dwa blaty. Dolny blat nasączyć połową wystudzonej kawy.  Warstwa czekoladowa: Biszkopty połamać. Kawę zaparzyć wrzątkiem i trochę przestudzić. Czekolady połamać i umieścić w misce(...)wódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową.  Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane cukierki i żelatynę. Krem podzielić na połowę.  Składanie ciasta: Na dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu kukułkowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomarańczowa babka na białkach 204

szklanki mleka ok 150 ml 6 dużych białek (prawie szklanka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka otarta z połówki pomarańczy 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej polewa czekoladowa Masło i mleko przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijać i powoli dolewać mleko. Dodać otartą skórkę z pomarańczy(...)sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać je w ciasto. Foremkę na babkę natłuścić i posypać mąką. Przełożyć ciasto, foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut. Po wystudzeniu babkę udekorować polewą czekoladową i pozostałą kandyzowaną skórką

Monia miesza i gotuje
Kulinarna podróż po krajach bałkańskich 58

ciasto filo z nadzieniem z mięsa, sera, ziemniaków lub szpinaku. Proponujemy przetestować wersję z serem: https://uwielbiam.pl/przepis/burek-z-serem . Można też eksperymentować z zupełnie innymi nadzieniami, np. z dyni. Świetnym pomysłem jest wzbogacanie smaku o dodatki takie jak cebula oraz zioła. Na szczęście ciasta filo nie trzeba przygotowywać samodzielnie – można je po prostu kupić. Ma postać cienkich płatów. Baklava czekoladowa – deser

Pasja Smaku
Sernik z Polewą Czekoladowo – Orzechową 82

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z polewą czekoladowo – orzechową to idealny deser, niezależnie od okazji. Bo kto z nas nie uwielbia sernika? Ten serowy wypiek to

Przepiski.pl
Pierniko-brownie z batatów 118

Pieczenie: Temperatura - 180º C - grzanie góra dół z wiatrakiem Czas - ok. 45 minut (do suchego patyczka)   Po tym czasie ciasto wystawiamy i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku(...)się nie przypaliła. Wystudzoną polewę wylewamy na wystudzone pierniko-brownie i posypujemy ulubionymi dodatkami. Ja użyłam kandyzowanej skórki pomarańczowej, ale możecie użyć też posypek lub zostawić samą polewę.   Ciasto oddzielamy nożykiem od formy po całkowitym wystudzeniu i zastygnięciu polewy, przekładamy je na paterę - jest gotowe do jedzenia! Znika w zastraszającym tempie, bo jest mega pyszne - smacznego

Cooking Monster
Kawowa babka z polewą czekoladową 139

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim

Pink Envelope
Tarta z truskawkami i kremem czekoladowym i bitą śmietaną 149

Sezon na truskawki trwa zdecydowanie za krótko i jeśli ktoś mi mówi, że już się truskawkami przejadł, to nijak nie potrafię w to uwierzyć. Wszystkim można

bistro mama
Czekoladowe misie z nutellą 121

Nie tak dawno, bo 25 listopada, obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia. W przedszkolu Hani wszystkie dzieci w tym dniu miały wielkie święto, misiowe zabawy, rebusy, piosenki i

bistro mama
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 226

Nie piekę na Święta klasycznego piernika, natomiast robię ciasto marchewkowe z korzenną nutą piernikową i pomarańczową. Doskonale zastępuję ono piernik, a ciasto nie

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowy torcik z bitą śmietaną 237

 Przepyszny torcik, którego wykonanie zajmuje :) chwilkę. Owoce możemy dodawać według swoich upodobań- mogą to być maliny, brzoskwinie, nektarynki czy inne ulubione. Myślę że warto mieć

Smaki Edyty
Biszkopt Czekoladowy na Tort 168

Zawsze wychodzi. Nigdy nie opada. Nie trzeba nim rzucać, przyznam się - nigdy nie rzucałam swoimi biszkoptami, które nigdy mi nie opadają. Polecam! Biszkopt: 6 jajek 1

Blondynka Gotuje
rogaliki z Nutellą + film krok po kroku 90

dodajemy wymieszane drożdże ze śmietaną oraz cukrem i zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na trzy równe części, przekładamy do osobnych woreczków i schładzamy przez ok. 30 min. w lodówce. Następnie wyciągamy jedno ciasto, rozwałkowujemy je na kształt koła, na posypanej mąką stolnicy. Tniemy na osiem trójkątów. na każdy nakładamy krem czekoladowo orzechowy (ja nakładałam po ok. 1/2 łyżeczki). Zwijamy rogaliki. Przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z białkiem i kremem czekoladowym bez cukru 94

Naleśniki z białkiem i kremem czekoladowym polecają się na pyszny i syty posiłek na słodko. Placki wzbogaciłam dobrej jakości białkiem, dzięki czemu nabrały dodatkowej wartości odżywczej. Do tego krem czekoladowy i ulubione owoce! Uwierzcie, że takie połączenie jest rewelacyjne oraz wcale nie zawiera białego cukru. Właśnie, cukier... Znalazłam rewelacyjny krem czekoladowy słodzony maltitolem, który ma świetny skład. (Patrzcie na końcu(...)pomocą łyżki (dzięki temu placki nie będą przywierały do patelni). (Ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.) Na rozgrzanej patelni szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy placek smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia się. Całość. Gotowe naleśniki posmarować cienką warstwą kremu czekoladowego i dowolnie zwinąć. Każdego naleśnika opcjonalnie obsmażyć na odrobinie masła. Podawać z ulubionymi owocami

Di gotuje
Ciasto Chałwowe 372

tego  ciasta z pewnością nie trzeba przekonywać miłośników chałwy. ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniów czekoladowych bez cukru krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 250 g masła 30 dag chałwy waniliowej starta czekolada  do posypania Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, nadal

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania