ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:211/345)

Rożki budyniowe 8301

Pyszne małe rożki..taki na jeden kęs ..ja mam specjalną blachę do takich rożków, ale można Z ciasta odrywać kawałki, cienko rozwałkować i formować nieduże

Moje domowe kucharzenie
Ciasto św Jakuba 168

łyżki cukru 200 g masła W szklance mleka rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Na wrzące wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puch, a następnie dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu Złożenie ciasta: połowę budyniu wykładamy na jeden z ostudzonych placków, przykrywamy drugim, wykładamy

Cynamonowe szczęście
Miodownik piernikowy z kremem i powidłami 1044

Bardzo jesienne ciasto. Chociaż nie... Zdecydowanie bardziej zimowe niż jesienne, zawiera bowiem wszystko to, co kojarzy się Bożym Narodzeniem: miód, orzechy, przyprawę do piernika, powidła śliwkowe... Ech, to naprawdę smak świąt :) A są nim 3 placki miodowo - piernikowe, przełożone kremem budyniowym i powidłami. W związku z tym, że blaty pieczone są z dodatkiem miodu, a więc twardnieją po upieczeniu, najlepiej

Opowieści z piekarnika
Eklerki Magdalenki 187

jajka. Całość mieszamy na gładkie ciasto, następnie przekładamy do szprycy i na wysmarowanym papierze wyciskamy nieduże języczki. Pieczemy w temp.: 200'C przez 10/15 min. oraz: 180'C przez kolejne 20 minut. W międzyczasie gotujemy pozostałe mleko z cukrem.  Żółtka mieszamy z mąką, dolewamy do gotującego mleka. Gotujemy ciągle mieszając do uzyskania budyniowej konsystencji. Śmietanę(...)ubijamy z odrobiną cukru i śmietan - fixem Dr.Oetkera.  Masę budyniową wystudzić i wymieszać ze śmietaną. Po upieczeniu, studzimy, wypełniamy bitą śmietaną robiąc dziurkę szprycą. Oblewamy polewą z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady i gotowe:) SMACZNEGO P.S. Trzeba pamiętać, aby nie otwierać piekarnika w pierwszej fazie pieczenia, bo ciasto opadnie. Do wypełnienia eklerków nadaje się także gotowy krem Dr.Oetkera

Luźna Kuchnia
SERNIK Z MASĄ ORZECHOWĄ 511

Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę. Żółtka dodajemy do sera, miksujemy, dodajemy cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy  papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy  upieczone ciasto, smarujemy masą orzechową.Odstawiamy do lodówki- najlepiej

Z Majeczką w kuchni
CIASTO AMBASADOR 284

drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA (PODSTAWOWA) 1 litr mleka 400 g miękkiego masła 7 łyżek cukru 2 budynie waniliowe bez cukru(...)minut do tzw. „suchego patyczka”. Wystudzić. Szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło trzeć, dodawać po łyżce budyniu, spirytus i miksować do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na pół. Do jednej części dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone (najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto serowa Zośka 526

żółtkami, budyniem, cukrem i mąką ziemniaczaną. Wszystko zagotować aż zgęstnie i powstanie masa budyniowa. Po ugotowaniu wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń stale ucierając. Odłożyć 3/4 masy i wymieszać ją z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Dodatkowo 50 g startej czekolady Składanie ciasta Ciasto serowe krem z brzoskwiniami ciasto orzechowe pozostały krem całość posypać startą czekoladą

O kuchni z uczuciem
Tarta serowa z żurawiną (waniliowa) 176

wzdłuż i wyskrob nasionka, dodaj je do ubijanej masy. Na koniec dodaj proszek budyniowy, i wszystko dokładnie wymieszaj. Do ubitej masy delikatnie przełóż sztywne białka i wmieszaj je szpatułką. Kiedy składniki się połączą, przelej masę na spód tarty, na wierzchu ułóż umytą i osuszoną żurawinę. Resztę ciasta rozwałkuj na kształt prostokąta i wytnij 8 długich pasków (ok. 1 cm szerokości

Moje Qulinaria
Ciasto Snickers bez pieczenia + film 2969

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)wierzchu masy budyniowej umieszczamy ostatnią warstwę krakersów.         masa orzechowa W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało

Smakowite Dania
TARTA Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ WANILIOWĄ 143

ubić z cukrem kryształ i cukrem waniliowym. Następnie powoli wsypać proszek budyniowy cały czas miksując. (Najlepiej wsypać jedno opakowanie budyniu wymieszać robotem, a następnie wsypać drugie opakowanie budyniu i cały czas ubijać). Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Na przestudzony  podpieczony spód ciasta wyłożyć pianę. Wierzch wyrównać i ułożyć truskawki. Lekko je docisnąć. Na górę

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 642

się przepisy z truskawkami. Wiem cena jeszcze dosyć wysoka ale mam nadzieje, że będzie spadać. Ciasto powiem krótko "pychotka". Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej ekologicznej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 750 ml mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej(...)powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 stopniach. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szkl dodać żółtka, mąki i zmiksować na gładko. Resztę mleka zagotować z cukrami wlać resztę mleka i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia przykryć z wierzchu folią spożywczą

Ala piecze i gotuje
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 109

będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie.   Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ   Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju(...)łyżeczki cynamonu     masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Bon appetit mon amie
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 192

mieszając, aby nie powstały grudki. Odstawiamy do ostygnięcia.  Następnie potrzebujemy: 4 jaja Kiedy masa na ciasto ostygnie, wbijamy do niej kolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez(...)kostkami czekolady. Do gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć

MamaOskarka
Babeczki nadziane budyniem 153

pudrem przesiać do miski,dodać żółtka,masło,śmietanę i cukier wanilinowy.Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce ok.40 minut.Rozwałkować na grubość ok.4mm i wykroić krążki do wylepienia foremek i do ich przykrycia.(wychodzi ok.20 sztuk babeczek).Przykryć ściereczką i w tym czasie przygotować budyń. Masa budyniowa: 1 szklanka mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 żółtka laska

Anielskie wypieki
ciastka-babeczki nadziewane 140

szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej -u mnie tortowa 1 łyżeczka cynamonu ½ cytryny skórka ciasto na wypełnienie foremek 500-600 gr. ciasta francuskiego domowej roboty lub gotowe ze sklepu ciasto francuskie 500 g mąki pszennej 500 g bardzo zimnego masła, pokrojonego w małą kostkę 1 łyżeczka soli 250 ml lodowatej wody Wykonanie kremu i syropu Trzy łyżki mąki rozrobić(...)syrop z wody i cukru nie mieszając ok.3-4 minuty . Gotowy syrop wlewać powoli do masy budyniowej- u mnie mikserem,lub trzepaczką cały czas mieszając . Gdy masa lekko ostygnie dodać rozbełtane żółtka - i ponownie mikser pracował za mnie,lub trzepaczką na gładką masę . Wykonanie ciasta Mąkę przesiać ,utworzyć kopczyk . Masło i sól włożyć do mąki i całość rozetrzeć palcami. Kiedy masło

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania