ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:778/1520)

Kremowy sernik z borówkami 97

Kremowy sernik z borówkami to przepyszne ciasto, które sprawdzi się idealnie na każdą okazję. Składniki Spód: 150 g herbatników czekoladowych 60 g masła Masa sernikowa: 1 kg sera sernikowego 250g serka mascarpone 200 g śmietanki 30% 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 6 jaj 4 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: borówki Przygotowanie Masło roztapiamy, herbatniki mielimy w blenderze, łączymy razem

Wasze Przepisy
Sernik gotowany w herbatnikach 109

28/18 cm) wykładamy papierem i układamy herbatniki . Przekładamy je masą serową . Ja dałam jeszcze kilka paseczków kwaśnej marmoladki z agrestu wzdłuż ciasta. Ciasto odkładamy do wystudzenia a potem schłodzenia w lodówce. Po wyjęciu polałam polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Babeczki Tulipan 135

ciasto dzielimy na 3 miski: jedną pozostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy kakao-mieszamy, a do 3 kisiel-mieszamy.     Do formy na muffinki wykładamy papilotki bądź smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy naprzemiennie po 1 łyżce każdego z ciast.    Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 25- 30 minut.    Po ostudzeniu dekorujemy czekoladową polewą

Domowe ciasta
Banoffee w szklankach 100

Banoffee w szklankach to oczywiście wariacja na podstawie słynnego ciasta banoffee . Oprócz wersji klasycznej na blogu znajdziecie też wersję z malinami i czekoladą . Oczywiście wszystkie są ciastami bez pieczenia. Natomiast banoffee w szklankach jest chyba najbardziej zbliżony do wersji czekoladowej. Ze względu na polewę, która jest pomiędzy warstwami. Jednak polewa w tym deserze jest mocno odchudzona, co nie oznacza

Relaxtime
Ciasto Filadelfia z czereśniami 186

się owoców z syropu, ale ja zastąpiłam je świeżymi czereśniami, a zamiast sucharków użyłam groszku ptysiowego, który zalegał mi w szafce. Warstwy tego ciasta są po prostu idealnie skomponowane; lekko chrupiący, słodki spód z dodatkiem kremu czekoladowego, do tego delikatna serowo śmietankowa pianka i galaretka pełna soczystych dojrzałych czereśni czyż nie brzmi to jak coś bajecznie pysznego? I na dokładkę

Cynamonowe szczęście
Ciastka francuskie z kremem migdałowym 149

można dobrej jakości ciasto francuskie, dlatego jeśli ktoś nie lubi albo nie ma czasu na robienie ciasta francuskiego w domu, może je po prostu zakupić. Jeśli już mamy kupione bądź ręcznie zrobione ciasto francuskie to przygotować możemy z niego zarówno słodkie jak i wytrawne wypieki. Ciasto francuskie sprawdza się w tartach, ciastkach, zapiekankach, roladach. Jako, iż ciasto to nie zawiera(...)Ciasteczka robimy z dwóch pasów ciasta jednocześnie. Na blat położyć pierwszy pas ciasta, posmarować go dokładnie kremem migdałowym pozostawiając kilka milimetrów pustych wzdłuż krawędzi ciasta. Jajko roztrzepać widelcem, a następnie posmarować nim puste brzegi ciasta francuskiego. Kolejno, posmarowane ciasto przykryć pustym płatem ciasta francuskiego. Ja zdecydowałam się na nacięcie górnych płatów ciasta radełkiem. Ciasto wzdłuż wszystkich brzegów przycisnąć lekko palcami

MeCooks
Babka orzechowa 148

białości. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz orzechy. Pod koniec dodajemy stopione masło. Mieszamy i przelewamy do wysmarowanej formy na babkę. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

Zainspirowana w kuchni
Sernik śliwka w czekoladzie 121

Kiedy, jak nie w Święta Bożego Narodzenia, pozwolić sobie na kulinarną rozpustę?! Sernik czekoladowy ze śliwkami skąpanymi w grzanym winie to najwyższy poziom kulinarnej rozpusty, takiej przez duże R. Intensywnie czekoladowy w smaku, do tego jedwabiście kremowy sernik to deser godny Świąt. Nasz repertuar świątecznych słodkości jest bardzo tradycyjny. Na naszym śląskim stole wigilijnym pojawią się makówki i moczka(...)studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony wkładamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy śliwkami w czekoladzie lub suszonymi śliwkami i polewą czekoladową (roztopiona w kąpieli wodnej czekolada z dodatkiem śmietany kremówki). Śliwki “przyklejamy” do ciasta za pomocą roztopionej czekolady

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche ciasteczka 142

Fajne,kruche ciasteczka w sam raz do popołudniowej kawy.Zagniatamy tylko wszystkie składniki na ciasto,wałkujemy i pieczemy! Przed upieczeniem można posypać ciasteczka cukrem.Ja swoje udekorowałam polewą czekoladową. Świetnie sprawdzi się też lukier. Składniki: 250 g mąki 125 g margaryny 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto.Sch

Przepisy mojej mamy
ciasto orzechowo biszkoptowe z masą kokosową 698

zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy masę kokosową i miksujemy do połączenia się. wykonanie ciasta: Na ciasto z wkładką orzechową rozsmarowujemy całą masę. Następnie układamy biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy, ja posypałam wirkami kokosowymi oraz drobno posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
kuchnia przełomu XIX / XX wieku 158

Linki do przepisów nazwach potraw, serdecznie zapraszam :) ciasta: babka drożdżowa Marcjanny babka makowa babka śnieżna   ciasto francuskie innym sposobem czarny mazurek faworki angielskie faworki Marcjanny faworki migdałowe tort czekoladowy niepieczony tort czekoladowy z migdałami tort z migdałów palonych dania mięsne: pieczeń siekana pierogi ruskie zrazy z dzika z sosem musztardowym „a la Robert” drób: gęś pieczona z ziemniakami kaczka

królestwo garów
Zakręcona wuzetka 149

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania