ciasto beza - 3500 przepisów (strona:92/234)

Kukurydziano-dyniowe scones czyli ekspresowe bułeczki 163

powstrzymać przed ich wykorzystaniem? :D Tak więc postanowiłam poszperać coś niecoś w internecie i  poszukać jakichś inspiracji... znajdowałam przepisy na różnorakie ciasta, muffinki, placuszki i inne cuda, aż w końcu... tak, to jest to! Dyniowe bułeczki - bez użycia drożdży i bez zakwasu. W wersji ekspresowej. To scones - okrągłe ,,ciastka" z mąki, masła, mleka i proszku do pieczenia. W oryginalnym(...)szklanki takiego purée. Resztę można zawekować w słoikach i wykorzystać później.  Do naczynia przesiać mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wkroić zimne masło i wyrobić ciasto między palcami, aż do połączenia składników.  W drugim naczyniu wymieszać rózgą kuchenną jajka, p ur é e  i mleko. Do mokrych składników wsypać suche składniki i szybko wyrobić ciasto. Będzie

Kuchnia Ellie
Pikantne ciasto z jablkami i imbirem czyli poWeekendowe Lakocie doc. 104 155

Uwielbiam piec. Słodkości ale i wytrawne potrawy. Mięsiwa, zapiekanki, pieczywo. Bez piekarnika nie mogę żyć! jak zapewne zauważyliście ostatnio pojawia się u mnie sporo ciast i ciasteczek. Często są one świetną przekąska w pracy czy szkole. Oczywiście jemy też nie słodkie potrawy. Niestety często są one już obecne na blogu więc wśród postów królują słodycze. Dzisiaj chciałam wam pokazać ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zakręcone drożdżówki z twarogiem 151

jeśli mamy ochotę na mniejsze i smuklejsze drożdżówki, kroić na 10 lub 12 części - Foto 3 .   Każdy kawałek złożonego ciasta skręcić w ręku w połowie długości - w lewej ręce trzymać górną część kawałka bez ruchu, prawą ręką chwycić zaś jego dolną część i zrobić nią jeden skręt w dowolna stronę.  Zakręcone drożdżówki układać na blasze wyłożonej papierem

Grunt to przepis!
Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami 122

ciasto zostawić odkryte na całą noc. Następnego dnia (rano) pokroić na kwadraciki, przechowywać w szczelnej puszce w warstwach przełożonych papierem do pieczenia. Ciasto to w takich warunkach długo się przechowuje. Pasta migdałowa: 1,5 szklanki migdałów bez skórki; 1,5 szklanki cukru pudru; 1 białko; 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego; szczypta soli; Migdały zmielić partiami w malakserze, wymieszać z cukrem pudrem

In my kitchen
Brownie z truskawkami 143

suche w środku jak nasze biszkopty, są one wilgotne w środku i bardzo przyjemnie czekoladowe. Jeśli jednak po 20 minutach zobaczycie iż ciasto jest jeszcze lejące- szczególnie przy owocach, które puszczają swój naturalny sok podczas pieczenia- bez obaw zostawcie brownie jeszcze na jakiś czas w piekarniku nie zmniejszając temperatury - bez obaw- każdy piekarnik jest inny trzeba go wyczuć :) Smacznego

KreatywnePiny
Kremówka bez pieczenia + film 138

Kremówka bez pieczenia jest idealnym pomysłem dla osób które nie lubią, bądź nie umieją piec ciast. Ten pyszny deser nie wymaga żadnych umiejętności cukierniczych wystarczy tylko dokładnie wymieszać poszczególne składniki i całość przelać do formy wyłożonej herbatnikami . składniki na formę do pieczenia 29 cm na 15 cm 1 litr mleka 1/2 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 2 żółtka

Smakowite Dania
Kuchnia Lidla: Puszysty placek borówkowy 1044

mieszając je delikatnie z masą za pomocą trzepaczki. Masę wylewamy na ciasto, dodajemy borówki i na wierzch ścieramy pozostałą 1/4 część zamrożonego ciasta. Pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem) lub 190 (bez termoobiegu). Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik z rosą 286

Podejrzewam, że większość jest przejedzona po Świętach i wolnym, mało kto myśli teraz o słodkościach i pieczeniu ciasta, ale na ten sernik z rosą na prawdę

dom-agi.pl
Choinki z piernika 170

wśród najmłodszych. Moje choinki są z pierniczków prawie gryczanych - zabrakło mi mąki gryczanej, i dosypałam nieco orkiszowej. Jednak można je przygotować bez tego dodatku, i wtedy będą bezglutenowe. Można też choinki zrobić z innego pierniczkowego ciasta, a ciasto gryczane powykrawać w dowolne kształty. Ja miałam ochotę wypróbować i jedno, i drugie, więc połączyłam to w całość.Przepis na gryczane

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasto z truskawkami 204

Cake with strawberriesSkładniki.2 szkl. mąki pszennej25 dag masła1/2 szkl. cukru 1 jajko50 dag truskawek mrożonych1/2 torebki kisielu truskawkowego1 łyżka cukruBeza.2 białka1/2 szkl. cukru1 łyżeczka

Kulinarny karnet Christophera
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 149

wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180ºC, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić.Panna cotta:400 ml śmietany kremówki 30-36%1 laska wanilii2 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatynyKremówkę przelać

Food Square
Ciasto marchewkowe z polewą z białej czekolady 455

gotującą się wodą i rozpuszczać czekoladę stale mieszając (tzw. kąpiel wodna). Po rozpuszeniu, zestawić  rondelek z ognia (już bez kąpieli wodnej), dodać przesiany cukier puder i zblendować na gładką masę (tak, aby polewa nie miała grudek). Lekko przestudzić.Wystudzone ciasto dokładnie oblać (zaczynając od czubka) lekko przestudzoną polewą.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to przepis na tortownicę o średnicy

Gospodyni Miejska
Karmelizowany melon na ciasteczkach z kremem katalońskim- dawka energii na cały poranek 204

Spód: 200 g ciasteczek Belvita 80 g stopionego masła 2 łyżki grubo siekanych prażonych orzechów laskowych Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta), dodajemy siekane orzechy i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy spód 4 małych foremek bez dna o średnicy 8 i wysokości 5 cm. Dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Karmelizowany melon: 1 średni melon

Mia Cucina Sofieta
Dokladke poprosze ;) 285

zyciu jadlam takie desery, po ktore z wielka checia siegnelabym ponownie.Gdy wczoraj podalam moje eksperymentalne koszyczki z ciasta filo z przepysznym nadzieniem z maskaropne i bialej czekolady, uslyszalam pytanie czy przewiduje dokladke. Zalowalam, ze tej dokladni nie przewidzialam, bo bez watpienia siegnelabym po kolejna porcje. Jak sie okazuje nie tylko ja mialam ochote na wiecej.Zanim zabralam sie za przygotowania

Przysmaki Karolki
PIERNIK BERNARDYŃSKI 224

pół bo wyrosnął potężnie, weź tu człowieku piecz , jak ci wyrastają kolosy.Jednak smak tego piernika jest niesamowity, i o dziwo nie trzeba czekać , aby zmiękł.Jest od razu gotowy .Bez masy może leżeć zapakowany i czekać do dnia , w którym go przełożyć powidłami i masą, i z każdym dniem jest jeszcze lepszy.Baaaardzo go polecam!!!!. 1 szkl.miodu 4 szkl.mąki pszennej(...)przyprawy,orzechy i smażona skórkę pomarańczową.Wlać śmietanę i wsypać tyle przesianej mąki pszennej ,aby ciasto był gęste,wymieszać ,po czym ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem.Pieczemy ok.1 godziny w piekarniku o temperaturze 180 stopni.Podajemy go  bez  przekładania lub przełożyć powidłami śliwkowymi i masą jak ja ,a najlepszy jest podany do kawy.Smacznego. Masa  do przełożenia piernika

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania