Lekka jak piórko, trochę wilgotna, aromatyczna i ... bardzo smaczna. Tak w skrócie można opisać smak tej babki. Jak większość tego typu wypieków wytrzymuje w idealnym stanie 3-4 dni, odpowiednio zabezpieczona. Składniki: (wszystkie o temp.pokojowej) 250 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła 1/4 szkl oleju 200 g cukru 4 jajka 100 g mlecznej czekolady (roztopionej i wystudzonej) 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru o wadze 40 g każde 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...