ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:551/1520)

Ciasto czekoladowe z gruszkami 142

Gruszki nie są zbyt popularne w wypiekach a szkoda, bo jesień zawsze przynosi ich urodzaj:). Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Ten smak przełamuje wierzchnia warstwa bitej śmietany.  100g masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 4 jajka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 gruszki  Bita śmietana: 250ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypka(...)powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników.  2. Ciasto wylewamy na tortownicę  22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-50 minut. Wyciągamy z piekarnika

Szefowa kuchni
BABKA MARMURKOWA 175

Babka marmurkowa to klasyk wśród babek, nie wymaga wielkich umiejętności i mało kiedy nie wychodzi. Babkę piekę zawsze kiedy jest szybka potrzeba na pyszne ciasto. Można ją polać polewą czekoladową lub dodać owoce, ja dodałam Figę, wyszła pyszna(...)PRZYGOTOWANIE :  Masło ucieramy z cukrami, dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Następnie wlewamy mleko i mieszamy, po chwili wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.  Z ciasta odlewamy mniejszą część, którą mieszamy z kakao.  Keksówkę o wym. 36/10 smarujemy masłem i sypiemy bułką tartą. Wylewamy ciasto jasne a na to ciasto kakaowe, wyrównujemy wierzch. Figi kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowa tarta z truskawkami 203

przepis ). Ale żeby nie było, że się tylko kalorycznymi produktami objadam proponuje zajrzeć do sklepu ( naturalniezdrowe.com.pl ) z naturalnymi produktami gdzie znajdziecie mnóstwo zdrowych wspaniałości CZEKOLADOWA TARTA  z TRUSKAWKAMI Składniki: (forma do tarty 24 cm) ciasto:   4 jajka   4 łyżki cukru   3 łyżki mąki jaglanej   3 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto:  Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.  Dodajemy po 1 żółtku, ubijając dalej dodajemy olej ,a następnie delikatnie mieszamy

Bon appetit mon amie
Tarta z malinami i kremem z białej czekolady 120

tart z wyciąganym dnem wybór był dość prosty. Tarta z malinami i kremem z białej czekolady wbrew oczekiwaniom nie przytłacza słodyczą. Lekko kwaśne maliny idealnie współgrają z czekoladowym kremem. Osoby nielubiące kruchego ciasta lub nie posiadające piekarnika, jako spód mogą wykorzystać pokruszone herbatniki i roztopione masło (ewentualnie można do nich dodać trochę roztopniej gorzkiej czekolady ) W każdej z wersji tarta

PatiGotuje
Babeczki baranki 92

dekorowanie sprawi dzieciom prawdziwą radość. Polecam!     Składniki: Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 160g roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 50g białej czekolady 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Dodatkowo: 50g mini pianek marshmallow cukierki czekoladowe jajeczka     *** Mąki przesiewamy do miski razem(...)kilkoma łyżkami śmietanki rozpuszczamy w mikrofalówce lub w garnuszku, mieszamy *** *** Babeczki polewamy czekoladą i przyklejamy kolorowe pianki *** *** Z małych czekoladowych jajeczek wykonujemy główki baranków, uszy wycinamy z jajeczka czekoladowego i przyklejamy za pomocą polewy *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Wielkanocne ciasta Przepisy tutaj (KLIK) PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ Artykuł Babeczki baranki pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia 92

mnie przemawia krem z mascarpone. Ja robiłam ciasto w regulowanym rancie do pieczenia tortów – średnica około 20 cm, wyłożonym folią. Ciasto oczywiście przechowujemy w lodówce, najlepiej zrobić je dzień wcześniej, wtedy ładnie się trzyma i wszystkie smaki się dobrze łączą. Drukuj Ciasto z kremem i biszkoptami bez pieczenia Pyszne, rozpływające się ciasto, idealne dla tych, którzy boja się piec(...)posypania 200 ml mleka do namoczenia biszkoptów (nie moczyłam) Wykonanie Okrągłe biszkopty wykładamy na dnie tortownicy. Podłużne biszkopty układamy pionowo na boki ciasta. Jeśli chcemy, to możemy namaczać biszkopty w mleku. Krem czekoladowy W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, dodajemy mleko, cukier, kakao, pokruszoną czekoladę i mieszając zagotowujemy. Odstawiamy do lekkie wystudzenia Ciepły krem wykładamy

Mieszam w Garnku
świąteczne ciasto piernikowe z galaretką 1785

część kremu budyniowego, rozkładamy odsączone owoce, wylewamy tężejącą galaretkę,wkładamy ciasto do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Następnie wykładamy równomiernie pozostałą część kremu, który przykrywamy drugim ciastem piernikowym. Całość polewamy polewą czekoladową. składniki na polewę czekoladową: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek kwaśnej śmietany wykonanie(...)mieszamy i chwilkę jeszcze podgrzewamy do połączenia się, nie doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i stopniowo dodajemy po łyżce śmietanę, za każdym razem mieszamy. Gotową polewą polewamy ciasta.     Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto walentynkowe / Valentine's Day Cake 106

Ciasto walentynkowe / Valentine's Day Cake Zobaczcie, jak przygotować ciasto walentynkowe na moim filmie: Jeśli nie chcesz przegapić żadnego filmu, kliknij tu, by subskrybować If you don't want to miss any video, click here to subscribe Ciasto walentynkowe to szybkie i proste do przygotowania ciasto warstwowe . Składa się z ciemnego biszkoptu, owocowego nadzienia, kremu z mascarpone z czekoladowymi wiórkami(...)różowym lub czerwonym kolorze. Sprawdzą się też butelkowane soki/napoje z maliną i truskawką (świetne będą takie typu Kubuś czy Pysio). Kolejnym kremem w cieście na walentynki  jest ten na bazie śmietanki, mascarpone i wiórków czekoladowych. Jest bardzo gęsty i sztywny, dlatego dość trudno rozprowadza się go na warstwie owocowej. Można poradzić sobie jednak układając go łyżeczką, małymi porcjami

Lekcje w kuchni
Napoleonka z pianką czekoladową na krakersach-pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia +FILM 64

powoli robi się jesiennie :) Lato odchodzi. Osobiście lubię jesień, ale taką złotą-kolorową i słoneczną :) Żeby osłodzić sobie pożegnanie lata zapraszam Was na nowe pyszne ciasto bez pieczenia. Jest to napoleonka na krakersach z czekoladową pianką-łatwe, szybkie i bardzo dobre ciacho na każdą okazję.  Tradycyjnie zapraszam Was też na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku SKŁADNIKI(...)żółtka -3/4 szklanki mąki pszennej tortowej -250g masła lub margaryny PIANKA CZEKOLADOWA -500ml śmietanki 30 lub 36% -200g czekolady mlecznej lub deserowej -1,5 łyżki żelatyny -50g masła -5 łyżek mleka DODATKOWO -1,5 paczki krakersów solonych -czekolada biała do posypania ciasta  Dno blaszki wykładamy papierem lub smarujemy masłem, układamy krakersy Do garnka dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto makowe 264

miksujemy do połączenia się składników. wykonanie ciasta: Ciasto kruche smarujemy dżemem porzeczkowym. Kładziemy jeden blat ciasta makowego, na którym wykładamy równomiernie masę kawową i przykrywamy drugim blatem ciasta makowego. Wierz polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy. składniki na polewę czekoladową: 60 g masła lub margaryny 1 i 1/2 łyżki kakao, kopiate 2 i 1/2 łyżek cukru 1/2 łyżki żelatyny 1 łyżka(...)dodajemy do rozpuszczonych wcześniej składników, mieszamy i chwilkę jeszcze podgrzewamy do połączenia się, nie doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i stopniowo dodajemy śmietanę, mieszamy. Gotową polewą polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 216

pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech. Do jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również(...)Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden rumowy, a drugi pomarańczowy, pychotka :). Na koniec było wręczanie dyplomów i degustacja. Kurs był świetny i polecam

Mała Cukierenka
ciasto ucierane z chałwą,truskawkami,galaretką,bitą smietaną... 213

mąką pszenna tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, chałwa 200 gram, śmietana 30% 330 ml, puder cukier 1 łyżka, zagęstnik do bitej śmietany 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zostawić do tężenia, mrożone truskawki bez szypułek Hortex wysypać do miski do odmrożenia Jajka, miękką margarynę, cukier utrzeć mikserem(...)lodówki do zastygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem do bitej śmietany, z rękawa cukierniczego ubitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć połówki truskawek, posypać posypką czekoladową, schować do lodówki na kilka godzin. Po zimowych dniach tęskni się do przedwiośnia, żeby zobaczyć namiastkę letnich owoców na talerzu sięgamy po mrożone truskawki bez szypułek Hortex , jest

W Mojej Kuchni Lubię
Mazurek śmietankowo-czekoladowy 20

delikatnie i na koniec dodaję żółtka. Zagniatam ciasto w kulkę, zawijam w folię i odkładam do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowuję ciasto w prostokąt o rozmiarze 20×25 cm. Z pozostałego ciasta formuję dowolne boczki. Ciasto nakłuwam widelcem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Upieczone ciasto wyciągam z piekarnika i zabieram się(...)całość gotuję, aż masa zgęstnieje. Tak przygotowaną masę wylewam na ciasto. Czekoladę rozpuszczam w podgrzanym mleku i wylewam na masę śmietankową. Końcówką widelca robię wzorki, dodaję na górę ulubione bakalie lub owoce liofilizowane (z kodem SLODKISENTYMENT możecie kupić 10% taniej 🙂 ) i odstawiam mazurka do zastygnięcia. Mazurek śmietankowo-czekoladowy gotowy. Smacznego 🙂 Artykuł Mazurek śmietankowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Makowiec japoński 159

bardzo smaczne ciasto. Makowiec japoński to wypiek, który posmakuje osobom, które lubią ciasta z makiem. Nie jest zbyt czasochłonny w przygotowaniu, ponieważ makowiec nie ma spodu, a do ciasta wykorzystałam gotową masę makową. Dzięki startym jabłkom, makowiec jest bardzo wilgotny. Pamiętajcie o tym, że upieczony makowiec japoński obowiązkowo należy polać roztopioną czekoladą 😀 Składniki na tortownicę o średnicy(...)delikatnie z przygotowanym ciastem. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 60-70 minut, aż do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta. Upieczony makowiec ostudzić. Na sam koniec polać go polewą czekoladową (masło i gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej). Kroić po stężeniu polewy czekoladowej.  Od góry: wygląd masy przed wymieszaniem z jabłkami i wygląd ciasta przed

Ugotować
Drożdżowa gwiazda z nutellą 140

Drożdżowa gwiazda z nutellą to efektownie wyglądający świąteczny wypiek. Do jej przygotowania potrzebne jest proste ciasto drożdżowe i trochę kremu czekoladowego. Tak niewiele składników, a jaki miły dla oka i kuszący dla podniebienia rezultat. Drożdżowa gwiazda z nutellą z pewnością zachwyci gości, a szczególnie do gustu przypadnie małym łasuchom gustującym w czekoladowym. Składniki na drożdżową gwiazdę z nutellą(...)odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać, dodać masło, żółtko, resztę mleka i cukru, wlać rozczyn. Zagnieść jednolite i sprężyste ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na jedną godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery części. Każdą z nich cienko rozwałkowywać na blacie oprószonym mąką i wycinać koła wielkości dużego talerza

niecodziennikpary
Tarta z porzeczkami i truskawkami 98

swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi i czarnymi porzeczkami, słodkimi truskawkami i przepyszną masą śmietankową – było po prostu idealne… Polecam! Jeśli interesują Was inne ciasta z owocami, to zapraszam

Moja Delicja
Zbiór przepisów na ciasta świąteczne 2151

Ogrodnika Bananowiec z jabłkami Pyszne ciasto z kawą zbożową od Pani Zuzi Kukułka Kopciuszek wg siostry Anastazji Ciasto kokosowe Rafaello I Drożdżowa babka z orzechowym nadzieniem Ciasto „Ptasie Mleczko” Sernik imbirowo-czekoladowy Piernikowo-orzechowy sernik Sernik z rosą Cynamonowiec Jabłkowo-orzechowe siostry Anastazji Piernikowy smak siostry Anastazji Piernik z tartym jabłkiem Ciasto orzechowo-miodowe wg siostry Anastazji Gruszkowe

Smaki Na Talerzu
Wyniki konkursu! 151

łączy. W naszej wersji nie zmieniałyśmy zbyt dużo w składzie ale wygląd już przemeblowałyśmy. Wyczekujcie go na blogu! 3. Zestaw batonów od Zmiany Zmiany Agnieszka - Ciasto pomarańczowo-dyniowe z pianką czekoladową ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy  Dynie wielbimy nie tylko za kolor ale głównie za smak i uniwersalność. Podobnie jest z ciastami fasolowymi ale nigdy nie pomyślałyśmy

Candy Pandas