CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA

CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA

CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA

Lekka jak piórko, trochę wilgotna, aromatyczna i ... bardzo smaczna. Tak w skrócie można opisać smak tej babki. Jak większość tego typu wypieków wytrzymuje w idealnym stanie 3-4 dni, odpowiednio zabezpieczona.  Składniki: (wszystkie o temp.pokojowej) 250 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła  1/4 szkl oleju  200 g cukru 4 jajka 100 g mlecznej czekolady (roztopionej i wystudzonej) 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru o wadze 40 g każde 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.