ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:746/1234)

Jabłecznik, rewelacyjny. Puszysty w środku, a u góry lekko chrupiący. 124

Ten jabłecznik jest znakomity, puszysty w środku, u góry lekko chrupiący a do tego winne jabłuszka. Nic dodać nic ująć, pycha. Wykonanie ciasta – białka ubić

Kuchnia Pokoleń
Anielski puch - ciasto na białkach 163

Ciasto jest mięciutkie i delikatne jak puszek. Sekretem jest długie ubijanie białek i cukru, gdyż w cieście nie ma proszku do pieczenia. Smak wzbogaca lekki

Mania Wypiekania
PYSZNE RACUCHY ORKISZOWE NA SODZIE I KEFIRZE, Z JABŁKAMI 264

    Pyszne, szybkie racuchy na sodzie i kefirze z dodatkiem startych jabłek. Idealne na szybki deser, na drugie śniadanie dla dzieci, ale nie tylko, u

Smaczne Zdrowe
Tort Owocowa Wyspa 148

Oto moja propozycja na lżejszy, owocowo-czekoladowo-śmietanowy tort a’la Big Milk Trio z owocowym wykończeniem: mocno nasączony, nie za nadto słodki. Sprawdza się dobrze

Domowe ciasta
Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka 198

przy niedzieli. Najprostszą wersją drożdżówek są te, pieczone na blaszce bez żadnych dodatków. W wersji na bogato piecze się drożdżówki warstwowe z makiem czy orzechami. A gdzieś po środku są przepyszne drożdżówki zawijane. W całej Polsce najpopularniejsze są zawijane makowce. Jednak na północy Podkarpacia lasowiackie gospodynie zawijańce pieką równie często z innymi dodatkami: z kakao, cynamonem lub marmoladą. Przepis(...)wchłonie, a ciasto stanie się elastyczne, o jednolitej konsystencji. Dno miski, w której wyrabiane było ciasto lekko oprószamy mąką, wkładamy do niej kulę z ciasta i ją również oprószamy mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, do wyrośnięcia. W tym czasie cynamon i cukier mieszamy w miseczce. Białka roztrzepujemy widelcem. Po wyrośnięciu połowę ciasta przekładamy

Trzeci talerz
Mini-serniczki z masą kajmakową 219

Jeżeli planujemy niewielką ilość osób na święta, alternatywą dla sernika pieczonego w dużej blaszce - są mini serniczki. Mała forma i niezwykły smak, na pewno przypadną do

Świat Ciasta
Rolada bezowa 94

drożdżowego ciasta”? My ostatnio białka jajek najczęściej wykorzystujemy je do zrobienia rolad bezowych , które wypełniamy ubitą kremówką z różnymi dodatkami. W tym przepisie do rolady bezowej dodaliśmy kostkę zrobioną z kolorowych galaretek, co przyniosło wspaniały efekt – słodycz i miękkość piankowej bezy mieszała się z twardością i soczystością owocowych galaretek. Pycha. Udostępnij Rolada bezowa – składniki Beza: 4 białka(...)papierem do pieczenia, na nim rozsmarować pianę z białek, tworząc prostokąt o wymiarach 25/30 cm. Posypać migdałami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C ( z termoobiegiem ), piec 25 minut . Upieczoną bezę wyjąć z piekarnika, wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, tak aby papier do pieczenia był na górze. Zdjąć go ostrożnie i pozostawić bezę do ostygnięcia. Śmietankowe

niecodziennikpary
Zdrowe dyniowe kulki mocy 92

Chwila, chwila! Chyba znalazłam idealną przekąskę na jesień – zdrowe dyniowe kulki mocy! Były już ciasta , babeczki , zupy i cała masa makaronów z sosami dyniowymi . A czy robiliście już magiczne kuleczki na dwa kęsy z dodatkiem dyni? Przepis jest bardzo prosty, wydajny i zajmuje niewiele czasu. Same naturalne składniki, które zwłaszcza jesienią(...)pewnością macie w domu. Dynia, masło orzechowe, cynamon, pestki, miód i czekolada – jesienny must have ! Zdrowe dyniowe kulki mocy zrobicie w max 10 minut i naprawdę dodadzą Wam mocy . Nie wymagają pieczenia, co oznacza, że nie przyjmuję wymówek. Włóżcie wszystkie składniki do malaksera lub blendera kielichowego i wymieszajcie, dodajcie pokruszoną czekoladę, lekko wymieszajcie. To już prawie koniec

Słodkie Gotowanie
Fale Dunaju 303

budyniowy krem i polewa… Dobre bez okazji, jak na specjalne uroczystości. To ciasto zawsze zachwyca i sprawia niesamowitą przyjemność. I chciałoby się zakończyć stwierdzeniem – takie proste, a takie pyszne:) Robicie czasem??:) Ciasto: 250 g masła 180 g cukru pudru 300 g mąki tortowej 6 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie(...)pieczenia. Wlewamy mleko i miksujemy do połączenia. Dodajemy ubite na sztywną pianę białka, delikatnie mieszamy szpatułką. Blaszkę (21x32cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy na nią 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao, delikatnie mieszamy do połączenia. Masę kakaową wylewamy na ciasto jasne. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na ćwiartki. Układamy na ciemnym cieście, lekko

Smaki Na Talerzu
Makowiec z budyniem (bez glutenu, cukru białego) 157

glutenu -1/2 szkl. mąki ryżowej -1/2 szkl. mąki kokosowej -1/2 – 3/4 szkl. ksylitolu -2 jajka -4 pełne łyżki oleju kokosowego -napój roślinny lub mleko np. bez laktozy (ilość w zależności od chłonności mąk) -cynamon (ilość w zależności od preferencji) Warstwa makowa -100g maku mielonego -250-300ml mleka/napoju roślinnego -50g orzechów włoskich i laskowych(...)całość wymieszać i odstawić. CIASTO 4.Mąki wymieszać razem z ksylitolem i cynamonem. 5. Jajka rozmieszać. 6. Olej zalać 3/4 szklanki ciepłym napojem roślinnym. 7. Do mąk dodać jajka i rozpuszczony olej w napoju. Wszystko wymieszać i dolać jeszcze trochę napoju roślinnego aby nie było suchej mąki. Odczekać kilka minut by mąki wpiły płyny. Ciasto ma być plastyczne, mokre

Candy Pandas
Piernik pomidorowy - prosty, rewelacyjny 365

przygotowania i uda się każdemu. Mieszamy suche składniki z mokrymi i do piekarnika. To ciasto bez dodatku jajek, a jest  niebywale puszyste i mięciutkie, wilgotne i bardzo pyszne. Jeśli do przygotowania polewy czekoladowej pominiesz śmietankę otrzymasz ciasto wegańskie. Gotowe ciasto możesz przełożyć powidłami lub upiec z dodatkiem ulubionych bakalii. Teraz właśnie raczymy się wersją z orzechami włoskimi(...)emulsję w dużej misce za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszać suche składniki. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać przy pomocy łyżki na gęste ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia piec 45-50 minut do suchego patyczka kiedy ciasto ostygnie przekroić na pół i posmarować powidłami śliwkowymi w rondelku zagotować śmietankę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i odstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis #178 Mini Szarlotki - bez laktozy, jajek i glutenu 160

zawiera jajek oraz laktozy. Jeśli użyjecie mąki owsianej bezglutenowej będzie także bez glutenu. Dodatkowo deser robi się naprawdę szybko. Wartości odżywcze na jedną porcję: 178 kcal w tym: B: 4 g; W: 32 g; T: 3 g.  Składniki ( 2- 3 porcje w zależności od wielkości foremek) Ciasto - 60 g mąki owsianej bezglutenowej - 20 g mąki kokosowej(...)ścieramy na tarce. Odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy cynamon i mieszamy. Tak przygotowane jabłka przekładamy do wcześniej wyłożonych ciastem foremek. Pozostałą część ciasta kruszymy z płatkami migdałowymi i posypujemy szarlotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Mini szarlotki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. B ędą idealne dla tych, którzy obawiają się że robiąc dużą blachę zjedliby

Health-Fit-Life
Razowa szarlotka z orzechami (bez cukru) 230

Pyszne ciasto z jabłkami w wersji z mąki razowej, a na dodatek bez cukru - super przepis dla wszystkich fanów zdrowszych, fit deserów oraz osób, które wykluczają cukier z diety :)  SKŁADNIKI (na tortownicę 24 cm) 400 g mąki pszennej razowej (typ 2000) 250 g miękkiego masła 1 jajko  1.5 kg jabłek 1 szklanka orzechów włoskich przy kwaśnych jabłkach(...)Tortownicę wykładamy papierem dopieczenia. Schłodzone ciasto ugniatamy dłońmi na dnie tortownicy na równą warstwę. Wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół). Na podpieczony spód wykładamy jabłka z orzechami i posypujemy płatkami z miodem. Cisto pieczemy jeszcze w tej samej temperaturze przez około 25 minut.  Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Smacznego!    Zapraszam

Moje Kuchenne Rewelacje
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem 154

ciasto. Zawinąć ciasto w kulę i odstawić do lodówki na 1 godzinę rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki. Wymieszać z miodem, cukrem waniliowym, malinami  i proszkiem budyniowym. Odstawić piekarnik nastawić na 200`C ciasto cienko rozwałkować między folią spożywczą na i wyciąć 4 okręgi o średnicy 14 cm. wykleić ciastem nasmarowane wcześniej masłem foremki, dobrze ucisnąć brzegi. Ponakłuwać ciasto(...)widelcem. Na tartaletki równomiernie rozłożyć przygotowany rabarbar resztę ciasta cienko rozwałkować i wyciąć foremką serduszka. Wyłożyć na masę rabarbarową. Posmarować serduszka mlekiem i rozsypać posiekane orzeszki pistacjowe piec w 200`C 30-35 minut, do zrumienienia podawać posypane cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bezglutenowa focaccia z mąki gryczanej i ryżowej (Focaccia senza glutine con farina di grano saraceno e farina di riso) 164

SKŁADNIKI 200 g m ą ki gryczanej    100 g m ą ki  ryżowej 100 g m ą ki ziemniaczanej  350 ml letniej

La grande e la piccola cuoca
Bułki czosnkowo-ziołowe 213

Chrupiące bułeczki czosnkowe To chyba najlepsze bułeczki czosnkowe jakie jadłam. Chrupiące, mięciutkie i puszyste. Wprost rozpływają się w ustach. Wspaniale smakują podane nawet z samym masłem (a nawet bez niczego są pyszne). Polecam! Składniki: 500g mąki 8g suchych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 60 ml mleka 280 ml ciepłej wody   Do posmarowania bułek(...)razem zagniatamy. Ciasto wyrabiamy przez co najmniej 5 minut *** *** Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. Jeżeli nie mamy akurat w domu zbyt ciepło, polecam nagrzać piekarnik do temp. około 50’C, wyłączyć i wstawić tam ciasto *** *** Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy

Blog z Apetytem
Babka "Trzy smaki kawy" 141

Wilgotna i bardzo smaczna babeczka dla wielbicieli kawy ;) Składniki na foremkę z kominkiem lub bez: 4 całe jajka 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (lekko czubata) 150 ml oleju 1 łyżka kako + 1/2 łyżki mielonej kawy 1-2 łyżeczki kako + 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki kawy inki(...)pieczenia oraz olej. Mieszamy i dzielimy mniej więcej po równo na trzy części nasze ciasto.  3. Do pierwszej dajemy kakao plus prawdziwa kawę mieloną. Do drugiej dajemy kakao plus kawę rozpuszczalną. Do trzeciej dajemy samą inkę. Mieszamy wszystko i wylewamy na blaszkę zaczynając od najciemniejszego koloru. Babkę pieczemy w 180 stop przez około 45-50 minut

Gotowanie...to proste !
Kilimandżaro bez pieczenia 161

Pyszne ciasto inspirowane pieczonym Kilimandżaro. Jego widok onieśmiela, a wraz z kubkiem gorącej herbaty tworzy świetny klimat spotkania towarzyskiego!  Uwielbiasz kubeczki tak jak ja? Podpowiem

MamaOskarka
Ciasto Kopiec Kreta 310

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kopiec Kreta Składniki: Biszkopt – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 5 łyżek kakao bez cukru 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 180ml oleju 200ml maślanki Krem: 4 banany 1/2 cytryny 15g żelatyny + 140ml zimnej wody(...)Dodać proszek do pieczenia, sodę, wymieszać. 2. Do drugiej miski wbić jajka i bardzo krótko rozmieszać je mikserem ( patrz FILM ). Dodać cukier, cukier wanilinowy, olej, maślankę i wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać mąkę z kakao i znów krótko wymieszać mikserem ( patrz FILM ). 3. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać

Mała Cukierenka
Ciasto balowe 352

Ciasto 3 bit jest bez pieczenia natomiast tutaj mamy jedną warstwę pieczoną czyli biszkopt. Choć ciasto składa się z wielu warstw to jest proste w przygotowaniu a do tego jest przepyszne.   składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2,5 szklanki(...)dodać żółtka i krótko zmiksować. Dodać mąki wymieszane z proszkiem i wymieszać szpatułką. Masę przełożyć do blaszki (35x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 12-15 minut. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem budyniowy Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru. Następnie dodać szklankę mleka. Pozostałe mleko zagotować z pozostałym

Monia miesza i gotuje
Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) 156

Te mocno kakaowe kokosanki mają pysznie czekoladowy smak i niezmierną słodycz, która wszystkich zachwyca. W dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie –

Lamarida.pl
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną 193

jeśli mamy- parowar- ja użyłam parowara dołączonego do Tefal Companiona ). Po tym czasie ciasto dzielimy na 12 części, formujemy w kulkę i wałkujemy na okrągły placek o śr 10cm. Smarujemy olejem i składamy na pół. Układamy nad parującą wodą i pod przykryciem trzymamy ok 15 minut. Wieprzowina pulled pork: Za przygotowanie mięsa zabieramy się min 2 dni wcześniej. Wszystkie przyprawy(...)minut, obracamy na drugą stronę i pieczemy ponownie tyle samo. Po obsmażeniu mięso podlewamy wodą, zamykamy naczynie i pieczemy przez 9 godzin w zmniejszonej do 100⁰C temperaturze. Co jakiś czas podlewamy wytworzonym sosem. Po upieczeniu zbieramy tłuszcz wytworzony w trakcie pieczenia, a pozostały sos mieszamy z wieprzowiną, którą widelcem możemy bez problemu „poszarpać”. Przygotowane bułeczki bao podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowa szarlotka 136

Bezglutenowa wersja klasycznej szarlotki. Równie pyszna i pachnąca :) Dzięki mące z pestek arbuza, ciasto ma przyjemny, lekko orzechowy posmak. Nigdy nie dosładzam jabłek, bo dla mnie

Mienta blog
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 184

garść natki pietruszki sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od ciasta. Drożdże pokruszyć,zalać kilkoma łyżkami cieplej wody-odstawiać w ciepłe miejsce na 15 minut.Mąkę połączyć z solą. Po 15 minutach do mąki z solą dodajemy zaczyn z drożdży, pozostałą wodę oraz oliwę. Przez kilka minut wyrabiamy ciasto, podsypując mąką.Odstawić na 1,5 godziny, do wyrośnięcia. Nadzienie(...)pozbawianego pestek i skórki pomidora(pokrojonego w drobną kostkę)sól, świeżo zmielony pieprz. Całość dokładnie łączymy ze sobą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3-4 porcje. Rozwałkujemy cienko na, oprószonej mąką, stolnicy. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy mięsny farsz i pieczemy przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. WSKAZÓWKI: do podania sos czosnkowy

Kopystką po garach
Mazurek czekoladowy 141

wuzetkę, ale te ciasta upiekę „na świeżo”. Składniki: Ciasto kruche • 200 g masła • 150 g mąki pszennej • 80 g mąki ziemniaczanej • 3 łyżki cukru pudru • 3 żółtka • szczypta soli Nadzienie • 2 gorzkie czekolady • 1 szklanka śmietanki 30-36% • 1/2 szklanki cukru • 1 paczka blanszowanych migdałów • kilka sztuk pianek marshmallows • kolorowe cukierki Wykonanie: Ciasto kruche • Wymieszać obie mąki(...)zagnieść ciasto. Ja mieszam mikserem. • Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki. • Pokroić ciasto na plasterki i wyłożyć nimi dno okrągłej tortownicy – moja ma średnicę 26 cm. • Z reszty ciasta zrobić wałeczek i położyć na obwodzie, dogniatając do boków i formując brzeg ciasta. • Nakłuć spód widelcem i piec

To co kocham
Cynamonowe bułeczki z lukrem 122

roztopione masło. Wyrabiać ciasto przez kilka minut (powinno być zwarte, miękkie i lekko się lepić). Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 i 1/2 godz. Wyrobione ciasto rozwałkować na prostokąt (mniej więcej o wymiarach 30×40 cm). Wierzch posmarować mlekiem. W miseczce wymieszać składniki na nadzienie i posypać nimi całą powierzchnię ciasta. Zrolować i pokroić(...)kawałków. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej pokrojone kawałki ciasta. Odstawić je do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. (aż nabiorą złotego koloru). Po wystudzeniu, można bułeczki oblać lukrem

Pink Envelope
Szybka strucla jabłkowa 147

pozbawiamy środków nasiennych - kroimy na drobną kostkę. Mieszamy z cynamonem i utartymi moździerzem goździkami. Ciasto rozwijamy na papierze do pieczenia, przekrawamy na dwie równe części. Każdą część nacinamy w poprzek po bokach na cienkie paski pozostawiając nienaruszoną część środkową. Środek każdej z części ciasta posypujemy bułką tartą i wykładamy jabłka wymieszane z przyprawami. Teraz oba placki zawijamy w zgrabne(...)pasek lewy, raz prawy, układając go na jabłkach pod kątem tak aby końce pasków zachodziły na siebie. Gotowe strucle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut. Szybka strucla jabłkowa Szybka strucla jabłkowa SMACZNEGO

peggiwkuchni

Proponowane wyszukiwania