ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:737/1234)

Amerykany 687

połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste. 3. Blaszkę od piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i w ramach pomocy ;) możemy sobie cyrklem bądź za pomocą małej miseczki czy talerzyka obrysować 9 kółek o śred. 8-10 cm tak aby łatwiej się nam nakładało masę. Zachowajmy odstępy bo ciastka bardzo urosną w szerz. Nakładamy niewielkie porcje ciasta na kółka, tworząc(...)kopczyki które możemy delikatnie spłaszczyć łyżką zamoczoną w wodzie. 4. Ciastka pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka przekładamy na kratkę do studzenia (w tedy w parę minut ulotni się reszta amoniaku) Na koniec wystudzone amerykany polewamy lukrem i odstawiamy do zastygnięcia

Gotowanie...to proste !
Babka marcepanowa 169

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g płatków migdałowych Lukier: 1/3 szkl mleka 2-3 krople olejku migdałowego cukier puder płatki migdałów  Przygotowanie: Do misy miksera wkładamy masło wsypujemy cukry i dodajemy kilka kropli olejku migdałowego. Za pomocą końcówki do ucierania ucieramy około 5-6 minut. Miksując dodajemy porcjami startą masę marcepanową. Jajka(...)zmiksować w osobnym naczyniu i powoli wlewać do masy maślano - marcepanowej. Następnie wsypywać porcjami przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i miksować na wolnych obrotach do momentu połączenia się składników. Na końcu wsypać zmiksowane krótko w blenderze płatki migdałów. Ciasto przelać do silikonowej formy z kominkiem. Piec w piekarniku nagrzanym na 175 stopni z termoobiegiem około 1 godziny

Ala piecze i gotuje
Sernik z ricotty bez glutenu i jajek 192

ograniczeń i bez spustoszenia w organiźmie. Ciasto jest bezglutenowe, bezjajeczne, z serem ricotta, bo innego jeść nie mogę. Paradoksem jest to, że nie szkodzi mi mleko, śmietana czy jogurt, tylko biały i żółty ser, a ricotta jest robiona z serwatki. Nareszcie po cieście nie bolał mnie brzuch i nie miałam(...)Ciastem podzieliłam się tylko z koleżanką, Sławek i dzieciaki nie byli zainteresowani. Sławek pojechał nawet do Auchan i kupił sobie kawałek „prawdziwego” sernika. Składniki: Ciasto: • 1 szklanka kaszy jaglanej • 1/4 szklanki mleka • 4 łyżki oleju kokosowego płynnego • 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej • 2 łyżki cukru • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

To co kocham
Kakaowa rolada z powidłami i bitą śmietaną :-) 171

dość pisaniny, zaczynamy CIASTO -5 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki -1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej -1  łyżka kakao -2 łyżki oleju Nadzienie -pół słoiczka powideł śliwkowych -400ml śmietany 30% -2 śmietan-fixy -1 czubata łyżka cukru pudru Dekoracja -1 kostka dowolnej czekolady Na początek dużą blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowanie biszkopta(...)dodajemy mąki, kakao i wszystko bardzo delikatnie miksujemy.  Na koniec dajemy olej. Masę wylewamy na blachę i delikatnie rozprowadzamy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy 8 minut. Gorący biszkopt wierzchnią stroną wykładamy na suchą ściereczkę,odrywamy papier i delikatnie zawijamy biszkopt wraz ze ściereczką. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej śmietanki dodajemy cukier puder oraz śmietan fixy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jogurtowiec z leśnymi owocami 210

Jogurtowiec z leśnymi owocami to pyszny deser bez pieczenia. Wystarczą pokruszone ciastka na spód, spora porcja greckiego jogurtu, galaretka i owoce. Jogurtowiec to orzeźwiające ciasto przypominające sernik na zimno . Często zamiast jogurtu używam zwykłego twarogu jak np. w tym przepisie na tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę(...)łyżki pistacji, grubo pokrojonych Pokrusz ciastka i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Wylep masą spody foremek, przykryte papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki. W między czasie przygotuj masę jogurtową. Zalej żelatynę wodą i odstaw do napęcznienia na 15 minut. Zagotuj śmietankę lub mleko z cukrem. Zestaw z ognia i dodaj napęczniałą żelatynę. Mieszaj aż żelatyna się rozpuści, a następnie ostudź

codojedzenia
Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem 397

ciepłe miejsce na 1 godz. do podwojenia objętości.   Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią , w ten sposób je odgazowywujemy. Chwilę pozagniatać, a następnie ciasto podzielić na 9 równych części. Uformować z nich w ręku kule i odłożyć na obsypaną mąka stolnicę. Każdą kulę rozwałkować na cienki, owalny placek - posypując stolnicę w trakcie wałkowania niewielką ilością(...)nadzieniem - końcówki podłożyć pod spód każd ej bułki, wtedy farsz n ie wypadnie przy pieczeniu . Drożdżówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - w dość luźnych odstępach, gdyż mocno urosną przy pieczeniu .  Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia.  Następnie posmarować roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco, ja się

Grunt to przepis!
Irish soda bread - Irlandzki chleb na sodzie 181

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Obie mąki wsypać do dużej miski, dodać sól, sodę i płatki owsiane. Wymieszać. Masło pokroić na małe kawałeczki, dodać do sypkich składników rozcierając je palcami. Wlać maślankę. Szybko wymieszać składniki dużą łyżką, aż powstanie w miarę jednolita masa. Ręce i blat oprószyć mąką. Wyjąć ciasto z miski, uformować z niego około(...)okrągły bochenek. Przełożyć chleb na przygotowaną blachę. Ostry nóż oprószyć mąką. Na wierzchu chleba zrobić nacięcie w kształcie krzyża na głębokość około 1 cm. Piec przez 30 - 40 minut, do momentu aż chleb ładnie zarumieni się a postukany w spód wyda głuchy odgłos. Wyjąć z piekarnika, postawić na kratkę, przykryć szczelnie ściereczką i pozostawić do ostudzenia. W szczelnym pojemniku, najlepiej

maniapieczenia
Torcik Sachera 179

Bez względu na to czy czekolada jest słodka, gorzka, mleczna, z orzechami czy biała, rezygnujemy z niej z trudnością, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale w dodatku poprawia humor i samopoczucie. Proponuję dzisiaj bardzo czekoladowy torcik Sachera. Składniki; TORT 150g gorzkiej czekolady 1 50g  masła 150g cukru 5 jajek 150 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodajemy do czekoladowego kremu. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i starannie  wymieszamy , by nie było grudek. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm. smarujemy masłem i posypujemy mąką , nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.C i w takiej temperaturze pieczemy ciasto przez około 35 minut do 40 minut.Wyjąć ciasto z piekarnika , zostawić do wystygnięcia i wyjąć

Gorący kąsek
Samosa 192

ghee (zastąpiłam masłem klarowanym) - 4 łyżki jogurtu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka soli Przygotowanie ciasta: Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy roztopione, przestudzone masło (ghee) oraz jogurt. Wyrabiamy gładkie ciasto, z którego formujemy kulki o średnicy około 2 centymetrów. Podsypujemy powierzchnie mąką i wałkujemy kulki na placki o średnicy około 15 centymetrów, przecinamy(...)smażymy przez 5 minut. Solimy, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez kolejne 5 minut. Zestawiamy z ognia i studzimy. Nadzienie wykładamy łyżeczką na ciasto. Brzegi ciasta zwilżamy wodą, ciasto składamy na pół i zlepiamy, formując pierożki. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor. Osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z chutneyem albo bez ;) Oryginalny przepis pochodzi

Życie zamknięte w smaku
Muffinki Kinder Bueno 780

razem suche i mokre składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy orzechy laskowe. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas, kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Wyciągamy serek z lodówki, żeby się nieco ogrzał. Czekoladę rozpuszczamy(...)konsystencji. Miseczkę z kremem przykrywamy szczelnie folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” albo poukładać na kratce, żeby

Ciastkozercy
Cruffiny z różą 141

poczucie dekadencji zostaje. CRUFFINY Z RÓŻĄ (5 sztuk)   1 opakowanie ciasta na croissanty 1 czubata łyżka konfitury z płatków róż (nasza! mniej więcej tyle róż co cukru i sok z cytryny dla utrzymania koloru) Piekarnik nagrzewamy do 165 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasto wyjmujemy z opakowania, smarujemy brzegi masłem i zawijamy je, żeby powstał kwadrat. Rozwałkujemy(...)paska zawijamy "ślimaka", zbieramy razem jeden koniec i zlepiamy- lepiej wyrosną i syrop nie wycieknie. Tak powstałe zawijasy wkładamy do formy do babeczek, zebraną stroną do dołu i pieczemy 20-25 minut aż się ładnie zrumienią. Jemy jeszcze letnie, z dobrą gorzką herbatą.  Róże w tym roku są niesamowite. Portlandzka właśnie zaczęła dziś kwitnąć. Co my zrobimy

les mirabelles
Muffiny / babeczki jabłkowe 237

gębie! Muffiny są wilgotne w środku i można je podać również z kruszonką. Ja przyznaję się bez bicia, robiłam je w pośpiechu i o kruszonce zapomniałam. Przy kolejnym wypieku - na pewno nie pogardę kruszonką np cynamonową, jaką znajdziecie w przepisie na ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką . Ahhh zostają u nas na dłużej. Proste w wykonaniu, jak każde muffiny(...)najlepiej widelcem do połączenia się składników. Masę wykładać do formy na muffiny wyłożonej papierem do pieczenia. Można sporo wykładać masy, muffinki bardzo delikatnie urosną. Ze składników na kruszonkę, zrobić kruszonkę i posypać muffiny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 30-35 minut, do tzw "suchego patyczka". Po upieczeniu, muffiny zostawić na ok 5 min w formie

CookYourself
Devil's Food Cake 145

Diabelne ciasto! Diabelnie proste, diabelnie smaczne, diabelnie czekoladowe, diabelnie podstępne! Podstępne, bo czekoladowe bez grama czekolady (za to z dużą ilością kakao!) i bo nie wiadomo kiedy znika z talerza! Składniki: 200 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (już niedługo pojawi się przepis na domowej roboty cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy(...)wodzie (musi być przestudzone), maślankę wymieszaną z wodą i stopniowo dodawać mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy* - ja użyłam tej o średnicy 24 cm. Przelać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut do suchego patyczka. Ubić śmietanę, wyłożyć na wierzch na przestudzone ciasto i włożyć na parę godzin do lodówki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Bułki hamburgerowe 133

gust i natrafiłam u dorotuś . Przepis idealny, bułki nie tylko nadają się do hamburgerów, ale i do dżemu, czy wędliny. Nasza mała córeczka jadła je również z ogromnym apetytem bez jakichkolwiek dodatków. Polecam bardzo ten przepis… a już wkrótce nasze domowe fastfoody właśnie z wykorzystaniem tych bułek. Składniki (cytuję): - 3/4 szklanki ciepłej wody; - 1/3 szklanki mleka w proszku(...)wymieszać. Dodać drożdże, zamieszać i odstawić na 10 minut. Dodać jajko, połowę mąki i sól, zagnieść ciasto. Powoli dodawać resztę mąki. Zagnieść gładkie ciasto – powinno być elastyczne i nie może się lepić, ale nie należy dodawać zbyt dużo dodatkowej mąki (ja dałam w sumie 2 i 1/4 szklanki). Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia

dom-agi.pl
Ciastka francuskie z serem 233

opakowania ciasta francuskiego (po 375g)- 450g twarogu półtłustego- ½ szklanki drobnego cukru- 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru- ½ łyżki miękkiego masła- 2 jajka (z tego 1 do smarowania ciastek)- aromat według uznania (dałam esencję rumową)        Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub matą. Piekarnik nagrzewamy do 210° C. Masę serową robimy w blenderze. Wbijamy jajko, dodajemy cukier, miksujemy. Twaróg dzielimy(...)rumową (można inną, jaką kto lubi). Ponownie wyrabiamy. Masa serowa nie musi być utarta na puch. Ciasto rozwijamy i kroimy (każdy płat) na 12 prostokątów (ok. 10×8 cm). Wewnątrz każdego prostokąta, ostrym, cienkim nożykiem robimy w rogach nacięcia, nie docinając ciasta do końca (patrz gif). Rogi składamy do wewnątrz. Układamy na przygotowanej blaszce. Środek każdego lekko dociskamy

mojewypiekiinietylko