ciasto bezowe - 1112 przepisów (strona:48/75)

Tort bezowy 307

cukier puder. Blaty bezowe zdjąć z papieru, wyłożyć na paterę pierwszy blat, wyłożyć masę śmietanową, powkładać owoce, np. pokrojone brzoskwinie z puszki, mrożone maliny itp., następnie przykryć drugim blatem. Ozdobić na wierzchu kremem, owocami. Rozpuścić czekoladę z łyżką masła i mleka, chłodną polewą polać wierzch w  esy-floresy. Ps. Białka najczęściej zostają kiedy pieczemy ciasta drożdżowe, pączki, wówczas zostawić

kgwjanczewo
Beza włoska z bitą śmietaną i owocami 253

Do tej pory robiłam bezy klasyczne ubijając białko ze szczyptą soli, z cukrem i odrobiną mąki ziemniaczanej, takie bezy wychodzą mi zawsze a Piotrek je uwielbia.Te

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy 208

mało słodki) 40 g migdałów 1 łyżka wody 3 łyżki cukru + cukier puder, płatki migdałowe, marcepan lub masa cukrowa na różyczkę (opcjonalnie) Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy – jak to zrobić? Białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) ubijamy w mikserze na średnich obrotach. Dobrze spisuje się tu stojący. Kiedy lekko się spienią dodajemy powoli cukier – łyżka po łyżce czekając(...)średnicy 18 cm. Kładziemy papier na blaszkę do pieczenia zarysowaną stroną do spodu. Papier przyczepiamy do blaszki małymi magnesami. Jeśli nie mamy magnesów można przykleić go używając odrobiny ciasta jak kleju. Wykładamy ciasto na papier do pieczenia i formujemy dwa kółka za pomocą szpatułki. Posypujemy płatkami migdałowymi i cukrem pudrem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 160 stopni, góra i dół

Ciastkozercy
Tort śmietankowy 175

Tort bezowy, orzechowy, z bitą śmietaną, makowy, lodowy... Można wymieniać jeszcze długo, ale ten jest wyjątkowy. Jest u nas na każde święta i wszystkie uroczystości. Placki na tort należy przygotować dwa tygodnie wcześniej, później to tylko przekładanie i tort śmietankowy gotowy.  Palce lizać!   Składniki na ciasto: 1,5 szklanki śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżka sody mąki tortowej

Pyszności Słodkości
Tort śmietankowy 247

Tort bezowy, orzechowy, z bitą śmietaną, makowy, lodowy... Można wymieniać jeszcze długo, ale ten jest wyjątkowy. Jest u nas na każde święta i wszystkie uroczystości. Placki na tort należy przygotować dwa tygodnie wcześniej, później to tylko przekładanie i tort śmietankowy gotowy. Palce lizać!Składniki na ciasto:1,5 szklanki śmietany1 szklanka cukru1 łyżka sodymąki tortowej - ile się wgniecieCiasto należy zagnieść

Salonik smaków
Na słodko. Domowa piekarnia - Piotr Kucharski / KONKURS 215

kierunku, bo przepisy są bardzo fajne - ciasto czekoladowe z fasoli, placek migdałowo-jaglany z pomarańczą i lawendą, pięknie zielony "sernik" z awokado czy kokosowy "sernik" na zimno zrobiony na bazie mleczka kokosowego! Ostatni rozdział przedstawia przepisy na specjalne okazje i święta! Tu również znajdziemy kilka wyjątkowych przepisów - sernik na spodzie bezowym z sosem malinowym, drożdżowy kranz z kruszonką i masą

Plate of Joy
Pavlova z kremem i owocami 366

Nie bez powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „.Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości.Jak wiemy

Ostra na Słodko
Tort migdałowy z owocami 147

Czas Przygotowania : 1 h 40 min Czas Gotowania : 20 min Gotowe w : 2 h   Ciasta, ciasteczka, torty i inne słodkości swego czasu zabierały mój cały

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Beziki 233

Proste beziki, czyli małe bezy. Szybko się pieką w przeciwieństwie do jednej, dużej bezy. Na dodatek 2 beziki przełożone bitą śmietaną i owocami stworzą mini torcik

Moja Delicja
Tort bezowy z truskawkami 190

Często zdarza się, że po niektórych wypiekach, takich jak np. pączki, zostają nam niewykorzystane białka jajek. I tak też było w tym przypadku, gdzie z pozostałych

PysiaGotuje.pl
Sernik z brzoskwiniami 522

Tęsknię!!! A żeby umilić czekanie na lato proponuję przepis na sernik z brzoskwiniami, który to przepis moja Mama znalazła w jakiejś gazecie.Sernik jest bardzo delikatny, z kruchym spodem i bezową pianką. Niestety ser z wiaderka, którego użyłam – bo nie miałam innego do wyboru – nie był najlepszej jakości. Bardziej przypominał serek homogenizowany niż ser mielony i dlatego po upieczeniu(...)trzeba wybierać te dobre jakościowo sery z wiaderka lub zwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł. Sernik z brzoskwiniami – składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 kostka margaryny 250g3 łyżki cukru5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza:5 białek1 szklanka cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejMasa serowa:1 kg twarogu (2-krotnie zmielony)2 jajka3/4 szklanki

UgotujmyTo.pl
Ciasto Słodki Bezik 129

wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut w 180*. DO POSMAROWANIA BISZKOPTA: 5-6 łyżek powideł śliwkowych 3 łyżki soku z cytryny MASA KAJMAKOWO-BEZOWA: 250g masła 1 puszka masy kajmakowej 4 łyżki ajerkoniaku 150g pokruszonych bezików WYKONANIE: Masło utrzeć z ajerkoniakiem na sztywną masę, stopniowo dodawać kajmak. Na samym końcu delikatnie wmieszać pokruszone bezy(...)WYKONANIE: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, na koniec wmieszać żelatynę rozpuszczona w wodzie, wyłożyć na masę kajmakową wyrównać. Wierzch posypać startym Ciastkiem maślanym albo czekoladą gorzka. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt - powidła - masa kajmakowa - śmietana - starte ciastka maślane

Dziś Ja gotuje
Tort bezowo- jagodowy 233

Lubię, jak są jakieś okazje obdarowywać swoich najbliższych nie tylko prezentem, ale i czymś słodkim. Ten tort przygotowałam właśnie na taką okazję- Dzień Matki. Szczerze powiedziawszy

Kuchnia w czekoladzie
Dacquoise 264

musiałabym pożegnać ulubione spodnie ;) Każde ciasto jest wykonalne w zaciszu domowym, niektóre wymagają po prostu więcej pracy. Zatem moi drodzy słowo się rzekło, w moim domu powstał mój debiutancki Tort Dacquoise. Na dużej blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia i rysujemy na nim dwa okręgi o średnicy ok 20-22 cm. 2 bezowe blaty: 6 dużych białek szczypta soli

Emskie Smaki
Torcik bezowy z figami 144

łyżkę soku z cytryny. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe bezy na papierze do pieczenia. Piec bezy a właściwie suszyć około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni. Wystudzić. Kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Ułożyć bezy na spodzie patery tworząc okrąg, wyłożyć połowę kremu, przykryć drugą połową kremówki. Ciasto udekorować owocami. Podawać od razu

Magiczne Życie Marty