ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:752/1234)

FIT Święta - Przepis #101 Czekoladowo-pomarańczowe ciasto (bez glutenu) 172

Witajcie, zapach i smak pomarańczy oraz kakao to idealne połączenie na świąteczny czas. Postanowiłam te dwa smaki połączyć ze sobą. Tak powstało to aromatyczne ciasto. Bez białej mąki oraz cukru a także masła i mleka. Idealne na świąteczną ucztę:) Ah.. gdybym mogła przesłać Wam jego zapach...😍 dlatego musicie koniecznie je zrobić:)  Wartości odżywcze(...)pomarańczy. Powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną oraz delikatnie wlewamy lekko schłodzony olej z kakao. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy (ja użyłam keksówki). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto zostawiamy do wystudzenia. W rondelku roztapiamy olej oraz czekoladę. Dodajemy obrane i posiekane migdały. Polewamy wystudzone ciasto

Health-Fit-Life
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 215

olej kokosowy. Następnie ugniataj rękoma, dodając po łyżce lodowatej wody. wyrabiaj ciasto aż będzie plastyczne, a cały olej się rozpuści. Przygotuj foremkę do muffinów z 12 dołkami (lub np. 12 kokilek). Oderwij trochę więcej niż 3/4 ciasta, resztę schowaj do zamrażarki (posłuży do robienia gwiazdek przykrywających babeczki). Podziel ciasto na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszcz w dłoniach(...)nadzienia, ugnieć żeby było w miarę płasko. Wyjmij resztę ciasta z zamrażarki. Ponownie podziel na 12 części, każdą rozwałkuj. Wycinaj gwiazdki lub inne kształty. Przykryj każdą babeczkę, następnie włóż jeszcze na chwilę foremkę z ciastkami do zamrażarki. W międzyczasierozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz schłodzone babeczki ok. 15-20 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Przed podaniem możesz posypać

Powiedz dietom nie
Tarta migdałowo-serowa z pomidorami wg Yotama Ottolenghiego 194

soli. Wymieszaj i odstaw na bok. Piekarnik nagrzej do 240 stopni C (220 stopni C z termoobiegiem). Ciasta francuskie wyjmij z opakowania i rozwiń na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia (możesz też upiec najpierw pierwszą, a potem drugą tartę). Na ciastach rozsmaruj masę migdałową przy pomocy łopatki zostawiając dookoła ok. 2 cm. margines.  Na masie migdałowej rozłóż(...)siebie. Ja ułożyłam pomidory w 4 rzędach. Pomidory posyp oliwkami, pozostałym tymiankiem, szczyptą soli oraz pieprzu i skrop 1 łyżką oliwy.  Tarty wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 200 stopni C (180 stopni C z termoobiegiem) i piecz jeszcze przez 8-10 minut, aż ciasto będzie złote. Tarty wyjmij z piekarnika i poczekaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Pyszne i zdrowe caisto owsiane bez pieczenia + video !!! 238

wyobrażam sobie owsianki, czy ciastek bez dodatku wanilii, idealnie pasuje do nich także gorzka czekolada, miód czy owoce.  To ciasto robi się bardzo prosto i szybko, wystarczy stopić olej lub masło, wymieszać z cukrem kokosowym lub innym używanym przez was słodem, dodać wanilię, płatki owsiane i zagotować 5 minut, wyłożyć na blaszkę, polać stopioną czekoladą wymieszaną z masłem, przykryć(...)mieszać do rozpuszczenia dodać cynamon, sól i płatki owsiane dokładnie wymieszać (ewentualnie można dodać 1-2 łyżki wody) i gotować ok 10 minut. Po ugotowaniu 3/4 masy wyłożyć na małą kwadratową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki, w tym czasie zagotować wodę w małym garczku, położyć na nim miskę (najlepiej plastikową) i rozpuścić

zdrowa vege kuchnia
Midgdałowe księżyce 226

wszystkie obliczenia robiłam w głowie i bez kartki lub jakiejkolwiek ściągi z listą składników :) ). Zastąpiłam też migdały mąką i olejkiem migdałowym. Dodałam także trochę kwaśnej śmietany i trochę proszku do pieczenia. Przepis zaczerpnęłam ze strony Przyślij Przepis . Migdałowe księżyce Przygotuj mikser, dużą miskę, płaską blachę do pieczenia, papier do pieczenia, sitko. Przygotuj składniki: 420 g miękkiego(...)zrób kulkę. Z kulki zrób wałeczek (jego końce mają być trochę cieńsze niż część środkowa), z którego uformuj księżyce. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 15 minut w temperaturze 175°C. Gdy końce ciastek staną się złotobrązowe, wyjmij ciasta z piekarnika i odstaw do przestygnięcia. Wystudzone ciastka posyp cukrem pudrem

blog.moje-pasje.info
Babeczki drożdżowe 147

minut w ciepłe miejsce. Ciasto drożdżowe • Jajko roztrzepać z cukrem, dodać przesianą mąkę, sól, ciepłe mleko i rozczyn drożdżowy. Wymieszać mikserem z końcówką hak, na koniec dać rozpuszczone masło. Miksować 10 minut. • Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. • Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść(...)części. • Mnie wyszło 6 babeczek w formie silikonowej i 8 małych bułeczek. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. • Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika nastawiając temp. na 180 st.C i piec 15 minut

To co kocham
Sernik chałwowy 169

poprzedni z marcepanem mniej przypadł im do gustu. Do sernika użyłam polskiej chałwy wedlowskiej o smaku waniliowym. Ser jak zwykle z Piątnicy, bo jest bez żadnych dodatków i uważam go za najlepszy z mielonych serów. Sernik nie jest zbyt słodki, nam to wystarczało, ale można oczywiście dosłodzić według uznania(...)masłem i wlać masę serową. • Piec w 200 st.C przez 15 minut, następnie obniżyć temp do 120 st.C i piec jeszcze 60 minut. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. Polewa • Rozpuścić na parze czekoladę ze śmietanką i polać ciasto. • Posypać pokruszoną chałwą

To co kocham
Paszteciki z pieczarkami 194

robi się sama". Pieczarkowego farszu nie należy nakładać zbyt oszczędnie, powinien wypełniać ciasto po brzegi, jak na domowe paszteciki przystało. Składniki: świeże ciasto francuskie (50x25 cm) 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz mielony, kolendra mielona mleko skondensowane lub białko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem klarowanym. Cebulę(...)cebulę smażyć do miękkości. Po przestudzeniu doprawić farsz solą, pieprzem i kolendrą . Farsz wyłożyć na  ciasto francuskie , zawinąć w roladę, pokroić na paszteciki.  Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Każdego pasztecika posmarować mlekiem skondensowanym . Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Jogurtowy piegusek na oleju 298

wilgotne, puszyste i wszystkim smakuje. Przepis wyjęty „z szuflady”, nawet nie pamiętam od kogo dostałam. Grunt, że przygotujemy je błyskawicznie i to bez użycia robota. Poniżej składniki na 1 foremkę, ale ja zawsze piekę od razu z podwójnej porcji. Do kawy, herbaty, czy kubka mleka. Jogurtowy piegusek na oleju. Składniki na formę keksową 30cm x 12cm: - 5 jaj (rozm(...)cukier , sól, aromat, sok z cytryny – mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia – dokładnie mieszamy. Dodajemy mak – ponownie mieszamy. Przekładamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160º C i pieczemy ok. 80 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem. Jogurtowy piegusek

mojewypiekiinietylko
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą 193

soczewicą Haddock , w przetłumaczeniu na język polski: plamiak, łupacz - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej, popularny w Anglii, gdzie serwowany jest miedzy innymi w daniach: Fish and chips , ryba w cieście, smażona na głębokim tłuszczu oraz frytki.  Każdy myślę, odwiedzający piękny Londyn czy resztę urokliwej Anglii spróbuje tego dania. Niektóre restauracje są naprawdę piękne, klimatyczne i pełne gości, .  Jedną(...)białego pieprzu Wykonanie:  Umyte, osuszone filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą morską, białym pieprzem, skropić oliwa, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200°C, piec około 20 minut w tej temperaturze bez przykrycia. Soczewicę opłukać, zalać wodą , gotować około 10 minut (al dente), odcedzić. Dodać posiekane  suszone pomidory , oliwki, pietruszkę, 4 łyżki oliwy, świeżo wyciśnięty

