ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:218/467)

Rolada jajeczna w cieście szpinakowym. 158

Składniki: CIASTO SZPINAKOWE 225 g mrożonego szpinaku 4 jajka 1 łyżka oleju 1 łyżka z czubem mąki pszennej sól i pieprz do smaku MASA JAJECZNA 6 jajek ugotowanych na twardo 135 g serka śmietankowego naturalnego (firmy łaciate) 1 łyżka majonezu sol, pieprz do smaku 100-150 g tuńczyka w zalewie własnej (można zrobić bez i dać więcej papryki) papryka(...)sztywno, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu oraz dodajemy szpinak, mąkę i olej. Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.  Na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy szpinakowy biszkopt, równo go rozsmarowując. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Jajka

Moje-pitraszenie
Keks królewski - najlepszy! 2545

suszonej moreli 100 g migdałów bez skórki 100 g drobnych rodzynek 100 g kandyzowanej skórki z limonki lub z cytryny 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy 50 g suszonej żurawiny masło do posmarowania foremek Bakalie pokroić na mniejsze kawałeczki i wymieszać. Mąkę przesiać. Dwie podłużne prostokątne foremki do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, krótsze boki foremek posmarować masłem(...)garnka wlać trochę wody (, zagotować. Miskę postawić na garnku z gotująca się wodą. Do miski wsypać cukier i cukier waniliowy, wbić całe jajka. Ubijać jajka mikserem na najwyższych obrotach. Masa stopniowo zacznie gęstnieć, aż stanie się jasna, puszysta o konsystencji gęstej śmietany.  Trwa to zwykle kilkanaście minut. Następnie należy naczynie z masą zdjąć z ognia, miskę wstawić do zimnej

maniapieczenia
Mój sposób na jesień: brownie 200

czekoladowe, o bardzo kremowej, rozpływającej się na języku strukturze. Do tego figi, które w sezonie mogłabym dodawać do wszystkiego. Jeśli ich nie lubicie albo nie możecie dostać, można zrobić ciasto bez owoców lub zastąpić je śliwkami, malinami lub (teraz już mrożonymi) truskawkami. Będzie znakomite za każdym razem. Polecam Wam ogromnie. Brownie z figami Składniki: (na formę 20x20(...)garnuszku z masłem, aż się całkowicie rozpuści. Przestudzić. Jajka, żółtka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać ekstrakt, zmiksować. Powoli wlewać czekoladę, miksująć na najniższych obrotach. Na końcu dodać przesianą mąkę i kakao, połączyć. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu ułożyć przkerojone na pół figi. Piec w 175 st. C. przez 25 minut. Ostudzić. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dietetyczny sernik z brzoskwiniami 159

Za ten sernik zabrałam się wczoraj, ale dopiero dziś nadawał się do jedzenia, bo najlepiej jak przeleży noc w lodówce, jeden kawałek już pochłonięty ;) zdjęcia średniej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 237

Dziś kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego

Kolorowy Przepisownik
Pyszny tort lodowy 143

pieczenia. (Papier wyłożyć na dnie tortownicy i następnie zapiąć obręcz.) Połowę bez połamać i wyłożyć na dnie tortownicy. Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Ubić białka.Ubić śmietanę ze śmietan-fixem. Do ubitych żółtek wmieszać delikatnie ubite białka i śmietanę. Połowę masy wymieszać(...)drugiej jasnej części dodać środek laski wanilii. Jasną masę wyłożyć do tortownicy. Rozkruszyć resztę bez i przykryć masą z czekoladą.Torcik posypać startą białą czekoladą. (Można również posypać kakao, udekorować bezami albo tak jak ja, zmiksować ok. 10 truskawek z cukrem i zrobić małe kleksy z ajerkoniaku na górze ciasta.)Tortownicę zabezpieczyć folią i wstawić do zamrażalnika. Smacznego

Wielki apetyt
Tort Świąteczna Skarpetka p. Aurelii – danie konkursowe 186

budyń czekoladowy, miksując dolewaj olej. Masę połącz z mąką tortową i białkami delikatnie mieszając. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy. Piecz 45 minut w 180 st.C. Krok 23. Po upieczeniu ciasto odstaw do wystudzenia, następnie przekrój na 4 krążki. 4. W 0,5 szkl. mleka wymieszaj budyń waniliowy. Resztę mleka zagotuj z 2 łyżkami cukru i wlej(...)Krok 35.Posiekaj orzechy. 6. Pierwszy blat ciasta nasącz delikatnie syropem orzechowym, rozsmaruj delikatnie 1/2masy budyniowej. Wyrównaną masę budyniową posyp orzechami. Całość przykryj drugim blatem ciasta. Ponownie nasącz ciasto. Krok 47.Śmietanę ubij na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżki syropu karmelowego. Wyłóż ją na ciasto. Na ubitą śmietanę wyłóż bezy. Przykryj wszystko trzecim blatem ciasta. 8. Ponownie

CoolinarniePL
Makowiec na kruchym cieście 474

Boże Narodzenie bez makowca? Nie ma takiej opcji! Makowiec jest na liście obowiązkowych ciast świątecznych. Dziś mam dla Was przepis, który wynalazłam w zeszytach mojej teściowej. Cienka warstwa kruchego ciasta i duuużo maku. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne, aż czuć już Święta... foremka 23x33 cmKruche ciasto:  3 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 3/4 szklanki cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia,łyżka octu.Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, masło oraz ocet. Posiekać nożem, po czym zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie nierówne części. Obie owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie większą częścią wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.  Masa makowa:  puszka

Z miłości do słodkości
JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA 533

Szybkie ciasto bez pieczenia. Nie wymaga dużego nakładu pracy, skomplikowanych składników ani specjalnych umiejętności kulinarnych bo... zawsze wychodzi :))Składniki:1 litrowy słoik prażonych jabłek1 galaretka dowolna (ja użyłam brzoskwiniowej)1 galaretka morelowa (na wierzch) puszka moreli herbatniki lub biszkoptyWykonanie:Prażone jabłka przekładamy do garnuszka, podgrzewamy aż będą gorące. Do gorących jabłek wsypujemy(...)układamy morele.Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie przygotowujemy galaretkę morelową w trochę mniejszej ilości wody niż przewidziano na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę jabłkową. Schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia

Walijskie Pichcenie
A'la Malakoff truskawkowy 215

Dziś na deser proponuję austriackie ciasto Malakoff tylko, że w wersji bez pieczenia. Inspirację znalazłam na blogu Ostra-na-słodko  i postanowiłam ją lekko zmodyfikować. Polecam wersję Sylwii Ładygi z ww. bloga a także zachęcam do wypróbowania mojej. Mniam! A'la Malakoff truskawkowy Składniki: 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 250 g miękkiego masła(...)układamy poziom biszkoptów. Biszkopty polewamy truskawkowym ponczem. W szczeliny pomiędzy biszkoptami nakładamy dżemem. Na dżem nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na masie układamy ponownie poziom biszkoptów. Biszkopty nasączamy ponczem truskawkowym. Ponownie szczeliny wypełniamy dżemem. Dżem przykrywamy pozostałą masą budyniową. Uprażonymi orzechami posypujemy wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na noc. Smacznego

paapilotkaa
TORT WYTRAWNY Z CZOSNKIEM (Bezglutenowy). 209

rybka, a typowa "wisienka na torcie" zerwała się z drzewa oliwnego. A, no i jeszcze jedno - na przekór wszystkim i wszystkiemu - jemy go na obiad, bez wyrzutów sumienia, bez liczenia kalorii i jeszcze, jakby tego było mało - karmimy nim innych. Jak dodamy, że po tym torcie i tak zjemy deser to pewnie nikt się nie zdziwi(...)pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy. 5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką.PIECZENIE:1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową). 2. Wylewamy masę do tortownicy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.6. Pieczemy kolejne 20 minut.7

Wypisz Wymaluj
Owsiana tarta z jogurtem i malinami 178

Nieprzeciętna tarta owsiana. Użycie samej mąki owsianej powoduje, że spód jest wyjątkowy w smaku, z charakterystyczną delikatną goryczką owsa. Jogurtowy środek i dodatek malin nadaje tarcie

Kucharzyca
Tarta z jabłkami na cieście francuskim 224

Ciekawostka dla amatorów ciasta francuskiego i słodkości podawanych w oryginalny sposób. Zapraszamy do wspólnego pieczenia!:) 45 minut 5 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże jabłka

Ania i Marcin gotują
Agrestowo-kokosowa pianka 191

  Składniki galaretka agrestowa, 2 opak wiórki kokosowe, 300g kefir, 500ml śmietanka 30%, 250ml cukier, 3/4 szkl biszkopty, 1 opak Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach

Gotowanie moimi oczami
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #14 Brownie z kokilki lub filiżanki 366

znalazł nic słodkiego i woła: „czyli jak, nie będzie dzisiaj nic do kawy?”. Byliśmy zaproszeni do teściów na obiad, więc na weekend nic nie piekłam. Jak się okazuje kawa bez czegoś słodkiego nie wchodzi w grę. Na szczęście miałam odłożony ten przepis na brownie w kokilkach. Można go zrobić również w jakiejś małej foremce, ale my byliśmy(...)piana będzie prawie jasna i bardzo puszysta. Wówczas dodajemy do niej czekoladę i mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy migdały i znów mieszamy delikatnie szpatułką. Masę przelewamy do kokilek ( do ich 2/3 wysokości) i pieczemy 20 minut w 160 stopniach. Jedliśmy na ciepło. Jedna porcja to 430 kcal. Szybki deser na weekend Brownie z musem malinowym Pyszny deser na szybko Pyszny

Relaxtime