ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1564/2671)

Owsiana tarta z budyniem czekoladowym 221

Tarta z budyniem czekoladowym to szybki i prosty wypiek, który może być w 100% wegański i bez glutenu. Nadzienie jest kremowe i mocno czekoladowe, dlatego zdecydowałam się na przełamanie jego smaku jeżynami. Lubię nutę owocową, która przełamuje słodycz. W dodatku tarta prezentuje się na tyle elegancko, że możesz przygotować ją dla gości. Składniki na formę o średnicy 27cm: Spód(...)daktyli 100g płatków owsianych 50g mąki owsianej 50g migdałów 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowego 20g kakao 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego Budyń czekoladowy: 40g skrobi kukurydzianej (można zastąpić ziemniaczaną) 1/4 szklanki gorzkiego kakao 50-60g erytrytolu lub ksylitolu 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego Opcjonalnie 2 garści mrożonych dowolnych

Fabryka pomysłów
Pianka jogurtowa / Sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) 494

Sernik bez sera? To ciasto właśnie tak smakuje - jak delikatny sernik i dla niewtajemniczonych - nikt się nie domyśli, że nie ma w nim ani grama sera.   Jest naprawdę pyszne, bardzo puszyste i lekkie.  Polecam też inny mój wypiek: Styropian ( klik ) - podobną wersję sernika bez sera. Zapewniam, że obie są rewelacyjne. (Forma o wymiarach(...)pomocą łyżki i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia oraz ciastkami.    Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu można posypać pudrem.   UWAGA: Przez pierwsze 30 minut od wyłączenia piekarnika warto nie otwierać drzwiczek. Później delikatnie uchylić i studzić ciasto przez około 60 minut

Di gotuje
Mini pączki z serka wiejskiego. 51

Dawno nie było u mnie nowego przepisu na pączki. Dlatego dzisiaj wrzucam jeszcze cieplutki przepis na mini pączki z serka wiejskiego. Ja użyłam do ich zrobienia

To co lubię - gotuję i polecam
Wehambułki czyli wegańskie bułki burgerowe 130

mąki, dodać resztę mleka, sól i rozgniecionego banana. Zagnieść ciasto a pod sam koniec wyrabiania dodać roztopione masło. Wyrobione ciasto przykryć i odtawić w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Ja poszłam robić porządki w ogrodzie i po 2 godzinach zastałam coś takiego (wystarczy godzina, zapewniam) Wyrośnięte ciasto wyrobić chwilkę aby je odgazować i podzielić na 8 równych części(...)ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte buły piec w temp. 200 C około 15 minut. Po 12 minutach włączyłam funkcję grill w piekarniku aby je przyrumienić i poszłam zobaczyć jak Miśka cudownie „e” napisała no i połowa bułek miała chyba ciut za duży rumieniec Po wyjęciu z piekarnika początkowo bułki mogą mieć twardą skórkę, ale bez obaw jak stygną

greenscarf
Deser z czerstwych muffinek z jagodami 85

Deser z czerstwych muffinek z jagodami to banalnie prosty i mega szybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie

Moja Delicja
Paszteciki z pieczarkami 37

pieprzu. Odparuj cały płyn z patelni, bo farsz powinien być suchy. Odstaw go do przestygnięcia. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do robota kuchennego, a następnie zmiksuj je w trybie pulsacyjnym, aby wszystkie się dobrze połączyły. Powinny mieć konsystencję mokrego piachu. Przesyp ciasto na stolnicę i szybko zagnieć. Uformuj dużą kulę, a następnie podziel je na 3 części. Każdą z części(...)uważaj, aby nie było go zbyt dużo. Sklej ze sobą wolne brzegi ciasta, tak aby powstały rulony. Podziel je na paszteciki o długości ok. 4-5cm. Paszteciki z pieczarkami przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj je rozmąconym białkiem i posyp sezamem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Paszteciki powinny być złociste. Możesz podawać

okolicepalnika.pl
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze? Najlepsza Pizza w mieście – I LOVE PIZZA 220

półkach ze skrzyń owocowych A teraz przejdźmy do samej pizzy, w końcu to nasz gwóźdź programu. I love Pizza to pierwsze miejsce, w którym jadłam pizzę bez niczego, to znaczy bez dodatku ketchupu, sosu czosnkowego lub jakiegokolwiek innego sosu. Tam pizza nie wymaga jakichkolwiek dodatków, smakuje tak po prostu sama w sobie Jak już wspominałam w karcie znajdziecie(...)mnie na zdjęciach to pizza: I love pizza (z rukolą) i pizza alpejska (z salami i białym sosem). Pizza jest na cienkim cieście, przygotowywana jest na naszych oczach i co najważniejsze wypiekana jest w piecu opalanym drewnem, przez co jej smak jest jeszcze lepszy. Pizza nie zawsze jest idealna, czasem nierówno się zarumieni, ale nie możemy zapominać, że nie jest

Relaxtime
PIZZA 1 x 3 z dedykacją – czyli jedno ciasto trzy smaki (z tuńczykiem i oliwkami, szalotką i suszonymi pomidorami, kurczakiem i 112

przekładamy do miski, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto znacznie powiekszy swoją objętość. Piekarnik nastawiamy na 240°C - 250°C. Ciasto dzielimy na trzy części. Formułujemy dowolne kształty, brzegi ciasta można lekko pozawijać, Składniki przygotowujemy zanim ciasto na pizzę będzie rozwałkowane. Ciasto na pizzę przekładamy na blachę podsypaną mąką i dodajemy składniki. Trzy smaki(...)Gorący od razu zakręcić, po przestygnięciu przechowywać w lodowce. ·          Składniki na pizzę przygotowujemy w czasie rośnięcia ciasta, ponieważ rozwałkowane ciasto nie powinno długo czekać, przyklei się podczas pieczenia do formy. ·          Pizza z sosem jest najlepsza, ketchup jest niepotrzebny

Moniki Smakołyki
Rolada szpinakowa z łososiem (Keto, Paleo, LowCarb, bez nabiału) 129

Rozdzielić żółtka od białek. Szpinak zblendować z żółtkami, czosnkiem i przyprawami. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą szpinakową. Wyłożyć na płaską formę do pieczenia formując placek o wymiarach ok. 35 x 30 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez 12- 15 minut aż do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu wstępnie uformować kształt rolady(...)jogurt kokosowy i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone ciasto szpinakowe rozpłaszczyć, smarować "serkiem" z kalafiora, a następnie połowę wyłożyć wędzonym łososiem. Zwijać formując ścisłą roladę. Włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzoną roladę kroić ostrym nożem na krążki. Artykuł Rolada szpinakowa z łososiem (Keto, Paleo, LowCarb, bez nabiału) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb

Modern Cave Girl
Ciasto Marlenka 322

ukrywać, ciasto jest pracochłonne, w szczególności pieczenie poszczególnych płatów ciasta wymaga od nas trochę więcej zaangażowania. Efekt końcowy (zarówno wizualny, jak i smakowy) jest powalający! Wysoki przekładaniec składający się z 6 miodowych płatów ciasta i 6 warstw kremu. To jest właśnie Marlenka. Kilka osób na FB zgadło co to za ciasto, więc wszystkim szczęśliwcom gratuluję  :) Serdecznie polecam wypróbować(...)masa będzie tak gęsta, że mikser odmówi posłuszeństwa, przełożyć ją na blat i zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, miękkiego ciasta.   Tak przygotowane ciasto podzielić na 6 równych części. Każdą część cieniutko rozwałkować na poprószonym mąką kawałku papieru do pieczenia o rozmiarze dużej blachy z piekarnika. Płaty ciasta należy rozwałkować na prostokąt, nie musi być równy, gdyż

Nastoletnie Wypiekanie
JAGODZIANKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 268

najmniej 8h (najlepiej na całą noc). Wyjmujemy ciasto na drugi dzień z lodówki, wykładamy na podsypany delikatnie mąką blat i rozwałkowujemy na grubość ok.1cm. Kroimy na kwadraty o boku ok.6-7cm. Każdy kwadrat delikatnie rozpłaszczamy, nakładamy łyżkę jagód lub kilka kulek borówek i dokładnie sklejamy. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (łączeniem na spód). Przykrywamy(...)pozostawiamy na ok. 1,5h do wyrastania. Po tym czasie jagodzianki smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C, pieczemy w tej temperaturze ok.15-20 minut do lekkiego przyrumienienia, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Drugą partię piekłam już trochę krócej. Jeszcze gorące jagodzianki smarujemy przygotowanym lukrem z cukru trzcinowego i kremówki i odstawiamy, kto nie może

Smaczne Zdrowe
MINI TORCIK KRÓLOWA ŚNIEGU 116

proszku do pieczenia 100 g płatków migdałowych likier koksowy KREM 400 m mleka kokosowego 70 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 10 łyżek cukru pudru 200 g białej czekolady 750 g mascarpone DEKORACJA wiórki kokosowe dekoracja cukrowa Przygotowanie: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i ubijając dodawać po 1 żółtku. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dodajemy(...)płatki migdałowe i wymieszać do połączenia się składników. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st przez ok 40 minut.  Po wystudzeniu wycinamy małe okręgi i nasączamy likierem kokosowym. KREM: Mleko kokosowe zagotowujemy. Dodajemy wiórki koksowe i gotujemy bez przykrycia na małym ogniu przez ok 40 minut co jakiś czas mieszając. Dodać

Kuchnia w oparach
Bezglutenowy chleb pumpernikiel z miodem i przyprawami (bez glutenu, mleka i jajek) 209

szklanka 1 łyżeczka 1 łyżeczka Przygotowanie: Wymieszać suche składniki, dodać wodę (powinna być ciepła - około 30 stopni C) i olej. Wymieszać łyżką lub mikserem z końcówką do gęstych ciast.  Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki (moja keksówka ma wymiary 35 x 12 cm), wyrównać wierzch zmoczoną wodą dłonią, przykryć i pozostawić na około 30 minut do wyrośnięcia(...)sprawi, że skórka będzie cieńsza i mniej wysuszona.  Zapraszam do zakładki  " Porady i triki " , gdzie znajdziesz opis przygotowania i więcej porad dotyczących bezglutenowych wypieków. Piec około 45-50 minut bez termoobiegu. Sprawdzić suchym patyczkiem czy nie jest surowe w środku.  Chleb nie wyrasta bardzo wysoki - mój ma nawet płaski wierzch jak klasyczny pumpernikiel :) Po upieczeniu wyjąć

głodny alergik
FIT sernik na zimno z domową galaretką truskawkową 108

Pomysł na mocno białkowe ciasto na zimno - dwukolorowy sernik przygotowany na bazie serków skyr, jogurtu naturalnego i mascarpone. Wierzch sernika to truskawkowa masa udekorowana świeżymi owocami. Proste i smaczne połączenie smaków.  Składniki na tortownicę o średnicy 22-24 cm: biała masa  (składniki muszą mieć temperaturę pokojową!) 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 1 jogurt naturalny(...)kuchennego składniki wymieszać ze sobą. Na sam koniec dodać ostudzoną żelatynę. Masę chwilę zmiksować ze sobą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć połowę biszkoptów. Zalać je białą masą i od razu ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia białej masy. Na sam koniec wylać  zblendowaną masę truskawkową (jeśli podczas blendowania utworzy się

Ugotować

Proponowane wyszukiwania