
Te drożdżowe babeczki upiekłam specjalnie z przeznaczeniem do koszyczka ze święconką, bo są symbolem umiejętności i doskonałości. Bardzo ładnie urosły, ciasto jest puszyste i mięciutkie. Takie saute wydają mi się najładniejsze, bez lukru i ozdób, bo koszyczek i tak będzie bardzo kolorowy i bogaty. Oczywiście moim starym zwyczajem upiekłam wcześniej i zamroziłam. Dwie babeczki zostawiłam sobie, cztery podarowałam, a bułeczki zjedliśmy z masełkiem. Składnik... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...