ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:31/1234)

Ciasto kokosowe bez jajek, bez tłuszczu, z bakaliami 207

podejście do tego ciasta - wcześniejsza wersja do znalezienia TU: Ciasto kokosowe bez jajek . Tym razem z lekkimi modyfikacjami, bez kakao które było w pierwotnym przepisie i ze zmniejszoną ilością cukru - ze względu na dodatek bardzo słodkich bakalii.  Ciasto wyszło tym razem bardziej zwarte, w konsystencji przypominające batonik Bounty, tylko dodatkowo z bakaliową dobrocią w środku. Pan Mąż(...)proszek do pieczenia, cukier i wymieszać łyżką. Dolać mleko i dokładnie wymieszać. Na końcu dosypać bakalie i przemieszać krótko łyżką. Okrągłą tortownicę o średnicy 18cm wysmarować masłem i posypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Do tak przygotowanej blaszki wylać ciasto. Ciasto piec około 40 minut w nagrzanym

Grunt to przepis!
Proteinowy, jagodowy tort serowy (bez glutenu, cukru białego) 203

Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy o 15 cm średnicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt(...)będzie równy. Odstawić do wystygnięcia. Przeciąć go na 3-4 blaty. PROTEINOWA, JAGODOWA MASA SEROWA Ser, jogurt, jagody, odżywkę i ksylitol zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć na 5 minut w ½ szkl. wody. Następnie ją podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali i mieszać do rozpuszczenia. Żelatynę dodać do masy serowej i całość wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć

Candy Pandas
Wegańskie maślane bułeczki 188

jest miękkie. Odstaw ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłe miejsce na co najmniej 1 godzinę (musi podwoić swoją objętość) Aby móc cieszyć moje dziecko codziennie świeżą bułką połowę uformowanych bułek wstawiłam do lodówki owijając je lekko folią spożywczą na tzw. zimne wyrastanie. Przed pieczeniem należy je wyjąć z lodówki na 30 minut aby osiągnęły temperaturę pokojową i wtedy(...)dzień, bo codziennie piekę 2. Wyrośnięte ciasto chwilę zagniataj po czy podziel (ja odważałam po 80 g każdą bułkę), uformuj w zgrabne kulki, umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na około 30 minut na końcowe wyrastanie. Piecz bułki przez 8-10 minut w temperaturze 180 C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Smacznego! ps. Bułeczki upieczone wieczorem

greenscarf
Drożdżowa gwiazda z makiem 257

ciasta wychodzi wtedy zgrabnie okrągły i nie ma problemów z równomiernym nacięciem. Odkryłam jednak, że do pieczenia się tu nie nadaje, bo ciasto rośnie jak głupie i po prostu "wyszło by" z formy. Ciasto wraz z papierem do pieczenia przełożyć na dużą blachę od piekarnika. Całość przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na około 30 minut o napuszenia(...)Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom . Piec około 25-30 minut.  Po upieczeniu ostrożnie przełożyć z blachy wraz z papierem do pieczenia i studzić na metalowej kratce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Różowa Kuchnia Izioni Pyszne Smaki Ewa Szczepińska

Grunt to przepis!
Kokosanka z powidłami i kremem kakaowym 186

proszkiem do pieczenia, dodać żółtka,  śmietanę oraz pokrojone na kawałki zimne masło, mieszadłem do ciasta kruchego lub ręką zagnieść jednolite kruche ciasto, uformować w kulę, owinąć w folię schłodzić 15 minut w lodówce, po czym rozwałkować na blasze o wym 25/30 cm, na cieście rozsmarować powidła .Włożyć z powrotem do lodówki na czas robienia bezy. Beza kokosowa: Białka(...)ręcznie, robić to delikatnie aby nie naruszyć struktury piany. Wyłożyć bezę na powidła, włożyć do nagrzanego do 175*c piekarnika i piec około 35 minut-do zrumienienia bezy.  Studzić kilka minut przy uchylonych drzwiczkach, po czym ciasto wyjąć i zostawić do całkowitego wystudzenia. Krem kakaowy: Dobrze schłodzoną kremówkę umieścić w misie miksera dodać ser mascarpone oraz cukier pudrem, miksować

Wanilia i Kardamon
Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką 173

minut. Kiedy ciasto będzie schłodzone, ułóż je na spodzie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Odrywaj po kawałku ciasta i dokładnie wyklej nim spód i rogi formy. Piekarnik nagrzej do 180-190'C (gazowy, bez termoobiegu) i piecz spód ciasta na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i je przestudź. Przygotuj piankę, truskawki i kokosową(...)grudek. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj odrobinę więcej masła.  Składanie ciasta: Na przestudzonym spodzie rozsmaruj wcześniej przygotowaną piankę. Na pianie połóż połówki truskawek (blisko siebie, jedna przy drugiej, brzuszkami do dołu), staraj się ich nie wciskać w piankę, bo i tak lekko zapadną się podczas pieczenia. Truskawki posyp wcześniej przygotowaną kruszonką kokosową. Piekarnik rozgrzej

Moje Qulinaria
Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą 141

proszkiem do pieczenia( przesiałam ją najpierw). Dodajemy żółtka o temp pokojowej,miękkie masło,cukier i wyrabiamy ciasto kruche.Ciasto dzielimy 1/3 ciasta idzie na spód formy tortowej wysmarowanej wcześniej masłem i obsypanej bułką tartą( wkładamy do lodówki niech się chłodzi w formie sobie), a reszta ciasta trafia do zamrażalnia na 40 minut. Ciepły jeszcze dżem wykładamy na ciasto kruche(...)rozprowadzamy go równomiernie. Białka ubijamy z cukrem na sztywno i wykładamy na dżem brzoskwiniowy.Wyjmujemy zamrożone ciasto kruche i ścieramy na tarce i kładziemy na nasza bezę. Wkładamy do pieca  i pieczemy 50 minut w 170 stopniach Dżem brzoskwiniowy: Brzoskwinie myjemy pod woda ,obieramy wypestkujemy i kroimy na mniejsze kawałki ( jak widać jest dojrzała, tym lepiej dla nas, będzie szybciej

Różowa kuchnia
Bezglutenowy placek ze śliwkami 128

zwarte ciasto. Ciastem wyk\u0142adamy form\u0119 do pieczenia ok. 25x25 cm. Ciasto nie uro\u015bnie tylko troch\u0119.","\u015aliwki myjemy, drylujemy i kroimy na \u0107wiartki. Wyk\u0142adamy na wierzch ciasta i posypujemy cukrem i migda\u0142ami. Pieczemy ok. 30-40 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Bezglutenowy placek ze śliwkami Danie Ciasto Kuchnia(...)przygotowania Łączymy ze sobą suche składniki, a następnie dodajemy mokre. Wyrabiamy zwarte ciasto. Ciastem wykładamy formę do pieczenia ok. 25x25 cm. Ciasto nie urośnie tylko trochę. Śliwki myjemy, drylujemy i kroimy na ćwiartki. Wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy cukrem i migdałami. Pieczemy ok. 30-40 minut

Kucharzyca
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 163

około 45 minut. Formę o wymiarach lub 32 x 22 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić spód i wyrównać, nakłuć je widelcem. Ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 - 18 minut, na jasnozłoty kolor. Nadzienie: 500 g rabarbaru 100 g truskawek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)każdym dodaniu. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć owocowe nadzienie, wyrównać. Na nie wyłożyć bezę. Ciasto włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i od razu obniżyć temperaturę do 140 stopni. Piec przez około 60 minut do czasu aż wierzch bezy będzie chrupiący. Wystudzić w piekarniku. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Szybkie ciasto bez pieczenia 208

ciasto dla miłośników mascarpone. Tak naprawdę, posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Co istotne, do jego przygotowania nie potrzebujecie skomplikowanych zdolności kulinarnych. Tak naprawdę potrzebujemy tylko dobrego miksera, który poradzi sobie z ubiciem piany, trochę cierpliwości i oczywiście składniki, które potrzebne są do wykonania ciasta. A i 10 minut wolnego czasu, bo tylko tyle potrzebujesz, aby przygotować szybkie ciasto bez(...)pieczenia. Brzmi świetnie, prawda? Dla mnie to propozycja doskonała. Szczególnie, gdy spodziewam się niezapowiedzianych gości lub gdy po prostu mam ochotę na ciasto, a nie chce mi się stać długo w kuchni. Oczywiście, nie jest to wersja dobra dla osób na diecie – mascarpone i śmietana to dość kaloryczne składniki, ale mały kawałeczek od czasu do czasu? Dlaczego

365 dni dookoła kuchni
Tarta z rabarbarem z kruszonką owsiano-migdałową! 132

wkładamy do formy (wysmarowanej margaryną i obsypanej otrębami pszennymi mielonymi) i ugniatamy tak aby ładnie przylegało. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez 10 minut. Po wyciągnięciu układamy rabarbar (bez soku). Z pozostałego ciasta robimy kruszonkę - dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Możemy dorzucić jeszcze trochę mąki i rozdrobnić. Ciacho obsypujemy kruszonką i wstawiamy

Emcia Pichci
Jagodowa chmurka 166

można również podwoić porcję, chociaż ciasto twardnieje czekając na pieczenie). Beza: -7 białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy cukier porcjami i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana(...)śmietany 36%  -2 śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier wanilinowy Aby ubić bitą śmietanę bez problemów, szczególnie w gorące dni, najlepiej ubijać po 500 ml. Należy również ok pół godziny wcześniej włożyć bitą śmietanę do zamrażalnika. Bitą śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy cukier, fix, i ubijamy jeszcze chwilkę. Połowę

Receptura smaku
Tarta z malinami i białą czekoladą 147

malakserze. Władamy na 15-20 minut do lodówki. Ciastem wylepiamy formę na tartę o średnicy 23-25 cm (najlepiej rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia) i chowamy na kolejne 15 minut do lodówki. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180°C z termoobiegiem (lub 190°C bez(...)termoobiegu). Na ciasto nakładamy folię aluminiową tak, aby ściśle przylegała do ciasta (także na brzegach) i wsypujemy obciążenie np. suchą fasolę, soczewicę, groch lub ryż. Jeśli nie mamy nic takiego – pieczemy bez obciążenia. Pieczemy przez 15 minut i lekko studzimy. Nadzienie: Śmietankę lekko podgrzewamy i dodajemy do niej posiekaną drobno białą czekoladę. Chwilę podgrzewamy razem, ciągle mieszając

Poezja smaku
Murzynek – duża blacha 366

przeszkadza wizualnie, to się nią nie przejmujecie – następnym razem przytrzymajcie ciasto parę minut dłużej), a pieczony za długo za bardzo wyrośnie, będzie suchy, będzie się kruszył i będzie mało smaczny (na ostatnim zdjęciu pod przepisem możecie zobaczyć różnice). Murzynek idealnie upieczony to taki pośrodku, czyli delikatnie wyrośnięty bez linii zakalca, ale wciąż wilgotny i mięsisty – szczególnie(...)Ciasto na murzynek przelać do formy. Wygładzić wierzch, łopatką ponacinać w kilku miejscach. Uderzyć lekko (z 1 cm wysokości) ze dwa razy formą z ciastem o zabezpieczony blat, aby pozbyć się ewentualnych, dużych pęcherzyków powietrza w środku ciasta. Wstawić do nagrzanego pieca i piec ok. 30 minut lub do momentu, gdy włożony patyczek w środek ciasta wyjdzie czysty (czyli bez

Moja Delicja
CIASTO Z ORZEŹWIAJĄCĄ MASĄ SEROWĄ 160

razy. Ciasto - margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień wcześniej by mieć pewność, że jest mocno(...)tarce do jarzyn o grubych oczkach, następnie dłonią lekko ciasto dociskam / oklepuję by ładnie cię skleiło. Na ciasto wylać masę serową i równo rozprowadzić. Następnie ubitą bezę delikatnie najlepiej punktowo wyłożyć na ciasto i delikatnie rozprowadzić. Na koniec na wierzch bezy zetrzeć pozostałą część ciasta kakaowego. Piec 30 - 40  minut w temperaturze 175 - 200 stopni C. var pfHeaderImgUrl

Ciastka - domowe słodkości