ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1337/2671)

CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 155

czystym sumieniem! Tylko zakupy bez telefonu, proszę :)   ciasto marchewkowe: 2 jajka 200 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia  Jajka ubijamy

bistro mama
pizza z kiełbasą i czarnymi oliwkami 186

kiełbasy 10 czarnych oliwek bez pestek 5 pomidorków koktajlowych suszone oregano wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Blachę natłuszczamy oliwą, wykładamy na nią ciasto i formujemy okrągły placek. Na wierzchu rozsmarowujemy sos, układamy porwaną na kawałki mozzarellę, pokrojoną w plastry kiełbasę, oliwki przekrojone wzdłuż, pomidorki pokrojone w ćwiartki i posypujemy oregano. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Torcik czekoladowy Pierzynka 175

bitą śmietanę bez dodatku cukru, tylko z dodatkiem soku z 1/2 cytryny.  To dla tych, którzy nie przepadają za  zbyt słodkim ciastem. Oprócz tego ciacho było przepyszne i trochę inne niż zwykle. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z advokatem i kawałkami czekolady 175

masę (jajka dodajemy bez oddzielania białek od żółtek). Na końcu dodać kawałki czekolady, wymieszać. Gotową masę wylać na spód z ciastek. Sernik piec w temperaturze 170 o C przez około 60-70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. W czasie pieczenia sernik można przykryć z wierzchu folią aluminiową, by pozostał jasny. Upieczone ciasto ostudzić, włożyć

In my kitchen
Niezawodny murzynek 162

Murzynek jest ciastem prostym, bez udziwnień, po prostu wsypać, ubić i wymieszać. Może stanowić też podstawę do innych ciast, o czym przekonacie się niebawem. Polecam i zapraszam do kuchni! 'murzynek' Składniki: - 1,5 kostki masła - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 3-4 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli   Masło rozpuścić

CookYourself
Tarta z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami + film 170

słodkiego wypieku bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta, wystarczy tylko wyjąć je gotowe z opakowania.  składniki na  tartę o wymiarach 30 na 32 cm opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 białko 1 szklanka śmietany kremówki 50 g margaryny 300 g gorzkiej czekolady 1/2 litra malin przepis Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie i delikatnie

Smakowite Dania
Babeczka Piaskowa z Adwokatem w czekoladzie 227

maślanej Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia do masy, delikatnie mieszamy. Dolewamy sok wyciśnięty z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie dokładamy do ciasta ciasto dzielimy na dwie części, jedną mieszamy z kakao,  na przemian wylewamy do wysmarowanej masłem foremki pomiędzy wlewając krem Pieczemy w temp. 160*C przez około 60 minut Przygotowujemy polewę(...)czekoladową- rozpuszczamy tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej i gdy babka ostygnie, oblewamy ją:) Smacznego :) P.S Obłędnie wychodzi także bez kakao, w keksówce, z ajerkoniakiem wylanym na samym wierzchu, oblana czekoladą

Luźna Kuchnia
Chleb 175

Drożdże przelewamy do mąki Ciasto wyrabiamy około 5 minut. Formujemy... ... i przekładamy do ciepłego naczynia.  Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut Następnie wyjmujemy, smarujemy naczynie tłuszczem i wysypujemy mąką. Chlebek przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia i nacinamy go z wierzchu Piec 30 minut pod folią aluminiową, a kolejne 30 minut bez folii Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Wyróżnienie Liebster Blog Award 143

kierunku, chociaż bez przesady 5. Jeśli takowe były to wymień swoje kuchenne porażki. Konczi: Największą kuchenną klapą okazała się moja pierwsza lazania... Do dnia dzisiejszego twierdzę, że ktoś mi ją podmienił :D Szpileczka: spektakularnych porażek nie było, mieszkania nie podpaliłam i nikogo nie otrułam, a największą jaką sobie przypominam było pieczenie ciast z koleżanką gdy byłyśmy nastolatkami. Jedno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Malinowy sernik bez sera 178

zasmakował sernik bez sera, że po  waniliowej i  czekoladowej (pierwotna wersja pochodzi z  tej strony ) postanowiłam upiec sernik malinowy. Przez całe lato zbierałam pieczołowicie owoce, więc nadszedł czas aby część z nich użyć. Sernik wyszedł wspaniały. Ma konsystencję pianki i nikomu by do głowy nie przyszło że to jest ciasto pieczone. Gdy piekł się, tak pachniało

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z żurawiną i orzeszkami arachidowymi 166

chrupiące i słodkie. Bez dwóch zdań. To ciasto idealnie nadaje się na zimne, pochmurne wieczory przy ciepłej herbatce. To co, kto z Was skusi się  na ciasto z żurawiną i orzeszkami arachidowymi? Znajdą się chętni? :)" Składniki : 4 żółtka 2 jajka kostka masła śmietankowego 145 g cukru 210 g mąki  łyżeczka proszku do pieczenia 150 g świeżej

Słodkie Przyjemności
Keks królewski 163

papierem do pieczenia lub do dwóch małych. Pieczemy 60-70 minut (jedna keksówka) lub ok. 50-60 minut (dwie keksówki) w piekarniku nagrzanym do 180°C (170°C z termoobiegiem) – najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest już upieczone. Gdy keks ostygnie polewamy go lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Z pozostałych po keksie białek możemy upiec bezę lub pieguska

Poezja smaku
Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread 195

dojrzałe, obrane ze skórki, bez gniazd nasiennych, pokrojonych wzdłuż na 0,5 cm plastry (lub cieńsze jeżeli dasz radę) Składniki na ciasto: 1/4 szklanki oleju Kujawskiego 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki miodu 1 duże jajko 1/2 szklanki mleka 1 szklanka plus 2 łyżki mąki 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki

karmelowy
Szarlotka na półkruchym cieście 173

cynamonem ewentualnie dodać rodzynki. Formę posmarować masłem. Ciasto podzielić na 2 części, ta przeznaczona na spód - większa. Rozwałkować, najlepiej używając folii spożywczej, na koło większe niż foremka  ( o ile używamy formy okrągłej) , tak aby wykleić też boki formy . Można też formę po prostu wyklejać kawałkami ciasta. Nakłuć widelcem. Ciasto podpiec przez ok 10 min w piekarniku nagrzanym(...)rozwałkowaną, drugą częścią ciasta, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piec ok 60 min. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem. Smacznego podwieczorku ! Uwagi :  piekłam z połowy porcji  w tortownicy 20 cm - myślę że mogłaby być nawet trochę większa  - 22 - 24 cm. W przepisie mowa jest o blasze mazurkowej , takiej bez jednego brzegu. Przepis

Stare Gary
Ciasteczka migdałowe 159

migdałów bez skórki cukier puder – do posypania 1. Migdały posiekać na drobno i stostować na suchej patelni teflonowej, przestudzić. 2. Utrzeć masło z cukrem aż zrobi się puszyste. 3. Makę połączyć z migdałami i dodać – mieszająć łyżką – do masła. Dobrze wymieszać. 4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżeczką nakładać ciasto i wstawić do piekarnika

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania