ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:94/345)

Ciasto twarogowe ze śliwkami . 457

chyba najbardziej znane i popularne są śliwki węgierki  , niezbyt duże , mocno fioletowe , słodkie  . I właśnie węgierki wykorzystałam dziś do swojego ciasta. Ciasto twarogowe  bez użycia jajek o pięknym cytrynowym aromacie + lekka polewa budyniowa + chrupiące migdały no i soczysta warstwa śliwek. Różne struktury fajnie się razem uzupełniają. Inspiracja : KLIK   Składniki: foremka 25x 38 Ciasto: 250 g białego(...)wyłożyć ściśle śliwki  , posypać je dwiema łyżkami cukru ( można pominąć ) Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel-mogel , dosypać proszek budyniowy  i wymieszać. Tak przygotowaną polewę wylać do formy  na śliwki . Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok 30-35 min. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną 190

wielokrotnie sprawdzony przepis, który kiedyś znalazłam w starych zapiskach. Zapewniam, że sprawdził się niejednokrotnie i za każdym razem robi furorę wśród znajomych i rodziny. Pyyycha! Kruche ciasto doskonale łączy się z wiśniowym nadzieniem budyniowym oraz cienką warstwą bitej śmietany. Wszystkie smaki są świetnie zrównoważone i sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Poza tym ciasto jest niezwykle proste i szybkie(...)międzyczasie przygotować masę wiśniową. Wiśnie odsączyć na sicie. Szklankę kompotu zagotować, a w reszcie wymieszać proszek budyniowy. Do gotującego się kompotu wlać rozrobiony budyń i c ałość energicznie mieszając - zagotować. Na końcu wmieszać wiśnie. Masę równomiernie przełożyć na podpieczony spód. Ciasto piec dodatkowe 25-30 minut oraz kolejno ostudzić i schłodzić w lodówce (przeważnie zostawiam je na całą noc). Przygotować

Di gotuje
Marlenka 369

choć im dłużej przechowywałam je w lodówce tym było smaczniejsze). Ja dodałam miód gryczany i ciasto miało dość intensywny smak. Można dodać zwykły miód wielokwiatowy lub lipowy. Ciasto jest mięciutkie, miodowo-budyniowe. Polecam spróbować. MARLENKA Blacha: 25x35 cm | Temperatura pieczenia : 180 o C | Czas pieczenia: ok. 12 min. | Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów

coolinarnastrefa.blogspot.com
karpatka budyniowoowocowa z aronią gruszkową... 182

grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę krem budyniowy do karpatki bez gotowania przygotować wg zaleceń, dodac pokrojone owoce i wszystko połączyć krem rozsmarować na jednej części ciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej

W Mojej Kuchni Lubię
Marlenka 2626

choć im dłużej przechowywałam je w lodówce tym było smaczniejsze). Ja dodałam miód gryczany i ciasto miało dość intensywny smak. Można dodać zwykły miód wielokwiatowy lub lipowy. Ciasto jest mięciutkie, miodowo-budyniowe. Polecam spróbować. MARLENKA Blacha: 25x35 cm | Temperatura pieczenia : 180 o C | Czas pieczenia: ok. 12 min. | Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cytrynowiec 395

Nieziemsko dobre ciacho ;) Lekkie, orzeźwiające, bardzo cytrynowe. Intensywnie cytrynowa masa budyniowa na biszkopcie, z lekką pianką cytrynową. Całość udekorowana herbatnikami i cytrynowym lukrem ;) Ciasto jest kwaskowate i niezbyt słodkie. Świetnie wygląda, dobrze się je kroi. Polecam! Ps. Zapraszam na konkurs organizowany przez http://angloville.pl/konkurs/ Ciekawa nagroda, do zdobycie bez większego wysiłku ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu(...)jedno pod drugim. Do ubitej masy dodać przesianą mąkę, dokładnie połączyć. Blachę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1,5 szklanki wody 200 g cukru 200 g masła Sok z cytryny, szklankę

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Ananasek + film 144

Ciasto Ananasek to pyszny deser o finezyjnym i urzekającym smaku, składający się z biszkoptu, kremu budyniowego z ananasem i kokosowej bezy. Łatwość wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu.     składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza kokosowa(...)następnie łączymy go z pokrojonym ananasem, Wystudzony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy. Na biszkopt przekładamy masę budyniową z ananasem i starannie ją rozprowadzamy a na wierzchu umieszczamy bezę kokosową. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.     Artykuł Ciasto Ananasek + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Pani Walewska 138

Swego czasu to ciasto gościło na każdej imprezie rodzinnej, ale to było w czasach z przed internetu i moich nieustannych eksperymentów kulinarnych. Nie zmieniło się jedno

Cynamonowe szczęście
Ciasto kakaowe z masą budyniową i truskawkami 113

Lekkie i orzeźwiające ciasto kakaowe z masą budyniową i zatopionymi w galaretce truskawkami. Spód zrobiłam bardzo oszczędny bo z kilku gramów masła i 2 jajek.  Ciekawi? Więc zapraszam

Z Hrabiną w kuchni
Ciasto przekładane kremem waniliowym i czekoladowym z wiśniami. 296

Ciasto przekładane. Ciasto przekładane. Składniki:   Ciasto:   600 g mąki pszennej 250 g masła 6 żółtek 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 2

kuron.com.pl
Placki z serka homogenizowanego. Placuszki z serka Danio. 4912

ulubionym dżemem. Świetnie również się sprawdzi syrop malinowy. Smacznego! Polecam również moje inne przepisy na tego typu dania: Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . The post Placki z serka homogenizowanego. Placuszki z serka Danio. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z kremem cytrynowo-ananasowym 595

Ciasto pozytywnie zaskakujące. Niby proste, niewyszukane, a jednak pyszne. W kategorii tych w miarę prostych i szybkich ląduje u mnie na dość wysokiej pozycji. Zdecydowanie warto

Smaki Na Talerzu
Krakersowa pychotka 165

Ciasto nie wymaga pieczenia, jest bardzo proste w przygotowaniu. Połączenie słonych krakersów ze słodką masą kajmakową bardzo dobrze się ze sobą komponuje. Idealne na weekend do

AleTorcik
„Piernikowy Smak” Siostry Anastazji 15524

Cóż tu dużo pisać – ciasto smakuje dokładnie tak jak się nazywa;) Do przygotowania ciasta używamy bowiem zmielonych na drobno pierniczków lukrowanych. W oryginale jest to

Smaki Na Talerzu