kremem, Kinder Bueno, pralinki czekoladowe, czekolada Schogetten (bo ma ładne osobne kostki), cukrowe koraliki, 50 g gorzkiej czekolady i 1 łyżeczka oleju kokosowego na polewę. Jak zrobić tort czekoladowy? Biszkopt dobrze jest upiec sobie poprzedniego dnia wieczorem, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Przygotowujemy go według tego przepisu . Ja wole piec 2 osobne blaty niż 1 duży. Dzięki temu łatwiej(...)idealnie gładki krem. Na koniec dodajemy kakao – najlepiej po trochu, żeby podczas włączania miksera nie mieć całej kuchni w kakao ;) Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem. Na brzeg tortu wyciskamy kółko z kremu
Ciastkozercyprostu na chwile kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika! Coś co dodatkowo nie będzie męczyło naszego sumienia i nie będzie dręczyło uporczywymi wyrzutami sumienia! Figowe brownie! Ciasto zrobione z suszonych owoców, orzechów i gorzkiej czekolady! Samo zdrowie! A kiedy brownie jest dobrze schłodzone smakuje jak najlepsze pralinki! Pycha! Przepis pochodzi z książki, do której mamy ostatnio słabość. Wiele słyszeliśmy(...)koniec postu - informacji udzieliła Karolina Szaciłło! Składniki: spód: 190 g migdałów, 10 g gorzkich pestek moreli (opcjonalnie - pominęliśmy), 200 g rodzynek (najlepiej niesiarkowanych), szczypta soli kamiennej lub morskiej masa czekoladowo-figowa: 200 g fig (niesiarkowanych - namoczonych na noc w około 3/4 szklanki wody) czubata łyżka oleju kokosowego - u nas olej z pestek dyni, 250 g gorzkiej czekolady (min. 60%) polewa
Plate of Joymango to świetna opcja dla tych, którzy uwielbiają mocno owocowe desery. Uniwersalny smak tego musu sprawia, że smakuje on doskonale zarówno jako samodzielny deser jak i dodatek do ciast i tortów. Dlaczego mus z mango jest taki wyjątkowy? Mus z mango świetnie się komponuje z innymi smakami, jest bardzo uniwersalny , choć po pierwszym kęsie może wydawać się ciut za słodki(...)musami owocowymi i kremami, szczególnie tymi kwaskowymi jak np.: malina i oczywiście marakuje. Nie zapomnijmy też o różnych curdach, czyli np.: kremie cytrynowym. Doskonale pasuje też do różnych kremów czekoladowych . Kremu z białej czekolady, kremu truflowego lub po prostu do ubitego ganache . Robią wrażenie też niecodzienne połączenia smakowe takie jak: mango z alkoholowym Prosecco, np z żelowaną porcją wina Prosecco
SmartBake.plprzyszły rok w końcu się uda, choć to odległe czasy i lepiej nie planować. W zamian za to, by umilić sobie jakoś ten smętny, deszczowy dzień przygotowałam pyszne, czekoladowo serowe ciacho z owocami. Bo przecież nic tak nie poprawia humoru jak czekolada, prawda? Uwielbiam ten czas, kiedy świeże owoce są na wyciągnięcie ręki. W deserach smakują mi ogromnie i już(...)jednym jajku. Do masy dodajemy podwójnie zmielony twaróg, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Miksujemy i przekładamy na brownie. Widelcem mieszamy na kształt ósemki i posypujemy malinami, delikatnie je dociskając. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 170⁰C piekarnika na ok 45 minut. Przestudzone polewamy białą czekoladą
Kuchnia w czekoladzieWitajcie grudniowo! I zrobiło się już przedświątecznie! Dziś prezentuję przepis typowo świąteczny – babki piernikowe z jabłkiem i orzechami. Pachną bożonarodzeniowymi przyprawami: cynamonem, goździkami, kardamonem. Dodatek
Raj dla PodniebieniaWitajcie grudniowo! I zrobiło się już przedświątecznie! Dziś prezentuję przepis typowo świąteczny – babki piernikowe z jabłkiem i orzechami. Pachną bożonarodzeniowymi przyprawami: cynamonem, goździkami, kardamonem. Dodatek
Raj dla Podniebieniaminutę robotem. Całość dodaj do misy z mąka i zaczynem, wyrabiaj ciasto przez 3- 4 minuty, dodaj alkohol. Ciasto wyrabiamy aż będzie idealnie gładkie robotem to około 15 minut, ręcznie dwa razy dłużej. Ciasto w misie okryj ściereczką odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Ciasto podziel na 12 części , z każdej uformuj kulkę. Weź kulkę w obie(...)oleju rzepakowym. Smażyłam 3 do 3,5 minuty z każdej ze stron. Donaty smażymy pod przykryciem. Polewamy czekoladą i np. posypujemy płatkami kokosa czy ekspandowaną kaszą jaglaną lub wiórkami czekoladowymi. Coś przepysznego !!!! Z tego przepisu możesz również wykonać tradycyjne pączki
SMYKWKUCHNITo już ostatni przepis na ciasteczka amerykańskie. Przepisy, które pojawią się w następnych dniach to m.in. wilgotny piernik z dodatkiem jabłek, brownie piernikowe, kruche pierniczki, kruche
AleTorcikTo już ostatni przepis na ciasteczka amerykańskie. Przepisy, które pojawią się w następnych dniach to m.in. wilgotny piernik z dodatkiem jabłek, brownie piernikowe, kruche pierniczki, kruche
AleTorcikCzas czytania: 2 min Tarta błyskawiczna Masz coś słodkiego do kawy? Takie pytanie pewnie często słyszycie, a może nawet sami sobie je zadajecie, jeśli odpowiedz, brzmi
SprawdzonaKuchnia.plKulki czekolodowo-miodowe z płatkami kukurydzianymi to ulubione łakocie dzieci i dorosłych, to nie tylko puste kalorie ale także zdrowy miód i chrupiące płatki kukurydziane a
Smakowite DaniaAby babka była smaczna, powinna być wilgotna. Suchelcom mówimy nie. Babka migdałowa z kajmakiem jest wilgotna nawet na drugi czy trzeci dzień – spokojnie można przygotować
Poezja smakuSernik z dużą ilością mango, które dodałam do ciasta, i zrobiłam galaretkę. Ozdobiłam różą z tego owocu. Serniczek wyszedł pyszny, aksamitny. Jestem fanką serników i mogłabym je jeść codziennie w różnych smakach. Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego(...)budyń 2/3 szklanki cukru pudru 1 cytryna 1 mango galaretka: 1 mango duże 1 łyżeczka czubata żelatyny 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 opakowania galaretki cytrynowej serca do dekoracji czekoladowe Spód: Ciastka rozdrabniam blenderem, przekładam do miski, dodaje kakao, roztopione masło i łączę. Formę o średnicy 22 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową, ugniatam palcami. Wstawiam
wesoła kuchnia12 sztuk 30 min Łatwe Tanie Przepis na pysznie kakaowe muffiny. Idealne na zbliżające się święta Wielkanocne, ale także jako szybki pomysł na deser do codziennej
PysiaGotuje.plDziś przepis na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe muffinki z jabłkami. A jako że roboty przy nich mało, a szybko znikają zrobiłam z podwójnej porcji. Tak więc zapraszam do spróbowania bo są przepyszne. Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 5 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 jajka 1/2 szklanki oleju(...)wszystkie suche składniki, a w drugiej wszystkie mokre. Składniki mokre dodajemy do suchych, dokładnie łączymy za pomocą łyżki, tylko do połączenia składników. Jabłko obrane pokroić w kosteczkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180°C (grzałka góra- dół) i pieczemy przez
magiczna kuchnia Kasi