ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:547/1520)

Sernik z polewą czekoladową 114

Sernik z polewą czekoladową i rodzynkami. Puszysty, delikatny i bardzo subtelny w smaku. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/2 szklanki cukru pół margaryny Kasi 1 łyżka śmietany (ja dałam 12%) proszek do pieczenia (dałam 1 łyżeczkę) Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić ciasto. Nadzienie ser z wiaderka 7 jaj 1 i 1/2 szklanki cukru 15dkg margaryny(...)Jajko, kakao, cukier miksuje. Margarynę rozpuszczamy i taką ciepłą wlewamy dalej miksujemy i wylewamy na ciasto. Ta polewa nie robi się twarda jest cały czas taka rozpływajaca sie w ustach. Pieczemy w 180 stopniach około godziny. Autor przepisu: Aneta Dziepak Artykuł Sernik z polewą czekoladową pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto leśny mech z truskawkami 2401

gorącej wody Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki gorącej wody Dodatkowo: Truskawki i grzybki czekoladowe (opcjonalnie) do ozdoby       *** Przygotowujemy ciasto: szpinak blendujemy z kilkoma łyżkami oleju na gładką papkę *** *** Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dolewamy resztę oleju

Blog z Apetytem
Tort Kokosowy "Bounty" 443

Tortowa wersja popularnego ciasta "Bounty", które powstało na wzór znanego batonika o tej samej nazwie.Mocno czekoladowy biszkopt z wilgotną, kokosową masą, a wszystko pokryte połyskującą czekoladą - wymarzony torcik dla wielbicieli "Bounty".Tort Kokosowy "Bounty" - Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki)20 g szklanki kakao (1/5 szklanki)  40 g gorzkiej czekoladyłyżeczka proszku do pieczeniacukier(...)waniliowyMasa kokosowa:250 g wiórków kokosowych120 g masła500 ml mleka1/2 szklanki cukrucukier waniliowyPolewa czekoladowa:100 g czekolady gorzkiej50 g masłaniewielka ilość mlekaniewielka ilość malibu (opcjonalnie) Tort Kokosowy "Bounty" - Sposób przygotowania:Biszkopt:Czekoladę (40 g) ścieramy na tarce o małych oczkach.Tortownice (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka

Słodka Strona
Makowa tarta na ciemnym spodzie 297

ciastem wkładamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ubijamy 2 białka jaj, mieszamy je z masa makową. Formę z ciastem wyciągamy z lodówki. Na nasz czekoladowy spód wykładamy masę masę makową. Tartę wkładamy na nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Całość pieczemy około 40-45 minut. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Tarte można dowolnie ozdobić

Słodkie okruszki
Sernik mocno czekoladowy (bez glutenu i cukru) 214

Intensywnie czekoladowy sernik bez glutenu i dodatku cukru. Pyszny, ciemny, rozpływający się w ustach. Cztery tabliczki czekolady dają mnóstwo słodyczy, więc dodatkowe dosładzanie nie jest już

Mienta blog
Szarlotka Krysi i słów kilka o urodzie potraw i ich fotografowaniu 193

pora na przepis. Dziś "Szarlotka Krysi" ciasto to pierwszy raz jadłam jeszcze w liceum u moich koleżanek, zachwyciło mnie swoją lekką konsystencją i aksamitnym smakiem, zwieńczonym czekoladową polewą. Jest to także ulubione ciasto mojej mamy. Z pozoru banalny biszkopt, jabłka i krem budyniowy ale razem stanowią trio, które sprawdziło się już przy wielu okazjach, zapraszam Was do wypróbowania. Biszkopt

Cynamonowe szczęście
MUFFINY MOCNO CZEKOLADOWE 217

suche 1 i 3/4 szklanki mąki ps zennej 1/2 szklanki cukru 100g  czekolady deserowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao kropelki czekoladowe (u mnie 80g) mokre 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Wykonanie: W misce łączymy ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, startą na tarce na oczkach czekoladę(...)mieszamy. Jajko mieszamy  z mlekiem i olejem. Następnie łączymy składniki mokre i suche. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po dwie łyżki ciasta.  Wierzch muffinek posypujemy kropelkami czekoladowymi.  Pieczemy w 190st. przez ok 20 minut  (do suchego patyczka). Studzimy na kratce

Walijskie Pichcenie
Wuzetka z chrupiącym kremem 350

Lubicie wuzetki? Pewnie tak no bo kto nie lubi jednego z najbardziej typowych polskich ciast... ciemny biszkopt, pyszna śmietana i czekoladowa polewa.. mniam... ale moja wuzetka dla odmiany ma małą niespodziankę bo jest z chrupiącym środkiem. Postanowiłam wzbogacić to ciasto o pewien dodatek, mianowicie o pokruszone batoniki ryżowe i płatki kukurydziane.. jaki był efekt? Zobaczcie sami, ale powiem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pomarańczowa chmurka 373

cząstkami pomarańczy, potem delikatna masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką pomarańczową, a na wierzchu czekoladowa beza :) Całość jest naprawdę obłędna i wcale nie przesłodzona. Najlepiej zacząć przygotowanie od bezy (wówczas nie będzie potrzebna nam więcej niż jedna forma do pieczenia). Bardzo polecam zrobienie ciasta na Boże Narodzenie, bowiem właśnie wtedy dostaniemy najlepsze – bo najsłodsze i najbardziej soczyste – pomarańcze :) Składniki(...)uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie układamy na śmietanowo-serowej masie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

MyCookBook.pl
Silesia 136

Mocno czekoladowe brownie z kremem śmietankowym i jagodami to kolejna obowiązkowa pozycja na niedzielnym stole w sezonie jagodowym. Co roku rodzina się dopytuje kiedy w końcu im upiekę to ciasto - w końcu się doczekali

Prosty przepis na
CIASTO KOKOSOWE NA BISZKOPCIE KAKAOWYM 100

Ciasto kokosowe na biszkopcie kakaowym z czekoladową polewą to wypiek bardzo prosty i smaczny. Miękki, puszysty biszkopt i wilgotna masa kokosowa to doskonałe połączenie. Uwielbiam kokos, uwielbiam proste wypieki, więc to ciasto jest dla mnie idealne. Składniki na prostokątną blachę: Biszkopt: * 5 jajek * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * pół szklanki cukru * 3 łyżki kakao Wykonanie: Białka(...)najmniejszych obrotach miksera. Na końcu dodać przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać do połączenia się składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 30-35 minut. Masa kokosowa: * pół litra mleka * pół szklanki cukru * 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego * 350 g wiórków kokosowych

Zrób to smacznie
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 226

Białko: 13 g Sól: 0 g Suszone daktyle Składniki ⇾  daktyle suszone BIO 100% Suszone daktyle to podstawowy składnik wszelkich surowych słodkości, jak kulki energetyczne, batoniki czy ciasta. Ze względu na dużą słodycz z powodzeniem można nimi osłodzić owsiankę, budyń jaglany czy zrobić sos karmelowy. Zastosowań ma wiele, wszystko zależy od naszej kreatywności. Suszone daktyle bogate są w potas(...)przemyśleniach uważam za bardzo dobre rozwiązanie. Z tego względu, że oprócz standardowej przekąski można takimi czekoladowymi kawałkami posypać owsiankę, jaglankę, naleśniki, placuszki czy dodać do ciasta. Pomysłów jest wiele. Daktyle są bardzo słodkie, intensywnie czekoladowe, a także wyraźnie pomarańczowe, za sprawą dodatku naturalnego aromatu. Nie czuję soli, ani korzennych przypraw, co kompletnie nie jest minusem. Podsumowując, daktyle w czekoladzie

Zdrowie na języku :P
Ciasto Milky Way w wersji kokosowej z białą czekoladą (przepis tylko u mnie!) 182

lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby masa stężała i ciastka zmiękły. (*) Mleczną mieszankę należy dodawać(...)masła mogą porobić się grudki i będzie wyglądało na zważone. Jeśli mimo wszystko tak się stanie - bez paniki, gdyż podczas stopniowego dodawania mleka w proszku grudki znikną. Do ciasta użyłam herbatników maślanych Cukry Nyskie

Di gotuje
Słodkie środy - Sernik nowojorski z nutą czekolady 255

Jest delikatny, a kompozycja czekolady świetnie wpasowała się w całokształt. Przygotowanie tego ciasta nie jest skomplikowane  i nie zabiera wiele czasu. Sernik nowojorski z nutą czekolady  SKŁADNIKI: Ciasto: 3 żółtka 3 duże łyżki cukru 130 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki  pszennej Masa serowa 1kg sera  z wiaderka 3 czubate łyżki(...)waniliowego 125 ml śmietany  30% schłodzonej 50 g masła  Polewa 400 g śmietany  18% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego Krążki czekoladowe do dekoracji    PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy ciasto:  Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy miękkie masło i miksujemy.  Następnie małymi porcjami dodajemy mąkę i proszek do pieczenia – całość miksujemy. Uzyskane ciasto wykładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 193

soku z cytryny kilka kropel aromatu migdałowego Krem: 300g serka mascarpone 150g śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa posiekane migdały i płatki migdałowe do dekoracji Upiec ciasto. Opłukany mak należy zalać zagotowanym mlekiem i zostawić do przestudzenia. Następnie mak osączyć i zmielić (2 razy) za pomocą maszynki z gęstym sitem (lub malakserem(...)koniec ubijania dodając (stopniowo) cukier puder.  Śmietankę wymieszać (partiami) z serkiem mascarpone - zmiksowanym z sokiem z cytryny.   Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go kremem.   i przykryć kolejnym blatem. Wierzch posmarować polewą czekoladową, obficie posypać migdałami i porządnie schłodzić w lodówce. (Dodatkowo ciasto/tort można udekorować

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania