Placki z jabłkiem to dla mnie zarówno smak lata jak i dzieciństwa. Pamiętam i te, które robiła nam Babcia Henia jak byłyśmy z siostrą małe i
Kuchnia po mojemuCzekoladowe kostki to ciasto które jest wręcz uzależniające. Podjadałam je do filmu i nie mogłam przestać W zasadzie to powinny nazywać się podwójnie czekoladowe, bo oprócz
RelaxtimeKruche, maślane ciasteczka z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, obsypane słonecznikiem, mniam... pychotka ;-) Genialne w smaku i meeega chrupiące od pierwszego dnia... Polecam :-) U mnie od
Smaczne ZdroweWitam Kochani Dziś chcę Was zaprosić na rewelacyjne skrzydełka z kurczaka pieczone w pysznej marynacie z dodatkiem coli, musztardy, miodu itp :) Takie skrzydełka są pokryte pyszną
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPaździernik witam pysznymi muffinkami, oczywiści na bazie sezonowej dyni. Przyznam, że dynia jest dość nowym składnikiem w mojej kuchni. Dawniej jakoś nie mogłam się do niej
365 dni dookoła kuchniLekkie i puszyste babeczki z warzyw, również mrożonych. Bardzo sycące. Mają bogaty smak, doskonale smakują na ciepło, podane z dipem chrzanowym lub czosnkowym. Parówki można
Ze smakiem bez glutenuZapach cynamonu , to zapach, który najczęściej kojarzy nam się ze Świętami i szarlotką Babci. Przez jednych uwielbiany, przez innych wręcz przeciwnie. Ja z przyjemnością zajadam cynamonowe
Ostra na SłodkoWYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT: SKŁADNIKI: - 6 jaj - 1 szkl. cukru kryształu - 1 szkl. mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać
Dziś Ja gotujeWYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT: SKŁADNIKI: - 6 jaj - 1 szkl. cukru kryształu - 1 szkl. mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać
Dziś Ja gotujePieczona owsianka z dynią to wspaniały pomysł na zdrowe, pożywne i pyszne śniadanie. Jest też świetnym pomysłem na szybki poranek – możecie ją przygotować dzień wcześniej
Na-talerzu.plTakiego sernika jeszcze nie piekłam i nie jadłam. Konsystencja jest aksamitna i jednorodna, a smak wyraźnie chałwowy. Wyjątkowo udany sernik, który bardzo smakował całej rodzinie, bo poprzedni z marcepanem mniej przypadł im do gustu. Do sernika użyłam polskiej chałwy wedlowskiej o smaku waniliowym. Ser jak zwykle z Piątnicy, bo jest bez żadnych dodatków i uważam go za najlepszy(...)średnicy) folią aluminiową, wysmarować masłem i wlać masę serową. ? Piec w 200 st.C przez 15 minut, następnie obniżyć temp do 120 st.C i piec jeszcze 60 minut. ? Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. Polewa ? Rozpuścić na parze czekoladę ze śmietanką i polać ciasto. ? Posypać pokruszoną chałwą
To co kochambabcia oraz mama . Na Ukrainie oraz Białorusi racuchy z twarogiem nazywane są syrniczki. Sprawdź koniecznie moje wcześniejsze przepisy : racuchy na kefirze puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży tradycyjne racuchy drożdżowe racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku Racuchy z twarogiem – składniki Kaloryczność: 170 kcal w 100 g. Szklanka to pojemność 250 ml. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Koniecznie(...)wersji bezglutenowej) 2 średnie lub 3 małe jajka (w temperaturze pokojowej) 1 płaska łyżka cukru 1 płaska łyżka cukru waniliowego szczypta soli, którą oprószam wbite jajka łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo tłuszcz do smażenia (olej roślinny około 200 – 250 ml) oraz ulubione dodatki do dekoracji Sposób wykonania racuchów z twarogiem Do przygotowania racuchów z twarogiem potrzebować będziemy przede
Ania gotujeCzęsto mamy opory przed używaniem tłuszczu do pieczenia. Niejednokrotnie obawiamy się, by wypiek nie wyszedł zbyt tłusty bądź zbyt ciężki. Może to przecież zaszkodzić wątrobie lub innym osobom, posiadającym wrażliwy żołądek. Nie mniej jednak tłuszcz to jeden z głównych niezbędnych składników w naszej codziennej diecie. Prócz tego samo natłuszczanie jest bardzo przydatne. Nasmarowana(...)blacha zapobiega przywieraniu wypieku. Jak zatem używać go właściwie i w jaki sposób dodać go odpowiednio podczas pieczenia? Grunt to zdrowy i naturalny olej Osoby doświadczone w pieczeniu, a także w gotowaniu wiedzą, że tłuszcz jest musowym elementem każdego przepisu. Bez niego żaden placek nie będzie przyjemnie wilgotny oraz nie będzie się dobrze komponował. Pierwszą rzeczą
sierotka maRysia w kuchniFaszerowana rolada schabowa Bardzo smaczna i pięknie kolorowa pieczeń schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam! Składniki: ok 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli(...)aluminiową *** *** Roladę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 70 minut *** *** Roladę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ
Blog z ApetytemLodowy tort bezowy z porzeczkami – w sam raz na upały Mamo, zrób bezę .. proszę .. i tak w kółko ; ) Lodowy tort bezowy właśnie powstał w odpowiedzi
Kuchnia na wzgórzu