ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2079/2671)

Zygmuntówka 198

cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki smak wiśniowy/truskawkowy'; document.write(" "); Składniki na 20 ciastek: Składniki na spody: Mogą być gotowe spody babeczkowe 20 szt. lub ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody. Zrobić biszkopt(...)Dodatkowo: 200 gr dżemu żurawinowego Składniki na bezy: 3 białka 300 gr cukru drobnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Białka ubić na sztywno, pod koniec, bardzo powoli dodać po łyżkce cukru, kolejną łyżkę dodawać po dokładnym rozpuszczeniu poprzedniej. W masie bezowej nie może być wyczuwalnych kryształków cukru. Piec w 100 st. przez 1 godzinę

moj przepis na
Drożdżówki z dżemem wiśniowym 157

pracowało...moje bułeczki rosły jak szalone i wyszły buły..ja robiłam z dżemem wiśniowym , a Danusia z borówkami....moje nie wyglądają tak pięknie jak u Danusi i moje są bez lukru..po prostu zabrakło czasu..no i akurat trafiła bułeczka w przekroju, gdzie najmniej dżemu... 4 szkl.mąki luksusowej (typ 500) 1 szkl. mąki tortowej (typ 450) 1/2 szkl.cukru(...)robotem z hakami, aż ciasto zacznie odchodzić od miski, trwa to ok. 10 minut [ wyrabiałam ręcznie] . Wyrobione ciasto (ma być dosyć luźne) lekko oprószyć mąką, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Gdy ciasto już zwiększy swoją objętość, przebić pięścią, aby odgazowało.Kilka razy zagnieść i podzielić na równe porcje [ około 115g] .Porcję ciasta rozpłaszczyć na dłoni

Moje domowe kucharzenie
Francuskie kuferki z jabłkami 143

lekko miękkie). Odcedzamy. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika i lekko rozmrażamy (wystarczy 5 - 10 min), kroimy je na równe prostokąty, w co drugim prostokącie wykrawamy środek. Całe prostokąty układamy na formie wyłożonej papierem i smarujemy białkiem, na nich układamy ciasto z wyciętym środkiem, które smarujemy białkiem. Z resztek ciasta wycinamy ozdobne kwiatki i przyklejamy je na bokach ciasta. W wycięty środek(...)układamy plasterki jabłek. Boki ciasta smarujemy żółtkiem i całość  posypujemy odrobiną brązowego cukru. Pieczemy 20 min. w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.   SMACZNEGO

Lili w kuchni
PANETTONE BREAD PUDDING - NOWE OBLICZE ZAJĄCZKA :) 183

zająca powstał wspaniały, kuszący czekoladą  i likierem panettone bread pudding . I choć większość źródeł umieszcza bread pudding w dziale DESERY, my z wielką ochotą i bez  żadnych wyrzutów sumienia zjedliśmy go na śniadanie:)   Panettone można zastąpić brioszką lub po prostu babką drożdżową, więc obecność zająca nie jest obowiązkowa i nie powinna Was w żadnym wypadku(...)kawałki i rozłożyć do nasmarowanych masłem foremek. Na górze posypać dropsikami czekoladowymi. Zalać miksturą z jajek i mleka.  Delikatnie ugnieść palcami, tak, aby kawałki ciasta były w całości pokryte mlekiem. Piec w piekarniku ok. 35 minut do momentu, aż urosną i pięknie się zarumienią. Ja po lekkim przestudzeniu polałam jeszcze wierzch likierem pomarańczowym, co moim zdaniem było wręcz wskazane

KUCHARNIA
Babka odrywana, z jabłkami 163

Lubimy ciasta drożdżowe. Tym razem będzie to babka złożona z porcji ciasta, wypełnionych jabłkami i dżemikiem. Takie porcje można sobie odrywać bez użycia noża.    Składniki na ciasto: -ok. 5 szklanek mąki -5 dkg drożdży -300 ml ciepłego mleka -4 łyżki cukru -3 żółtka, 1 jajko oraz jajko do smarowania -10 dkg masła lub margaryny -aromat -szczypta soli(...)aromat, mleko, rozczyn drożdżowy, żółtka i jajko. Zagniatamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.    Stolnicę posypujemy mąką, wykładamy wyrośnięte ciasto i rozwałkowujemy.     Tniemy na prostokąty.     Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy brązowym cukrem, kładziemy plasterek jabłka i odrobinę dżemu.    Tak przygotowaną porcję ciasta składamy.    Porcje moczymy z jednej strony

Maminek kulinarny
KRUCHE CIASTECZKA Z MASZYNKI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 712

Jakiś czas temu w oczy rzuciła mi się szprycka do dekoracji ciast z końcówką do robienia ciasteczek. Oczywiście nie mogłam przejść obok niej obojętnie...Natychmiast przypomniał

Smaczne Zdrowe
Pasta paprykowa – ketchup 89

Dzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz

To co lubię - gotuję i polecam
Najlepsze bezglutenowe ciasto ucierane ze śliwkami 94

Jest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka

Ostra na Słodko
FIT MUFFINY BANANOWE BEZ LAKTOZY I GLUTENU 220

  FIT muffiny bananowe to coś co za mną już długo chodziło. Muffinki są bez glutenu, jak również bez laktozy. Są bardzo aromatyczne wilgotne

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka cytrynowe z pistacjami 65

Ciasteczka cytrynowe to było takie ekspresowe objawienie. Zobaczyłam je na instagramie i praktycznie od razu zabrałam się do roboty. Bazą ciasteczek jest ciasto kruche. Ale nie

Relaxtime
Sernik migdałowy 80

Pyszny, mokry, pełen chrupiących płatków migdałowych i słodyczy śmietankowego sera i polewy z białej czekolady. Ciężko zatrzymać się na jednym kawałku Wszystkie składniki wyjmujemy godzinę przed

Latosiowydom
Kotlety schabowe bezglutenowe 89

Kotlety schabowe bezglutenowe na obiad . Dzisiaj propozycja obiadowa na jedno z ulubionych dań Polaków, czyli kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Krótko mówiąc schaboszczak. Ale tym razem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gorąca czekolada ze złotą pianką 84

Gorąca czekolada ze złotą pianką i niezwykłe produkty od GoodMiód Lubicie czekoladę? Ja uwielbiam. Idealna na deser, idealna jako dodatek do ciast (polecam Wam moją czekoladową

Słodkie okruszki
Ciasteczka cynamonowe zajączki 65

Przepis na ciasteczka to przepis ze starego zeszytu pewnej pani Basi. Ciasteczka są delikatnie kruche i smaczne. Warto odświeżać takie zapomniane receptury, gdyż są wręcz genialne

Tajemnice Smaku
Beza Pavlova – tort bezowy z truskawkami 199

Dziś szczególny przepis! Tort bezowy robię dość często i zawsze na szczególne okazje. Pavlova, którą widzicie na zdjęciu została zrobiona z okazji tegorocznego Dnia Matki, natomiast

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania