ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:84/345)

Pyszne drożdżówki 139

soli masa budyniowa 1/2 l mleka 4 żółtka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: W rondelku podgrzewamy mleko dodajemy cukier 2 łyżki mąki drożdże, robimy rozczyn, odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wlewamy wyrośnięty rozczyn, wbijamy jajka, wsypujemy cukier puder, przesianą mąkę,  szczyptę soli oraz wymieszane przyprawy, wyrabiamy ciasto, pod koniec(...)wyrośnięcia. W szklance mleka roztrzepujemy żółtka dodajemy budyń cukier, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną dokładnie wszystko mieszamy wlewamy do zagotowanej szklanki mleka, gotujemy masę budyniową (masę budyniową można zastąpić owocami). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na 1 1/2 cm wyciskamy szklanką kółka układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia odstawiamy na kila minut do podrośnięcia. Gdy bułeczki podrosną robimy wgłębienia

kgwjanczewo
Ciasto biszkoptowe z galaretką 350

każdą sobotę zapraszam na pyszne ciasto. Tym razem mam dla Was przepis na ciasto biszkoptowe z galaretką i kremem budyniowym, doskonałe na każdą okazję.  SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu. Biszkopt ciemny: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki(...)budyniowej. Na masie układam biszkopt ciemny z otworami. W otwory wlewam tężejące galaretki. Odstawiam do stężenia. Następnie wykładam drugą część masy budyniowej, wyrównuję. Na masie układam drugi blat biszkoptu jasnego. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biedronka 562

cudownego zeszytu mojej szwagierki i teraz dość często ciasto to gości na moim stole. Ciasto imituje biedronkę. Na cieście ciemnym lekko biszkoptowym przeplatają się kropki z ciasta jasnego kruchego, wszystko przełożone jest masą budyniową i biszkoptami nasączonymi galaretką. A wszystko oblane jest czekoladową polewą. Idealne ciasto na stół świąteczny :) Składniki: ciasto jasne: 3 szklanki mąki szklanka cukru 250 g margaryny(...)ciasto ciemne: 3 jajka 1/2 szklanki cukru szklanka śmietany 18% 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ciepłej wody krem budyniowy: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 2 żółtka 8 łyżek cukru margaryna polewa 100 g masła 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka (kolor

na moim stole...
Proste i puszyste ciasto z malinami 172

minut (do zarumienienia i tzw. “suchego patyczka”). Po ostudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!   Polecam również inne ciasta z malinami: Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) Malinowa chmurka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Proste i puszyste ciasto z malinami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Kubuś 534

Ciasto Kubuś to zdecydowanie jedno z lepszych ciast. Puszysty biszkopt, masa budyniowa na bazie soku Kubuś, krem śmietankowy o lekko pomarańczowym smaku. Całość zwieńczona galaretką pomarańczową i delicjami – pycha! Jeżeli nigdy nie jadłeś tego ciasta, to musisz je wypróbować!   SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli SKŁADNIKI

AleTorcik
Ciasto bez pieczenia 264

Ciasto bez pieczenia. Masa budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. Właśnie tyle, a raczej tylko tylko potrzebujemy, by cieszyć się tym wspaniałym deserem. Kremowe, delikatne, idealnie słodkie ciasto, które jak dla mnie, może konkurować z nie jednym tortem. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, typu chrzciny, urodziny, czy po prostu na niedzielny deser Składniki na blaszkę o wymiarach 21x21cm

NiePieprz.pl
PYSZNE CIASTO Z BUDYNIEM I PIANKĄ 2319

budyniem na kakaowym spodzie.Ciasto po schłodzeniu rozpływa się w ustach i ma fajny trójkolorowy wygląd :). SKŁADNIKI Ciasto kakaowe szklanka mąki 3 jajka 1 łyżka kakao 6 łyżek wody i 6 łyżek oleju 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 3 i 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego  budyń śmietankowy 200g masła lub margaryny(...)masło się rozpuści.Resztę składników na masę miksujemy w 1/2 szklanki mleka i wlewamy na gotujące się mleko z masłem.Mieszamy aż do uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową od razu wylewamy na ciasto kakaowe wyrównujemy i studzimy. Teraz pianka.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody-studzimy.Przestudzoną żelatynę wlewamy pomału do ubijanej śmietanki i miksujemy

Mała w garnku miesza
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16029

pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 g mleka 120 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej(...)tężejącej galaretki. posypka ciasta: 70 g wiórek kokosowych 10 g masła 2 łyżeczki cukru wykonanie: Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe, lekko rumienimy. Ciasto : biszkopt – 3/4 masy budyniowej – tężejąca galaretka z jabłkami – 1/4 masy budyniowej -zrumienione wiórka

Domowy Smak Jedzenia
pyszne trio: czekoladowe ciasto z kremem i musem truskawkowym 2684

pieczenia, sodę oraz kakao, wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21×26 cm). Pieczemy w 160 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Gdyby środek za bardzo wyrósł, wyrównujemy ścinając nożem. składniki na masę budyniową: 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 140 g cukru 2 płaskie łyżki(...)truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na gotowe ciasto czekoladowe wykładamy masę budyniową, rozprowadzamy dokładnie do brzegów blaszki, następnie wylewamy tężejący mus z galaretką i całość wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia

Domowy Smak Jedzenia
Karpatka z brzoskwiniami i galaretką 203

spożywczą (żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy brzoskwinie. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Kakaowa karpatka z truskawkami 212

spożywczą (żeby nie powstał kożuch). Wystudzony budyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki kroimy w plasterki. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połowa kremu budyniowego, wykładamy truskawkami. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Kruchy placek z truskawkami 118

Proste i przepyszne ciasto na miękkim, kruchym spodzie z dodatkiem kremu budyniowego i truskawek w galaretce. Idealne na upalne dni :) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła (lub margaryny) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek cukier waniliowy Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią lub wanilinowego 3 łyżki(...)papierem do pieczenia, nakłuć widelcem (fot.1) i zapiec w temp. 200ºC (grzanie góra-dół) do czasu, aż ciasto zacznie lekko rumienić się (około 20-25 min.). Nie należy piec ciasta na brązowo, ponieważ będzie zbyt twarde. 2 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym. Pozostałe 1/2 szklanki zmiksować z mąkami, ajerkoniakiem i żółtkiem. Wlać miksturę

Świat Ciasta
Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie 138

spód). Wylać połowę ciasta na tortownicę, a do reszty dodać karob i wymieszać. Wylać na jasne ciasto. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni(sprawdzić stan ciasta drewninym patyczkiem). Przestudzić. Warstwa budyniowa: 1 duży budyń Delecta 3 łyżki ksylitolu 750 ml mleka Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu - w cześci mleka rozpuścić proszek budyniowy i dodać ksylitol, mieszankę wlać(...)jabłkowy umieścić w garnku i zalać ciepłą galaretką, dokładnie wymieszać całość. Wstawić mus do lodówki na ok. 15 minut. Wylać masę jabłkową na budyniową warstwę. Całość schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Udekorować ciasto stokrotkami. Przepis dodaję do akcji Wielkanocne wypieki z Delectą

FitKot
Najprostsze bezglutenowe i wegańskie kruche ciasto z truskawkami, wyniki konkursu! 446

spód). Wylać połowę ciasta na tortownicę, a do reszty dodać karob i wymieszać. Wylać na jasne ciasto. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni(sprawdzić stan ciasta drewnianym patyczkiem). Przestudzić. Warstwa budyniowa: 1 duży budyń 3 łyżki ksylitolu 750 ml mleka Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu - w cześci mleka rozpuścić proszek budyniowy i dodać ksylitol, mieszankę wlać(...)jabłkowy umieścić w garnku i zalać ciepłą galaretką, dokładnie wymieszać całość. Wstawić mus do lodówki na ok. 15 minut. Wylać masę jabłkową na budyniową warstwę. Całość schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Udekorować ciasto stokrotkami. The easiest gluten-free and vegan pie with strawberries I hardly need to add that it’s also delicious… :). It’s very quick

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto Makowa Panienka 1028

właśnie te które zagości w tym roku na moim stole świątecznym. Miękkie, wilgotne blaty ciasto biszkoptowego z makiem, kokosem i mączką migdałową przełożone cudownym kremem budyniowym z prażonym kokosem, naprawdę coś cudownego! Takie ciasto jest naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, nie wiem czy uwierzycie, ale ja zrobiłem swoje mniej niż w godzinę! Przygotowanie idzie naprawdę bardzo sprawnie. Jest to idealne(...)ciasto na świąteczne, zawsze zabiegane, dni. Ciasto ,,Makowa Panienka" - przepis: Biszkopt : 8 białek 4 żółtka szklanka cukru 150 g maku 100 g mączki migdałowej* 100 g wiórków kokosowych 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Poncz: Szklanka wody 1/3 szklanki cukru 2 łyżki brandy Budyniowy krem kokosowy: 750 ml mleka 4 żółtka 5 łyżek cukru

Kuchnia Łukasza