Wino Francja Kuchnia
Metrowiec z masą budyniową 244

blaszki a ciemne do drugiej. Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika na 170 stopni i piec 50 minut ,do "suchego patyczka". Wyciągamy i po 10 minutach wyciągamy z blaszek na kratkę ,mi bardzo wyrosły w górę dlatego musiałam ściąć wierzchy aby po pokrojeniu ładnie wyglądało ciasto. Ciasto stygnie a my zabieramy się za masę budyniową. Mleko dzielimy na dwie części,jedną mieszamy(...)minut . Ciasto kroimy na plasterki ,ja mam blaszki półokrągłe z wgłębieniami co ułatwia mi krojenie równych plasterków ,jeśli blaszka jest typu zwykłej keksówki to plasterki kroimy na ok1 cm , smarujemy plasterek masą i przykładamy drugi plasterek i tak do końca :) ciasto wychodzi bardzo długie dlatego najlepiej podzielić je na dwa krótsze :) Jak zostanie masy to smarujemy ciasto po wierzchu. Robimy

Wypieki Rene
Ciasteczka śmietankowe z orzechami 275

proszkiem do pieczenia, dodać masło, śmietankę, cukier puder oraz żółtko, składniki wymieszać, zagnieść gładkie ciasto - ciasto powinno być dość miękkie i lekko klejące, można je zafoliować i schłodzić lub od razu formować ciasteczka - ciasto podsypać mąką, rozwałkować na dość cienki placek - kieliszkiem wykrawać małe kółeczka, układać je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - orzeszki ziemne układać(...)mniejsze kawałki - orzechy wciskać dość mocno w każde ciastko (dzięki temu po upieczeniu nie będą odpadać), które zwiększy dość znacznie swoją średnicę - wstawić do piekarnika, piec w 190 stopniach przez około 12-15 minut do lekkiego zrumienienia - ciasteczka pozostawić na blasze do ostygnięcia lub delikatnie zdjąć, jeśli mamy do upieczenia jeszcze jedną turę ciastek - ostygnięte ciasteczka udekorować czekoladą - czekoladę rozpuścić

Smakołyki Bereniki
Slow pizza z cukini 227

przyznaję pizza jest dość pracochłonna. Zrobiłam dwie (wszystkie składniki x2) Jedną zjadłam od razu, drugą zostawiłam na noc- powiem wam, że tak jest lepiej. Spód pizzy jest stały i bez problemu można wziąć go w rękę i zajadać jak zwykłą ''prawdziwą'' pizzę. Świeży spód raczej się lekko rozwala, co nie zmienia faktu, że jest pyszny! SKŁADNIKI: Na spód(...)minut, odciśniętą cukinię  umieścić w misce, dodać do niej jajko, startą na grubych oczkach mozzarellę, otręby oraz przyprawy. Wszystko razem zagnieść i wyłożyć tym ciastem blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ma być dość cienkie, żeby mogło się dobrze upiec i żeby nie przypominało placka. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut

fitolarun.blogspot.com
Muffiny z serem feta i czerwoną papryką 176

masła 250 ml mleka 2 jajka 200 g sera feta 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia przyprawy: sól (1/2 łyżeczki), pieprz, słodka czerwona papryka, gałka muszkatołowa Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy w piekarniku przez 40 minut, w 170 stopniach. Upieczoną wkładamy do osolonej wody, zdejmujemy z niej skórę i kroimy w kostkę. Ser feta też kroimy(...)składniki: mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawami. W drugiej misce mieszamy mokre: roztrzepane jajka, mleko i wystudzone masło. Łączymy obie miski i dodajemy paprykę i fetę. Mieszamy szybko. Nie musi być bardzo dokładnie. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do środka ciasto. Niezbyt bardzo nam wyrośnie więc nakładamy tak prawie całą foremkę

Marder&Marder Manufacture
Fale Dunaju 282

słabość, tak też nie wyobrażam sobie mojej codziennej kawki bez kawałka ciasta które zawsze  musi być w moim domu  :) dzisiaj upiekłam przepyszne i dobrze znane Wam ciasto  Fale Dunaju, z dodatkiem soczystych jabłek i pysznym kremem budyniowym .            Ciasto jest proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje(...)pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać roztopioną letnią margarynę i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem . Ciasto podzielić na 2 połowy. Do jednej dodać łyżkę kakao i 3 łyżki mleka , wymieszać mikserem. Na spód blaszki wykładamy ciasto jasne  Na ciasto jasne wykładamy ciasto ciemne . W ciasto

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania