ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:209/467)

Gotowana rolada 180

Rolada jest zwarta, prosta w wykonaniu, idealna na kanapki. Dużo zdrowsza od tych kupowanych w sklepie, ponieważ wiemy co zawiera na 100% i możemy podać małym

kgwjanczewo
Muffinki z porem i boczkiem 191

się bez przygód podczas ich pieczenia, ale ostatecznie udało mi się przygotować bardzo smaczne babeczki. Polecam! Jeżeli macie ochotę na inne muffinki to zajrzyjcie do Gin  i Zuzi zobaczyć jakie babeczki one przygotowały ;) Składniki :  1 średni por 100g chudego boczku (bekonu lub pancetty) 140g maki 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce połączyć jogurt, jajko i oliwę, dodać przestudzone pory z boczkiem oraz słodką i ostra paprykę i wymieszać. Masę dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami (u mnie papierowe) i nakładać do nich ciasto (mniej więcej do połowy wysokości). Piec

Codzienne Gotowanie
wykwintny sernik wielkanocny 1343

składniki na ciasto kruche: 100 g masła 1/2 szkl cukru pudru 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1

Domowy Smak Jedzenia
DIETETYCZNY sernik na zimno w wersji brzoskwiniowej, na kakaowym biszkopcie 308

żółtka i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki, przesiać mąkę, kakao i dodać stevię, delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć na niej tortownicę i odrysować jej kształt. W powstałe koło wyłożyć masę na biszkopt, wstawić do piekarnika i piec ok. 15 min. Wyjąć i ostudzić. ~800g jogurtu naturalnego ~30g żelatyny ~130ml wrzącej wody ~35 tabletek stevii ~3 brzoskwinie(...)średnicy 22-26cm wyłożyć folią spożywczą (przeźroczystą). Ułożyć w niej biszkopt, następnie wylać masę jogurtową, ułożyć na niej 2 pokrojone w plasterki brzoskwinie i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Smacznego! Wartość odżywcza jednej porcji (1/8 ciasta): Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Karmel wegański bezglutenowy 218

Najlepszy karmel wegański jaki jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z

CookYourself
Kokosowy pleśniak 428

Dziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie łatwe i smaczne ciacho!Intensywnie kokosowe … delikatne … niesamowicie kruche … a wyglądem przypominające znanego wszystkim i

Ostra na Słodko
Pavlova zielona; Mięta-kiwi-czekolada 120

jednolitego koloru, nie mieszać zbyt długo. Przygotowaną masę układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odrysować koło wielkości: 18-20 cm i wykładać masę szpatułką, podnosząc brzegi ku górze. Lub 2 małe około 13-14 cm. Jeśli zrobimy koło o dużej średnicy nasza beza będzie niska, jeśli koło będzie mniejsze będzie wyższa i będzie się lepiej prezentować. (Uwaga(...)rozmiaru L bądź M, Beza może wyjść mniejsza- jeśli używacie malutkich jajek- miejcie to na uwadze :)) Piec:  30 minut w 120 stopniach, następnie zmniejszyć gaz do 100 stopi i piec jeszcze 2 godziny, następnie wyłączyć piekarnik, nie otwierając go pozwolić bezie wystygnąć (należy uważać na temperaturę ponieważ każdy piekarnik jest inny a beza jest bardzo delikatna i bardzo łatwo

KreatywnePiny
Babka z kawową łatką wg Aleex 184

jest pyszna. Doskonała na niedzielne, jeszcze ciepłe popołudnie. Polecam. Składniki: • 5 dużych jajek • 1 szklanka mąki tortowej • 1 szklanka mąki ziemniaczanej wymieszanej z kisielem cytrynowym bez cukru • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 1 szklanka domowego cukru waniliowego + 2 łyżki do piany • 25 dag masła • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania: 1. Kawę rozpuścić w 5 łyżeczkach gorącej(...)cukrem do uzyskania jasnokremowej gęstej masy. 4. Powoli dodawać roztopione masło. 5. Przesiać oba rodzaje mąki i dodać do utartych żółtek. Na tym etapie masa będzie bardzo gęsta i trudna do ucierania. Tak ma być. 6. Na koniec delikatnie dodać pianę z białek. Ja dodawałam pianę porcjami: 1/3 część piany dodałam do ciasta i wmieszałam mikserem na najniższych obrotach. Resztę

W mojej kuchni
Serniczki z musem malinowym na parze 143

Gdy zobaczyłam ten przepis od razu mnie zainteresował. Serniczki na parze? Bez pieczenia? Brzmi dobrze! Maliny miałam w lodówce i zabrałam się za robotę

Mania Wypiekania
MIGDAŁOWE BABECZKI Z CYNAMONEM 173

babeczki są naprawdę smaczne.  Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne, migdałowo-cynamonowe. Obok  Czekoladowych babeczek  , nasz faworyt na Świąteczny stół.   Składniki 5 białek  90 g mąki migdałowej 170 g cukru pudru szczypta soli 150 g roztopionego, przestudzonego masła 50 g mąki(...)Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 180 st z termoobiegiem, przygotujcie formę do pieczenia muffinek.  Zmielone migdały wymieszajcie z cukrem pudrem, cynamonem i mąką. Białka ubijcie ze szczyptą soli na niezbyt sztywną masę. Do ubitego białka dodajcie roztopione i przestudzone masło oraz  suche składniki i delikatnie wymieszajcie. Ciasto nakładajcie do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Pieczcie około

OliveandThyme
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 113

cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, aromat i posiekane masło.  Zagnieść ciasto. Podzielić na pół wsadzić do osobnych(...)Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać strużką olej i budynie dalej miksując.  Na upieczony i ostygnięty spód ciasta wyłożyć masę piankową. Na piankę umyte i osuszone owoce (truskawki pokroić na mniejsze części). 4. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Kuchnia Paulettes
Bawarska pizza na grubym cieście 219

łagodnego ,sera żółtego np. ementaler Składniki na ciasto drożdżowe , wkładamy do maszyny do chleba ( j,a jej używam do wyrabiania ) lub wyrabiamy ręcznie, na gładką masę . Dokładnie , bez certolenia , wszystko razem do jednej michy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Po wyrobieniu odstawiamy w oprószonej, mąką , misce do wyrośnięcia w ciepłe miejsce , na około(...)kolor . Kiełbaska i cebulka muszą być dobrze podsmażone , to cały sekret pizzy Bawarskiej . Na koniec dodajemy zioła , sól i pieprz , mieszamy , odstawiamy do wystygnięcia . Wyrośnięte ciasto rozciągamy palcami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , następnie wierzch smarujemy musztardą , układamy smażoną kiełbasę z cebulą . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C , a to po to ,żeby ładnie wyrosła " class

Ogrodnik w podróży
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 209

cukier waniliowy. Zmiksować. Do masy z żółtek delikatnie drewnianą łyżką wmieszać pianę z białek. Ciasto rozsmarować na blaszce o kształcie prostokąta wyłożonej papierem do pieczenia(im większa blacha tym lepiej). Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu papier od razu delikatnie oderwać od ciasta, uważając by nie przerwać ciasta. Od razu zwinąć biszkopt(...)przygotowania kremu potrzebne jest 500ml śmietany kremówki 36%, cukier puder do smaku. Maliny do dekoracji. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Ciasto delikatnie rozwinąć, wysmarować śmietaną (jeden dłuższy brzeg ciasta pozostawić bez śmietany około 5-6cm od brzegu, uniknie się w ten sposób wypłynięcia śmietany przy zwijaniu). Wzdłuż drugiego dłuższego brzegu, gdzie

Zrób to smacznie
Kinder country - ciasto bez pieczenia w 10 minut !!! 472

ekspresowe ciasto (bo robi się je w zaledwie 10 minut)  podbiło moje serce! Doskonałe na przyjęcia, doskonałe gdy z nienacka wpadają goście, doskonałe na niedziele i doskonałe bez okazji, choć ta zawsze się znajdzie.   Kaloryczne że hoho, nie ma się co czarować, ale ten smak i ta chwila przyjemności podczas jedzenia bezcenna!  To co łasuchy zakasujcie(...)wystudzoną ale płynną czekoladą, dosypujemy pszenicę ( trochę odkładamy do dekoracji) i mieszamy masę łyżką. Wykładamy na herbatniki, a następnie na kremie rozkładamy kolejną warstwę herbatników, które polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy pszenicą dla lepszego efektu wizualnego. Ciasto schładzamy w lodówce i wyjmujemy tuż przed podaniem

W kuchennej krainie
Babka Cytrynowa Lukrowana 257

masą dodaję kolejne. Po żółtkach dodaję stopniowo śmietanę cały czas miksując. Gdy śmietana połączy się z ciastem dodaję proszek do pieczenia, cukier waniliowy i stopniowo mąkę pszenną i ziemniaczaną cały czas miksując. Na koniec do ciasta dodaję skórkę z cytryny, sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksuję. Teraz ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do ciasta. Całość(...)jeszcze przez chwilę miksuję tak żeby piana połączyła się z ciastem. Pieczenie babki cytrynowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem. Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Babkę piekłam około 60 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu. Jeżeli babka podczas pieczenia bardzo zbrązowieje

Uwaga Babcia Gotuje