ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2081/2705)

Muffinki czekoladowe z białym serem 135

Muffinki czekoladowe są dobre na każdą okazję:) Jednak tym razem chciałam je troszkę urozmaicić. W lodówce znalazł się biały ser i tak powstały babeczki z serową

Ania i Marcin gotują
Deser malinowo bezowy 139

500 g malin 8 g żelatyny, 50 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki 30%, bezy: 73 g białek – 2 białka, 91 g cukru, 73 g

królestwo garów
Orzechowy chleb 147

Orzechy włoskie to jedne z najzdrowszych orzechów. Zawierają dużo witaminy E oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są … niezbędne ;), niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego mózgu

Kucharzyca
Sernik z ciasteczkami Oreo i likierem Baileys 380

  Przepyszny sernik na spodzie z ciasteczek Oreo i masą serową z dodatkiem likieru Baileys. Bardzo smaczny, kremowy, rozpływa się w ustach. Jeden z moich ulubionych

Mała Cukierenka
Pijany tort bezowy 480

Przepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g

Pyry na Gaz
Muffiny z jabłkami – pomysł na drugie śniadanie do szkoły, który robię od przeszło 3 lat 84

ostatnich kilku latach byliśmy na jakimkolwiek wyjeździe bez muffinek . Przy czym robię różne, ale te z jabłkami to po prostu dla dzieci obłęd w ciapki Ostatnio robię z renetami i okazuje się, że smakują jeszcze lepiej! O ile do jabłek typu renety dzieci mają średni stosunek, tak pieczone oraz w muffinach smakują(...)również ekstrakt waniliowy (Dr Oetker z Madagaskaru) i też jest okey. W drugiej misce mieszamy składniki suche: najpierw mąkę i proszek do pieczenia, później dodajemy cukier. Następnie mieszamy całość. Ważna zasada – lepiej mieć rzadsze ciasto niż gęste. Ma być lejące, ja na cienkie naleśniki. Dzięki temu, uzyskamy puszyste i delikatne muffinki . Rozlewamy ciasto do foremek na muffiny

W Kawiarence
STOLLEN I TEST ROBOTA ARIETTE 102

czasie ciasto wykładamy a stolnicę, lekko zagniatamy podsypując je mąką i dzielimy na dwie porcje.  Marcepan rozwałkowujemy, dzielimy na pół. Każde ciasto formujemy palcami na gruby placek, w środek nakładamy wałek z marcepanu i składamy ciasto.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 % C, funkcja termoobieg. Po upieczeniu ciasta wyjmujemy i studzimy(...)przycisku. Końcówka do mieszania jest precyzyjnie spasowana z metalową misą, dzięki czemu z łatwością można wymieszać zarówno duże jak i małe porcje ciasta.  Specjalny hak do zagniatania gęstych ciast oraz wysoka, maksymalna moc silnika przygotują ciasta bez zbędnego zagniatania.  Łatwy demontaż - Zwolnij blokadę miksera i unieś głowicę, by wygodnie zakładać i ściągać wszystkie elementy. Dołączone podzespoły wykonano

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffiny z jabłkami – pomysł na drugie śniadanie do szkoły, który robię od przeszło 3 lat 119

ostatnich kilku latach byliśmy na jakimkolwiek wyjeździe bez muffinek . Przy czym robię różne, ale te z jabłkami to po prostu dla dzieci obłęd w ciapki Ostatnio robię z renetami i okazuje się, że smakują jeszcze lepiej! O ile do jabłek typu renety dzieci mają średni stosunek, tak pieczone oraz w muffinach smakują(...)również ekstrakt waniliowy (Dr Oetker z Madagaskaru) i też jest okey. W drugiej misce mieszamy składniki suche: najpierw mąkę i proszek do pieczenia, później dodajemy cukier. Następnie mieszamy całość. Ważna zasada – lepiej mieć rzadsze ciasto niż gęste. Ma być lejące, ja na cienkie naleśniki. Dzięki temu, uzyskamy puszyste i delikatne muffinki . Rozlewamy ciasto do foremek na muffiny

W Kawiarence
Bułeczki na sodzie z patelni – Zrobisz je w kilka chwil 124

pieczywa (bo piekło się go raz w tygodniu zwykle w sobotę w większej ilości). Są puszyste, lekko słodkie, bardzo smaczne. Najlepsze jeszcze ciepłe posmarowane masłem czosnkowym, albo z twarogiem ze szczypiorkiem czy z jajkiem i pomidorem, choć i wersji na słodko z konfiturą i szklanką zimnej maślanki smakują rewelacyjnie. Cały sekret ich przygotowania tkwi w konsystencji ciasta, które musi być(...)sól, cukier, sodę i mieszamy. Następnie dodajemy kefir, wyrabiamy wszystko łyżką w misce. Ciasto musi być dość luźne jednak takiej konsystencji by dało się przenieść na stolnicę. Następnie na stolnicy wysypujemy grubą warstwę mąki – przenosimy ciasto i chwilę delikatnie rękami zagniatamy, zbierając mąkę. Potem wyrobione ciasto rozwałkowujemy dość grubo (ok 2cm). Następnie oprószoną mąką szklanką wycinamy kółeczka i odkładamy

Dorota Smakuje
Bułki z ziarnami 195

Bułki z ziarnami Pyszne domowe chrupiące bułeczki z dużą ilością ziaren. Zdrowe bo domowe, bez żadnych ulepszaczy na śniadanie i nie tylko. Przepis zaczerpnięty ze strony żródło Składniki : 150 g mąka - pszenna razowa typ 2000 450 g mąka pszenna typ 480 20 g drożdże świeże  lub( 10 g suszonych ) 2 łyżki letniej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka(...)olej, wymieszać.  Następnie wlać wodę, zagnieść ciasto ręcznie wyrabiać przez 7 minut lub mikserem z hakiem 5 minut  Ciasto powinno być lekko klejące, ale nie dosypywać mąki.  Przełożyć ciasto do miski wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut.  Po tym czasie z podzielonego ciasta na 2 części uformować dwa wałki lekko

Kuchnia Danusi
Okrągły chlebek na żurek 122

Zaczynamy wyrabianie naszego ciasta dodając stopniowo wodę z oliwą i mieszając wszystko drewnianą łyżką. Kiedy składniki zaczną nabierać konsystencję ciasta zaczynamy je wyrabiać ręką. Wyrabiamy ok. 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Kulkę ciasta przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5h. Po wyrośnięciu wyciągamy ciasto z miski i wyrabiamy(...)etapie możemy odciąć kawałek ciasta i zrobić z niego mniejsze kuleczki, które znajdą się na wierzchu chlebka jako "rączka". Z pozostałego ciasta robimy 2 duże lub 4 mniejsze chlebki. Ciasto dzielimy odpowiednio, z każdego kawałka formujemy kulkę, a na jej wierzch dolepiamy mniejszą. Tak powstałe chlebki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy

Mostek w kuchni
Torcik Z Mango 169

jajka kl M lub 2 jajka kl L  1/2 szkl mąki pszennej 1/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżką mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru 2 łyżki oleju Masa z kaszy manny 250 ml mleka 60 g masła 60 g cukru (1/4 szkl ) 60 g kaszy manny (1/4 szkl ) reszta mango pozostała z puszki(...)Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną lub budyń. Na sam koniec dodajemy olej.  Mieszamy wszystko i  wylewamy do blaszki której dno wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy ! Pieczemy w 180 stop przez około 20-25 minut Upieczony biszkopt studzimy, a następnie przekrawamy w pół

Gotowanie...to proste !
Bułki pszenno gryczane na mleku 107

zmielić na własną bułkę tartą. Zazwyczaj z tego przepisu z ciasta formuje okrągłe bułki. Tym razem ciasto zrolowałam, powstały wałek rozpłaszczyłam i nożem pod kątem odkrawałam bułki, które kształtem przypominają trapez. Składniki ZACZYN 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 50 ml letniego mleka 50 g mąki pszennej CIASTO 250 g mąki gryczanej 250 g mąki pszennej chlebowej(...)minut. CIASTO Obie mąki łączymy ze sobą, dodajemy sól, mieszamy. Do mąki wlewamy mleko i zaczyn drożdżowy, wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy do oprószonej mąką miski i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1,5 godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę, chwilę wyrabiamy. Ciasto możemy podzielić na 12 części

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję