Bułki drożdżowe bez zaczynu

Bułki drożdżowe bez zaczynu

Bułki drożdżowe bez zaczynu

Przepis na : deser

Bułki drożdżowe bez zaczynu to moje odkrycie roku. To taki lifehack z którym się już nie rozstanę. Chodzi tu o sposób przygotowania ciasta drożdżowego. Wszystkie składniki używamy prosto z lodówki, nic nie podgrzewamy. Po prostu zagniatamy ciasto i wstawiamy go do lodówki do wyrośnięcia na ok. 12 godz. Zimna temperatura drożdżom nie zaszkodzi, będą pracować wolniej. Natomiast ciepła (jak przy metodzie z podgrzewaniem mleka) już może. Tak mówi prekursorka tej metody Angelika z bloga Love is homemeade i ja m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Relaxtime

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.