ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1161/1443)

Piernikowe brownie ze śliwką 122

można użyć ubitej aquafaby. Namawiam do własnych eksperymentów z różnymi mąkami ale ja polecam owsianą. Składniki: 200 g gorzkiej czekolady ( dałam 100 gram czekolady i 100 gram groszków czekoladowych po prosu musiałam je wykorzystać) 2 dojrzałe banany ( małe) 100 ml oleju 1 łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia garść śliwek kalifornijskich 140 gram mąki owsianej bezglutenowej(...)misce ubić jaja lub aquafabę. Dodać rozpuszczoną czekoladę, zmiksowane banany, olej. Wymieszać. Następnie dodać mąkę, przyprawę do pienika, proszek do pieczenia i posiekane śliwki. Wymieszać trzepaczką na gładkie ciasto. Przelać do formy wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem. Piec 30 minut w 170 stopniach C. (Piekłam 40 minut -moim zdaniem ciut za długo). Wyjąć z piekarnika i wystudzić. W kąpieli wodnej

AZgotuj!
Brownie z gorzkiej czekolady z malinami 125

kawałek czekoladowych endrofin szczęścia w połączeniu z filiżanką gorącej kawy  Konesso doda niesamowitej energii. Szybko poprawia humor. A to jeden z powodów,  aby nie odmawiać sobie czekoladowych przysmaków, Słodkość której trudno się oprzeć, deser jest banalnie prosty do zrobienia . Polecam . SKŁADNIKI: 20 dag gorzkiej czekolady 60% kakao 20 dag masła 82% 1 czubata szklanka dość drobnego brązowego cukru(...)gładkiej konsystencji. Jajka wbić do miski, wsypać cukier i ubić na puszystą masę, wlać płynną czekoladę z masłem, zmiksować  na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem.  Ciasto wylać na blaszkę o wym 23/27 cm, na wierzchu rozsypać świeże lub mrożone maliny (bez rozmrażania). Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30/35 minut. Wyjąć z pieca, wystudzić

Wanilia i Kardamon
Tiramisu owocowe-polecam na karnawał 199

Przygotowałam go na Sylwestra itak samo szybko znikneło ciasto . Składniki 3 paczki biszkoptów powinny być podłużne, ja miałam okrągłe 200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej   krem do przekładania 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone lub rikotta 200 g sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % śmietan fix 2 opakowania 1 puszka mandarynek 1 puszka truskawek blaszka o wymiarach(...)składników oraz śmietan fix Połowę masy dajemy na biszkopty, a na to mandarynki i biszkopty i znów smarujemy kawą a na to masa i truskawki, na koniec posypać posypką czekoladową   polecam bo nie zajmuje dużo czasu go przygotować

Moje Wyroby
Muffinki naleśnikowe 118

słono. Ja kilka zrobiłam z kawałkami gorzkiej czekolady i orzechami włoskimi, a kilka z mrożonymi owocami. Można też zrobić bez żadnych dodatków i później zjeść z miodem, czekoladowym kremem lub dżemem. Czyli do wyboru do koloru.  Takie muffinki świetnie sprawdzą się na śniadanie albo jako szybka i oryginalna przekąska. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym. Po przestygnięciu też(...)180ºC. W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i ksylitol. Zrobić wgłębienie na środku, wlać mle ko, ekstrakt, jajko i olej. Wymieszać do połączenia się składników (na gładkie ciasto). Nakładać ciasto do foremek na muffinki do połowy wysokości (u mnie silikonowe). Dodać wybrane dodatki i delikatnie wcisnąć je w ciasto. Piec 10-15 minut. Muffinki najlepiej podawać z syropem klonowym

Healthy food explorer
MUFFINKI JOGURTOWE Z SEREM I JAGODAMI 212

muffinki jogurtowe z serem i borówkami. Do ich zrobienia zainspirowały mnie te Sernikobrownie z malinami i masa serowa użyta do tych – jest dokładnie taka sama jak w tamtych czekoladowych. Tak więc widzicie, że warto kombinować, zmieniać, a moje pomysły są tylko bazą do stworzeni innych cudownych słodkości. Szalejcie w kuchni! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 8 łyżek * cukier – 4 łyżki(...)składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia). W drugiej mokre (roztopione masło, jogurt i jajka). Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy łyżką – nie robimy tego bardzo dokładnie , gdyż ciasto powinno być lekko grudkowate. Foremki napełniamy ciastem do połowy wysokości. Ser biały mieszamy z mąką ziemniaczaną, cukrem oraz białkiem. Po łyżeczce nakładamy do foremek. Posypujemy owcami i płatkami migdałów. Pieczemy

Ostra na Słodko
Racuchy z jabłkami i cynamonem 270

jabłkami, z pewnością pamiętacie z dzieciństwa. Żadna Babcia nie mogła ich pominąć Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietanki 30% lub pokruszonych orzechów, migdałów. Pycha! Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 l mleka 40 g świeżych drożdży 1 jajko(...)Możemy także umieścić kubek w ciepłej kąpieli wodnej. W większej misce mieszamy resztę składników (oprócz jabłek), dodajemy wyrośnięty rozczyn drożdżowy, mieszamy kilka minut trzepaczką kuchenną, drewnianą łyżką lub mikserem. Ciasto ma być bez grudek, elastyczne. Odstawiamy ciasto na 5 minut. Po tym czasie do ciasta wsypujemy starte na dużych oczkach obrane jabłka, opcjonalnie mielone orzechy lub/i szczyptę cynamonu. Smażymy

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowe serca z żurawiną i skórką pomarańczową. 138

Kolejne ciastka z serii serduszkowo-walentynkowej. Tym razem w wersji czekoladowej. Mnie i mężowi bardzo smakowały. Dzieciaki uznały, że są za mało słodkie. Zawsze można zwiększyć ilość cukru. Ale szczerze mówiąc piekłam je z myślą o nas, a nie o nich ;) ;) Ciasteczka są bardzo aromatyczne, a połączenie skórki pomarańczowej z żurawiną przywołuje w pamięci minione święta Bożego Narodzenia. I choć(...)łyżki kakao skórka otarta z jednej pomarańczy 3 łyżki suszone żurawiny szczypta soli 2-3 łyżki wody (opcjonalnie) Wykonanie: Żurawinę posiekać. Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę.  Gdyby ciasto było zbyt sypkie dodać wodę i ponownie zagnieść. Ciasto włożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej) i foremką wykrajać kształt serc. Ciastka ułożyć

zadanie-gotowanie
Sernik wiedeński z rodzynkami 504

cóż, nie jest to ciasto dietetyczne, ale za to nad wyraz smaczne. Puszysty sernik wiedeński jest po prostu ciastem idealnym na każdą okazję. Składniki - proporcje na formę prostokątną o wymiarach 28x19x7 cm lub okrągłą o średnicy 26 cm Jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 kg tłustego, 2-3 krotnie zmielonego(...)lepiej ekstraktu waniliowego) rodzynki (mogą być wcześniej namoczone w rumie) i ewentualnie drobno pokrojona skórka pomarańczowa (czasami w sklepach można kupić mieloną skórkę pomarańczy) szczypta soli  opcjonalnie polewa czekoladowa Przygotowanie Żółtka oddzielić od białek. Obie mąki przesiać i wymieszać ze sobą. Miękkie masło utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno po jednym żółtku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowo-waniliowy budyń z kaszy jaglanej ze śliwkami 133

dość, że można je pałaszować bez wyrzutów sumienia, to jeszcze świadomość, że są pełne korzystnych wartości odżywczych, sprawia, że nie można ich nie lubić! Fajnym fit zamiennikiem do wielu ciast i deserów jest znana i lubiana kasza jaglana, która stanowi genialne tło dla nowych smaków. Ten budyń to świetna bezmleczna i bezglutenowa alternatywa, a w dodatku świetnie wygląda! Jest kremowy(...)można podmienić na ulubione przyprawy, skórkę z owoców cytrusowych, czy cząstki owoców. Ten przepis potraktuj jako pomysł i stwórz samodzielnie swój ulubiony budyń jaglany! Chociaż nie ukrywam, że ta czekoladowo-waniliowa wersja ze śliwkami jest przepyszna! ;) * SKŁADNIKI na 2-4 porcji 200 g kaszy jaglanej 300 ml śmietanki kokosowej (zebranej z góry z puszki po mleku) 4 łyżki syropu klonowego

Food Square
Stefanka czekoladowa-bez pieczenia 553

proste do zrobienia , herbatniki bardzo szybko miękną więc nie trzeba czekać całą noc-wystarczy  godziny-polecam Składniki: 60-70 szt herbatników maślanych 800 ml mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 150 g cukru 250 g masła 3 łyżki rumu 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy Przygotowanie: budynie z połową cukru mieszamy(...)łatwiej je wyjmiemy) w blaszce układamy pierwszą warstwę herbatników ,na to 1/3 masy znowu herbatniki,i kolejną część masy,znowu herbatniki,trzecią część masy i na wierzch ostatnie herbatniki,ciasto dajemy do lodówki żeby stężało na ok 2-3 godz po tym czasie wyjmujemy przykrywamy deską i przewracamy do góry nogami zdejmujemy folię,ubijamy kremówkę dodajemy cukier puder i wykładamy

Swojskie jedzonko
Sernik "Kopiko" 240

mąki kukurydzianej biała polewa do dekoracji Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę pszenną połączyć z cukrami, kawą rozpuszczalną, żółtkiem, proszkiem do pieczenia, dodać masło oraz śmietanę zagnieść ciasto kruche, wylepić ciastem blaszkę wyłożoną pergaminem o wym 24/28 cm. 2. Masa serowa: Zmielony twaróg utrzeć z cukrem oraz żółtkami wlać budyń rozrobiony w mleku, dodać mąkę kukurydzianą oraz masło zmiksować. Białka ubić(...)trzeciej części wlać resztę kawy i wsypać łyżeczkę ciemnego kakao wymieszać, wyłożyć na wierzch. Piec 50 minut w temp 175*c. 4. Po upieczeniu zimny sernik udekorować białą polewą czekoladową. Schłodzić.                                                         Życzę

Wanilia i Kardamon
Ciasto Kinder Pingui 157

łyżeczka oleju Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jajka ubijamy z cukrem. Następnie wlewamy olej i krótko miksujemy i wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Jeszcze chwilę miksujemy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt studzimy. Przygotowujemy polewę: czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy(...)Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie polewę smarujemy pozostałą masą, przykrywamy drugim plackiem i smarujemy pozostałą polewą. Placek odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kinder Pingui 241

łyżeczka oleju Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jajka ubijamy z cukrem. Następnie wlewamy olej i krótko miksujemy i wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Jeszcze chwilę miksujemy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt studzimy. Przygotowujemy polewę: czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy(...)Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie polewę smarujemy pozostałą masą, przykrywamy drugim plackiem i smarujemy pozostałą polewą. Placek odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

e-PrzepisyKulinarne
Sernikobrownies z malinami 151

Nie musicie wybierac co lubicie bardziej - sernik czy brownies,bo mozecie oba przysmaki zjesc jednoczesnie.Do tego swieze maliny i gotowe.Mhm...po prostu pycha!A jaki zapach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffinki bananowo – czekoladowe 173

dość!Bo czy można mieć ich dość , kiedy to są niezliczone ilości przepisów ,smaków i możliwości ich zrobienia?!Dziś padło na muffinki czekoladowe!Połączyłam je z bananami i płatkami migdałowymi - efekt niesamowity!Zobaczcie jak je zrobiłam!SKŁADNIKI:- mąka – niepełna szklanka- kakao – 2 łyżki- cukier – 3 łyżki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- sól – szczypta- płatki migdałów(...)mlekiem i roztopionym masłem.Dodajemy olejek migdałowy.Mokre składniki dodajemy do suchych i lekko mieszamy – tylko do połączenia składników.Foremki do muffinek ( u mnie jak zawsze silikonowe! )wypełniamy ciastem ( do ok. 3/4 wysokości ).Pieczemy w temperaturze 190ºC, przez około 25 minut, aż będą ładnie rumiane.Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania