ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2074/2705)

Ciasteczka z sezamem 155

Kruche i bardzo chrupiące ciasteczka z sezamem to pyszny dodatek do kawy lub przekąska na podwieczorek dla dziecka. Domowe niezbyt słodkie ciasteczka bez konserwantów i poprawiaczy smaku. Według mnie domowe ciasteczka mają same zalety, gdyż nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze wiadomo, z czego są wykonane. Nie ma w nich konserwantów, poprawiaczy smaku czy też wyglądu, a przede(...)również macie podobne spostrzeżenia? Ilość porcji: 60 - 70 sztuk Czas przygotowania: 50 minut + chłodzenie ciasta Składniki na ciasteczka z sezamem: 3 szklanki mąki pszennej 200 g masła (zimne) 1 jajko 1 żółtko 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Dodatkowo: 2 łyżki cukru 1 białko ziarno sezamu (szklanka

Gotuj w domu
Babka kajmakowa 905

mnie ta kajmakowa babka zachwyciła i jakoś nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez niej, w zeszłym roku ponownie ją przygotowałam… Znowu wyszła mi mięciutka, pachnąca, wilgotna – tak pyszna jak za pierwszym razem:) Czy ją polecam? Jak najbardziej TAK! W tym roku również będę ją piekła. A Wy, jeśli się skusicie na nią, jestem ciekawa Waszych opinii. Tylko(...)dodajemy do masy przestudzony, płynny kajmak oraz olej, miksujemy. Obie mąki przesiewamy razem z sodą oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy z masą. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie mieszając łączymy ubite białka z przygotowanym wcześniej ciastem. Całość przelewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką formy z kominem (o śr. 22-23cm). Pieczemy około

Smaki Na Talerzu
Sernik oreo z borówkami- bez pieczenia i bez cukru :) 151

Twarogowy sernik na zimno a'la oreo - nada się dla diabetyków i insulinoopornych :)  Nie zawiera cukru a erytrol, którego IG jest bliski zeru :)  SKŁADNIKI

Moje Kuchenne Rewelacje
SERNIK ZE ŚLIWKAMI I GRUSZKAMI 125

Sezon na śliwki w pełni! Ciasta drożdżowe ze śliwkami , ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta kruche ze śliwkami i wiele wiele innych słodkości z ich dodatkami powstaje w naszych kuchniach! A czy Sernik ze śliwkami już kiedyś próbowaliście? Jeśli nie to gorąco polecam, bo jest naprawdę przepyszny! Delikatna masa serowa połączona z soczystymi śliwkami i … uwaga – gruszkami tworzy fantastyczną(...)długo! ). Dodajemy białą czekoladę, mieszamy do połączeni składników. Na schłodzonym spodzie układamy gruszki, zalewamy masą serową. Układamy pokrojone śliwki i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika ( bez termoobiegu ). Pieczmy ok. 80 minut, studzimy w piekarniku. Chłodzimy w lodówce przez noc. Smacznego

Ostra na Słodko
WILGOTNE, CYTRYNOWE BABECZKI, SŁODZONE MIODEM Z ORZEŹWIAJĄCYM CYTRYNOWYM KREMEM. 166

Cytrynowe babeczki, których nie może zabraknąć wśród Wielkanocnych wypieków. Przepis bardzo klasyczny, babeczki z dodatkiem masła, pszennej mąki i dużej ilości soku z cytryny, jedynym moim

Upiecz sobie babeczkę
Mazurek bezowy napakowany bakaliami 158

Mazurek bezowy napakowany bakaliami został zainspirowany przepisem ze strony Moje Wypieki i mieszanką keksową od firmy Helio . Głównym składnikiem jest beza naszpikowana bakaliami, które możemy mieszać

PatiGotuje
Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 198

P ozostając w temacie smaków dzieciństwa, dzisiaj mam dla Was przepis na kolejną słodką przekąskę. Gofry najbardziej kojarzą mi się z latem i z wakacjami, ponieważ

Okiem Blondynki by McBlondi
Pizza na kamieniu na Walentynki 196

miękka na wierzchu. Ciasto od pierwszego kontaktu z rozgrzanym kamieniem zaczyna „pracować”. Spód od razu pięknie się rumieni przez co czas pieczenia pizzy na kamieniu jest bardzo krótki i trwa około 5 minut w piekarniku nastawionym na 250ºC. Pizza na kamieniu nie przywiera do dna! Piekąc pizzę na blasze zawsze podkładałam papier do pieczenia. Pizza delikatnie(...)niego zdjąć to mam specjalną drewnianą łopatkę. Mój kamień do pieczenia jest wyprodukowany z lawy wulkanicznej. Bardzo łatwo się o niego dba, bo wystarczy go umyć pod wodą i lekko naoliwić. Wyjęty z piekarnika zatrzymuje ciepło nawet do pół godziny. Jak używać kamienia do pieczenia? Przed pieczeniem pizzy, bułek czy chleba kamień trzeba nagrzać. Ja trzymałam kamień

codojedzenia
"Lodowe" mini calzone 273

mieć problem z wyjęciem ich z foremki. :)  Rozwałkowane ciasto przekładamy na naszą foremkę i jeśli jest dobrze wyrobione, będzie elastyczne, co pozwoli nam na wepchnięcie ciasta do dziurek, bez rwania jego powierzchni. Ja dociskając do otworów pomagałam sobie plastikową rękojeścią łyżki. Do pokrojenia składników jakie znalazły się w środku użyłam uniwersalnego noża z ząbkami Zwilling Pure . Powiem(...)kawałki i mieszamy z serkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Do otworów wyścielonych ciastem na pizzę wykładamy do połowy plasterki kabanosów, następnie wypełniamy kremowym serkiem z suszonymi pomidorami. Przykrywamy całość drugim płatem rozwałkowanego ciasta. Lekko je dociskamy i przejeżdżamy po całości wałkiem, aby wszystko się dobrze skleiło. Nadmiar ciasta odcinamy nożem, po czym foremkę odwracamy i powinny wyskoczyć nam małe "lodowe

MamaOskarka
Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku 176

To danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego

Niedzielny kucharz
Drożdżówki z serem. Przepis krok po kroku. 148

W naszym domu wszyscy uwielbiają drożdżówki z serem. Nie ważne jaką ilość zrobię, zawsze znikają w mgnieniu oka. Dobrze, że zdążyłam

kuron.com.pl
Pieczone pierożki z nadzieniem dyniowym 142

blogu. Myślę, że ketchup czy sos czosnkowy też będzie ok. Chłopaki jedli bez niczego, bo akurat ten sos taki pikantniejszy, więc nawet nie chcieli. Przepis dodaję do akcji #myAmbition organizowanym na portalu Durszlak, dlatego pierożki podałam na talerzu z serii Palette . Składniki na ok 35 sztuk Ciasto: Ok 400g mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju rzepakowego(...)łyżki mleka Czarnuszka Sposób przygotowania Ciasto: Do przesianej mąki dodajemy sól oraz olej, następnie stopniowo dolewamy wodę cały czas siekając. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na ok 30 minut, na wysypanej mąką desce pod szklanym przykryciem. Wałkujemy na grubość ok 3mm, wycinamy krążki wielkości szerszej szklanki. Przed nałożeniem farszu delikatnie ściskamy palcami środek ciasta tworząc lekkie wgłębienie. Farsz: Gotowane ziemniaki mielimy

Kuchnia w czekoladzie
Z cyklu: Domowe pieczywo - Chleb razowy z rozmarynem, bez drożdży (Pane integrale con rosmarino, senza lievito) 158

Chleb idealny, gdy mamy ma ł o czasu, nie mamy drożdży a chcemy upiec pyszne domowe pieczywo. Chleb bez drożdży, tzw. soda bread tym razem z dodatkiem m ą ki razowej i świeżego rozmarynu, chrupiący z zewnątrz, w środku miękki i bardzo aromatyczny.  Smacznego! **** Oggi Vi propongo una ricetta che permetterà di realizzare velocemente(...)środku wgłębienie. Do m ąki  wlewamy jogurt, olej i mleko.  W yrabiamy do uzyskania gładkiego i jednolitego ciastaCiastu nadajemy okrągły kształt.  Chleb wykładamy  na form ę  wyłożoną papierem do pieczenia. Chleb pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 °C. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola i due tipi

La grande e la piccola cuoca
Bezy z truskawkami 393

Tegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być

Ciastkozercy
CIASTO Z MUSEM MALINOWYM I AJERKONIAKIEM 456

spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut.  Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia i wyłożyć razem z papierem na spód formy o wymiarach 23cm x 33 cm.  Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180℃ piekarnika. Piec około 15 minut na jasno złoty kolor. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać(...)uzyskania gładkiej i lśniącej piany. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony gorący spód ciasta i piec przez kolejne 15 minut w temperaturze 180℃. Upieczony kruchy spód wystudzić. Składniki na mus malinowy: 1 kg malin świeżych lub mrożonych; 1 galaretka malinowa; 2 łyżeczki żelatyny; 1/3 szklanki cukru kryształu; Maliny zmiksować przy pomocy blendera, wsypać cukier

In my kitchen