Jeśli brak Wam pomysłu na weekendowe ciasto to polecam oszukany sernik. Dlaczego oszukany? Bo nie ma w nim ani grama sera, a smakuje zupełnie jakby był :) Masa zrobiona jest z jogurtów greckich wymieszanych z proszkiem budyniowym i jajkami, robi się go raz dwa, a smakuje świetnie. Mi i mojej rodzince bardzo podpasował taki nietradycyjny sernik :) Składniki na tortownicę(...)łyżek mleka Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę, dodać cukry, miksować, aż się rozpuszczą. W drugim naczyniu zmiksować żółtka, dodać do nich olej, jogurty oraz proszek budyniowy, zmiksować na najwolniejszych obrotach, odłożyć mikser. Do masy jogurtowej dołożyć ubite białka i delikatnie za pomocą łyżki wszystko razem wymieszać. Tortownicę lub blachę natłuścić, na dnie poukładać jak najszczelniej
Simply Foodwyjmujemy z lodówki i wałkujemy, wkładamy do tortownicy. Dodatkowo oblepiamy nim boki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni wkładamy ciasto i podpiekamy 10 minut. Masa: 1. Z serków odlewamy wodę i przekładamy je do misy miksera. Dodajemy jajka, proszek budyniowy i cukier. 2. Wszystko miksujemy tylko do momentu połączenia się składników. 3. Naszą masę serową wylewamy na podpieczony spód (może
kruche babeczkipowidło śliwkowe lub marmolada do przełożenia 1. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier, proszek budyniowy i posiekane masło, robimy na środku dołeczek i dajemy żółtka oraz całe jajko. Wszystko zagniatamy. ma powstać gładkie, miękkie ciasto. 2. Ciasto dzielimy na 2 - 3 części, pierwszą część musimy rozwałkować na około 3 mm, foremką wykrawamy ciasteczka (pamiętajmy
kruche babeczkiuważam, że jest to wersja ostateczna.. najpyszniejsza! Cudowny, idealnie kruchy spód, który fantastycznie się komponuje z miękką, wręcz budyniową masą serową oraz delikatną, bezową pianką. Rosa na piance wychodzi jasna, drobna.. idealna!! Bardzo dokładnie opisałam jak wykonać ciasto, dlatego też śmiało zapraszam do pieczenia :-) To prawdziwy Hit! Polecam. Uwielbiacie niezwykłe ciasta? Zobaczcie koniecznie bajeczne ciasto bez pieczenia - Śnieżny
AniaGotuje.plnagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenia to około 20-25 minut, aż ciasto lekko zbrązowieje. Ciasto studzimy. Budynie mieszamy dokładnie z połową szklanki mleka i łyżką mąki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy proszek budyniowy wymieszany z mlekiem, miękkie masło i gotujemy mieszając aż do mocnego (!) zgęstnienia budyniu. Na wystudzony spód wykładamy konfiturę z jagód
Słodkie okruszkiwylepić ciastem i ponakłuwać widelcem ( zapobiega to wybrzuszeniu ciasta ), przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu nie podniesie się podczas pieczenia ). Zapiec 15 min. 7. Truskawki obrać, osuszyć i pokroić w plasterki. Krem budyniowy: 8. Do garnka wlej 350 ml mleka. 9. Do 150 ml mleka dodaj 2x budyń wraz z cukrem z wanilią
Atlas Smakówciastami u mnie jest bardzo krucho. Ale cały czas staram się wszystkiego nauczyć (idzie dosyć opornie, ale cały czas do przodu ;P) Składniki: (mała blacha) -300g herbatników -masa kajmakowa ( u mnie o smaku krówki) MASA BUDYNIOWA: -100g masła - 2 budynie waniliowe (u mnie budynie na 3/4l mleka) - 4 łyżki cukru - 4 szklanki mleka MASA ŚMIETANOWA: - 500ml śmietany(...)stopniowo dokładamy budyń (cały czas miksując). Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników. 5. Układamy trzecią warstwę herbatników. 6. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Wlewamy żelatynę, szybko i dokładnie miksujemy. Wykładamy na trzecią warstwę herbatników. 7. Gorzką czekoladę ścieramy i posypujemy nią wierzch ciasta. SMACZNEGO
Od łyżki do widelcakroku: 1. Zrobić grysik 2. Wymieszać produkty na ciasto 3. Zagnieść ciasto na placka 4. Podzielić ciasto na trzy części 5. Upiec trzy placki 6. Zrobić masę do placków 7. Posmarować dwa placki powidłami i masą budyniową 9.Przełożyć placki masą Pobierz wersję do druku: Pobierz Czeski placek królewski Artykuł Czeski placek królewski
KuchniaWeDwoje.plMiały być z kremem budyniowym, ale kto by tam czekał, aż budyń wystygnie! Łakomstwo wzięło górę i dobrze, bo całość wyszła świetnie! Kruche, delikatne ciasto, kremowy, aksamitny, waniliowy budyń i owoce... Pyszny, lekki, wyjątkowy deser! Polecam!!! Składniki na babeczki z budyniem i owocami na około 35 szt. CIASTO: 300 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rozpustne gotowaniekokosowych ( dwa małe opakowania lub jedno duże) Wykonanie: Białka ubijam na sztywna pianę dodając porcjami cukier. Miksując, wsypuję proszek budyniowy i wiórki kokosowe. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180'C . Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę łyżeczką niewielkie porcje ciasta. Wstawiam do piekarnika na 12-15 minut uważając by nie spalić kokosanek. www.comfortfood.pl Biorę udział w Rozdaniu u Marty
Ciasteczkowy Potwórstopniowo zimny budyń czekoladowy. Masę ucieramy do całkowitego połączenia się składników, wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Ostudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdą z części nasączamy wodą wymieszaną z cytryna. Następnie każdy z blatów przekładamy masą budyniową. Całość dekorujemy masą,oraz wiórkami czekoladowymi. Przygotowanie wiórek: Gorzką i mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej albo mikrofali, a następnie
Słodkie Przyjemnościlekko? Budyń, tak uwielbiany przez pana męża. Jest bez wątpienia lżejszy niż krem budyniowy, bitą śmietana czy inne odmiany kremów. Lżejszy a sprawdzi się idealnie. Jeśli macie siły i chęci a może jeśli rodzina nie przebiera nogami na chwilę, kiedy będzie mogła zanurzyć zęby w tym cieście, to możecie pokusić się na posmarowanie truskawek galaretką np truskawkową. Dzięki niej, owoce
Mieszam w Garnkumałej ilości mleka. Resztę mleka z cukrem zagotować i wlać rozmieszany proszek budyniowy. Zagotować ciągle mieszając. Odstawić do ostudzenia, co chwilkę mieszać, żeby nie zrobił się kożuch. Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, roztopione letnie masło, resztę letniego mleka, cukier. Wlać wyrośnięte drożdże. Dokładnie wyrobić ciasto robotem kuchennym z końcówką do ciast drożdżowych, rękoma lub thermomix na gładkie lśniące ciasto
Kuchnia Pokoleńdalej miksować. Następnie po 1 łyżce sera i mascarpone. wsypać proszek budyniowy i jeszcze kilka sekund zmiksować. Skórkę z limonki zetrzeć i wycisnąć sok. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Białka ubić i dodać do sera, delikatnie wymieszać. Na blasze ułożyć co 2 cm pas ciasta. W wolnym miejscu wyłożyć masę serową. Drugi poziom robimy podobnie z tą różnicą
Amatorka kuchennaCiasto biszkoptowe x 2 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno z cukrem, potem dodajemy żółtka, do masy jajecznej przesiewamy przez sito mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy .Gładką masę przelewany do formy, pieczemy ok 35 min w 190 stopniach.Temperatura jest dość wysoka więc trzeba zaglądać czy wierzch nie trzeba nakryć folia(...)gotującego się pozostałego mleka, mieszamy i gotujemy przez minutkę. Masło ucieramy na puch i porcjami dodajemy wystudzoną masę budyniową. Można dodać kieliszek rumu do masy. Przekrojone cisto przekładamy masą czekoladową i bardzo cienką warstwą dżemu lub konfitur (dżem dajemy aby zwilżyć ciasto ). Zdobimy według uznania i upodobań i można wbijać świeczki i śpiewać
Apetyczna babeczka